Το Nitric Oxide Nasal Spray που οι πολυεθνικές συμμορίες και ο ΕΜΑ προσπάθησαν να το καταπιούν αμάσητο επανέρχεται

Ό,τι δεν τους συμφέρει το αποκρύπτουν προτιμώντας να σκοτώνουν τους ανημέρωτους τσιμπημένους. Είναι δολοφόνοι ή όχι; Κρίνετέ το εσείς

Νέα ερωτηματικά για την εξαφάνιση των φαρμάκων όπως το Ισραηλινό spray που εξουδετερώνει τον ιό. Ερωτήματα προκαλούν και οι…

ΔΙΕΘΝΗ. – 20 Δεκ 2021 – 18:15

…. χορηγίες της Ε.Ε. στο Βιολογικό Εργαστήριο της Wuhan

Οι ρόλοι και τα πρόσωπα αρχίζουν τα φωτίζονται

Καθώς αποκαλύπτονται οι χιλιάδες περιπτώσεις παρενεργειών του εμβολίου της Pfizer οι ειδήσεις για ανθρώπους που φεύγουν από τη ζωή μετά τη λήψη του εμβολίου της εταιρίας διαδέχονται η μία την άλλη. Την ίδια στιγμή εντύπωση προκαλεί η εξαφάνιση των φαρμάκων αλλά και ο αμφιλεγόμενος ρόλος της Ε.Ε. στην διαχείριση της πανδημίας.

H Ευρωπαική Ένωση, το σπίτι μας, δείχνει να μην συγκινείται από την ύπαρξη των φαρμάκων και σπεύδει να κάνει νέες παραγγελίες εμβολίων από τη Pfizer. Παραγγελίες που μοιάζουν να αποτελούν την φυσική συνέχεια του γεγονότος ότι η Ευρωπική Ένωση ήταν από τους χορηγούς του Εργαστηρίου Βιολογίας της Wuhan όπως θα μπορούσε κανείς να διαπιστώσει από τον ίδιο τον ιστότοπο του Εργαστηρίου. Το τι ακριβώς συμβαίνει εδώ; Μπορείτε να υποθέσετε όποιο σενάριο θέλετε.

Ένα από αυτά θα μπορούσε να είναι και υπόθεση της Δικαιοσύνης;

Δείτε τώρα ποιοι υπήρξαν Χορηγοί του Εργαστηρίου της Wuhan. Aνάμεσά τους πολλά ευρωπαικά πανεπιστήμια, η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας!

(Τουλάχιστο τρομακτικό)

USA

University of Alabama

University of North Texas

EcoHealth Alliance

Harvard University

The National Institutes of Health, the United States

National Wildlife Federation

Canada

International Development Research Center

Europe

Umé University

Novo Nordisk Research Centre

Université d’Aix-Marseille

University of Duisburg-Essen

Institut Pasteur, France

University of Southampton

Department of Molecular and Cell Biology, Campus Univ, Spain

St George’s University of London

Wagenigen Agriculture University

Lyon P4 Laboratory, France

AFSSAPS

AFNOR

INSERM Jean Merieux

Asia

Duke-NUS Graduate Medical School Singapore

Biological Research Center, Defense Science and Technology Organization, Pakistan

National Institute of Infectious Diseases, Japan

Institution Novartis, Singapore

National Engineering and Scientific Commission, Islambad

Africa

Jomo Kenyatta University of Agriculture and Technology

Kenya National Museum

Australia

Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization

International Organizations

European Union

Food and Agriculture Organization, UN

World Health Organization

Πάμε τώρα στα σημερινά νέα. Το συμβούλιο παρακολούθησης ασφάλειας COVID-19 της Νέας Ζηλανδίας με δήλωσή του τη Δευτέρα ανακοίνωσε ότι με βάση τις τρέχουσες διαθέσιμες πληροφορίες, ο θάνατος ενός 26χρονου άνδρα με μυοκαρδίτιδα πιθανότατα οφείλεται στο εμβόλιο Pfizer για την COVID-19, σύμφωνα με αναφορές.

Ο άνδρας, του οποίου η ταυτότητα δεν έγινε γνωστή, είχε λάβει την πρώτη του δόση μέσα σε δύο εβδομάδες από την εμφάνιση της σπάνιας καρδιακής πάθησης, ανέφερε το Reuters. Το άτομο δεν αναζήτησε ιατρική βοήθεια αφού παρουσίασε συμπτώματα, ανέφερε η έκθεση.
Οι υγειονομικοί υπάλληλοι της Νέας Ζηλανδίας λένε ότι μια προκαταρκτική νεκροψία έδειξε ότι ένας 26χρονος που έλαβε πρόσφατα το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer πέθανε από μια σπάνια καρδιακή πάθηση.

