Ο Απόστολος Παύλος μας υποδεικνύει πώς να αντιμετωπίζουμε από δω και στο εξής όσους επιτίθενται στους αρνούμενους τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Πώς να αντιμετωπίζουμε όσους επιτίθενται στους αρνούμενους τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

23Mη μετέχεις στις ανόητες και χωρίς κάποιο διδαχτικό περιεχόμενο συζητήσεις, αφού, όπως ξέρεις, αυτές προκαλούν διαμάχες. 24Eνώ ο δούλος του Kυρίου δεν πρέπει να λογομαχεί, αλλά να είναι ήπιος απέναντι σε όλους, διδακτικός, ανεξίκακος, 25και με πραότητα να διδάσκει αυτούς που αντιδρούνε, μήπως και τους δώσει κάποτε ο Θεός μετάνοια για να γνωρίσουν την αλήθεια 26και συνέλθουν από τη μέθη που τους έχει φέρει η παγίδα της πλάνης και ανακτήσουν τη λευτεριά τους από την παγίδα του διαβόλου, στην οποία είναι παγιδευμένοι για να εκτελούν το θέλημα εκείνου.

ΚΕΦ. Β΄ΣΤΙΧΟΣ 23

 

«23. Τας δε μωράς και απαιδεύτους φιλονεικίας παραιτού, εξεύρων ότι γεννώσι μάχας·».

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 

Οι μωρές συζητήσεις, οι φτωχές συζητήσεις δημιουργούνται από εωσφορικό εγωισμό, τον οποίον σήμερα ο κόσμος έχει αποκτήσει όσο ποτέ άλλοτε. Είναι να γελάς με τα χαρακτηριστικά του εγωισμού τα οποία εκδηλώνονται στα πρόσωπα και στα έργα των ανθρώπων. Ψάχνεις σήμερα στις κοινωνίες να βρεις σοφό άνθρωπο, ταπεινό άνθρωπο. Είναι ακόμη να γελάς με τα προβλήματα των ανθρώπων τα οποία δημιουργούνται από τα πάθη τους, όπως ζήλιες, ψέματα, εγωισμούς, πονηρίες, συμφέροντα. Εκείνο το πολύ παράξενο είναι η φιλαργυρία, η οποία είναι ρίζα όλων των κακών. Βλέπεις τον φιλάργυρο να έχει εκατομμύρια στην τράπεζα για να ζήσουν 3 γενιές και αυτός ρωτάει ποιο σούπερ μάρκετ έχει τις πιο φτηνές μπριζόλες. Πέθαναν άνθρωποι με εκατομμύρια στην τράπεζα νηστικοί. Ακόμα, βλέπεις τον φιλάργυρο να τρέχει στην εκκλησία, να τηρεί τους τύπους και να θεωρεί τον εαυτό του άγιο, αν του δώσεις το Ευαγγέλιο του Χριστού το οποίο τον παροτρύνει να αγαπήσει τον πλησίον του ως εαυτόν, τότε το ξεχνάει αμέσως, Είναι δυνατόν να προσεγγίσουμε τον Θεό με όλα αυτά τα δαιμόνια; Δεν είναι. Χρειάζεται πνευματική σοβαρότητα και όχι φιλονικίες για να δικαιολογήσουμε την θέση μας. Αν θέλουμε, να βάλουμε μπροστά μας το Ευαγγέλιο και να το ακολουθήσουμε κατά γράμμα. Αν δεν θέλουμε, αργά η γρήγορα η αμαρτία, η φθορά, ο θάνατος θα μας απολέσει. Μη γένοιτο! Να αποφεύγουμε μωρές συζητήσεις, πάθη κ.λ.π. πάση θυσία.

 

ΚΕΦ. Β΄ΣΤΙΧΟΙ 24 – 26

 

«24. ο δε δούλος του Κυρίου δεν πρέπει να μάχηται, αλλά να ήναι πράος προς πάντας, διδακτικός, ανεξίκακος,

25 διδάσκων μετά πραότητος τους αντιφρονούντας, μήποτε δώση εις αυτούς ο Θεός μετάνοιαν, ώστε να γνωρίσωσι την αλήθειαν,

  1. και να ανανήψωσιν από της παγίδος του διαβόλου, υπό του οποίου είναι πεπαγιδευμένοι εις το θέλημα εκείνου».

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 

Στίχος 24ος: ’γιος είναι αυτός που έχει μάθει να μην θυμώνει, να μην μάχεται. Κάνε Θεέ μου να είμεθα πράοι, διδακτικοί, ανεξίκακοι διδάσκοντες την σοφία σου στις κοινωνίες των ανθρώπων που ζούμε σήμερα με την ζωή μας, αποδεικνύοντας την παρουσία σου στην ζωή μας όταν δοθούν τα ερεθίσματα.

Στίχος 25ος: Αν δέχονται οι συνάνθρωποί μας την νουθεσία μας, έχει καλώς. Αν στον λόγο του Θεού υπάρχει αντίλογος, ας μιλήσουμε στον αντιφρονούντα με την σιωπή μας.

Στίχος 26ος: Ο διάβολος είναι ο μεγαλύτερος έμπορος και όταν βρισκόμεθα μακριά από τον Θεό, αυτός βρίσκει έδαφος σε σημείο να κάνει όλο το σώμα μας σώμα δικό του, ώστε να χρησιμοποιεί αυτό κατά την δική του βούληση. Αν καταλάβουμε ότι έχουμε δώσει σε αυτόν όλο μας το είναι, να τρέξουμε στον Χριστό ώστε με την δική του συμμαχία να κερδίσουμε το σώμα μας το οποίο ο διάβολος έκλεψε και χρησιμοποιεί κατά την βούληση την δική του θέτοντας μέσα μας τα πάθη και τους εγωισμούς. Το δικαίωμα φυσικά το έδωσε ο καθένας από εμάς μόνος του, διότι δεν παίρνουμε στα σοβαρά την παρουσία του Χριστού, του Θεού. Η μάχη με τον έτερο κακό εαυτό μας να γίνει με σύμμαχο τον Χριστό διά Πνεύματος Αγίου και διά της πνευματικής περιουσίας την οποία έδωσε ο Θεός σήμερα σε εμάς (στην Φωνή Θεού). Με αυτόν τον τρόπο θα τον εξοστρακίσουμε από το πνεύμα μας και το σώμα μας. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.

Ευαγγελάτος Γεώργιος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.