Τι σημαίνει Παγκόσμια Συμμαχία για Εμβόλια και Ανοσοποίηση (GAVI): Bill and Melinda Foundation Reduce Population

Παγκόσμια Συμμαχία για Εμβόλια και Ανοσοποίηση (GAVI)

Ο Γκάβι είναι ένας διεθνής οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2000 για να βελτιώσει την πρόσβαση σε νέα και αχρησιμοποίητα εμβόλια για παιδιά που ζουν στις φτωχότερες χώρες του κόσμου.

Με έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας, η Gavi είναι η Συμμαχία Εμβολίων, η οποία συγκεντρώνει δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με κοινό στόχο τη δημιουργία ίσης πρόσβασης σε εμβόλια για παιδιά, όπου και αν ζουν.

Μια νέα προσέγγιση σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα Η ιστορία του Γκάβι ξεκινά προς τα τέλη του 20ού αιώνα, όταν οι παγκόσμιες προσπάθειες ανοσοποίησης άρχισαν να φτάνουν στο οροπέδιο. Παρά την πολλά υποσχόμενη πρόοδο των προηγούμενων δύο δεκαετιών, από το διευρυμένο πρόγραμμα για την ανοσοποίηση (EPI), υπήρχαν ακόμη 30 εκατομμύρια παιδιά που ζούσαν σε φτωχές χώρες που δεν είχαν εμβολιαστεί πλήρως.

Η κάλυψη σταμάτησε και σε ορισμένα μέρη μειώθηκε ακόμη και. Και παρόλο που ήταν διαθέσιμα νέα εμβόλια που σώζουν τη ζωή, Πέρα από τα αρχικά έξι εμβόλια EPI, σχεδόν κανένα δεν έφτανε σε παιδιά στις αναπτυσσόμενες χώρες, σε αυτούς που τα χρειάζονταν περισσότερο, επειδή ήταν πολύ ακριβά.

Αυτό που χρειαζόταν ήταν μια εντελώς νέα προσέγγιση.

Έτσι, με τη βοήθεια μιας πενταετούς δέσμευσης 750 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, τον Ιανουάριο του 2000 δημιουργήθηκε η Παγκόσμια Συμμαχία για Εμβόλια και Ανοσοποίηση (Gavi). (Σ.γ.:Mε άλλα λόγια 750 εκατομμύρια δολάρια για στείρωση και μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού).

Σου προσφέρω αγόρι μου ένα υπέροχο δώρο Corona Virus για να μειωθεί ο πληθυσμός της γης!

Μια μοναδική εταιρική σχέση δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, ο Gavi δημιουργήθηκε για να συγκεντρώσει τα καλύτερα από όσα είχαν να προσφέρουν οι βασικές υπηρεσίες του ΟΗΕ, οι κυβερνήσεις, η βιομηχανία εμβολίων, ο ιδιωτικός τομέας και η κοινωνία των πολιτών, προκειμένου να βελτιωθεί η κάλυψη εμβολιασμού σε παιδικές ηλικίες σε φτωχές χώρες και να επιταχυνθεί η πρόσβαση σε νέα εμβόλια.

Αυτό το μοντέλο σχεδιάστηκε για να αξιοποιήσει όχι μόνο οικονομικούς πόρους αλλά και εμπειρογνωμοσύνη, για να βοηθήσει τα εμβόλια να είναι πιο προσιτά, πιο διαθέσιμα και η παροχή τους πιο βιώσιμη, δουλεύοντας σε ένα σημείο όπου οι αναπτυσσόμενες χώρες μπορούν να πληρώσουν για τις ίδιες.

Ήταν ένα μοντέλο ανάπτυξης του 21ου αιώνα για μια νέα χιλιετία και ένα που λειτουργεί, μέχρι το 2015, φτάνοντας σε 500 εκατομμύρια επιπλέον παιδιά από τη δημιουργία του και αποτρέποντας περισσότερους από 7 εκατομμύρια θανάτους στη διαδικασία. Και αυτή είναι μόνο η αρχή.

Κοιτώντας μπροστά, το όραμα του Γκάβι είναι να αυξήσει αυτόν τον αριθμό, φτάνοντας επιπλέον 300 εκατομμύρια παιδιά μεταξύ 2016 και 2020, αποτρέποντας επιπλέον 5-6 εκατομμύρια περισσότερους θανάτους.

Δημιουργήθηκε το 2000, ο Gavi είναι ένας διεθνής οργανισμός – μια παγκόσμια συμμαχία εμβολίων, που φέρνει σε επαφή δημόσιους και ιδιωτικούς τομείς με κοινό στόχο τη δημιουργία ίσης πρόσβασης σε νέα και μη χρησιμοποιημένα εμβόλια για παιδιά που ζουν στις φτωχότερες χώρες του κόσμου. δουλεύοντας σε ένα σημείο όπου οι αναπτυσσόμενες χώρες μπορούν να πληρώσουν για τις ίδιες. Ήταν ένα μοντέλο ανάπτυξης του 21ου αιώνα για μια νέα χιλιετία και ένα που λειτουργεί, μέχρι το 2015, φτάνοντας σε 500 εκατομμύρια επιπλέον παιδιά από τη δημιουργία του και αποτρέποντας περισσότερους από 7 εκατομμύρια θανάτους στη διαδικασία. Και αυτή είναι μόνο η αρχή. Κοιτώντας μπροστά, το όραμα του Γκάβι είναι να αυξήσει αυτόν τον αριθμό, φτάνοντας επιπλέον 300 εκατομμύρια παιδιά μεταξύ 2016 και 2020, αποτρέποντας επιπλέον 5-6 εκατομμύρια περισσότερους θανάτους.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.