«Με τις τρέχουσες διαθέσιμες πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο θεώρησε ότι η μυοκαρδίτιδα πιθανότατα οφειλόταν σε εμβολιασμό σε αυτό το άτομο», ανέφερε το διοικητικό συμβούλιο σε δήλωση που έλαβε το Bloomberg. «Το διοικητικό συμβούλιο σημείωσε ότι η μόλυνση από τον Covid-19 μπορεί από μόνη της να είναι αιτία μυοκαρδίτιδας καθώς και άλλων σοβαρών ασθενειών και παραμένει ασφαλέστερο να εμβολιαστείς παρά να μολυνθείς με τον ιό».

Εκπρόσωπος της Pfizer είπε στο Reuters ότι παρακολουθεί τυχόν αναφορές για προβλήματα με το εμβόλιο. Το Ανεξάρτητο Συμβούλιο Παρακολούθησης Ασφάλειας Εμβολίων της χώρας δήλωσε ότι τα οφέλη από τη λήψη του εμβολίου υπερτερούν κατά πολύ των κινδύνων-η ίδια επωδός.Σ.γ.: Κάποτε για ένα θάνατο απορρίπτονταν φάρμακα και εμβόλια, σήμερα για χιλιάδες θανάτους σου λένε σιγά το πράγμα και ο COVID σκοτώνει, το βιολογικό όπλο που επίτηδες εξαπόλυσαν για απομείωση του πληθυσμου οι αντίχριστοι!

Ο θάνατος του άνδρα είναι ο δεύτερος που πιστεύεται ότι συνδέεται με το εμβόλιο. Τον Αύγουστο, το διοικητικό συμβούλιο είπε ότι η μυοκαρδίτιδα μιας γυναίκας ήταν πιθανό να οφείλεται στη λήψη του εμβολίου, ανέφερε το Bloomberg.

Τα “αξιόπιστα” Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα υποστήριξαν συστάσεις από τη Συμβουλευτική Επιτροπή για τις Πρακτικές Ανοσοποίησης που έδιναν προτίμηση στα άτομα να λαμβάνουν εμβόλια mRNA για τον COVID-19 —όπως το Pfizer και το Moderna— έναντι του εμβόλιου της Johnson & Johnson.

VANCOUVER, British Columbia & SURREY, England–(BUSINESS WIRE)–Biotech company SaNOtize Research & Development Corp., (SaNOtize), Ashford and St Peter’s Hospitals NHS Foundation Trust in Surrey, UK, and Berkshire and Surrey Pathology Services, UK, announced results of clinical trials indicating that SaNOtize’s Nitric Oxide Nasal Spray (NONS) represents a safe and effective antiviral treatment that could prevent the transmission of COVID-19, shorten its course, and reduce the severity of symptoms and damage in those already infected.

Η Ισραηλινή εταιρία SaNOtize έχει το Spray που σκοτώνει τον ιό μέσα σε 72 ώρες!

Ένα αντι-ιικό ρινικό σπρέι που αναπτύχθηκε στον Καναδά και δοκιμάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να μειώσει τα ιικά φορτία σε επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19 κατά 95% σε 24 ώρες και 99% σε 72 ώρες, σύμφωνα με δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε την Κυριακή 11 Ιουλίου στο Ισραήλ.
Το Spray που κατασκευάζεται από το Ισραήλ μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως και πέντε φορές την ημέρα μετά την επαφή με ιούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Είναι κατάλληλο για παιδιά από 12 ετών και το Υπουργείο Υγείας το ενέκρινε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα.

“Το Spray που αναπτύξαμε έχει αποδειχθεί όχι μόνο ως αποκλειστής ιών που προκαλεί τη Covid-19 αλλά και ως δολοφόνος”, δήλωσε η Dr Gili Regev, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Snotize (της εταιρείας που ανέπτυξε το Spray).
Δεδομένου ότι οι περισσότερες μολύνσεις COVID-19 είναι ρινικές, η SaNOtize πιστεύει ότι αυτός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση της εξάπλωσης και της μόλυνσης από τη COVID-19. Κατάφερε να καταστείλει τον ιό SARS-CoV-2 μέσα σε δύο λεπτά, συμπεριλαμβανομένων των παραλλαγών Alpha και Gamma, σύμφωνα με την έκδοση. Αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται με την παραλλαγή Delta.
Το σπρέι χρησιμοποιεί οξείδιο του αζώτου ως μηχανικό και χημικό φράγμα κατά της ιογενούς λοίμωξης στη μύτη, μέσω της οποίας μία αναπνευστική νόσος όπως η COVID-19 διεισδύει στο σώμα.

Το Spray είναι επίσης αποτελεσματικό έναντι άλλων αναπνευστικών ιών, όπως εκείνων που προκαλούν γρίπη.

