Στο Μάτι δεν φταίει κανείς, στην Ηλεία απλώς έφαγαν 75 εκατομμύρια με 163 θανάτους σύνολο, δεν τιμωρείται κανείς. Ο αέρας έφταιγε!

Τραγωδία στο Μάτι: Το ηχητικό ντοκουμέντο της συγκάλυψης που θα έπρεπε να έχει στείλει στο ΓΟΥΔΗ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ (βίντεο)

5/5 (3)

Λάθη διαπιστώνει η ανακριτική έρευνα και στο σχέδιο εκκένωσης της περιοχής. Αφενός «στελέχη της Πυροσβεστικής και της Περιφέρειας, ενώ γνωρίζουν την επικινδυνότητα της κατάστασης, δεν προχωρούν στην εκκένωση της περιοχής την κρίσιμη στιγμή», δηλαδή μεταξύ 17.30 και 17.40. Και αφετέρου «παράλληλα κανείς δεν δίνει εντολή στα πυροσβεστικά πλοιάρια (τέσσερα στον αριθμό) αλλά και σε σωστικές λέμβους των ΕΜΑΚ να μεταβούν στην περιοχή και να συνδράμουν στη διάσωση όσων είχαν βρει καταφύγιο στη θάλασσα».

Μόνο ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ, ΟΡΓΗ, ΑΗΔΙΑ, ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ, μπορεί να προκαλέσουν οι νέες αποκαλύψεις, που τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, τα έγραφαν σχεδόν από την μέρα της ΑΝΕΙΠΩΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ, που ήταν ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Αποκαλύψεις, που όχι μόνον αποδεικνύουν περίτρανα τις τρομακτικές ευθύνες ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ, αλλά ξυπνούν μνήμες και από την άλλη Εθνική Τραγωδία στον Πύργο, και αποκαλύπτουν πως ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ.

ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΣΗΜΕΡΑ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΗΔΗ ΣΤΟ ΓΟΥΔΗ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ.

ΣΗΜΕΡΑ, ΕΧΘΕΣ… ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ “ΕΚΠΟΡΝΕΥΜΕΝΗΣ” ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ.

ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ, ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ… ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ.

ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ.  (ελάχιστοι παραμένουν ΕΝΤΙΜΟΙ, αλλά φοβούνται την οργή των “ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ” ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ Α-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ).

ΣΤΟ ΓΟΥΔΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ… ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΟΝΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ… γιατί μόνον έτσι θα καθαρίσει Η ΚΟΠΡΟΣ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ.

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ.1. ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΟΥΡΝΑΒΙΤΗ ΜΕ ΤΑ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ, ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΗ;;;

Υ.Γ.2. Και θα το φωνάζω και θα το ουρλιάζω και θα το γράφω: “ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΝΤΙΜΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ…

ΜΟΝΟΝ ΕΞΩ ΑΠΟ “ΤΑ ΠΟΡΝΕΙΑ” ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ.

Eκατόμβη νεκρών στοίχισε η ανικανότητα του κράτους το 2018 που απέτυχε να προστατέψει τους κατοίκους στο Μάτι.

Αυτό από μόνο του είναι εξοργιστικό, πόσο μάλλον όταν υπάρχει «μαγείρεμα» για να μην καταλογιστούν ευθύνες σε κανέναν!

Tο ηχητικό ντοκουμέντο που εξασφάλισε ο πυραγός Δημήτρης Λιότσιος, όταν έβαλε το κινητό του τηλέφωνο να γράφει τη συνομιλία του με τον τότε αρχηγό του Σώματος, Βασίλη Ματθαιόπουλο αποτυπώνει τον τρόπο με τον οποίο «παίζεται το παιχνίδι» σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Όπως μπορείτε να ακούσετε στο ηχητικό απόσπασμα, που κυκλοφόρησε η Καθημερινή, ο Ματθαιόπουλος δίνει «οδηγία» στον εμπειρογνώμονα «να φτιάξει πόρισμα για τη φωτιά, όχι φταίει ο ένας, ο άλλος… Φτιάξε ένα πόρισμα με την εμπειρία σου.. Αν είναι ελλιπή στοιχεία, στ’ αρχ…. σου. Δεν πρόκειται να σου πει ο Εισαγγελέας τίποτα».

