Ο δισεκατομμυριούχος σερ Τζέηκομπ Ρότσιλδ πάσχει ο καημένος από οικονομικούς εφιάλτες και χρηματιστηριακές ονειρώξεις. Ποιος λόρδος ψυχίατρος θα τον αναλάβει;

Φυσικά από τους προβληματισμούς και τους εφιάλτες του σερ Τζέηκομπ οι φτωχοί, οι ζητιάνοι, οι εξαθλιωμένοι επαίτες όλου του κόσμου, οι ψωμοζήτες, αυτοί που αναστατώνουν τα σκουπίδια και εξαντλούν την υπομονή των εργατών αποκομιδής σκουπιδιών, οι αιτούντες ελεημοσύνη στις εξόδους των εκκλησιών κάθε Κυριακή και πανήγυρη, τα πιτσιρίκια που εκλιπαρούν για 20 λεπτά να σου πλύνουν το παρπρίτζ του αυτοκινήτου σου στο δρόμο, κοιμούνται ήσυχοι στα καταγώγια και στις φαβέλες τους ψόφιοι από την ημερήσια κόπωση για μισό κομμάτι ψωμί.

Αυτός ο καημένος και δυστυχισμένος αρχιπλούσιος, πάσχει γιατί φιλοδοξεί να γίνει τρισεκατομμυριούχος και δεν είναι διατεθειμένος να δώσει ούτε  20 λεπτά του ευρώ για να του πλύνει ο άστεγος την ρολς ρόις του. Ούτε έχει 3 λεπτά χρόνο να περιμένει τον μικρό γαβριά να του ρίξει βρωμοσαπουνόνερο για να του ξεπλύνει το τζάμι που έτσι κι αλλιώς αστράφτει από το ειδικό απορρυπαντικό τζαμιών του προσωπικού του σωφέρ.

Άλλα τον απασχολούν τον σερ Τζακόμπι στον πύργο που διαμένει και φρικιά από εφιάλτες και επώδυνες οικονομικές ονειρώξεις.

Ας δούμε τι κάνει την παγκόσμια αυτή οικονομική συνείδηση να φρίττει και να συνταράττεται μέσα στα αχαρτογράφητα χρηματικά νερά όπου κολυμβάει παιδιόθεν:

Ο λόρδος εβραίος Τζακόμπι

Ο εβραιοάγγλος λόρδος Τζακόμπι Ρότσιλδ πάντα χαμογελαστός αλλά με δύσκολο ύπνο.

Λόρδος Τζ. Ρότσιλδ: «Είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά και είναι αδύνατο να προβλέψουμε τις συνέπειες»

Τα χαμηλά επιτόκια, οι αρνητικές αποδόσεις για το δημόσιο χρέος και η ποσοτική χαλάρωση, (σ.γ:εκδίδουν δηλαδή κύριοι σαν τον Ντράγκι, χαρτάκια χωρίς πραγματικό αντίκρισμα, με αυτό το χρήμα αγοράζει απότις τράπεζες κρατικά ομόλογα με επιτόκιο 1% ενώ επάνω τους γράφουν 6% τελική τιμή. Με αυτή την κίνηση βοηθά χρηματικά τις τράπεζες, αλλά όταν έρθει η ώρα της λήξης θα ζητήσει από το κράτος να πληρωθεί στην πραγματική τους τιμή 6%, οπότε το κράτος ξαναχρεώνεται για να τον πληρώσει τον τραπεζίτη δράκουλα και φυσικά το δάνειο-χρέος πληρώνουν οι πολίτες ενώ οι τράπεζες βγάζουν άκοπα λεφτά) είναι μέρος του μεγαλύτερου οικονομικού πειράματος στην παγκόσμια ιστορία, και οι συνέπειες του είναι ακόμη άγνωστες, λέει ο Πρόεδρος και ιδρυτής της RIT Capital Partners Λόρδος Ρότσιλδ.

«Οι έξι τελευταίοι μήνες που παρατηρούν οι κεντρικοί τραπεζίτες, δείχνουν ότι αυτό είναι σίγουρα το μεγαλύτερο πείραμα της νομισματικής πολιτικής στην ιστορία του κόσμου. Είμαστε λοιπόν σε αχαρτογράφητα νερά και είναι αδύνατο να προβλέψουμε τις ακούσιες συνέπειες των πολύ χαμηλών επιτοκίων, με περίπου το 30 τοις εκατό του παγκόσμιου δημόσιου χρέους σε αρνητικές αποδόσεις, σε συνδυασμό με την ποσοτική χαλάρωση σε μαζική κλίμακα,» ανάφερε ο Ρότσιλδ στην εξάμηνη οικονομική έκθεση της εταιρείας του.

