Πλησιάζει η ώρα να το πάθουμε και στην Ελλάδα από το πλήθος των λαθροεισβολέων μουσουλμάνων σε όλη την χώρα

Βοσνία Ερζεγοβίνη: Αναγνωρίστηκαν με DNA οκτώ θύματα της σφαγής της Σρεμπρένιτσα

Οι πιστές στη Σαρία έχουν κι αυτές δικαίωμα στη ζωή αλλά…

Εικοσιπέντε χρόνια συμπληρώνονται από την μαζικότερη εξόντωση ανθρώπων στην Ευρώπη μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και μαζί κορυφώνονται οι εκδηλώσεις μνήμης στη Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Σύμφωνα με το euronews, εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στο Σαράγεβο για να αποτίσουν φόρο τιμης σε οκτώ θύματα των γεγονότων του 1995. Πρόκειται για άνδρες και αγόρια, απομεινάρια των οποίων βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους και αναγνωρίστηκαν με την βοήθεια DNA. Η πομπή με τα φέρετρα, που ήταν καλυμμένα με την βοσνιακή σημεία, πέρασε μάλιστα και μπροστά από το κτήριο της προεδρία της χώρας. Η ταφή τους θα γίνει το Σάββατο.

Το Σάββατο συμπληρώνονται 25 χρόνια από την σφαγή 8.000 περίπου ατόμων στην Σρεμπρένιτσα. Μια σφαγή που χαρακτηρίστηκε ως γενοκτονία από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία.  Η τραγωδία αυτή αποτέλεσε σημείο καμπής στον εμφύλιο της Βοσνίας μεταξύ μουσουλμάνων, Σέρβων και Κροατών, που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 100.000 ανθρώπους και προκάλεσε τον ξεριζωμό 2,2 εκατομμυρίων.

ΠΗΓΗ:https://www.pentapostagma.gr/kosmos/6951450_bosnia-erzegobini-anagnoristikan-me-dna-okto-thymata-tis-sfagis-tis-sremprenitsa

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.