Επιτέλους κι ένα εμβόλιο από αδρανοποιημένο ιό της φαρμακευτικής Εταιρείας Valneva.

Θα επιτρέψουν οι φαρμακευτικοί γίγαντες-μονοπώλια,  να κυκλοφορήσει;

 

Η γαλλοαυστριακή φαρμακευτική εταιρεία Valneva χρησιμοποιεί εμβόλιο με αδρανοποιημένο ιό.

Δημοσίευση: 23/08/2021 – 10:42

Valneva: Προς νέο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού – Υποβολή αιτήματος έγκρισης στη ΒρετανίαΠρος τη διάθεση νέου εμβολίου κατά του κορωνοϊού στην αγορά. Η γαλλοαυστριακή φαρμακευτική εταιρεία Valneva ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ότι άρχισε τη σταδιακή διαδικασία υποβολής του αιτήματός της για την έγκριση του υποψήφιου εμβολίου της κατά της COVID-19 στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές της Βρετανίας.

Η Valneva χρησιμοποιεί εμβόλιο με αδρανοποιημένο ιό. Οι δοκιμές τρίτης φάσης, που αποσκοπούν να αποδειχθεί η πραγματική αποτελεσματικότητα ενός σκευάσματος πριν από ενδεχόμενη κυκλοφορία της στην αγορά, βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Η Valneva ελπίζει “ότι μια αρχική έγκριση θα μπορέσει να της χορηγηθεί ως τα τέλη του 2021” για την κυκλοφορία στην αγορά του εμβολίου της.
Το πρώτο μέρος των δοκιμών τρίτης φάσης διεξάγεται στη Βρετανία, αλλά η Valneva ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου “συμπληρωματική δοκιμή” στη Νέα Ζηλανδία σε ανθρώπους άνω των 56 ετών.

Πηγή: https://www.skai.gr/news/health/valneva-pros-neo-emvolio-kata-tou-koronoiou-ypovoli-aitimatos-egkrisis-sti-vretania

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.