Για ν΄αλλάξει το πολιτικό σύστημα ένα πράγμα χρειάζεται ΧΡΙΣΤΟΣ και κλάμα για τις αμαρτίες μας

ΕΙΣ ΘΕΟΣ ΜΕΓΑΣ ΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ. ΟΤΙ ΣΥ Ο ΘΕΟΣ Ο ΠΟΙΩΝ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΜΟΝΟΝ!

BAS_4 : ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ;;; νόου γουέη!!!

BAS_4. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. – 10 Ιούλ 2021 – 21:45

Διευκρινίζω αρχικά ότι αναφέρομαι σε Ορθόδοξους, χλιαρούς ή μη.

Οι άλλοι ας πάνε για συμβουλές σε ιμάμηδες, γκουρού ή τα βράδυα στα δάση να κράζουν μπας κι εμφανιστεί ο Δίας μετά τόσες χιλιετίες. Που ξέρουν; Καλού κακού ας φορούν και τσίγκινο σωβρακάκι αφού ο Δίας είναι … αναφτερός.

Στα δικά μας λοιπόν : Φωνάζουμε να ξεσηκωθούμε. «Συν Αθηνά και χείρα κίνει» κραυγάζουμε. Να αρπάξουμε τα καριοφίλια, τα γιαταγάνια ή τις πέτρες (αφού ο Όσιος γ.Παϊσιος είχε πει “θα τους καταλάβει ο λαός και θα τους πάρει με τις πέτρες”) και να ξεχυθούμε λεφούσια κατά του ψευτορωμέηκου! Αλήθεια το σκεφθήκαμε καλά;

Οι σωστοί πνευματικοί ηγέτες είτε σήμερα (υπάρχουν αλλά εκτός ελλαδικής ιεραρχίας) είτε στο παρελθόν (σαν προφήτες) έχουν πει ότι η σημερινή κατάσταση οφείλεται στα πνευματικά μας χάλια. Εξ αιτίας της πνευματικής μας κατάντιας υλοποιείται το «δώσω υμίν άρχοντας κατά τας καρδίας υμών» (Αναστάσιος Σιναϊτης PG.89,476BC) και τα δικά μας χάλια τα εισπράττουμε από το γκούβερνο, που μας διαφεντεύει. Άλλωστε κι ο Απόστολος Παύλος γράφει «οὐ γάρ ἐστιν ἐξουσία εἰ μὴ ὑπὸ Θεοῦ· αἱ δὲ οὖσαι ἐξουσίαι ὑπὸ τοῦ Θεοῦ τεταγμέναι εἰσίν» (οι εξουσίες τού κόσμου έχουν ταχθή από τον Θεό – Ρωμ.ιγ’1).
Οπότε αν “συν Αθηνά και το καριοφίλι πιάσουμε” τι θα πετύχουμε; Μια τρύπα στο νερό, αφού τα δικά μας χάλια ίδια θα παραμείνουν και θα πάρουμε μια νέα εξουσία από τα ίδια! Ό,τι έγινε δηλαδή από Αλέξη σε Κούλη, μια αλεξοκουλιά, όπως έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΜΕ ΘΑ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΚΥΛΑΣ ΚΑΙ ΧΑΡΥΒΔΗΣ ή ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΕΞΗ ΚΑΙ ΚΟΥΛΗ, ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ.
Ας πούμε ότι πήραμε τις πέτρες να τους λιθοβολήσουμε. Ποιός είναι αναμάρτητος, ώστε τον λίθον βαλέτω; Από που ασκούμε το δικαίωμα να σκοτώσουμε; Από έναν νόμο, που εμείς θεωρούμε σωστό, ο οποίος όμως πάλι από άνθρωπο έχει συνταχθεί, καταπατώντας όμως τον Νόμον του Θεού; Τελικά ποιός κρίνει ποιός έχει δίκιο; Αυτοί ή εμείς; Ο καθένας με το εγώ του. Αλλά δίκαιος είναι μόνον Ένας, ο Ύψιστος!!! και είπε : «Ἀπόστρεψον σου τὴν μάχαιραν εἰς τὸν τόπον αὐτῆς· πάντες γὰρ οἱ λαβόντες μάχαιραν ἐν μαχαίρῃ ἀποθανοῦνται» Ματθ.κς’52 & «εἶπεν οὖν ὁ Ἰησοῦς τῷ Πέτρῳ· Βάλε τὴν μάχαιραν εἰς τὴν θήκην» Ιω.ιη’11. Γι αυτό «ζητείτε πρώτον την βασιλείαν και την δικαιοσύνην» του Θεού «και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν».
Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο Χριστός μας παραχωρεί την εξουσία σαν καθρέφτη του εαυτού μας. Όπως ξυπνάμε το πρωί και βλεπόμαστε στον καθρέφτη, έτσι να βλέπουμε στην εξουσία το πραγματικό μας πρόσωπο. Με μια κοσμική απεικόνιση, μας παρέχει την πνευματική μας κατάσταση! Τόσο απλά.