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι παρουσιάζει αποκλειστικά στην Ελλάδα τη σχετική ανάλυση>

Η κλινική δοκιμή στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαιώνει την πρωτοποριακή θεραπεία του SaNOtize για την COVID-19

Σε ασθενείς με αυτο-χορηγούμενη εφαρμογή ρινικού ψεκασμού παρατητήθηκε μειώση του ιικού φορτίου SARS-CoV-2 κατά περισσότερο από 95% σε μολυσμένους συμμετέχοντες εντός 24 ωρών από τη θεραπεία και κατά περισσότερο από 99% σε 72 ώρες

Η δοκιμή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η θεραπεία επιτάχυνε την κάθαρση του SARS-CoV-2 με παράγοντα 16πλάσιο έναντι του εικονικού φαρμάκου(placebo)

Τυχαία, χωρίς να ξέρει ούτε ο ερευνητής ούτε ο ασθενής, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο δοκιμή αξιολόγησε 79 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19, η πλειονότητα των οποίων έχει μολυνθεί σε μεγάλο βαθμό με τη μετάλλαξη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δεν καταγράφηκαν ανεπιθύμητα συμβάντα στην ομάδα

VANCOUVER, British Columbia & SURREY, Αγγλία – (BUSINESS WIRE) – Εταιρεία Biotech SaNOtize Research & Development Corp., (SaNOtize), Ashford and St Peter’s Hospitals NHS Foundation Trust στο Surrey, UK και Berkshire and Surrey Pathology Services, UK , ανακοίνωσε αποτελέσματα κλινικών δοκιμών που δείχνουν ότι το NNOric Oxide Nasal Spray (NONS) της SaNOtize αντιπροσωπεύει μια ασφαλή και αποτελεσματική αντιιική θεραπεία που θα μπορούσε να αποτρέψει τη μετάδοση του COVID-19, να μειώσει την πορεία της και να μειώσει τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων και των βλαβών σε αυτούς που έχουν ήδη μολυνθεί.

«Περιμένω να είναι μια σημαντική πρόοδος στην παγκόσμια μάχη ενάντια στις καταστροφικές επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στους ανθρώπους»

Σε μια τυχαία, χωρίς να ξέρει ούτε ο ερευνητής ούτε ο ασθενής, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο δοκιμή Φάσης 2, η οποία αξιολόγησε 79 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19, η έγκαιρη θεραπεία του SaNOtize για την COVID-19 μείωσε σημαντικά το επίπεδο του SARS-CoV-2, συμπεριλαμβανομένων και ασθενών με υψηλό ιικό φορτίο. Η μέση μείωση του ιού στις πρώτες 24 ώρες ήταν 1,352, η οποία αντιστοιχεί σε μείωση περίπου 95%. Μέσα σε 72 ώρες, το ιικό φορτίο μειώθηκε περισσότερο από 99%.

Η πλειονότητα αυτών των ασθενών είχε μολυνθεί με την μετάλλαξη του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία θεωρείται ανησυχητική μετάλλαξη. Δεν καταγράφηκαν ανεπιθύμητα συμβάντα στη δοκιμή στο Ηνωμένο Βασίλειο ή σε περισσότερες από 7.000 θεραπείες που χορηγήθηκαν σε προηγούμενες καναδικές κλινικές δοκιμές.

Η NONS είναι η μόνη νέα θεραπευτική αγωγή που έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής ότι μειώνει το ιικό φορτίο σε ανθρώπους η οποία δεν είναι μονοκλωνική θεραπεία αντισωμάτων. Τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι πολύ ειδικά, ακριβά και πρέπει να χορηγούνται ενδοφλεβίως σε κλινικό περιβάλλον.

«Περιμένω ότι θα είναι μια σημαντική πρόοδος στην παγκόσμια μάχη ενάντια στις καταστροφικές επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στους ανθρώπους», δήλωσε ο Δρ Stephen Winchester, Σύμβουλος Ιατρικός Ιολόγος και Επικεφαλής Ερευνητής αυτής της Κλινικής Δοκιμής του NHS.

