Μια νύχτα διαφορετική από τις άλλες, γιατί στο σκοτάδι ενεδρεύει πάντοτε ο ψεύτης, ο κλέφτης, ο φονιάς ώστε να δράσει απαρατήρητος

Αφού ζήτησε άσυλο από το Βερολίνο και του το αρνήθηκαν, σκέφθηκε να πετάξει ως το αεροδρόμιο Τσιαμπίνο της Ρώμης και πιθανώς να καταφύγει στην Κω με ταχύπλοο, τελικά…

προσγειώθηκε το αεροσκάφος του Ερντογάν ένα Α319 στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης Ατατούρκ και μέσα μιας τεράστιας αυτοκινητοπομπής μπήκε θριαμβευτικά στην πόλη.

Σε διάγγελμά του ο Τούρκος πρόεδρος, μίλησε για “προδοσία” του “παράλληλου κράτους” και προειδοποίησε με “βαριά τιμωρία τους προδότες του πραξικοπήματος”. Σημείωσε μάλιστα ότι “Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να καθαρίσουμε τις ΈΕνοπλες Δυνάμεις. Θα τους διώχναμε έτσι κι αλλιώς στις κρίσεις”.

coup the arested Ali Ozturk and Metin Igintli

από τους πρώτους συλληφθέντες   Metin Iyidil και Akin Ozturk

Πρόσθεσε  μάλιστα ότι προσπάθησαν να τον εμποδίσουν τα F-16 των πραξικοπηματιών που βομβάρδισαν το σημείο που βρισκόταν στην Αλικαρνασσό!

Και αποδεικνύοντας ότι τα F-16 που πετούσανν επάνω από την Κωνσταντινούπολη σπέρνοντας τον πανικό στους πολίτες και σπάζοντας τα γυαλιά των παραθύρων των σπιτιών τους, είναι των πραξικοπηματιών, διερωτήθηκε

“Τι κάνουν αυτά τα αεροπλάνα πάνω από την πόλη; Προσπάθησαν να με εμποδίσουν να προσγειωθώ. Εμείς τα πήραμε για να αντιμετωπίσουμε τους εχθρούς της Τουρκίας, όχι για να κάνουν πραξικόπημα κατά της νόμιμης κυβέρνησης”!

Δεν είπε βέβαια πως οι Τούρκοι στρατιωτικοί αρχής γενομένης από τον Κεμάλ Ατατούρκ ως τον τελευταίο δικτάτορα Εβρέν, έχουν διαπρέψει στην διενέργεια και επικράτηση πραξικοπημάτων, όπως και οι γείτονές τους οι Έλληνες.

Έχοντας στο πλευρό τους τον γιο και τον γαμπρό του και υπό το άγρυπνο βλέμμα των ανδρών της προσωπικής του φρουράς δήλωσε από ην αίθουσα του VIP του αεροδρομίου της Πόλης:

“Το μεσημέρια μάθαμε ότι υπήρξε κινητικότητα στις ένοπλες δυνάμεις. Ακολούθησε προσπάθεια παρέμβασης στην ενότητα του κράτους μας. Η ομάδα του παράλληλου κράτους προσπάθησε να επέμβει στα εσωτερικά της χώρας. Ήταν κρυμμένοι για σαράντα χρόνια. Προδοσία και θα πληρώσουν βαρύ τίμημα. Έχουμε τη ψήφο του λαού. Η κίνηση ήταν χάρη του Θεού γιατί θα γίνει αιτία να ξεκαθαρίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις”.

Πάντα ο Θεός έχει ένα μερίδιο στο ξεκαθάρισμα και πάντα φωτίζει με τη χάρη του κάποιον από τους δύο αλληλοσυγκρουόμενους εμφύλιους εχθρούς να νικήσει. Μήπως αυτά είναι ψευδοεπιχειρήματα φανατικών φασιστόμουτρων που πάντοτε βρίσκονται και στα δυο στρατόπεδα, με την ίδια νοοτροπία και μόνη διαφορά το πως αυτοαποκαλούν τους εαυτούς τους, χουντοφασίστες του Ερντογάν ή χουντοφασίστες των άρτι πραξικοπηματιών; 

Μάλλον έτσι είναι.

Παραδέχθηκε μάλιστα ότι έχουν στα χέρια τους τον γενικό γραμματέα της Προεδρίας και δήλωσε άγνοια για την τύχη του Αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που είχε συλληφθεί από τους πραξικοπηματίες.

Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε ότι οι πραξικοπηματίες λαμβάνουν εντολές από τον Αμπντουλάχ Γκιουλ ο οποίος βρίσκεται στην Πενσυλβένια των ΗΠΑ και έκανε έκκληση στους στρατιώτες να παραδώσουν τα όπλα τους. Αλλιώς όλοι θα αντιμετωπιστούν όπως οι τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι έχουν γίνει πάνω από 2300συλλήψεις προσώπων τα οποία πήραν μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος η οποία εκδηλώθηκε χθες.

