Μήπως πρέπει να καλέσουμε όσους Έλληνες και Ελληνίδες μπορούν να φέρουν όπλα σε πολεμική ετοιμότητα;

«ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ»
Παναγιωτόπουλος σε Αγκυρα: Είμαστε έτοιμοι ακόμη και για στρατιωτική εμπλοκή

ΥΠΕΘΑ στον Έβρο: “Πιθανή και η πολεμική εμπλοκή”.

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για όλα, ακόμη για ανάληψη στρατιωτικής δράσης, προκειμένου να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, έστειλε ο υπ.  Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Δε θέλουμε να φτάσουμε εκεί, αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Άμυνας στην τηλεόραση του Star.

Οι δηλώσεις αυτές του Έλληνα υπ. Άμυνας έρχονται λίγες ώρες μετά την νέα πρόκληση Ερντογάν. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα μαζί με τον Φάγιεζ αλ Σάρατζ, τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας (GNA) ο Ερντογάν διεμήνυσε ότι Τουρκία και Λιβύη θα προχωρήσουν στις έρευνες για πετρέλαιο και τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Το πλήρες κείμενο των δηλώσεων του υπουργού Άμυνας έχει ως εξής:

Ερ.: Παρατηρείτε κι εσείς το τελευταίο διάστημα μια αυξανομένη τουρκική προκλητικότητα;

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Ασφαλώς και η συμπεριφορά της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά επιθετική. Θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσει η Ελλάδα αυτή τη συμπεριφορά, η οποία έχει γενικά μια τάση αυξανόμενης επιθετικότητας, είναι αφενός να εξαντλεί όλα τα διπλωματικά της όπλα και από την άλλη μεριά να μεριμνά για την αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ερ: Είμαστε έτοιμοι ακόμα και για μια στρατιωτική λύση, όπως ανέφερε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Διακόπουλος;

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Ακριβώς! Είπε ότι προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα. Μέσα σε όλα τα ενδεχόμενα συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς και η στρατιωτική εμπλοκή. Δε θέλουμε να φτάσουμε εκεί, αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό. Επομένως, ο νοών νοείτω!».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλεξανδρος Διακόπουλος, μίλησε στο Open για τις προκλήσεις και τις γεωτρήσεις της Τουρκίας αλλά και τις κινήσεις της Αθήνας.

Ο κ. Διακόπουλος ερωτήθηκε μεταξύ άλλων αν «θα προχωρήσει, τελικά, η Τουρκία στις έρευνες και στις γεωτρήσεις που έχει προαναγγείλει, εντός της ελληνική υφαλοκρητπίδας;». Ο αντιναύαρχος εν αποστρατεία, απάντησε πως «αυτή τη στιγμή υλοποιείται ένας σχεδιασμός, ο οποίος αποτελεί και λειτουργεί ως μοχλός πίεσης για τη χώρα μας. Βέβαια, η Τουρκία γνωρίζει πως δεν έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της και για αυτό προσπαθεί να φέρει τη χώρα μας σε μια καθαρά πολιτική συζήτηση».

Για τη δημιουργία ενός θερμού επεισοδίου ο ίδιος απάντησε «πως τέτοιες συζητήσεις που ήδη γίνονται δεν έχουν δυσάρεστες καταλήξεις», ενώ για το ενδεχόμενο να παραβιάσουν τα υδάτινα σύνορα της χώρας μας τόνισε «θα αντιδράσουμε όπως ήδη έχουμε διαμηνύσει σε όλους τους τόνους, ακόμα και στρατιωτικά, αν και θεωρούμε πως κάτι τέτοιο δεν θα χρειαστεί».

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/panagiotopoylos-etoimoi-stratiotiki-emploki

Σ.γ.: Ερωτάται μήπως πρέπει να αναστηθούν τα ΤΕΑ (ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ); Μήπως πρέπει να μιμηθούμε την Ελβετία; Κι επειδή είναι σίγουρο πως λόγω του δημογραφικού προβλήματος οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν επαρκούν στην αντιμετώπιση των 80 εκατομμυρίων Τούρκων, ποιος αμφισβητεί ότι  απαιτείται Έλληνες και Ελληνίδες να ασκούνται στη χρήση όπλων και να ανασυγκροτηθεί η Ένοπλη Λαϊκή Πολιτοφυλακή. Ακριβώς όπως πριν από 79 χρόνια  (Μάη του1941) όταν ο Βασιλέας Γεώργιος και ο Πρωθυπουργός της χώρας Εμμανουήλ Τσουδερός φεύγουν από το νησί του Μίνωα και οι μόνοι που έμειναν για να αντιμετωπίσουν τους αλεξιπτωτιστές του Χίτλερ ήταν οι Εύζωνοι και η Ένοπλη Λαϊκή Πολιτοφυλακή της Κρήτης; Και δεν τα πήγαν άσχημα! Ο Χίτλερ έκτοτε εγκατέλειψε τη σκέψη της εισβολής σε ξένα εδάφη δι’ αλεξιπτωτιστών!

Ακούστε και τη συνέντευξη του Κώστα Λάβδα στον Σαχίνη:

Leave a Reply

Your email address will not be published.