Η Gavi κυρίαρχη (φιλάνθρωπη και ασύδοτη έμπνευση της ΝΤΠ) θα μας εμβολιάσει όλους έστω και δια της βίας. Προετοιμαστείτε-Προστατευτείτε!

Η Gavi συνάπτει συμφωνία με τη Moderna για δόσεις εμβολίου 500M COVID-19

Με την Jenny Lei Ravelo // 3 Μαΐου 2021[1]

Ένα φιαλίδιο του εμβολίου COVID-19 της Moderna. Φωτογραφία από: Κυβερνήτης Tom Wolf  / CC BY

Ο Γκάβι, η Συμμαχία Εμβολίων  υπέγραψε μια συμφωνία αγοράς εκ των προτέρων με τη Moderna  για το  εμβόλιο COVID-19 , το οποίο προστέθηκε πρόσφατα για χρήση έκτακτης ανάγκης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας .

Εγγραφείτε στο Devex CheckUp

Το ενημερωτικό δελτίο που πρέπει να διαβάσετε για αποκλειστικές ειδήσεις για την υγεία σε όλο τον κόσμο και πληροφορίες σχετικά με το εσωτερικό.

Η συμφωνία εξασφαλίζει 500 εκατομμύρια δόσεις για το COVAX, με τον αρχικό εφοδιασμό να προορίζεται για χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος στο πλαίσιο της δέσμευσης της παγκόσμιας πρωτοβουλίας για την αγορά. Από το τέταρτο τρίμηνο του 2021, αναμένεται να διατεθούν 34 εκατομμύρια δόσεις, σύμφωνα με δελτίο τύπου .

Οι υπόλοιπες 466 εκατομμύρια δόσεις έχουν προγραμματιστεί για το 2022. Ο Gavi έχει επίσης επιλογές για ενδεχόμενη πρόσβαση σε δόσεις «προσαρμοσμένων σε παραλλαγές εμβολίων» στο μέλλον.

Γιατί έχει σημασία:  Υπάρχουν επί του παρόντος περιορισμένες διαθέσιμες επιλογές εμβολίου COVID-19 για το COVAX, το οποίο αγωνίστηκε να εξασφαλίσει προμήθειες. Μια προσωρινή απαγόρευση εξαγωγής δόσεων από το Serum Institute of India , το οποίο παρέχει στο COVAX το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης  και την AstraZeneca , έχει προσθέσει στους περιορισμούς του εφοδιασμού. Η Moderna έλαβε χρηματοδότηση από το Coalition for Epidemic Preparedness Innovations  για το εμβόλιο και αναμένεται να συμβάλει στο COVAX.βετε τους πιο σημαντικούς τίτλους ανάπτυξης στα εισερχόμενά σας κάθε μέρα.

[1]Σχετικά με τον Συγγραφέα  Τζένη Λέι Ραβέλο@JennyLeiRavelo

Η Jenny Lei Ravelo είναι ανώτερος δημοσιογράφος της Devex με έδρα τη Μανίλα. Καλύπτει την παγκόσμια υγεία, με ιδιαίτερη έμφαση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλες τάσεις ανάπτυξης και ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ασία-Ειρηνικό. Πριν από την Devex, έγραψε για το ABS-CBN, ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών στις Φιλιππίνες, και ήταν συντάκτης αντιγράφων για διάφορα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έλαβε το πτυχίο δημοσιογραφίας από το Πανεπιστήμιο του Santo Tomas. ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.