Αυτό το απλό φορητό ρινικό spray θα μπορούσε να είναι πολύ αποτελεσματικό στη θεραπεία της COVID-19 και στη μείωση της μετάδοσης. Η δοκιμή μας περιλάμβανε ασθενείς με μια ανησυχητική μετάλλαξη και υψηλό ιικό φορτίο, αλλά έδειξαν ακόμη σημαντικές μειώσεις στα επίπεδα του SARS-CoV-2, οι οποίες θα μπορούσαν να είναι κρίσιμες για την υποστήριξη εμβολίων, την πρόληψη μελλοντικών εστιών και την ασφαλή επανέναρξη οικονομιών. Με απλά λόγια, νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να είναι επαναστατικό. “

Η θεραπεία SaNOtize έχει σχεδιαστεί για να σκοτώνει τον ιό στους ανώτερους αεραγωγούς, αποτρέποντάς τον από την επώαση και την εξάπλωση στους πνεύμονες. Βασίζεται στο νιτρικό οξείδιο (ΝΟ), ένα φυσικό νανομόριο που παράγεται από το ανθρώπινο σώμα με αποδεδειγμένες αντιμικροβιακές ιδιότητες που αποδεικνύεται ότι έχουν άμεση επίδραση στο SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί την COVID-19. Τα δεδομένα φαρμακολογίας, τοξικότητας και ασφάλειας για χρήση ΝΟ στον άνθρωπο έχουν τεκμηριωθεί εδώ και δεκαετίες. Το μόριο ΝΟ που απελευθερώνεται από το NONS είναι πανομοιότυπο με αυτό που παρέχεται με την αέρια μορφή του για τη θεραπεία της επίμονης πνευμονικής υπέρτασης ή του συνδρόμου Blue Baby σε νεογέννητα μωρά.

Η ευρείας κλίμακας δίκαια παγκόσμια διαθεσιμότητα του NONS θα μπορούσε να αποτελέσει γέφυρα κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας παραγωγής και διανομής εμβολίων για να βοηθήσει τους ανθρώπους να είναι ασφαλείς και υγιείς.

Η ευκολία κατασκευής, αποθήκευσης και χρήσης του NONS καθιστά το NONS υποψήφιο για θεραπεία που θα μπορούσε σύντομα να είναι ευρέως διαθέσιμο με χαμηλό κόστος σε εγκαταστάσεις μακροχρόνιας περίθαλψης, υγειονομικής περίθαλψης και εργαζομένων πρώτης γραμμής και του γενικού πληθυσμού.

Εκτός από την παροχή αντιικής θεραπείας στα αρχικά στάδια της λοίμωξης και για εκείνους που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, το NONS έχει επίσης αποδείξει ότι θα μπορούσε να μειώσει τη μολυσματικότητα – τη συχνότητα μετάδοσης από ένα μολυσμένο άτομο σε ένα μη μολυσμένο άτομο.

Τα αποτελέσματα της δοκιμής του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από τις προηγούμενες δοκιμές Φάσης 2 του SaNOtize στον Καναδά και τις ανεξάρτητες εργαστηριακές δοκιμές στο Ινστιτούτο Ερευνών Αντιϊκών του Πανεπιστημίου της Γιούτα.

«Τώρα που το NONS έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό σε κλινικές δοκιμές, πρέπει να κινηθούμε επειγόντως για να το πάμε στα χέρια του κοινού, όπου μπορεί να βοηθήσει να τερματίσει την πανδημία, να επιταχύνει την επιστροφή στην κανονικότητα και να αποτρέψει το μέλλον ξεσπάσματα της COVID-19 και των παραλλαγών της », δήλωσε ο Δρ Gilly Regev, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της SaNOtize. «Ο ανθρώπινος φόρος αίματος αυτής της ασθένειας δεν μπορεί να εκφραστεί απλώς σε αριθμούς και κάθε μέρα συνδυάζει την απογοήτευση, τον φόβο και την απώλεια που πλήττουν εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Σε συνδυασμό με τη διάθεση εμβολίων, το NONS μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο να ξανασταθεί στα πόδια του “

Χωρίς να ξέρει ούτε ο ερευνητής ούτε ο ασθενής(double-blind), ελεγχόμενο με εικονικό φάρμακο, κλινική δοκιμή φάσης 2 – (Λεπτομέρειες)

Αυτή η μελέτη, που διεξήχθη από τους Δρ Stephen Winchester και Dr Isaac John στο Ashford and St. Peter’s Hospitals NHS Foundation Trust, επινοήθηκε για να προσδιορίσει την κλινική αποτελεσματικότητα του NONS για τη θεραπεία της ήπιας λοίμωξης COVID-19. Το βασικό αποτέλεσμα μέτρησης ήταν η διαφορά στο φορτίο RNA SARS-CoV-2 από την έναρξη έως την Ημέρα 6 μεταξύ NONS και βραχιόνων ελέγχου.

«To NONS καταστρέφει τον ιό, εμποδίζει την είσοδο και σταματά την αναπαραγωγή του ιού στη ρινική κοιλότητα, η οποία μειώνει γρήγορα το ιικό φορτίο. Αυτό είναι σημαντικό επειδή το ιικό φορτίο έχει συνδεθεί με τη μολυσματικότητα και τα κακά αποτελέσματα », δήλωσε ο Δρ Chris Miller (στη photo κάτω έχει κάθε λόγο να χαμογελά έχοντας δίπλα του στην συνιδρύτρια της SaNOtize Dr Gili Regev), Διευθύνων Σύμβουλος Επιστημών και συνιδρυτής της SaNOtize.

