Σε κυνηγό των ιερέων που εκφράζουν διαφορετική γνώμη στο θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού έχει αναδειχθεί ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, υιοθετώντας μια ακραία και ανάρμοστη θεολογικά ρητορική η οποία καταστρατηγεί την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου.  Ταυτίζει τους ιερείς με εγκληματίες και τους αποκαλεί ανεπιθύμητους στην Εκκλησία. Επιπλέον καταφέρετε κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, λέγοντας πως ζούμε σε μια περίοδο αποθέωσης  και θεοποίησης του δικαιοματισμού. Τι εννοεί ο Μητροπολίτης, υιοθετεί λογικές περιορισμού των ατομικών ελευθεριών;

Βασιλικότερος του Βασιλέως ο κ. Σεραφείμ φαίνεται πως τις τελευταίες ημέρες επιχειρεί να πάρει πάνω του το ζήτημα και τα φώτα της δημοσιότητας, ακολουθώντας μια σκληρή φιλοκυβερνητική γραμμή χωρίς να υπολογίζει πως βάζει ¨μπουρλότο¨ στα θεμέλια της Εκκλησίας και απομακρύνει τους πιστούς. Για κάποιους εκκλησιαστικούς κύκλους η στάση του Πειραιώς δεν είναι άσχετη με πιθανές βλέψεις του για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο και επιδιώκει να εκφράσει την κυβερνητική γραμμή αποκομίζοντας έτσι την στήριξη της.  Άλλωστε οι άριστες σχέσεις του με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη αποτελούν ένα ισχυρό χαρτί στο πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν πως έχει πάρει εντολή, εκτός εκκλησίας, να βγει μπροστά και να διαμορφώσει κλίμα, αδιαφορώντας για την επίσημη θέση της ΔΙΣ,  επιχειρώντας να εκφοβίσει όσους εναντιώνονται και αντιδρούν.

Πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου: Προσκαλώ σε δημόσιο διάλογο τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ 

Στο στόχαστρο του  Μητροπολίτη Πειραιώς μπήκε ο σεβάσμιος Πρωτοπρεσβύτερος Στυλιανός Καρπαθίου, μια ξεχωριστή εκκλησιαστική φωνή με κύρος και σπουδαίο ποιμαντορικό έργο, ο οποίος κινδυνεύει να τεθεί εκτός εκκλησίας. Ο πατέρας Στυλιανός που έχει παράλληλα και την ιδιότητα του επιστήμονα ιατρού έχει εκφραστεί με στοιχεία κατά της χρήσης των εμβολίων mRNA, ενώ έχει ξεκαθαρίσει πως δεν είναι κατά των εμβολίων αρκεί αυτά να τηρούν κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες. Για την χρήση ζωντανών εμβρύων στην παραγωγή εμβολίων που αντίκειται στους κανόνες της Ορθοδοξίας έχει τοποθετηθεί επανειλημμένως κάτι που φαίνεται πως ενοχλεί το σύστημα και ο Πειραιώς ανέλαβε την ιερατική εξόντωση, ενός υπηρέτη του Χριστού.

 “Προσκαλώ σε δημόσιο διάλογο τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για όσα λέει για τον κορωνοϊό”, είπε με αφορμή σημερινές δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στις οποίες ο ίδιος ανέφερε ότι “όσοι εναντιώνονται στον εμβολιασμό είναι άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το Χριστό, ούτε με την Εκκλησία”.

