Γιατί το Εθνικόφρον Κίνημα δεν προχωράει ενώ οι διεθνιστές-παγκοσμιοποιητές προοδεύουν;

3 Σεπ 2020
Ως πότε πια αδέλφια μου συναγωνιστές…;

 

Αναλύοντας την τωρινή κοινωνική και πολιτική κατάσταση, διαπιστώνουμε εύκολα ότι ο  Εθνικόφρονας χώρος στην Ελλάδα δεν είναι στα καλύτερα του. Ο Διεθνισμός κυριαρχεί κατά ένα μεγάλο μέρος σχεδόν σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου και ιδιωτικού βίου. Είναι πιο οργανωμένος, ξέρει τι θέλει και πρωτίστως έχει σχέδιο για να το υλοποιήσει. Αυτό συμβαίνει προφανώς γιατί ο Διεθνιστικός χώρος κάνει συνεχώς αυτοκριτική της κατάστασης που υπάρχει. Αλλάζει στρατηγική, αλλά όχι βάση στα όσα πιστεύει και έτσι προσαρμόζεται. Αλλάζει τα λόγια, αλλά όχι την σημασία των όσων λέει. Εν αντιθέσει με τον Διεθνισμό, ο Ελληνικός Εθνικισμός/Πατριωτισμός έχει να κάνει την αυτοκριτική του από το 1922, που απώλεσε τον επεκτατισμό της Μεγάλης Ιδέας και έθεσε ως στόχο του την εμβάθυνση (σ.γ.: διαφωνούμε) του Έθνους και όχι την επέκταση του.

Από τότε όμως όλα μένουν στάσιμα. 100 χρόνια μετά βλέπουμε τον Εθνικιστικό/Πατριωτικό χώρο να κυριαρχείται κυρίως από αντισημίτες, αντιαμερικανούς, φιλοδικτατορικούς, αντιμασόνους, κλπ που προφανώς δεν αποτελούν αυτοί μόνο τον Εθνικιστικό/Πατριωτικό χώρο. Δεν κρίνω τα πιστεύω τους, αλλά δεν γίνεται ο Εθνικισμός/Πατριωτισμός (πίστη στα ιδανικά και αξίες του Έθνους και αγάπη για την γη των πατέρων) να περιορίζονται μόνον στις άνω θέσεις. Σκοπός είναι να βρούμε την αιτία που ο Εθνικιστικός/Πατριωτικός χώρος, με τόσο ιδεολογικό πλούτο, δεν έχει ευρεία αποδοχή, όπως έχει καταντήσει να έχει ο Διεθνισμός που οι ιδέες του είναι…

Πρώτος λόγος των συνεχών ηττών μας είναι ότι οι αρχηγοί μας δεν θέλησαν ποτέ να προσαρμοστούν στις όποιες νέες συνθήκες κάθε εποχής. Προσαρμογή σημαίνει αλλάζω τον τρόπο που λέω π.χ. κάτι, αλλά δεν αλλάζω το νόημα. Αποτέλεσμα της στασιμότητας αυτής είναι ο Διεθνισμός να έχει ταυτιστεί με την πρόοδο και το αύριο, το ωραίο και φρέσκο, ενώ ο Εθνικισμός/Πατριωτισμός με το χτες, το σάπιο και σκοτεινό. Ο Εθνικόφρων δεν αντιλαμβάνεται πως οι ιδέες του Καποδίστρια, του Βενιζέλου ή του Μεταξά είναι σεβαστές για την εποχή τους, αλλά άλλο 1830, άλλο 1912, άλλο 1940 και άλλο εν τέλει 2020. Συνεπώς, αντί να προσεύχεται να μπει ένα τανκ στην βουλή, καλό είναι να κοιτάξει την ουσία και η ουσία είναι ότι έτσι δεν πείθει κανέναν. Καταλήγει να ταυτίζει τον Εθνικισμό/Πατριωτισμό με την βία, την καταπίεση και τον εξαναγκασμό, κάνοντας τον Διεθνισμό άγγελο (!) στα μάτια του μέσου πολίτη.