Επομένως αντί α πούμε «συν Αθηνά και χείρα κίνει», απλά ξεκινάμε να κινούμε την χείρα μας κάνοντας τον Σταυρό μας, βλέποντας πρώτα στον “καθρέφτη” το πρόσωπό μας. Πριν το νοιώσουμε “καθαρό”, ο Χριστός θα έχει αλλάξει την κατάσταση, γιατί δεν είναι σαν την Αθηνά. Όπως μου έλεγε φίλος γελώντας, οι δυνατότητές Του είναι απεριόριστες και δεν χρειάζεται σαν την Αθηνά “χειρωνακτική” υποβοήθηση. Άλλωστε όπως Εκείνος είπε, ήρθε να διακονήσει τον άνθρωπο και το κάνει με τέλειον τρόπον («ουκ ήλθεν διακονηθήναι αλλά διακονήσαι» Ματθ.κ’8). Μην Τον αμφισβητούμε!

Πως τον αμφισβητούμε; Μα πρώτα από όλα αγνοώντας όσα είπε και τους νόμους Του ενώ τους νόμους του Καίσαρα τους μαθαίνουμε φαρσί και μέσες άκρες τους τηρούμε ενώ αγνοούμε και δεν τηρούμε τους νόμους του Θεού. Παράδειγμα : πάμε να νυμφευθούμε/παντρευτούμε, παρακαλώντας το Άγιο Πνεύμα να μας ενώσει με το έτερον ήμισυ και μετά πάμε σε δικηγορικό γραφείο να χωρίσουμε (τώρα πια και με ένα κλικ στον υπολογιστή) αγνοώντας το Άγιο Πνεύμα. Λίγο μετά πάλι προσερχόμαστε σε νέο γάμο και ξαναπαρακαλούμε το Άγιο Πνεύμα να μας ευλογήσει. Τόσος σεβασμός, ούτε μετακλητός δημόσιος υπάλληλος να ήταν… Ορίστε το «κατά τας καρδίας ημών».

Θέλετε άλλο παράδειγμα; Πάμε να εξομολογηθούμε και πιθανόν να ζητήσουμε μέσω του πνευματικού την συμβουλή του Αγίου Πνεύματος. Όταν την δώσει, αμφισβητούμε τον πνευματικό, ότι τάχατες δεν τα λέει καλά. Τον ίδιον όμως, που τόσα χρόνια προσευχόταν για τα προβλήματα ή την ασθένειά μας κι όλα πήγαιναν ροδάνι αλλά τώρα ούτε σκέψη για μετάνοια… Τόσο “καλά”!
Θέλετε κι άλλο παράδειγμα; Τα “φτιάχνουμε” με σύντροφο κι ο έρωτας χτυπάει κόκκινο αλλά σύντομα περνά, ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ. Μα πως βρε φίλε/φίλη θα ενωθείς με τον άλλον όταν χρησιμοποιείς “UHU ή αλευρόκολλα”. Όλα τα υλικά γερνάνε αλλά ο Λόγος (κι ευλογία) του Χριστού εις τον αιώνα των αιώνων μένει. Τι νόμισες, στον νόμο των ελαφιών θα στηριζόσουν;

Πάλι κάποιοι θα πουν “μα δεν είναι όλοι στα ίδια, κάποιοι δεν αξίζουν την παρούσα κατάσταση”.
Βρε ευλογημένοι (όπως θα έλεγε ο Όσιος γ.Παίσιος) μπορεί να είναι όλοι ισότιμοι ενώπιον του Θεού αλλά όχι απόλυτα ίσοι, όπως ούτε οι άγιοι μεταξύ τους. Όσοι “ποιούν τους καρπούς της βασιλείας Του”, “εκγυμνάζονται” από Εκείνον για ανώτερα επίπεδα, όπως ο καλός καθηγητής θα ασκήσει επιπλέον τον προικισμένο φοιτητή ή ο καλός προπονητής θα εκγυμνάσει ιδιαίτερα τον ταλαντούχο αθλητή.

Έτσι λοιπόν οδεύουμε προς την απόλυτη καταστροφή, όπως προφητεύτηκε, προς την απώλεια όλων των κοσμικών (αυτό θεωρούμε απόλυτη καταστροφή με το κοσμικό πνεύμα), που μας έκαναν να αγνοούμε τα ανώτερα πνευματικά. Αλλά μην ανησυχούμε, η απώλεια των αγαθών θα μας οδηγήσει στην αγκαλιά του Αγαθού! Γιατί όπως είπε ο Όσιος γ.Παϊσιος “ο Χριστός μέσα από το κακό βγάζει το καλό”. Αντέχουμε να το βιώσουμε;

Αντέχουμε να βιώσουμε το Μέγα Θαύμα; (BAS_4 : Είστε έτοιμοι για το Μέγα Θαύμα; Η νύχτα φεύγει, ο Ιωάννης έρχεται!).

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το ΘΑΥΜΑ.

«Μέγας ει, Κύριε, και θαυμαστά τα έργα σου, και ουδείς λόγος εξαρκέσει προς ύμνον των θαυμασίων σου»

BAS_4

ΥΓ-Ας μου συγχωρεθεί η φραγκολεβαντίνικη φράση του τίτλου, σαν απάντηση σε φράγκικη προτροπή.

ΠΗΓΗ:https://www.triklopodia.gr/11/7/21

Leave a Reply

Your email address will not be published.