Ακυρώσατε αυτό το πανάθλιο νεοταξίτικο τραγούδι της Κύπρου στη γελοία Eurovision

27 Φεβρουαρίου, 2021 – 16:16
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2021

Αίτηση ακύρωσης συμμετοχής του κυπριακού τραγουδιού «El diablo» στη Εurovision

Διαδώστε:

Αίτηση ακύρωσης συμμετοχής του κυπριακού τραγουδιού «El diablo» στη Εurovision

Πολλές και δίκαιες (θα λέγαμε) είναι οι αντιδράσεις των Κυπρίων για το τραγούδι που επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει το νησί της Αφροδίτης στη Eurovision, αφού αυτό φέρει τον τίτλο «El Diablo» (Ο διάβολος). Μάλιστα, έχει ήδη δημιουργηθεί αίτηση ακύρωσης της συμμετοχής του εν λόγω τραγουδιού στον παρακάτω σύνδεσμο: https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/organization_akyrosi_symmetohis_tragoydioy_el_diaplo_stin_eurovision/?fbclid=IwAR3kskwNWCVKtAr-DJUhW_fgy1C20dzPOJXqU1uSMiUpAfpKOrnRvUJ1uCA.

Πολλοί είναι οι Κύπριοι που αντιδρούν στην συγκεκριμένη επιλογή με κύριο επιχείρημα πως δεν μπορεί η νήσος των Αγίων να γίνει «νήσος σατανολατρείας»!

Το κρατικό κανάλι της Κύπρου, ΡΙΚ, που προβάλλει τον διαγωνισμό, έχει ήδη δεχθεί ένα απειλητικό τηλεφώνημα, ενώ, σύμφωνα με την Αστυνομία, σήμερα το μεσημέρι (Σαββάτου 27/2/2021), άνδρας κατάφερε να εισέλθει στο προαύλιο του καναλιού, για να διαμαρτυρηθεί ως προς την επιλογή του τραγουδιού.

Στο σημείο παρενέβησαν αστυνομικοί, οι οποίοι αυτή την ώρα λαμβάνουν καταθέσεις τόσο από τον ίδιο τον διαμαρτυρόμενο, ο οποίος μεταφέρθηκε σε Αστυνομικό Σταθμό, όσο και από το προσωπικό του ΡΙΚ.

Υπενθυμίζεται πως χθες η Διεύθυνση του ΡΙΚ δέχθηκε απειλητικό τηλεφώνημα από άνδρα, που απειλούσε ότι θα κάψει το κρατικό κανάλι. Ο άνδρας, που τηλεφώνησε, εντοπίστηκε και κατηγορήθηκε γραπτώς για απειλή και κακόβουλη τηλεφωνική κλήση.

Η επιλογή χαρακτηρίζεται απαράδεκτη, ενώ αν κάποιος θέλει να δει ιδίοις όμμασι τους στίχους για να κρίνει και μόνος του μπορεί να βρει την μετάφραση του τραγουδιού, που αναφέρει μεταξύ άλλων «ερωτεύτηκα τον διάβολο», κάνοντας κλικ εδώ: https://lyricstranslate.com/en/el-diablo-o-diavolos.html

Οι άνθρωποι που προωθούν την ακύρωση της συμμετοχής κρίνουν αδιανόητο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ να έχει επιλέξει να εκπροσωπηθεί η Κύπρος στο διαγωνισμό της EUROVISION με ένα τραγούδι που φέρει τον τίτλο «Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ» και που οι στίχοι του, ανάμεσα σε άλλα απαράδεκτα, αναφέρουν: «Έδωσα την καρδιά μου στο διάβολο, την έδωσα την έδωσα …, μου λέει (ο διάβολος) είμαι ο άγγελός του, είμαι ο άγγελός του…, αγαπώ τον διάβολο».

Σε άλλο σημείο απευθύνονται στους Διοικητικούς Συμβούλους του ΡΙΚ ως εξής:

«Κύριοι Διοικητικοί Σύμβουλοι του ΡΙΚ είστε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ. Αυτό που έχετε κάνει είναι ανεπίτρεπτο, να εκπροσωπηθεί η Κύπρος, Η ΝΗΣΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ, με αυτό το τραγούδι και με αυτά τα λόγια! Καταλαβαίνουμε ότι ο καθένας μπορεί να πιστεύει όπου θέλει, ακόμα και στον διάβολο, και μπορεί να τραγουδά τα τραγούδια του και να τον ακολουθεί. Είναι δική του επιλογή.
Να βγαίνει όμως το κρατικό κανάλι, η επίσημη Κύπρος δηλαδή, και να φωνάζει … αγαπώ τον διάβολο… αγαπώ τον διάβολο …. δεν έχουμε άλλα λόγια… τώρα κλαίει η ψυχή μας.
Δεν μας ενδιαφέρει, κύριοι, να κερδίσουμε την Eurovision και να πουλήσουμε τη ψυχή μας. Αν είχατε αίσθηση της ευθύνης που φέρετε για την επιλογή αυτή και τη ζημιά που κάνετε στις ψυχές των ανθρώπων θα έπρεπε να μετανοήσετε και να ανακαλέσετε την απόφασή σας. Επιπλέον θα πρέπει να επιληφθούν του θέματος αυτοί που σας διορίζουν, αυτοί που ψηφίζουμε διαφορετικά θα σημαίνει ότι επικροτούν την πράξη σας. Με θλίψη, απογοήτευση και πόνο ψυχής

Όσοι αγαπητοί μας φίλοι, συμφωνείτε μαζί μας αντιγράψετε αυτή την επιστολή και στείλτε την από τα προσωπικά σας e-mail, στις πιο κάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις και διαδώστε την μέσα από όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: info@cybc.com.cy (ΡΙΚ) με κοινοποίηση info@presidency.gov.cy (Πρόεδρος), registry@cm.gov.cy (Υπουργικό) vouli@parliament.cy (Βουλή)».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.