Ο Γιλντιρίμ κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στους δρόμους μέχρι την οριστική νίκη επί των πραξικοπηματιών.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας πρόσθεσε ότι έχει δώσει τη διαταγή στις ένοπλες δυνάμεις να καταρρίψουν τα εναέρια μέσα—αεροσκάφη και ελικόπτερα—που χρησιμοποιούν οι πραξικοπηματίες.

Την ίδια ώρα το CNN Turk μετέδωσε πληροφορίες για 12 νεκρούς από τις εκρήξεις στο τουρκικό Kοινοβούλιο.την νίδια λωρα που ο πρόεδρος της Βουλής καταδίκαζε το πραξικόπημα κι επακολούθησε χάος.

Παράλληλα, σε περισσότερους από 800 υπολογίζονται οι τραυματίες από τις συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις του Ερντογάν και τους πραξικοπηματίες και οι νεκροί ξεπερνούν τους 200.

Ο δε εξουσιαστής ου γαρ εική την μάχαιραν φορεί (Επιστολή Παύλου ρπος Ρωμαίους)

Ο δε εξουσιαστής ου γαρ εική την μάχαιραν φορεί (Επιστολή Παύλου ρπος Ρωμαίους)

Στην έδρα του CNN Turk ελικόπτερα και στρατιώτες κατέλαβαν προσωρινά το κτίριο  ενώ ο σταθμός έχει σταματήσει να εκπέμπει σήμα. Από ότι δείχνουν τα πράγματα οι πραξικοπηματίες δίνουν μάχη για να καταλάβουν την Άγκυρα ενώ η Κωνσταντινούπολη, αν και με ισχυρές δυνάμεις πιστές στους πραξικοπηματίες δείχνει να έχει να επιστρέψει στον έλεγχο της κυβέρνησης. Μετά από λίγο όμως, πολίτες που έσπευσαν στο κτίριο έδιωξαν τους στρατιωτικούς,

Επίσης έχει ανακαταληφθεί στην αντεπίθεση των πραξικοπηματιών το κτίριο της Χουριέτ και του τηλεοπτικού δικτύου AHB και της εφημερίδας Σαμπάχ.

Ο αρχηγός των Γενικού Επιτελείου των τουρκικών δυνάμεων βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες αιχμάλωτος των πραξικοπηματιών.

Στην ουσία ουδείς γνωρίζει ποιος έχει τον έλεγχο στην Τουρκία αυτή τη στιγμή. Η σύρραξη φαίνεται να συνεχίζεται στις Νότιες επαρχίες της χώρας και το αιματοκύλισμα επίσης.

Είναι εμφανές πως σε κάθε εμφύλιο και οι δύο πλευρές σκέπτονται, κόπτονται, αφιονίζουν, φανατίζουν και κάνουν ό,τι μπορούν για να προσεταιριστούν τον λαό ώστε να έχουν κάποιο ίχνος νομιμότητας.

Αν ο λαός πάρει τα όπλα από το στρατό γιατί είναι κι ο στρατός μέρος του λαού η νίκη είναι δική μας

Αν ο λαός πάρει τα όπλα από το στρατό γιατί είναι κι ο στρατός μέρος του λαού και δεν θα κάνει χρήση βίας, η νίκη είναι δική μας

Οι στρατιωτικοί υποστηρίζουν πως κατελύθη η δημοκρατία και ο Ερντογάν  αυτοανακηρύχθηκε σε δικτάτορα της χώρας ιδιαίτερα από τη στιγμή που ελέγχει τον τύπο,κλείνει στις φυλακές τους δημοσιογράφος, οικοδομεί παλάτι για τον εαυτό του και λογοκρίνει τα μίντια κατά πως τον συμφέρει.

Από τη δική του πλευρά ο Ερντογάν, πως συμβαίνει βρε παιδί μου, και κατηγορεί για τα ίδια εγκλήματα τους στασιάσαντες στρατιωτικούς, απειλώντας τους πως θα αρθεί η απαγόρευση της θανατικής ποινής για την προδοσία τους στο Σύνταγμα και στις “ελεύθερες εκλογές” οι οποίες τον ανέδειξαν αρχηγό της χώρας.

Η μανία του δε στρέφεται ξατά του πρώην μέντορά του  Γκιουλ του οποίου την έκδοση ζήτησε ήδη από τις ΗΠΑ αλλά και των οκτώ αξιωματικών που ζήτησαν άσυλο στην Αλεξανδρούπολη όπου κατέφυγαν με τουρκικό ελικόπτερο..

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.