Σ.γ.: Εννοείται πως όλο αυτό το αλισιβερίσι  το κανονίζουν οι τραπεζίτες. Εκδίδουν ΕΛΚΥΣΤΙΚΑ ΟΜΌΛΟΓΑ ΧΩΡΊΣ ΑΞΊΑ ποντάροντας στην ακόρεστη μανία για κέρδος των ηλιθίων επενδυτών τα κυρίως θύματα, που οι ειδικοί οικονομικοί σύμβουλοι των τραπεζών βλέποντάς τους να έχουν κάποιο κομπόδεμα σε καταθέσεις τους διαφημίζουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, με τη δήθεν συμβουλή «θα σου βρω εγώ τρόπους να βγάλεις πολύ περισσότερα από μια προθεσμαική κατάθεση. Έχε μου εμπιστοσύνη κι εσύ θα βγεις κερδισμένος. Κι όταν ο ομολογιούχος χάσει τα λεφτά του κουνάνε περίλυπα το κεφάλι τους και του λένε συγκαταβατικά: «Κανείς δεν περίμενε κάτι τέτοιο. Σπάνια συμβαίνει και δυστυχώς συνέβη τώρα σε σένα. Λυπούμαστε πολύ»).

Ο τραπεζίτης σημειώνει ότι η πολιτική αυτή έχει οδηγήσει σε ταχεία ανάπτυξη των χρηματιστηριακών αγορών, ενώ στις ΗΠΑ τα αποθέματα έχουν αυξηθεί τρεις φορές από το 2008, με τις επενδύσεις να αυξάνονται και η αστάθεια να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Ωστόσο, στην πραγματική οικονομία δεν ισχύει κάτι τέτοιο όπου η «ανάπτυξη παραμένει αναιμική, με αδύναμη ζήτηση και αποπληθωρισμό σε πολλά μέρη του ανεπτυγμένου κόσμου», σύμφωνα με τον Ρότσιλδ.

Τα εφιαλτικά σενάρια του Τζακόμπι φαίνεται να επαληθεύονται

Τα εφιαλτικά σενάρια του Τζακόμπι φαίνεται να επαληθεύονται

Ο δισεκατομμυριούχος υπογράμμισε επίσης ότι πολλοί κίνδυνοι παραμένουν για την παγκόσμια οικονομία με την επιδείνωση της γεωπολιτικής κατάστασης. Μεταξύ αυτών των κινδύνων περιλαμβάνονται η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, και η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας. Ένας άλλος κίνδυνος είναι η παγκόσμια τρομοκρατία, η οποία σύμφωνα με τον Ρότσιλδ, είναι το αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

http://www.pronews.gr/portal/20160816/economy/diethnis-oikonomia/55/lordos-tz-rotsild-eimaste-se-ahartografita-nera-kai-einai

 

Σ.γ.: Ερωτούμε τους αναγνώστες: Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί η παντοδυναμία ενός αδίστακτου καπιταλιστικού κατεστημένου που απομυζά και εκδικείται με τέτοιους τρόπους τους λαούς του πλανήτη, συνεπικουρούμενο από τους ψυχρούς κι αδιάφορους σιωνιστικο-καθολικοπροτεστάντες υλιστές συμμάχους του;

Αν υπάρχει τρόπος ή τρόποι αντιμετώπισης, παρακαλούμε να τους αναφέρετε στα σχόλια ακόμη και ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, αν διστάζετε να αναφέρετε το όνομά σας. Ας γίνει το άρθρο αυτό και η αναδημοσίευσή του από άλλες ιστοσελίδες  αιτία να στύψουμε το μυαλό μας για να βρούμε τρόπους αντιμετώπισης του κατήφορου και του σίγουρου ολέθρου στον οποίο θα καταλήξει η χώρας μας και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας εντός του ελάχιστου χρόνου που μας απομένει… αλλά και ολόκληρος ο φλεγόμενος πλανήτης…

 

 

2 σχόλια

  1. great issues altogether, you just gained a new reader.
    What would you recommend about your put up that
    you just made some days in the past? Any positive?

    1. Read my article ABOUT THE FEAR AND HOW TO CONFRONT IT SUCCESSFULLY>

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.