«Επί του παρόντος υπάρχει έλλειψη αντιικής θεραπείας που να είναι αποτελεσματική έναντι της COVID-19 και των μεταλλάξεών της, μπορεί να αποτρέψει ή να μειώσει την πορεία της νόσου, να μειώσει τη βλάβη, να μειώσει τη σοβαρότητα της COVID-19 και μπορεί να διατεθεί ευρέως και εύκολα στο κοινό. Αυτό κάνει το NONS μοναδικό και του επιτρέπει να ξεχωρίζει από οποιαδήποτε άλλη νέα θεραπευτική εφαρμογή. “

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το NONS επιτάχυνε την κάθαρση του SARS-CoV-2 κατά 16 φορές σε σχέση με το εικονικό φάρμακο και παρουσιάζει υποστηρικτικά στοιχεία για την επείγουσα χρήση του NONS για πρόληψη ή θεραπεία ασθενών με πρόσφατη ή καθορισμένη SARS-CoV-2 RNA μόλυνση κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας COVID-19.

Η αυστηρότητα αυτής της δοκιμής και οι δεκαετίες δεδομένων ασφαλείας πίσω από το οξείδιο του αζώτου μας δίνουν πλήρη αυτοπεποίθηση στο αίτημα έγκρισης έκτακτης ανάγκης.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διεξαγάγουμε αυτήν την κρίσιμη δοκιμή στο NHS και τώρα ελπίζουμε ότι οι ρυθμιστικές αρχές θα διαδραματίσουν το ρόλο τους στην οπλισμό του κοινού στη μάχη ενάντια σε αυτήν την καταστροφική ασθένεια».

Ποια είναι η SaNOtize

Η SaNOtize Research & Development Corp. είναι μια εταιρεία βιοτεχνολογίας που εδρεύει στο Βανκούβερ, BC που εργάζεται για την εμπορευματοποίηση των πολύπλευρων αντιμικροβιακών ιδιοτήτων ενός νιτρικού οξειδίου παράγεται σε υγρή μορφή. Η εταιρεία έχει αναπτύξει και κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μια τεχνολογία πλατφόρμας Λύσης Νιτρικού Οξειδίου (NORSTM) για τη θεραπεία και πρόληψη μικροβιακών λοιμώξεων.

Ποιος είναι ο Dr Stephen Winchester MSc MB BS FRCPath

Dr. Winchester is Consultant Medical Virologist at Frimley Health NHS Foundation Trust. Affiliated with Berkshire and Surrey Pathology Services (BSPS). BSPS is a joint contractual venture between Ashford and St Peter’s Hospitals NHS Foundation Trust, Frimley Health NHS Foundation Trust, Royal Berkshire NHS Foundation Trust and Royal Surrey County Hospital NHS Foundation Trust.

Ο Δρ Winchester είναι Σύμβουλος Ιατρικός Ιολόγος στο Frimley Health NHS Foundation Trust. Συνδέεται με τις υπηρεσίες Berkshire και Surrey Pathology (BSPS). Η BSPS είναι μια κοινή συμβατική επιχείρηση μεταξύ των Ashford και St Peter’s Hospitals NHS Foundation Trust, Frimley Health NHS Foundation Trust, Royal Berkshire NHS Foundation Trust και Royal Surrey County Hospital NHS Foundation Trust.

Ποιος είναι ο Robert Wilson

Ο Robert Wilson είναι πρώην υπουργός της κυβέρνησης και μέλος του Κοινοβουλίου για το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΦΑΡΜΑΚΟ 100% ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Η ισραηλινή εταιρεία βιοτεχνολογίας Bonus BioGroup ανέφερε ένα ποσοστό επιτυχίας 100% στους πρώτους 10 ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με το φάρμακό της ως μέρος μιας κλινικής δοκιμής πρώιμου σταδίου στο Rambam Health Care Campus στη Χάιφα.
Η εταιρεία, Bonus BioGroup, παρουσίασε τα προκαταρκτικά ευρήματα της δοκιμής της Φάσης Ι / ΙΙ στο International Society for Cell & Gene Therapy στη Νέα Ορλεάνη την προηγούμενη εβδομάδα και μοιράστηκε τα αποτελέσματα σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ.

Η Jerusalem Post, η οποία έγραψε πρώτη για τη θεραπεία τον Μάιο του 2020, εξέτασε το PowerPoint που παρουσιάστηκε στο συνέδριο και την επιστολή πέντε σελίδων που στάλθηκε στο Χρηματιστήριο.

