Καθηγητές και δάσκαλοι, γονείς και νεολαίοι, αλλάξτε τους τα φώτα στη νομιμότητα!

Συνελήφθη καθηγητής γυμνασίου, μετά από μήνυση της διευθύντριας, επειδή δεν είχε κάνει self test!

ΕΛΛΑΔΑ. – 11 Μαΐ 2021 – 19:14

Αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα. Τι είπε ο δικηγόρος του καθηγητή

Καθηγητής γυμνασίου συνελήφθη ύστερα από μήνυση που υπέβαλε εις βάρος του η διευθύντρια του σχολείου, επειδή πήγε να διδάξει χωρίς να έχει υποβληθεί προηγουμένως σε self test, ενώ αρνήθηκε και να φύγει.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί σε σχολική μονάδα της Θέρμης, όπου κλήθηκε η αστυνομία μετά την υποβολή της μήνυσης.

Ο 50χρονος καθηγητής συνελήφθη και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.

Λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα.

«Ο πελάτης μου είπε το αυτονόητο. Χωρίς να δημιουργήσει καμία ένταση με τη διευθύντρια του σχολείου, ζήτησε να του δώσει και εγγράφως την απόφασή της να αποχωρήσει ο πελάτης μου από το σχολείο, διότι δεν είναι δυνατό να εγκαταλείψει κάποιος την εργασία του σε μία δημόσια υπηρεσία μόνο με προφορική εντολή. Είναι απολύτως λογικό να θέλει να είναι καλυμμένος και έτσι δεν έφυγε από το σχολείο, από τη στιγμή που η διευθύντρια αρνήθηκε να του προσκομίσει και εγγράφως την απόφασή της», είπε στο ethnos.gr ο δικηγόρος του καθηγητήΑποστόλης Τζαρός.

Όσο για το λόγο για τον οποίο ο καθηγητής δεν έκανε self test, ο κ. Τζαρός είπε: «Το έκανε ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης των τεστ. Η πρώτη κιόλας οδηγία χρήσης αναφέρει ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει να κάνουν το τεστ, όσα άτομα δεν έχουν συμπτώματα. Επειδή ο πελάτης μου δεν είχε συμπτώματα και ακολουθώντας την οδηγία χρήσης, δεν έκανε το τεστ», λέει ο δικηγόρος του καθηγητή.

newsbreak.gr και https://www.triklopodia.gr/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%ae%cf%86%ce%b8%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b7%ce%b3%ce%b7%cf%84%ce%ae%cf%82-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac-%ce%b1/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.