Και συνεχίζει: «Πέντε αράδες, πέντε λέξεις, πένρτε αυτά… και δωσ’ το. Και μπορεί να πάρουν την πίτα κι εσύ να πάρεις την π…».

Σε άλλο σημείο, επισημαίνει την «οδηγία» που έλαβε από την «Υπουργό»: «Μην γράψεις πουθενά σου λέω, ότι προκύπτουν ευθύνες για τους ανωτέρους σου. Η Υπουργός αυτό μου’ πε. Κάλεσέ τον, μου λέει, και πες του το. Μην γράψει ότι ευθύνεται ο Δήμαρχος ή η Δούρου, ο καθένας. Ή κάποια υπηρεσία ή το Δασαρχείο».

Ακόμη πιο συγκλονιστική όμως, είναι η παραδοχή Ματθαιόπουλου για τον τρόπο που «παίχτηκε το παιχνίδι» σε αντίστοιχες περιπτώσεις, για τις μεγάλες φωτιές σε Κύθηρα και Μάνη τα προηγούμενα χρόνια, όπου καθηλώθηκαν τα εναέρια μέσα: «Έχεις 15 χρόνια, 20, για να πάρεις σύνταξη. Θα έρθει το χαρτάκι από πάνω. Θα πούνε, στη Σάμο. Ποιος είναι; Ναι. Και στην πρώτη φωτιά μην του σηκώνεις και τίποτα. Έτσι γίνονται τα παιχνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με Καπέλιο-Βασιλειάδη. Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη, τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια».

Δυσκολίες με το… καλημέρα

Οι έρευνες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ξεκινούν την επόμενη της εθνικής τραγωδίας, καθώς η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου ζήτησε από τον τότε Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο να διερευνήσει «τι συνέβη».

Το επόμενο εικοσιτετράωρο η Εισαγγελία αναθέτει στον αξιωματικό της Πυροσβεστικής, Δημήτρη Λιότσιο, ως εγγεγραμμένο στο μητρώο των εμπειρογνωμόνων, να αναλάβει την έρευνα για το Μάτι.

Ο κ. Λιότσιος δέχεται, αν και έχει γνώση της κρισιμότητας της υπόθεσης, δεν μπορεί ωστόσο να γνωρίζει τα εμπόδια που θα «ξεφύτρωναν» με το… καλημέρα.

Το πρώτο που του κάνει εντύπωση υπήρξε το γεγονός ότι πρόσωπα εμπλεκόμενα στην έρευνα γνωρίζουν μέχρι που φτάνουν οι αρμοδιότητες με βάση το διοριστήριό του από την Εισαγγελία, ακόμη και αυτού του είδους οι «υπομνήσεις» έρχονται μέσα από το Πυροσβεστικό Σώμα. Ο εμπειρογνώμονας ζητά τότε από την Εισαγγελία νέο διοριστήριο για έρευνα εις βάθος, το οποίο εκδίδεται στις 3 Αυγούστου.

Παρά τις υπηρεσιακές «παραινέσεις» που δέχεται το διάστημα της έρευνας και φτάνουν μέχρι την προτροπή «θαψ’τα», ο εμπειρογνώμονας συνεχίζει και έχοντας φτάσει στο πρώτο πόρισμα δυο μήνες μετά την τραγωδία, η έρευνα «παγώνει», αφού η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κρίνει ότι θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ένα διοικητικό πόρισμα της επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, που ακόμη εκκρεμεί.

Η εισαγγελική παραγγελία διαρρέεται στον Τύπο και υπό το βάρος των αντιδράσεων η έρευνα συνεχίζεται, μέχρι τη στιγμή που ανακινείται ζήτημα ακυρότητας της πραγματογνωμοσύνης λόγω του βαθμού του εμπειρογνώμονα, αφού ως πυραγός δεν μπορεί να ελέγχει ανώτερους του.

