Επιτέλους αρχίζουν να δραστηριοποιούνται οι Ιατρικοί Σύλλογοι με πρώτον τον ΙΣΑ.

Με θέμα το εμβόλιο για τον Sars-Cov-2 πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε ο ΙΣΑ για τον ιατρικό κόσμο

Με θέμα το εμβόλιο για τον Sars-Cov-2 πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε ο ΙΣΑ για τον ιατρικό κόσμο

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για τον ιατρικό κόσμο, με θέμα το εμβόλιο για τον Sars-Cov-2, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020.

Περισσότεροι από 500 γιατροί  παρακολούθησαν την ενδιαφέρουσα αυτή επιστημονική εκδήλωση στην οποία έγκριτοι επιστήμονες παρουσίασαν όλα τα δεδομένα για τα εμβόλια και το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού για τον Sars-Cov-2 από όλη την Ελλάδα.

Την ημερίδα, άνοιξε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης και στη συνέχεια η κ. Μίνα Γκάγκα Πνευμονολόγος, Πρόεδρος ΚΕΣΥ παρουσίασε τα νεότερα δεδομένα, ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους  Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας αναφέρθηκε στην οργάνωση και τη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων, ο κ. Τάσος Χατζής Παιδίατρος – Εντατικολόγος Μέλος ΔΣ ΙΣΑ, παρουσίασε τα δεδομένα του Π.Ο.Υ. για τον εμβολιασμό έναντι του Sars-Cov-2 και η κυρία Άννα Γκρόζου Πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Επισκεπτών Υγείας αναφέρθηκε στους επισκέπτες Υγείας αρωγοί που είναι αρωγοί στην εμβολιαστική προσπάθεια.

Το συντονισμό της εκδήλωσης έκαναν ο κ. Φώτης Πατσουράκος Καρδιολόγος Αντιπρόεδρος Δ.Σ ΙΣΑ και ο κ. Παναγιώτης Ψυχάρης Ορθοπεδικός, Πρόεδρος Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Π.Φ.Υ, μέλος Δ.Σ ΙΣΑ.

Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης επεσήμανε ότι η εκδήλωση είναι ένα ακόμα λιθαράκι στην προσπάθεια που κάνει ο ΙΣΑ για την αναχαίτηση της πανδημίας.

«Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα υγειονομικά συστήματα όλων των χωρών, προκειμένου το εμβόλιο να προλάβει να σώσει περισσότερους από όσους μολύνονται.

Ωστόσο η άγνοια απέναντι στον πανδημικό ιό παραμένει το μεγαλύτερο όπλο του, ακόμη και την κορυφαία ώρα που η επιστήμη κατάφερε να παράξει το εμβόλιο για να τον αντικρούσει.

Άγνοια σκεπάζει πολλά ζητήματα της παραγωγής και διάθεσης του πολυαναμενόμενου εμβολίου, την ώρα που η παγκόσμια κοινότητα προσδοκά, ο εμβολιασμός να επιτύχει και η πανδημία να γίνει παρελθόν.

Ο Ιατρικός Σύλλογος θα καταστήσει ενεργό τον επιστημονικό διάλογο για να συμβάλλει στην νίκη ενάντια στον αόρατο εχθρό »

Σημειώνεται ότι ο ΙΣΑ διοργανώνει μία ακόμα ενδιαφέρουσα επιστημονική ημερίδα, για τον εμβολιασμό, για τον Sars-Cov-2, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου που απευθύνεται σε Κοινωνικούς Φορείς.

ΠΗΓΗ:https://www.ygeianews.gr/astheneies/epidimies/37448/me-thema-to-emvolio-gia-ton-sars-cov-2-pragmatopoiithike-i-imerida-pou-diorganose-o-isa-gia-ton-iatriko-kosmo/

Leave a Reply

Your email address will not be published.