Παλιά είδηση αντικρουόμενη από άλλους ιατρούς που ανοικτά μιλούν πως το Plaquenil σώζει. Το χάος συνεχίζεται…

“Πρόωρα αποτελέσματα” θανάτων έβαλαν… τέλος στην έρευνα για θεραπεία του κορονοϊού με χλωροκίνη

Παρασκευή, 24-Απρ-2020 19:20

"Πρόωρα αποτελέσματα" θανάτων έβαλαν... τέλος στην έρευνα για θεραπεία του κορονοϊού με χλωροκίνη
“Πρόωρα αποτελέσματα” θανάτων έβαλαν… τέλος στην έρευνα για θεραπεία του κορονοϊού με χλωροκίνη

Αναφέροντας ένα “πρόωρο αποτέλεσμα” θανάτων, οι ερευνητές έπαυσαν πριν την ώρα της, μια μελέτη που είχε ως σκοπό να δοκιμάσει το φάρμακο κατά της ελονοσίας, τη χλωροκίνη, ως πιθανή θεραπεία για τον Covid-19, καθώς ορισμένοι ασθενείς ανέπτυξαν απροσδιόριστους καρδιακούς παλμούς και σχεδόν είκοσι εξ αυτών πέθαναν, μετά τη λήψη δόσεων του φαρμάκου καθημερινά.

Οι επιστήμονες λένε ότι τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν την  Παρασκευή στο περιοδικό Journal of the American Medical Association (JAMA), θα έπρεπε να προκαλέσουν κάποιο βαθμό σκεπτικισμού στο κοινό, όσο αφορά τους ενθουσιώδεις ισχυρισμούς σχετικά με αυτό, αλλά και ίσως “χρησιμεύσουν στον περιορισμό της υπερβολικής χρήσης” του φαρμάκου, το οποίο έχει χαρακτηριστεί από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ως παράγοντας που δυνητικά μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στον αγώνα κατά του κορονοϊού.

Τα φώτα της διεθνούς δημοσιότητας έπεσαν πάνω στη χλωροκίνη αφ’ ότου δύο μικρές μελέτες, συμπεριλαμβανομένης μιας με 36 ασθενείς του Covid-19, που δημοσιεύθηκε στις 17 Μαρτίου στη Γαλλία, είχαν τη διαπίστωση ότι οι περισσότεροι ασθενείς που έπαιρναν το φάρμακο, απέβαλαν τον κορονοϊό από το σύστημά τους πολύ πιο γρήγορα από τις άλλες ομάδες υπό έρευνα. Η έκθεση της JAMA ανέφερε ότι αυτές οι δοκιμές δεν πληρούσαν τα κοινοτικά πρότυπα.

“Αυτά τα αδύναμα ευρήματα, που ενισχύονται από ανυπόστατες αναφορές και την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, έχουν ενισχύσει την ευρεία πεποίθηση ως προς την αποτελεσματικότητα αυτών των παραγόντων”, σύμφωνα με μια ξεχωριστή προειδοποίηση σχετικά με τη συνταγογράφηση των φαρμάκων, που εκδόθηκε την Παρασκευή, παράλληλα με τη νέα μελέτη της JAMA.

Η έρευνα είναι γεμάτη πολιτικές επιπτώσεις. Ένας ομοσπονδιακός επιστήμονας με ειδίκευση στα εμβόλια, ο οποίος εκδιώχθηκε τη θέση του επικεφαλής ενός οργανισμού που ασχολείται με την επιδημία του Covid-19, σχεδιάζει να υποβάλει καταγγελία, στην οποία θα ισχυρίζεται ότι η εκδίωξή του έγινε ως αντίποινα, στην αντίθεσή του να προωθήσει τα φάρμακα που προωθούσε ο Τραμπ, σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι δικηγόροι του την Πέμπτη.

Ο Δρ. Rick Bright είπε ότι πίστευε πως απομακρύνθηκε από το αξίωμά του (ως επικεφαλής της Αμερικανικής Αρχής Βιοϊατρικής Προηγμένης Έρευνας και Ανάπτυξης), διότι επέμενε ότι “τα δισεκατομμύρια δολάρια που διατέθηκαν από το Κογκρέσο για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19” πρέπει να επενδυθούν “σε ασφαλή και επιστημονικά ελεγχθείσες λύσεις και όχι σε φάρμακα, εμβόλια και άλλες τεχνολογίες που δεν διαθέτουν επιστημονική αξία”.

Η μελέτη, που χρηματοδοτήθηκε από τη βραζιλιάνικη πολιτεία, Amazonas, είχε ως στόχο την παρακολούθηση 81 ενηλίκων ασθενών κορονοϊού και διεξήχθη μεταξύ 23 Μαρτίου και 5 Απριλίου, σε ιατρική μονάδα στη Βραζιλία. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι στους 40 ασθενείς χορηγήθηκαν 450 χιλιοστόγραμμα του φαρμάκου, δύο φορές την πρώτη ημέρα και μία φορά, κάθε μέρα, για τις τέσσερις ημέρες που ακολούθησαν. Οι άλλοι 41 έλαβαν 600 χιλιοστόγραμμα δύο φορές την ημέρα, για 10 ημέρες, είπαν. Στους ασθενείς δόθηκε επίσης το αντιβιοτικό αζιθρομυκίνη, κοινώς γνωστό ως Z-Pak.