Τελικά, τον Μάρτιο του 2019 το εισαγγελικό πόρισμα καταλήγει σε ποινική δίωξη 20 κρατικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων σε βαθμό πλημμελήματος.

Τότε, την ανάκριση αναλαμβάνει ο ανακριτής, Αθανάσιος Μαρνέρης, ο οποίος, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της «Καθημερινής», παρέλαβε εκτός από την υπόθεση και νέα εμπόδια.

Αναζητώντας το χαμένο καταγραφικό

Χαρακτηριστικό της κατάστασης ήταν το περιστατικό, στο οποίο ανακαλύπτει την ύπαρξη δεύτερου καταγραφικού των επικοινωνιών της Πυροσβεστικής και όταν το αναζητά σε έφοδο στο Συντονιστικό Κέντρο, οι αξιωματικοί του ζητούν… ένταλμα, για να τους απαντήσει «μα εγώ είμαι το ένταλμα».

Αφού περνούν τέσσερις ώρες, εντοπίζει το υπόγειο που είχε τοποθετηθεί το καταγραφικό και όταν το επισκέπτεται, διαπιστώνει πως το καταγραφικό έχει ξηλωθεί…

Τελικά, στα μέσα Ιουνίου ολοκληρώνεται η έρευνα του ανακριτή και ζητάει από την Εισαγγελία συμπληρωματική δίωξη για το Μάτι.

Τα μοιραία λάθη

Το πάζλ των μοιραίων λαθών ξεκινά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, από την απουσία εναέριας επιτήρησης από το ΓΕΑ, όποτε δεν εντοπίστηκε η πυρκαγιά.

Επόμενο λάθος στην αλυσίδα λαθών υπήρξε η απόφαση μεταστάθμευσης των εναέριων μέσων στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν εκεί τα πτητικά μέσα, αν και ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας είχε ενημερώσει ότι αυτό επίκειτο, λόγω των καιρικών συνθηκών. Επίσης, λάθος κατά τον ανακριτή ήταν και η διαχείριση την ίδια ώρα της πυρκαγιάς στο διυλιστήριο της Motor Oil, αφήνοντας από λάθος επιχειρησιακή εκτίμηση το Μάτι χωρίς πτητικά μέσα.

Λάθη διαπιστώνει η ανακριτική έρευνα και στο σχέδιο εκκένωσης της περιοχής. Αφενός «στελέχη της Πυροσβεστικής και της Περιφέρειας, ενώ γνωρίζουν την επικινδυνότητα της κατάστασης, δεν προχωρούν στην εκκένωση της περιοχής την κρίσιμη στιγμή», δηλαδή μεταξύ 17.30 και 17.40. Και αφετέρου «παράλληλα κανείς δεν δίνει εντολή στα πυροσβεστικά πλοιάρια (τέσσερα στον αριθμό) αλλά και σε σωστικές λέμβους των ΕΜΑΚ να μεταβούν στην περιοχή και να συνδράμουν στη διάσωση όσων είχαν βρει καταφύγιο στη θάλασσα».

Δημοσιεύω και το παρακάτω σχόλιο, από την πηγή, γιατί πρέπει να απαντήσω σ’ αυτόν που μιλά μόνον για … πολιτικό ρεμβασισμό.

ΕΙΣΤΕ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ… ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΛΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥ, ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

Δεν πρόκειται λοιπόν για “πολιτικό ρεβανσισμό”, αλλά αντιθέτως, ΓΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΠΟΛΟ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ Η SINGULAR LOGIC ΝΑ ΝΟΘΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΓΙΔΙΑ.