Άρα προσαρμογή στην παρούσα κατάσταση και μετάδοση τους μηνύματος της Εθνικής ανεξαρτησίας με τα παρόντα μέσα, όχι με ξαναζεσταμένο φαγητό από τον προηγούμενο αιώνα. Η ιστορία προχωρά και μαζί της οφείλει να προχωρήσει και ο Εθνικισμός/Πατριωτισμός. Ο Εθνικισμός/Πατριωτισμός πρέπει να είναι ευέλικτος, γιατί οι ιδέες του είναι καθολικές, απόλυτες και υποστηρίζουν την λογική. Η λογική δεν φοβάται την πραγματικότητα. Γιατί να την φοβάται ο Εθνικισμός/Πατριωτισμός;

Άλλη ήταν η Εθνική στρατηγική τον 19ο αιώνα και άλλη τον 20ο αιώνα, καθότι οι πρόγονοι μας προσαρμόζονταν στις υπάρχουσες συνθήκες και έκαναν τις ανάλογες κινήσεις. Στον 21ο αιώνα εμείς έχουμε προσαρμοστεί στις παρούσες συνθήκες έχοντας τους προγόνους ως παράδειγμα;

Δεύτερος λόγος των συνεχών ηττών μας είναι η αποστασιοποίηση από την τέχνη, τον πολιτισμό και την διασκέδαση. Ο κόσμος πείθεται από αυτό που τον κάνει να περνάει καλά. Ο Διεθνισμός διοργανώνει φεστιβάλ, πάρτι, συναυλίες κλπ και κάνει προπαγάνδα για τις πορείες και τις δράσεις του. Οι Εθνικόφρονες δεν κάνουν σχεδόν τίποτα μεγάλο, γιατί ”η καλοπέραση είναι για τα παιδάκια”. Αν δεν έχεις όμως την νέα γενιά μαζί σου, ποιος θα στελεχώσει το Εθνικιστικό/Πατριωτικό κίνημα; Άρα η επικοινωνία με την νεολαία είναι πολύ σημαντικό ζήτημα. Φυσικά, το ίδιο πρέπει να υπάρξει και με τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας μας.

Τρίτος λόγος των συνεχών ηττών μας αποτελεί το γεγονός ότι αρκετοί αρχηγοί των Εθνικοφρόνων ή αρκετοί απλοί καθημερινοί άνθρωποι που θα θελήσουν να εμπλακούν σε μια συζήτηση πολιτικού περιεχομένου δεν ξέρουν να ομιλούν. Οι εκφραστές του Εθνικισμού/Πατριωτισμού είναι όντως κυρίως νευρικοί άνθρωποι που δεν έχουν πολιτικό λόγο και ομιλούν μόνο με εκφράσεις καφενείου; Αυτό το γεγονός έχει ταυτίσει τον Διεθνισμό με την κουλτούρα και την καλοσύνη, ενώ τον Εθνικισμό/Πατριωτισμό με την αγένεια και την αγραμματοσύνη. Στόχος του Εθνικόφρονα δεν είναι απλά να μάθει να φωνάζει πόσο αγαπά την Ελλάδα. Θα το κάνει και αυτό την στιγμή που πρέπει. Στόχος πρέπει να είναι και να μπορεί να εξηγεί και να αντιπαρατίθεται γιατί πρέπει να αγαπά την Ελλάδα.

Τέταρτος λόγος των συνεχών ηττών μας είναι το προσωπικό κέρδος. Αρχηγίσκοι που δεν θέλουν να προσφέρουν διαλεκτικά, πολιτισμικά ή πρακτικά στο Εθνικιστικό/Πατριωτικό κίνημα βρίσκουν ευκαιρία να ”εκπροσωπήσουν όσους πιστούς προσέλθουν” περιστασιακά μέχρι να σκάσει η φούσκα τους. Ξέρουν ότι προσωρινά βρίσκονται στην θέση τους και για αυτό ”ομιλούν σταράτα και λένε αλήθειες”, με αποτέλεσμα να έχουμε τον έναν μεσσία μετά τον άλλον στα μάτια του κόσμου. Εύκολα να λες αλήθειες όταν σε 5 χρόνια θα αυτοεξαφανιστείς και δεν θα χρειαστεί να εφαρμόσεις όσα είπες.

