Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΟΔΡΑ ΣΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ Ν. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ. Θα σας απαντήσει η αρμόδια επιτροπή

Sotirios Tsiodras …
Προς:nikant2@yahoo.gr,ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ,Γενικος Γραμματεας Δημόσιας Υγειας,Vassilis Kikilias,Vassilis Kontozamanisκαι 3 ακόμη…
Τρί, 16 Ιουν στις 9:26 μ.μ.
Αθήνα 16 Ιουνίου 2020

Προς τον κο Νικόλαο Αντωνιάδη, Δικηγόρο Αθηνών, Α.Μ. Δ.Σ.Α. 17494…

Οφείλω να σας δηλώσω ότι παρέλαβα το ηλεκτρονικό σας μήνυμα υπό την μορφή εξωδίκου δηλώσεως έμπλεος απορίας. Προεχόντως δεν κατανοώ την εξώδικη πρόσκλησή σας προς το πρόσωπό μου, αναφορικά με το εκφερόμενο ερώτημα σχετικά με επιστημονικά δεδομένα για την μετάδοση του νέου κορωνοϊού από ασυμπτωματικούς ασθενείς. Τα επιστημονικά δεδομένα και ειδικά επ’ αυτών ερωτήματα χειρίζεται αποκλειστικά και μόνο ειδική επιτροπή 26 εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Η επιτροπή έχει ορισθεί με την υπ’ αρ. Α1β/Γ.Π.οικ.11180 απόφαση του Υπουργού Υγείας με θέμα «Συγκρότηση και ορισμός μελών στην Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες» στις 20/2/2020 με αντικείμενο την αποσαφήνιση της εκάστοτε επιστημονικής θέσης στα ζητήματα που σχετίζονται με την πρόσφατη πανδημία. Ως σαφώς συνάγεται το αντικείμενο της δράσης της είναι αμιγώς επιστημονικό και συμβουλευτικό σε ένα ειδικό πεδίο της επιστήμης. Συνεπώς η επιτροπή διατηρεί αποκλειστικά και μόνο επιστημονικό ρόλο για θέματα που αφορούν την πανδημία του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2, με τη διαμόρφωση επιστημονικής γνώμης, χωρίς να διαθέτει εκ του νόμου καμία αποφασιστική εξουσία επ’ αυτών.

Επειδή παρά ταύτα ο ίδιος υπό τη διττή μου ιδιότητα ως μέλος της Επιτροπής αλλά και εκ της ακαδημαϊκής μου ιδιότητας, αισθάνομαι την ανάγκη απαντήσεως σε επιστημονικής φύσεως ερωτήματα όταν διατυπώνονται από εύλογο ενδιαφέρον, όπως φρονώ ότι είναι το δικό σας, έθεσα το επιστημονικό σκέλος των ερωτημάτων σας στην αρμόδια επιτροπή ήδη από τις 11 Ιουνίου 2020 για να διαμορφωθεί μία επ’ αυτού επιστημονική απάντηση.

Θα σας παρακαλούσα να δεχθείτε την θέση της επιτροπής επί του θέματος στο οποίο αναφέρεστε, με επίσημη επιστολή που θα πάρετε από την Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας η οποία και συντονίζει την λειτουργία της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.
Με εκτίμηση
Σωτήρης Τσιόδρας
Λοιμωξιολόγος

S Tsiodras, MD, PhD, FIDSA
Professor of Medicine and Infectious Diseases
email2: …

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.