Ο διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής της εταιρείας, Dr. Shai Meretzki, δήλωσε στη Post ότι η ομάδα εργάζεται τώρα για τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της σε ένα περιοδικό με ομοτίμους ανάμεσα στους κριτές.
Το Bonus’s MesenCure, το οποίο αποτελείται από ενεργοποιημένα μεσεγχυματικά στρωματικά κύτταρα (MSCs) που απομονώνονται από τον λιπώδη ιστό υγιών δοτών, βρέθηκε ότι μειώνει τη φλεγμονή και ανακουφίζει τα αναπνευστικά και άλλα συμπτώματα σε ασθενείς που πάσχουν από απειλητική για τη ζωή αναπνευστική δυσφορία που προκαλείται από τη COVID-19 .
«Μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα της θεραπείας με το φάρμακο MesenCure είναι εξαιρετικά εντυπωσιακά και μια βελτίωση σε σχέση με τα αποτελέσματα άλλων θεραπειών», δήλωσε ο Δρ Shadi Hamoud, κύριος ερευνητής στην κλινική δοκιμή και αναπληρωτής διευθυντής του Department of Internal Medicine E στο Rambam.

Τα αποτελέσματα ήταν τόσο ελπιδοφόρα που το νοσοκομείο εξετάζει ήδη τη χρήση της θεραπείας για άλλες ενδείξεις.
Το Bonus’s MesenCure χορηγήθηκε σε 10 ασθενείς με COVID μεταξύ 45 και 75 ετών, όλοι με σοβαρά συμπτώματα. Ενενήντα τοις εκατό από αυτούς είχαν επίσης συννοσηρότητα.

Τα δεδομένα έδειξαν μείωση 40% στη φλεγμονή των πνευμόνων από τη θεραπεία – από 55% σε 15%, όπως φαίνεται στις ακτινογραφίες του θώρακα, τις πρώτες πέντε ημέρες μετά τη θεραπεία. Ένα μήνα αργότερα, η φλεγμονή των πνευμόνων έφτασε το 1%.
Επιπλέον, οι ασθενείς εμφάνισαν σημαντικά βελτιωμένη αναπνευστική λειτουργία, με τον κορεσμό οξυγόνου στο αίμα να αυξάνεται στο 95% και η λειτουργία του πνεύμονα να επιστρέφει σε σχεδόν εντελώς φυσιολογικά επίπεδα μετά από μόνο έναν μήνα.
Ο Meretzki μοιράστηκε μια εργαστηριακή εικόνα με έναν υγιή πνεύμονα, έναν άρρωστο πνεύμονα και έναν πνεύμονα που έλαβε τη θεραπεία με MesenCure.

«Ο θεραπευόμενος πνεύμονας μοιάζει σχεδόν πανομοιότυπος με τον φυσιολογικό, υγιή πνεύμονα – πλήρης επούλωση, πλήρης πρόληψη βλάβης στον πνεύμονα», δήλωσε ο Meretzki.
Το πιο εντυπωσιακό ήταν ότι οι ασθενείς εξήλθαν από το νοσοκομείο μετά από διάμεση διάρκεια μόνο μιας ημέρας μετά τη θεραπεία.
Και δεν υπήρχαν δυσμενείς επιπτώσεις που σχετίζονται με το MesenCure, ανέφερε η εταιρεία.

Ο Meretzki είπε ότι η δοκιμή παρακολούθησε ασθενείς για 30 ημέρες μετά τη χορήγηση της θεραπείας. Όλα εκτός από ένα είχαν επιβιώσει. Ο ασθενής που πέθανε δεν πέθανε από το COVID-19 αλλά μια σοβαρή προϋπάρχουσα κατάσταση.
Πολλοί ασθενείς με COVID-19 πεθαίνουν λόγω της αύξησης στην παραγωγή φλεγμονωδών μορίων που ονομάζονται κυτοκίνη, παρά του ίδιου του ιού, εξήγησε ο Meretzki. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα εκκρίνει πάρα πολλές κυτοκίνες, μπορεί να εκραγεί η λεγόμενη «καταιγίδα κυτοκίνης». Μια τέτοια υπερβολική ανοσοαπόκριση καταστρέφει τον υγιή πνευμονικό ιστό, οδηγώντας σε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας ή αποτυχία και τελικά θάνατο.