Άρα, θέλουμε ανθρώπους με πρόγραμμα, στόχο και πλάνο για το μακρινό μέλλον. Τα: ”έλα να κάνουμε το ένα και το άλλο στα πεταχτά και να φωνάξουμε 2 συνθήματα”  δεν αρκούν. Θέλουμε ανθρώπους ιδεολόγους σαν τον Δραγούμη που άφησαν πολιτισμικό έργο, ανθρώπους ιδεολόγους σαν τον Μεταξά που άφησαν υλικό έργο, ανθρώπους ιδεολόγους σαν τον Βενιζέλο που άφησαν την Μεγάλη Ιδέα κλπ. Όχι επαναστάτες με ημερομηνία λήξης, αλλά ιδεολόγους που θα προσθέσουν στο κίνημα και δεν θα κοιτάξουν να πάρουν από αυτό. Αυτοί οι άνθρωποι φαίνονται από το πλάνο τους, τις κινήσεις και την ρητορική τους.

Πέμπτος λόγος των συνεχών ηττών μας, και ίσως ο πιο σημαντικός, είναι το σκορποχώρι που επικρατεί στις τάξεις μας. Κοίταξε μας… Μοναρχικοί, Παπαδοπουλικοί, Μεταξικοί, Βενιζελικοί, Τρικουπικοί, Δραγουμικοί, Καποδιστριακοί και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, που ενώ η βάση είναι ο Εθνικισμός/Πατριωτισμός και μας ενώνουν από τα 10 τα 9, εμείς σφαζόμαστε για το 1 που μας χωρίζει… Την ίδια στιγμή στις τάξεις των Διεθνιστών υπάρχει πλήρη σύμπνοια ατόμων με ιδεολογικό χάσμα χιλιομέτρων ο εις από τον άλλον. Βλέπεις να κατεβαίνουν σε κοινή πορεία Αναρχικοί με Κομμουνιστές (!) με κοινή βάση τους τον Διεθνισμό, ενώ οι Εθνικόφρονες δεν μπορούν να οργανώσουν καλά καλά μια ομιλία…

Συνεπώς, όταν οι Διεθνιστές ενώνονται και μπαίνουν μέχρι και κυβέρνηση για 4,5 χρόνια από το 2015 ως το 2019 και έχουν μέσα στην βουλή 4/6 κόμματα ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ, ενώ η όποια Εθνικόφρονα παράταξη ΦΟΒΑΤΑΙ να τους αντιπαρατεθεί (!) μάλλον η τακτική τους δουλεύει και δυστυχώς, για εμάς, κερδίζει έδαφος. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι ως προς την προτίμηση πολιτεύματος π.χ. ένας Εθνικόφρων Δημοκρατικός και ένας Απολυταρχικός δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα με το να επενδύουν στην διχόνοια. Ο καθείς έχει τις απόψεις του, αλλά η βάση είναι ο Εθνικισμός/Πατριωτισμός και το καλό του Έθνους είναι πάνω από όλα για να μπει κώλυμα στο διάβα του οτιδήποτε. Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες διαφορές μεταξύ των Εθνικοφρόνων. ΦΤΑΝΕΙ!


Η ισχύς εν τη ενώσει.

 

