Πόσοι ακόμη Έλληνες θα καταστραφούν οι ζωές τους ή θα πεθάνουν άραγε; Κανείς δεν φταίει;

“Καταστράφηκε η ζωή μου μετά το εμβόλιο της Pfizer”

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021, 17:57
"Καταστράφηκε η ζωή μου μετά το εμβόλιο της Pfizer"

Ο Γιάννης Νάκος είναι ένας νέος άνθρωπος 33 ετών. Πρωταθλητής Ελλάδος στο Βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου, γυμνάζεται καθημερινά ακολουθώντας τους πάγιους κανόνες διατροφής και πειθαρχημένης ζωής που επιβάλλει ο πρωταθλητισμός. Άλλωστε εκπαιδεύει νεότερους σε ηλικία αθλητές και οφείλει να βρίσκεται διαρκώς σε πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Τον Ιούλιο ο Γιάννης Νάκος πείθεται και προχωρεί στη λήψη της πρώτης δόσης εμβολίου της Pfizer.  Η πρώτη εβδομάδα πέρασε ανώδυνα, χωρίς προβλήματα ή κάποιο σύμπτωμα παρενέργειας. Τα σοβαρά προβλήματα αρχίζουν την έβδομη ημέρα ακριβώς μετά το εμβόλιο.

Όπως δηλώνει ο ίδιος ο Γιάννης Νάκος στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, είχε πειστεί πως κάνοντας το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα βοηθούσε το κοινωνικό σύνολο και θα συνέβαλε στη μάχη κατά της πανδημίας. Παράλληλα, οι απειλές και οι περιορισμοί που αντιμετωπίζουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί τον φόβισαν. Σκέφτηκε ότι θα στερηθεί την ελευθερία που έχουν χιλιάδες νέοι άνθρωποι. Έτσι πήρε την απόφαση να εμβολιαστεί. Αυτή η απόφασή του ωστόσο μετατράπηκε πολύ σύντομα σε εφιάλτη.

Όλα άρχισαν, όπως είπαμε, την έβδομη ημέρα, όταν πήγε στο γυμναστήριο για προπόνηση. Ξαφνικά έχασε τα πόδια του, όπως λέει χαρακτηριστικά, έτρεμε ολόκληρος, είχε βραδυκαρδία και τάση λιποθυμίας. Επικοινώνησε αμέσως με τον καρδιολόγο του, ο οποίος το πρώτο πράγμα που τον ρώτησε ήταν αν είχε κάνει το εμβόλιο. Τον βοήθησαν οι συναθλητές του να σηκωθεί και τον μετέφεραν στο σπίτι του. Ακολούθησε σειρά εξετάσεων που δεν έδειξαν κάτι συγκεκριμένο. Ωστόσο οι επόμενες δύο εβδομάδες ήταν εφιαλτικές, αφού ο ίδιος δυσκολευόταν να σηκωθεί από το κρεβάτι και ο οργανισμός του ήταν σε λήθαργο, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Τα μετάλλια του Γιάννη Νάκου από τα διάφορα πρωταθλήματα στα οποία έλαβε μέρος
Τα μετάλλια του Γιάννη Νάκου από τα διάφορα πρωταθλήματα στα οποία έλαβε μέρος

Μετά από τόσο καιρό ο αθλητής εξακολουθεί να υποφέρει από ένα τρέμουλο στο αριστερό του πόδι κάτω από τη γάμπα. Η κατάστασή του δεν του επιτρέπει ούτε να αθλείται, ενασχόληση που είναι το πάθος του, αλλά ούτε και να συνεχίσει ομαλά τη ζωή του. Ας θυμηθούμε πως είναι μόνο 33 ετών.

Έκανε ιατρικές εξετάσεις και αποδείχτηκε πως η τιμή των d-dimers (προδιάθεση για θρόμβωση) ήταν υψηλή με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει το σοβαρό ενδεχόμενο εμφράγματος ή εγκεφαλικού επεισοδίου ή ακόμα και πνευμονικής εμβολής.

Σε γενικές γραμμές, όπως ομολογεί στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, η περιπέτεια αυτή με την υγεία του μετά τον εμβολιασμό του με το σκεύασμα της Pfizer αν δεν του έχει καταστρέψει τη ζωή, του έχει καταστρέψει σίγουρα την ψυχολογία αλλά και την καριέρα του.

Η συνέντευξή του είναι ένας ποταμός, οι δε περιγραφές του ζωντανές. Δηλώνει πως υπέστη κρίσεις πανικού. Διατηρεί την ψυχραιμία του σφίγγοντας τα δόντια.

Σε προηγούμενη ανάρτηση αρακολουθήσατε τη συνέντευξη του Γιάννη Νάκου που παραχώρησε στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.