Μνημειώδης λόγος του Donald Trump στο όρος Rushmore στον εορτασμό της 4th of July

Ξεκάθαρα στο λόγο του αναφέρθηκε σε μια αριστερά δήθεν δημοκρατική ομάδα που προσπαθεί να καταλύσει τα θεμέλια και τις αξίες και τα ιδανικά που στήριξαν την Αμερική και το Έθνος από το 1776 ως τα σήμερα.

Είναι οι ίδιοι που διδάσκουν τους αμερικανόπαιδες ότι οι ήρωες του Έθνους Γεώργιος Ουάσινγκτων, Θωμάς Τζέφερσον, Αβραάμ Λίνκολν, και Θεόδωρος Ρούσβελτ δεν ήσαν ήρωες αλλά εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.

Όμως έφτασε η ώρα να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Όσοι καταλύουν τα σύμβολα και τα αγάλματα του Έθνους με ειδικό ομοσπονδιακό νόμο θα τιμωρούνται ακόμη και με δέκα χρόνια φυλάκιση.

Κανένας από αυτούς που θέλουν να απογυμνώσουν την κληρονομιά του Έθνους δεν αγαπά την Αμερική. Όποιος στέκεται παθητικά κι αδιάφορα σε αυτή την απαστράπτουσα κληρονομιά δεναπό  μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα καλλίτερο μέλλον. Η ριζοσπαστική ιδεολογία προωθείται  στην πατρίδα μας με το επιχείρημα της κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά στην ουσία θα καταργήσει αμφότερες τη δικαιοσύνη και την κοινωνία μας. Θα μετατρέψει τη δικαιοσύνη σε εργαλείο διαίρεσης του λαού και εκδίκησης και φυλακίζει την κοινωνία στην καταπίεση, κυριαρχία και τον αποκλεισμό της. Θέλει να σας επιβάλλει τη σιωπή αλλά εμείς δεν θα σιωπήσουμε. Θα επιμείνουμε στην πλήρη αλήθεια χωρίς να απολογούμαστε γι’ αυτή, Θα διακηρύξουμε ότι οι ΗΠΑ είναι ένα έθνος διαφορετικό, θεμελιωμένο πάνω στις ιδουδαιοχριστιανικές  αρχές και αναγνωρίζουμε πως αυτές οι αρχές προώθησαν δραματικά την ειρήνη και τη δικαιοσύνη σε όλο τον κόσμο. Γνωρίζουμε ότι ο θεσμός της οικογένειας είναι ο θεμέλιος λίθος στον αμερικάνικο τρόπο ζωής μας.

Αναγνωρίζουμε ότι κάθε Έθνος έχει το δικαίωμα και το καθήκον να ασφαλίζει τα σύνορά του, γι’ αυτό και κτίζουμε το φράκτη ενάντια στους παράνομους μετανάστες. Θυμόμαστε ότι οι κυβερνήσεις υπάρχουν για να εξασφαλίζουν την προστασία και την ευτυχία των πολιτών τους.  Ότι ενδιαφέρονται για τους δικούς τους πολίτες πρώτα. πρέπει πρώτα από όλα να ενδιαφερθούμε για την Αμερική πρώτα, είναι πλέον ώρα. Πιστεύουμε στην ίση ευκαιρία, στην ίση δικαιοσύνη, και στην ίση αντιμετώπιση κάθε πολίτη ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, χρώματος, χώρας προέλευσης. Πιστεύουμε πως κάθε παιδi που γεννιέται, η πριν ακόμη γεννηθεί,  οποιοδήποτε χρώμα κι αν έχει, είναι μια άγια εικόνα του Θεού (a holy image of God).

Επιδιώκουμε ελεύθερη συζήτηση κι όχι κωδικοποιημένες ομιλίες και ακυρωμένες κουλτουριάρικες κουβέντες. Αγκαλιάζουμε την ανοχή και όχι την επιβολή του νόμου   δια της βίας.  Ενθαρρύνουμε του τολμηρούς που έχουν κουράγιο να παλέψουν ενάντια στην προκατάληψη και στην υπακοή στους δίκαιους, νόμους.

Πιστεύουμε στο 2ο άρθρο του συντάγματος και το υπερασπιζόμαστε ούτε θα ανεχτούμενα καταργηθεί ώστε κάθε Αμερικανός να έχει το δικαίωμα της οπλοκατοχής και της οπλοχρησίας (to keep and bear arms).

Πιστεύουμε ότι τα παιδιά μας πρέπει να πιστεύουν και να τιμούν την Ιστορία μας και να σέβονται την αμερικάνικη σημαία.

Στέκουμε όρθιοι και υπερήφανοι και δεν γονατίζουμε μπρος σε κανέναν άλλο εκτός από τον παντοδύναμο Θεό.

Αυτά πιστεύουμε και αυτές είναι οι αξίες που θα μας οδηγούν σε ένα καλλίτερο μέλλον…  Ο στόζος των αντιπάλων μας δεν είναι μια καλλίτερη Αμερική αλλά να τελειώσουν την Αμερική. Θέλουν την ισχύ της εξουσίας για τον εαυτό τους. Αλλά οι Αμερικανοί θα σταθούν απέναντί τους με αξιοπρέπεια και θα κερδίσουμε τον αγώνα. Δεν θα επιτρέψουμε στους ριζοσπάστες να γκρεμίσουν τα αγάλματα, τα μνημεία, τους στρατιώτες που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία με τον Θεό προπορευόμενο στη μάχη… Θα καταλύσουν τις αρχές που επέβαλαν την κατάργηση της σκλαβιάς και την πανούκλα των σατανικών κατεστημένων (evil institutions) που κατάτρωγε την ανθρωπότητα για χιλιάδες και χιλιάδες χρόνια.

Οι αντίπαλοί μας θέλουν να συντρίψουν τα ντοκουμέντα και τα όνειρα που πρέσβευε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ για τα πολιτικά δικαιώματα. Θέλουν να συντρίψουν τα ιδανικά και τις αρετές της χώρας μας. Μιλήστε δυνατά και φωνάξτε  και υπερασπιστείτε τα ιδεώδη αυτής της χώρας….

Σχόλιο γράφοντος: Συγκρίνετε την ομιλία Τραμπ με τα κούφια, χωρίς πνεύμα και ιδανικά λόγια που λέγουν οι νούλες πολιτικοί μας της παρακμής και του ψευτορωμαίϊκου.

Ευαγγελάτος Γεώργιος

Leave a Reply

Your email address will not be published.