Για παράδειγμα, στον χώρο μας υπάρχουν στον πολιτικό τομέα οι Δημοκρατικοί Εθνικιστές (είναι υπέρ της δημοκρατίας) και οι Απολυταρχικοί Εθνικιστές (είναι υπέρ πιο απόλυτων μεθόδων διακυβέρνησης). Επιπροσθέτως, στον θρησκευτικό τομέα υπάρχουν οι Μονοθρησκευτικοί (θέλουν την κοινή θρησκεία ως βάση για την κατάταξη κάποιου σε ένα Έθνος π.χ. Ορθόδοξος Χριστιανισμός) και οι Ανεξίθρησκοι (δεν θεωρούν την θρησκεία βάση για την κατάταξη κάποιου σε ένα Έθνος). Στον οικονομικό τομέα υπάρχουν Καπιταλιστές και Σοσιαλιστές. Στην εξωτερική πολιτική υπάρχουν οι Απομονωτιστές (κλειστά σύνορα και καμία επαφή των πολιτών μας με τους ξένους) και οι Ελευθεριστές (ανοιχτά σύνορα και επιτρέπεται η μετανάστευση ή ο τουρισμός σε ξένες χώρες). Αντιστοίχως φυσικά υπάρχουν και οι ανάλογες συνιστώσες και στον Διεθνιστικό χώρο. Είναι οπότε μια πραγματικότητα η άνω κατάσταση και μάλιστα παρατηρείται και στο διάβα της ιστορίας μας σε διάφορες φάσεις και περιόδους της. *Οι ονομασίες είναι δικές μου, δεν ξέρω αν υπάρχουν επίσημες κατηγορίες, αλλά αντιλαμβάνεστε σε ποιες συνιστώσες του Εθνικόφρονα χώρου αναφέρομαι.

Οπότε, βλέπουμε ότι εφόσον οι άνω έχουν ως βάση τον Εθνικισμό/Πατριωτισμό, οι συνιστώσες στις οποίες ανήκουν είναι ένα τίποτα μπροστά στον ιερό σκοπό της υπεράσπισης των όσων μας κάνουν αυτό που είμαστε. Άρα, υπάρχει έτσι χώρος για όλους στον Εθνικισμό/Πατριωτισμό με την κάθε άποψη να γίνεται σεβαστή και ο σκοπός να μην αλλάζει, γιατί όλοι έχουμε κοινή βάση. Ας επικρατήσουμε πρώτα στην κοινωνία και μετά βλέπουμε πως θα ρυθμίσουμε το τέλος. Το ίδιο κάνουν εξάλλου και οι Διεθνιστές. Δηλαδή κοιτούν κυρίως το τώρα και έχουν ένα σχετικό σχέδιο για το μακρινό μέλλον, αλλά πετυχαίνουν συνεχώς νίκες εναντίον μας… Και αυτό δεν είναι ηττοπάθεια, αλλά πραγματικότητα. Η αρχή για να ”γυρίσεις” τον αγώνα δεν γίνεται με το να βάζεις το κεφάλι σου στην άμμο και να αγνοείς την κατάσταση, αλλά να αποδέχεσαι όσα έχουν συμβεί ως τώρα και να ψάχνεις τρόπους να βελτιωθείς.

Και ποιος ο σκοπός των παραπάνω; Οι σκοποί είναι 3: Πρώτον, δεν υπάρχει ιδεολογικό μπάχαλο, αλλά ο κάθε Εθνικόφρων καλλιεργεί την προσωπικότητα του έτσι όπως ο ίδιος επιθυμεί. Δεύτερον, υπάρχει μια πεπατημένη για τον καθένα που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως Εθνικόφρων και ο καθείς έχει χώρο στο κίνημα, χωρίς η βάση του να αλλοιώνεται. Έτσι επιτυγχάνουμε να μην χάνουμε κόσμο από τις τάξεις μας, αλλά να βάζουμε πλάι τις διαφορές μας, να σεβόμαστε την διαφορετική άποψη και εν τέλει να γιγαντώνουμε το πλήθος μας. Αξίζει να στείλουμε τους άθεους Εθνικόφρονες στους Διεθνιστές; Αξίζει να αποξενώσουμε τους Σοσιαλιστές ή τους Δημοκρατικούς συναγωνιστές μας; Το ίδιο ισχύει εκ του αντιθέτου και για το ότι λέμε πως εκπροσωπούμε εμείς! Τρίτον, ξεκαθαρίζοντας έτσι τις θέσεις μας προλαβαίνουμε τις έριδες που θα εκκολάπτονταν στους κόλπους του κινήματος μας. Καθότι, ξεκαθαρίζουμε ο εις στον άλλον ότι έχουμε κοινή συνισταμένη και απλώς ο καθείς παλεύει για αυτόν τον σκοπό και όλοι μαζί ενωμένοι στοχεύουμε να τον πετύχουμε.

