Έχασαν τη ζωή τους δύο εθελοντές που έκαναν το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech κατά του κορωνοϊού, στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που δημοσίευσε η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών στις ΗΠΑ πέθαναν έξι άτομα.

Κόσμος

Διαπιστώθηκαν προβλήματα στο εμβόλιο της Pfizer 6 νεκροί επί 18904 συμπεριλαμβανομένων και αυτών που δεν ολοκλήρωσαν τις δυο δόσεις εμβολιασμού ή αποσύρθηκαν.

Όπως διευκρινίζει στον πιο κάτω  πίνακα, οι δύο από τους έξι εθελοντές είχαν κάνει το εμβόλιο και οι άλλοι είχαν λάβει το placebo φάρμακο. Δες τε τον πιο κάτω πίνακα.

Eμβόλιο PfizerΚαι οι δύο εθελοντές που έκαναν το εμβόλιο ήταν άνω των 55 ετών, σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα. Ο ένας από τους δύο εμφάνισε καρδιακή ανακοπή, 60 ημέρες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου, ενώ έχασε τη ζωή του τρεις ημέρες αργότερα.

Ο άλλος ασθενής, ο οποίος ήταν παχύσαρκος και έπασχε από προϋπάρχουσα αθηροσκλήρωση πέθανε από αρτηριοσκλήρωση (σ.γ.:από αθηρωμάτωση δεν πεθαίνει κανείς, είναι ευρύς όρος μη ειδικός. Η Pfizer και πάλι οφείλει να εξειδικεύσει από ανεπάρκεια τίνος οργάνου απέθανε ο δεύτερος εθελοντής και πως το εμβόλιο επέδρασε ώστε ο πρώτος να πάθει ανακοπή και ως προς τον δεύτερο τι ακριβώς ιστοπαθολογικά αίτια οδήγησαν στο θάνατό του) από τρεις ημέρες μετά τη λήψη του πρώτου εμβολιασμού.

Το συγκεκριμένο εύρημα είναι ένα από τα πολλά σημαντικά νέα που παρουσιάζονται στο ενημερωτικό υλικό, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από 100 σελίδες αναλύσεων δεδομένων από την FDA και από την Pfizer.

ΠΗΓΗ:https://www.pentapostagma.gr/ygeia/6978495_embolio-pfizer-pethanan-dyo-ethelontes-meta-ton-emboliasmo

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.