 “Ό,τι λέει είναι ακριβώς ό,τι λέει το Βατικανό” ανέφερε ο Πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου σχετικά με την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου που διαβάστηκε στις εκκλησίες και απαντούσε στο αν το εμβόλιο περιέχει ίχνη από κυτταρικές σειρές εμβρύων.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Πειραιώς που προαναγγέλλει την δίωξη του πατερα Στυλιανού Καρπαθίου

Η Ι. Μητρόπολις Πειραιώς μετά πολλής θλίψεως και οδύνης κηδομένη όμως της τρωθείσης κανονικής τάξεως κατόπιν της δημοσιοποιήσεως υπό του διαδικτυακού ιστοτόπου «Τας θύρας τας θύρας» της συνεντεύξεως της 9/11/2021 του Πρωτοπρεσβυτέρου Στυλιανού Καρπαθίου, Κληρικού της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Εφημερίου Ι. Ναού Αγ. Αναργύρων Ηλιουπόλεως εις τον Ραδιοφωνικόν Σταθμόν FOCUS 103,6 FM και στον δημοσιογράφο κ. Στέφανο Δαμιανίδη, διά της οποίας ανιδρύθη συντρέχουσα δωσιδικία της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς κατά τας διατάξεις των άρθρων 7 και 8 του Ν. 5383/1932 «Περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας» ως τίθενται και ισχύουν κατά τα σαφώς οριζόμενα υπό της παρ. 1 του άρθρου 44 του Ν. 590/1977 «Περί Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος» ανακοινώνει ότι ησκήθη κανονική δίωξις κατά τας διατάξεις του άρθρου 100 του Ν. 5383/1932 «Περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας» κατά του ειρημένου Κληρικού επί:

1. Συκοφαντική δυσφημήσει του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ,

2. Υποκινήσει δι’ αυτής του Εκκλησιαστικού πληρώματος της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς εις απείθειαν, καταφρόνησιν, στρηνιασμόν και εχθροπάθειαν προς τον Σεβ. Ποιμενάρχην αυτού.

3. Συκοφαντική δυσφημίσει του Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ. Ιεροθέου,

4. Υποκινήσει δι’ αυτής του Εκκλησιαστικού πληρώματος της Ι. Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου εις απείθειαν, καταφρόνησιν, στρηνιασμόν και εχθροπάθειαν προς τον Σεβ. Ποιμενάρχην αυτού.

5. Συκοφαντική δυσφημίσει της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής και της Διαρκούς Ι. Συνόδου και της Ι. Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

6. Υποκινήσει δι’ αυτής του Εκκλησιαστικού πληρώματος της Εκκλησίας της Ελλάδος εις απείθειαν, καταφρόνησιν, στρηνιασμόν και εχθροπάθειαν προς τους Σεβασμιωτάτους Ποιμενάρχας αυτού και

7. Δεινοτάτῳ σκανδαλισμῷ τῆς συνειδήσεως τῶν πιστῶν, ἐπί κανονικοῖς ἀδικήμασι σαφῶς προβλεπομένοις καί ρητῶς τιμωρουμένοις ὑπό τῶν θείων καί ἱερῶν κανόνων ΣΤ΄ τῆς Ἁγίας Β΄ Οἰκουμενικῆς Συνόδου, ΙΗ΄ τῆς Ἁγίας Δ΄ Οἰκουμενικῆς Συνόδου, ΛΔ΄ τῆς Ἁγίας ΣΤ΄ Οἰκουμενικῆς Συνόδου καί ΝΗ΄ τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων, ὡς καί ὑπό τῶν Γραφικῶν λογίων: Λουκ. 3, 14 καί Ματθ. 18, 6 καί ἐπειδή τά ἀνωτέρω κανονικά ἀδικήματα προβλέπονται καί κολάζονται διά τῆς ποινῆς τῆς καθαιρέσεως καί τῆς ἐπαναφορᾶς εἰς τήν τάξιν τῶν λαϊκῶν μετ’ ἀκρόασιν τοῦ ἀνωτέρω κατηγορουμένου θά κριθῆ ἡ ἐφαρμογή τῶν διατάξεων τοῦ ἄρθρου 102 τοῦ Ν. 5383/1932 περί προσωρινῆς ἀπαγορεύσεως τελέσεως ἱεροπραξιῶν ἄχρι τελεσιδίκου ἀποφάσεως τῶν ἁρμοδίων Ἐκκλησιαστικῶν ὀργάνων.