Και όσον αφορά τους αρχηγούς των οργανώσεων, κομμάτων και κινημάτων που αυτοπροσδιορίζονται Εθνικόφρονα, θέλω να μιλήσω απλά όπως μιλάμε στα Δυτικά από όπου κατάγομαι… ΞΕΚΟΛΑΤΕ. Επαναλαμβάνετε τα λάθη της εμφύλιας σύρραξης κατά της επανάσταση, της διαμάχης Δηλιγιάννη-Τρικούπη, της διαμάχης κατά την Μ. Εκστρατεία, του Εμφυλίου/Συμμοριτοπόλεμου της δεκαετίας του 1940 κλπ. Δεν είναι γελοίο που σήμερα εμείς κοιτάμε τους προγόνους μας και λέμε: ‘’πω πω τρώγονταν μεταξύ τους και το Έθνος έχανε αδίκως’’ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ περιμένοντας ότι δεν θα έχουμε ένα νέο 1897, ένα νέο 1922 ή 1974; Συνεχίζοντας να βάζετε τις προσωπικές σας διαφορές-ιδεολογίες άνω του κοινού συμφέροντος ΟΛΩΝ μας να γίνει ο Ελληνισμός ξανά τρανός, χαρίζετε την ίδια απορία και στις επόμενες γενιές από εμάς όταν θα διαβάζουν την ιστορία μας… ΑΝ θα υπάρχουν επόμενες γενιές Ελλήνων έτσι όπως πράττουμε εμείς σήμερα… Με πολύ αγάπη σας το εκφράζω ξανά νεανικά, ΞΕΚΟΛΑΤΕ!!!

Ξέρω, ξέρω… ‘’τι μας λες μωρέ; Θα μας πεις τι είναι Εθνικισμός/Πατριωτισμός και τι πρέπει να κάνουμε; Και στην τελική, πας να ενώσεις πράγματα που δεν ενώνονται;’’ Καλά κάνεις και έχεις προβληματισμούς. Είναι μια αρχή προς την βελτίωση ο Εθνικόφρονας χώρος να κοιτάξει το είδωλο του στον καθρέπτη και να προβληματιστεί. Θέλει να αποτελεί πάντα ένα μικρό γκρουπ ατόμων που θα ονομάζονται ”οι παράξενοι και οι ψεκασμένοι της κοινωνίας” ή θέλει ”να εκσυγχρονιστεί και να αποδείξει ότι αξίζει να ζήσει στον χρόνο;’‘ Προσωπικά ως 20χρονος Εθνικιστής/Πατριώτης που τώρα μπαίνω στο παιχνίδι, δεν θέλω να παίζω με ομάδα που εδώ και δεκαετίες χάνει… Αν η ομάδα κέρδιζε, δεν θα χρειαζόταν αλλαγή. Αλλά τα φαινόμενα άλλα δείχνουν. Μην ανησυχείτε όμως, διότι η νέα γενιά δεν θα κάνει τα λάθη των προηγούμενων, αλλά θα αντιγράψει όσα σωστά έκαναν Χ10. Αυτό είναι προσωπική μου δέσμευση, αλλιώς δεν θα έκανα όσα κάνω. Καθότι αλλιώς, θέλουμε δεν θέλουμε, με την διχόνοια αναμεταξύ μας χαρίζουμε αδίκως έδαφος στον Διεθνισμό. Ο αγώνας μας είναι αγαθός, το άδικο θα νικηθεί, στο τέλος θα νικήσουμε. Ζήτω η Ελληνική νεολαία! Ζήτω το Έθνος!

Ο αγώνας μας είναι αγαθός, το άδικο θα νικηθεί, στο τέλος θα νικήσουμε.

ΠΗΓΗ:https://ethnikoiphylakes.org/%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%86%cf%81%ce%bf%ce%bd-%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%87%cf%89%cf%81/

Leave a Reply

Your email address will not be published.