Σε καιρό πανδημίας (όπως ισχυρίζονται οι κατεστημένοι ιατροί) κλείνουν τα περιφερειακά νοσοκομεία

Αποδυναμώνονται τα περιφερειακά νοσοκομεία- Ερώτηση Μ. Κόνσολα στον Υπ. Υγείας

OΛAΛΑ, ΟΛΑΛΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ! ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ!

Η λήξη της σύμβασης πέντε γιατρών στο Νοσοκομείο Καλύμνου, κινητοποίησε και τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, ο οποίος με ερώτησή  του στον υπουργό Υγείας ζητά την ανανέωση των συμβάσεων τους, με δεδομένο ότι οι ανάγκες που κάλυπταν οι συγκεκριμένοι γιατροί εξακολουθούν να υφίστανται.

Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι η Κάλυμνος δοκιμάστηκε από την πανδημία και υπογραμμίζει ότι πιο κρίσιμη συγκυρία, με την τουριστική περίοδο να έχει ήδη ξεκινήσει, το νοσοκομείο της Καλύμνου δεν μπορεί να στερηθεί τις υπηρεσίες 5 γιατρών, αλλά ούτε και η ακριτική Ψέριμος να μείνει χωρίς ιατρική και υγειονομική κάλυψη.

Όπως αναφέρει ο κ. Κόνσολας, ό ένας από τους πέντε γιατρούς κάλυπτε και τις ανάγκες των περιφερειακών ιατρείων στο Βαθύ και στη νήσο Ψέριμο.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στην Καθημερινή που κυκλοφόρησε χθες, την ώρα που πολλοί κάνουν λόγο για την απουσία ουσιαστικής ενίσχυσης του ΕΣΥ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε «ριζική αναδιάρθρωση» του υγειονομικού χάρτη, με «αναθεώρηση» του ρόλου των περιφερειακών νοσοκομείων και επί της ουσίας κλείσιμο μονάδων.

Η ερώτηση του κ. Κόνσολα προς τον Υπουργό Υγείας.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ:  «Ανανέωση των συμβάσεων γιατρών και νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Καλύμνου που κάλυπταν τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας»

Κύριε Υπουργέ,

Στις 30 Ιουνίου έληξε η σύμβαση 5 γιατρών στο νοσοκομείο Καλύμνου, το οποίο είχε ενισχυθεί με προσωπικό προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία, από την οποία δοκιμάστηκε το νησί και οδήγησε σε απώλεια ανθρώπινων ζωών το προηγούμενο διάστημα.

Είναι δεδομένο ότι οι ανάγκες που κάλυπταν οι συγκεκριμένοι γιατροί εξακολουθούν να υφίστανται.

Η λήξη της σύμβασής τους, σημαίνει ότι το νοσοκομείο στερείται, πλέον, πέντε γιατρούς, σε κρίσιμες ειδικότητες, εκ των οποίων ένας κάλυπτε και τις ανάγκες των περιφερειακών ιατρείων στο Βαθύ και στη νήσο Ψέριμο.

Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να δει το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις και να προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων των γιατρών που έληξαν στις 30 Ιουνίου, αφού κάλυπταν διαρκείς και ουσιαστικές ανάγκες.

Στην πιο κρίσιμη συγκυρία, με την τουριστική περίοδο να έχει ήδη ξεκινήσει, το νοσοκομείο της Καλύμνου δεν μπορεί να στερηθεί τις υπηρεσίες 5 γιατρών, αλλά ούτε και η ακριτική Ψέριμος να μείνει χωρίς ιατρική και υγειονομική κάλυψη.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

Εάν προτίθεται να προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων των 5 γιατρών του Νοσοκομείου Καλύμνου που έληξαν στις 30 Ιουνίου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.