Την 13η ημέρα, έξι από τους 40 ασθενείς στην ομάδα χαμηλής δόσης είχαν πεθάνει, σε σύγκριση με 16 νεκρούς από τους 41 ασθενείς, στην ομάδα υψηλής δόσης. Οι καρδιακές ανωμαλίες παρατηρήθηκαν σε 11 από τους συνολικά 81 ασθενείς. Επιπλέον, δύο ασθενείς στην ομάδα υψηλών δόσεων παρουσίασαν κοιλιακή ταχυκαρδία, μια διαταραχή του καρδιακού ρυθμού.

“Κάποιος μπορεί να συμπεράνει μόνο από αυτήν τη δοκιμή ότι η υψηλή δόση χλωροκίνης (και η στενώς σχετιζόμενη υδροξυχλωροκίνη) σε συνδυασμό με την αζιθρομυκίνη και ενδεχομένως την οσελταμιβίρη, πιθανώς σχετίζεται με αυξημένη θνησιμότητα μεταξύ ασθενών με σοβαρή, ύποπτη νόσηση από τον κορονοϊό”, έγραψε ο Stephan Fihn, γιατρός στο Harbourview Medical Center, στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, σε ένα editorial της JAMA που δημοσιεύτηκε μαζί με τα αποτελέσματα της μελέτης. Δεν συμμετείχε στη μελέτη.

Δεν υπάρχουν αποδεδειγμένες θεραπείες για την καταπολέμηση του Covid-19, ο οποίος έχει μολύνει περισσότερους από 2,6 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και σκότωσε τουλάχιστον 186.000, όπως είχαν τα στοιχεία την Πέμπτη το βράδυ, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Τα αποτελέσματα της μελέτης είναι πιθανό να καταστρέψουν την ελπίδα, ότι το φάρμακο ελονοσίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση του ιού.

Ο Οργανισμός Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), προειδοποίησε τους καταναλωτές, την Παρασκευή, να μη λαμβάνουν τα φάρμακα ελονοσίας, τη χλωροκίνη και την υδροξυχλωροκίνη, για θεραπεία του Covid-19, εκτός νοσοκομείου ή επίσημης κλινικής δοκιμής, μετά από αναφορές “σοβαρών” δηλητηριάσεων και θανάτων.

O FDA είπε ότι έλαβε γνώση αναφορών για “σοβαρά προβλήματα καρδιακού ρυθμού” σε ασθενείς με τον ιό που έλαβαν θεραπεία με φάρμακα ελονοσίας, συχνά σε συνδυασμό με το αντιβιοτικό αζιθρομυκίνη. Προειδοποίησε επίσης τους γιατρούς να μην συνταγογραφήσουν τα φάρμακα για τη θεραπεία του κοροναϊού εκτός νοσοκομείου.

Η χλωροκίνη είναι ένα φάρμακο δεκαετιών που εγκρίθηκε από τον FDA το 1949, για τη θεραπεία της ελονοσίας. Το παράγωγο της, η υδροξυχλωροκίνη, χρησιμοποιείται συχνά από τους γιατρούς για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και του λύκου.

Μερικοί γιατροί χρησιμοποιούν τα φάρμακα, τα οποία είναι γνωστό ότι έχουν παρενέργειες, με την ελπίδα ότι μπορεί να περιορίσει τη διάρκεια της νόσου σε ασθενείς.

ΠΗΓΗ:https://www-capital-gr.cdn.ampproject.org/v/s/www.capital.gr/diethni/3448490/-proora-apotelesmata-thanaton-ebalan-telos-stin-ereuna-gia-therapeia-tou-koronoiou-me-xlorokini?amp_js_v=a6&amp_gsa=1&amp=true&usqp=mq331AQHKAFQArABIA%3D%3D#aoh=16178652856658&csi=1&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&amp_tf=%CE%91%CF%80%CF%8C%20%251%24s&ampshare=https%3A%2F%2Fwww.capital.gr%2Fdiethni%2F3448490%2F-proora-apotelesmata-thanaton-ebalan-telos-stin-ereuna-gia-therapeia-tou-koronoiou-me-xlorokini

Σ.γ.:Όπως έχουμε και πάλι γράψει σπάνια το Plaquenil προκαλεί παράταση του QT κι ακόμη πιο σπάνια κοιλιακές ταχυκαρδίες. Όσον αφορά τη δράση του στον Covid-19 έχουμε αναρτήσει προσωπικές αφηγήσεις ιατρών και δη μιας μαύρης συναδέλφου στις ΗΠΑ η οποία ανέφερε ότι έχει θεραπεύσει πέραν των 300 ασθενών με το Plaquenil με θαυμαστά αποτελέσματα. Υπόψιν ότι η θειική υδροχλωρική κινίνη δηλ. το Plaquenil των 200mg, δίνεται σε εκατοντάδες ασθενείς πάσχοντες από ρευματοειδή αρθρίτιδα (αυτοάνοσο νόσημα) και σπάνια αναφέρονται παρενέργειες από τα μάτια ή του καρδιακού ρυθμού κ.λπ. Είναι δε μια πιο επεξεργασμένη χημικά μορφή του φυτού κιγχόνα από όπου παράγεται η κινίνη, πανάρχαιο βότανο των Ίνκας και των Μάγιας ως ανθελονοσιακό, αναλγητικό κ.λπ. Για να μειώσει επίσης τα λευκά αιμοσφαίρια απαιτείται πολύς χρόνος.

Leave a Reply

Your email address will not be published.