Ποιος ή ποια από όλους κι όλες λέει την αλήθεια στην πανδημική θύελλα που βρισκόμαστε;

Εντατικολόγος αποκαθιστά την αλήθεια για το τι συμβαίνει στις εντατικές και ξεμπροστιάζει την νοσηλεύτρια του ΣΩΤΗΡΙΑ που προσπάθησε να σπείρει τον πανικό…

Στο MEGA μίλησε η Αναστασία Κοτανίδου, Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος και Τακτική Καθηγήτρια Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφορικά με την κινδυνολογία που επικρατεί για την υποτιθέμενη έξαρση και την «επιθετικότητα» του κορωναϊού.

Αναφερόμενη στα όσα ακούστηκαν από τα πληρωμένα κανάλια ότι ο κορωναϊός είναι πλέον πιο επιθετικός, η ίδια υποστήριξε ότι: «Δεν έχουμε καμία τέτοια διαπίστωση. Στην πρώτη φάση της επιδημίας είχαμε περίπου 3.500 κρούσματα, και θνητότητα 5,6%. (Σ.γ.: με ελάχιστο αριθμό τεστ στην αρχή της κρίσης και κατά την καραντίνα) Τώρα έχουμε 11.500 θετικά κρούσματα και θνητότητα 1,3%. (Σ.γ.: Αλλά με πολύ μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων λόγω των πολύ περισσοτέρωνελέγχων με το PCR test. Όσο περισσότερους ελέγχους κάνουμε, τόσο πιο κάτω κατεβαίνει ο αριθμός των θανάτων. Fatality cases rate). Δεν πρέπει κανείς να μιλάει με εντυπώσεις.
Υπάρχουν συγκεκριμένα νούμερα».
Τα λόγια της ήρθαν ως απάντηση στην νοσηλεύτρια στην Κλινική COVID του Νοσοκομείου Σωτηρία, Ειρήνη Μικροβασίλη, η οποία μίλησε για τις ΜΕΘ, λέγοντας πως μέχρι και τον Ιούνιο, πολλοί από τους διασωληνωμένους κατάφερναν κι έβγαιναν από τις εντατικές, ωστόσο πλέον «όσοι μπαίνουν, δεν βγαίνουν», όπως χαρακτηριστικά είπε, γιατί «η μορφή του ιού είναι πιο επιθετική…». (Σ.γ.: Δικό της αυθαίρετο συμπέρασμα).
Εσείς ποιον θα ακούσετε; Την ειδικό πνευμονολόγο ή, τη νοσηλεύτρια, η οποία μάλιστα με τόση πολλή δουλειά στις ΜΕΘ βρήκε τον χρόνο να μεταβεί με την μάσκα της και στο στούντιο;
Δείτε τα δύο βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.