Ο Meretzki είπε ότι τα MSC είναι κύτταρα που «βρίσκονται σε όλους μας» και είναι υπεύθυνα για τον έλεγχο των ζημιών και για μια ποικιλία καθημερινών δραστηριοτήτων. ”
Όταν ξεκίνησε το ξέσπασμα του κοροναϊού στις αρχές του 2020, το Bonus άρχισε να διερευνά τις δυνατότητες των MSC να μειώσουν πιθανώς την καταιγίδα κυτοκίνης σε ασθενείς με COVID-19.
Η δοκιμή Φάσης II πρόκειται να συνεχιστεί στο Rambam και περιλαμβάνει άλλους 50 ασθενείς. Ωστόσο, λόγω του χαμηλού επιπέδου μόλυνσης στο Ισραήλ, το Bonus έχει υποβάλει αίτηση για έγκριση και για τη διεξαγωγή της δοκιμής στην Ευρώπη, δήλωσε ο Meretzki.
Είπε στη Post ότι η δοκιμή Φάσης II θα πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα μόλις οι υπόλοιποι ασθενείς εγγραφούν πλήρως

Το Bonus ιδρύθηκε το 2008. Εργάζεται πάνω στα MSCs για μια δεκαετία από τα κεντρικά γραφεία της Χάιφα, όπου ανέπτυξε το βασικό του προϊόν, ένα μοσχεύμα οστικής μηχανικής που βασίζεται επίσης σε MSC.

Dr. Dror Ben David, Dr. Shai Meretzki and Tomer Bronstein

Τα θαύματα της Ισραηλινής Ιατρικής

Στις αρχές του 20ου αιώνα τα λοιμώδη νοσήματα ήταν ανεξέλεγκτα στην περιοχή της Παλαιστίνης. Οι κλινικές που δημιουργήθηκαν από τις ευρωπαϊκές εβραϊκές κοινότητες για παροχή περίθαλψης στον εβραϊκό πληθυσμό της Ιερουσαλήμ, γρήγορα έγιναν νοσοκομεία που επεκτάθηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες μιας σύγχρονης πόλης. Το 1912 – έτος ίδρυσης του ιατρικού συλλόγου, υπήρχαν 35 Εβραίοι γιατροί στη χώρα, η πλειοψηφία των οποίων ήταν εξειδικευμένοι στην οφθαλμολογία, την δερματολογία και την παρασιτολογία.

Του Ηλία Πέσσαχ*

Ακολούθως της δήλωσης Μπάλφουρ, ο αριθμός των Εβραίων ιατρών αυξήθηκε απότομα, παράλληλα με τους Εβραίους μετανάστες, μετά από κάθε κύμα δίωξης στην Ευρώπη. Ωστόσο, οι υπηρεσίες υγείας αντί να υποβαθμιστούν όπως θα περίμενε κανείς, βελτιώθηκαν ακόμα περισσότερο στο πλαίσιο της βρετανικής εντολής, με ένα διευρυμένο δίκτυο κλινικών και με μέτρα δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένου ενός προγράμματος ανοσοποίησης. Έτσι δημιουργήθηκε μια ιατρική υποδομή, ικανή να αντιμετωπίσει τις πρόσθετες απαιτήσεις της μετανάστευσης και του πολέμου της ανεξαρτησίας, κατά την ίδρυση του κράτους.

Με την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948, αντικαταστάθηκε το υγειονομικό τμήμα της βρετανικής εντολής από το ισραηλινό υπουργείο υγείας, ενώ ιδρύθηκαν περιφερειακά υγειονομικά γραφεία και επιδημιολογική υπηρεσία. Οι δε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις, που λειτουργούσαν προηγουμένως υπό βρετανική διοίκηση, αναλήφθηκαν από το κράτος και συστήθηκαν νέα νοσοκομεία και κλινικές στη θέση τους. Παρ’ όλα αυτά, κατά τα τέλη του 1948, μόνο το 53% των Ισραηλινών κατοίκων ήταν ασφαλισμένο και το γεγονός αυτό, μόλις το 1995 άλλαξε επιτυχώς, με την ψήφιση εθνικού νόμου περί ασφάλισης υγείας. Σύμφωνα με το νόμο αυτό, όλοι οι Ισραηλινοί κάτοικοι υποχρεούνται υγειονομικής περίθαλψης έναντι φόρου, σε έναν από τους τέσσερις δημόσιους ασφαλιστικούς οργανισμούς (Clalit, Maccabi, Meuhedet, Leumit), γνωστούς ως Kupat Holim – ενώ περαιτέρω ιατρική κάλυψη (ευρύτερο φάσμα χειρουργικών επεμβάσεων, θεραπειών, φαρμάκων και ασφάλισης στο εξωτερικό) επιτρέπεται με την αγορά ιδιωτικής ασφάλισης υγείας. Επιπλέον, οι νέοι μετανάστες δικαιούνται ένα έτος δωρεάν ασφάλισης υγείας αν δεν εργάζονται, ενώ αν δεν έχουν ακόμη εγγραφεί σε Kupat Holim και έχουν άμεση ανάγκη για υγειονομική περίθαλψη, δικαιούνται κάλυψης από τον δημόσιο Διαμεσολαβητή του υπουργείου υγείας.