Καλλιόπη Σουφλή Theodore Christofis

Πολιτικός ρεβανσισμός είναι ο μόνος στόχος των πρακτορίσκων της γνωστής φυλλάδας. Σιγά μην νοιάζονται για τα θύματα. Ακολουθούν το παλιό και δοκιμασμένο μοτίβο που χρησιμοποιήθηκε στην απάτη του γουότεργκεητ, ότι και καλά έγινε προσπάθεια συγκάλυψης από πολιτικά πρόσωπα ενώ αυτό ποτέ δεν συνέβη. Μόνο πολιτικές εντυπώσεις θέλουν να δημιουργήσουν ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα, ξέρουν καλά ότι δικαστικά δεν πρόκειται να αποδειχθεί τίποτα, η ρετσινιά όμως θα μείνει.

Πηγή

«Ω Ρ Α Ι Ο Σ» …αρχηγός! [Είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα…..]

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!
Οι διάλογοι που φέρνει στο φως η «Καθημερινή» προκαλούν σοκ, καθώς το δημοσίευμα αναφέρει πως ο πραγματογνώμονας αξιωματικός της Πυροσβεστικής, Δημήτρης Λιότσος, στον οποίο… ανατέθηκε από την δικαιοσύνη να διαλευκάνει τις τυχόν ευθύνες των αρμοδίων στη μεγάλη πυρκαγιά φαίνεται να δέχτηκε πιέσεις από τον τότε αρχηγό της πυροσβεστικής υπηρεσίας, Βασίλη Ματθαιόπουλο.-Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής απείλησε τον κ. Λιότσο λέγοντας: «Θάψ’ τα, σου μεταφέρω ΑΝΩΘΕΝ εντολές, ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. 
Η υπουργός αυτό μου είπε-Κάλεσέ τον και πες του μη γράψει για ευθύνες ανωτέρων-ότι ευθύνεται ο δήμαρχος, η Δούρου ή κάποια υπηρεσία ή το Δασαρχείο».
-Και συνεχίζει ο Αρχηγός:»ΦΤΙΑΧΤΑ ΑΠΛΑ: ο άνεμος, τα πεύκα,τα αυθαίρετα και μην γράψεις για ευθύνες ανωτέρων σου.
Θα ΣΕ ΣΧΙΣΟΥΜΕ… θες καμία δυσμενή;…
«Πού πας να δείξεις ικανότητες με τα θηρία;
Με 100 νεκρούς.
Πού πας, ρε;
Εάν γράψεις για ευθύνες των ανωτέρων σου ΟΛΟΙ ΘΑ ΜΑΖΕΥΘΟΥΜΕ και θα σε σκίσουμε.
Φτιάχ’ τα απλά και ας σε περάσουν για κουτό:  Αν είναι ελλιπή τα στοιχεία στ’ αρχ**ια σου, τι θα πει ο εισαγγελέας;
Τίποτα!
Αυτά είχα, αυτά βρήκα, αυτά έβαλα.
Εάν δε σας κάνουν βάλτε άλλους (Πραγματογνώμονες).
Κοίτα ποια έγγραφα έχουν, ποια δεν έχουν και θαψ’ τα (…)  Τι είναι ο εισαγγελέας;  Τώρα είναι, αύριο έφυγε».
-Μάλιστα, του επιτίθεται, επειδή ζητά έγγραφα από την Δούρου, το Δασαρχείο και τον κατηγορεί ότι δεν έχει γνώσεις για να τα αξιολογήσει:
«Τα βάζεις με το Δασαρχείο;
Θα σου ανοίξουν τον κ**λο.  Θα τα βάλεις με την Δούρου; Θα σου ανοίξει τα καπούλια…»

ΤΑ ΗΧΗΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ με τους «καυτούς» διαλόγους για τη συγκάλυψη…ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ για τη συγκάλυψη της τραγωδίας στο Μάτι! «Θα σου ανοίξουν τον κώλο… Θα τα βάλεις μετην Δούρου; Θα σου ανοίξει τα καπούλια…»ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ! ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ που «καίνε» την Όλγα Γεροβασίλη για την τραγωδία στο Μάτι…«Κόλαφος» για τη φωτιά στο Μάτι: «Θάψ’ τα γιατί θα σε σκίσουμε» – Βίντεο
http://ixnos.blogspot.com/2020/07/blog-post_66.html

www.nikosxeiladakis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.