Στις αρχές του 21ου αιώνα, το Ισραήλ είχε 27.000 ιατρούς, 47.000 νοσηλευτές, πολύ χαμηλή βρεφική θνησιμότητα (7,5 ανά 1.000 γεννήσεις) και υψηλό προσδόκιμο ζωής (81 έτη κατά μέσο όρο για τις γυναίκες και 78 έτη για τους άνδρες). Εκ τότε, η ιατρική περίθαλψη παρέχεται μέσα από ένα δίκτυο νοσοκομείων και κλινικών συνδεδεμένων με τα διάφορα ταμεία υγείας, το υπουργείο υγείας ή άλλες οργανώσεις, όπως η Hadassah και η Magen David Adom. Επιπλέον, τα νοσοκομεία και οι ιατρικές υπηρεσίες είναι σε θέση και αντιμετωπίζουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης από πολέμους ή τρομοκρατικές επιθέσεις. Πιο συγκεκριμένα, από τα τέλη του 2014 υπάρχουν 85 νοσοκομεία στο Ισραήλ: 44 γενικά νοσοκομεία, 12 νοσοκομεία ψυχικής υγείας, 29 εξειδικευμένα νοσοκομεία γηριατρικής – αποκατάστασης. Από τα γενικά νοσοκομεία, μόνο 20 είναι κρατικά, ενώ τα υπόλοιπα είναι ιδιωτικά – τα περισσότερα κερδοσκοπικών ή φιλανθρωπικών οργανώσεων. Εκτός από τα νοσοκομεία, υπάρχουν και εκατοντάδες δημόσιες κλινικές που διοικούνται από τα Kupot Holim (Clalit 1400 κλινικές, Leumit 320, Maccabi 150, Meuhedet 250). Άλλες τόσες περίπου είναι οι ιδιωτικές κλινικές.

Το Ισραήλ διαθέτει σήμερα, ένα από τα πλέον τεχνολογικά προηγμένα και υψηλής ποιότητας συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στον κόσμο. Τα νοσοκομεία είναι εξοπλισμένα με σύγχρονες εγκαταστάσεις και ιατρική τεχνολογία υψηλής ποιότητας, ενώ σε έρευνα του 2014 κατατάχθηκε το ισραηλινό σύστημα, ως το έβδομο πιο αποτελεσματικό στον κόσμο. Ως προς τις ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αυτές παρέχονται από την οργάνωση Magen David Adom (MDA), με 1.200 άτομα εξειδικευμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, 10.000 εθελοντές, 95 σταθμούς, περισσότερα από 700 ασθενοφόρα και 4 άρτια εξοπλισμένα ελικόπτερα. Επιπλέον όλων αυτών των μέσων, παρέχονται ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και από τις οργανώσεις Hatzalah (δίκτυο ασθενοφόρων, που εξυπηρετεί εβραϊκές κοινότητες σε όλο τον κόσμο) και Zaka (οργάνωση Oρθοδόξων Εβραίων, που εκτός από παροχή ιατρικών υπηρεσιών βοηθά στην αναγνώριση θυμάτων τρομοκρατίας κ.α.).

Ως προς την ιατρική εκπαίδευση και την έρευνα, αποτελούσαν πάντα υψηλή προτεραιότητα, ακόμη και πριν από την ίδρυση του κράτους. Η ιατρική εκπαίδευση σήμερα, διεξάγεται στις τέσσερις ιατρικές σχολές της χώρας, δηλαδή στο εβραϊκό πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ (ιδρύθηκε το 1949), στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (ιδρύθηκε το 1965), στο πανεπιστήμιο Μπεν Γκουριόν της Νεγκέβ (ιδρύθηκε το 1974), στο πανεπιστήμιο Τέχνιον της Χάιφα (ιδρύθηκε το 1969) και στα νοσοκομεία που συνδέονται με αυτά (Hadassah, Sheba-Tel Hashomer, Rambam, Belinson, κ.α). Η δε πλειοψηφία των ιατρικών ερευνών, εκτελείται στις σχετικές σχολές αυτών των πανεπιστημίων, στο πανεπιστήμιο Μπαρ Ιλάν, που όμως δεν διαθέτει ιατρική σχολή και στο διεθνώς γνωστό Ινστιτούτο Επιστήμης Βάιζμαν. Έτσι σήμερα, περισσότερες από τις μισές διεθνείς ισραηλινές επιστημονικές δημοσιεύσεις, είναι ιατρικές και η ισραηλινή βιομηχανία (περισσότερες από 900 εταιρείες βιοτεχνολογίας και βιοεπιστημών) χρησιμοποιεί αυτή την εκτεταμένη γνώση, για την ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών προϊόντων, ιατρικού εξοπλισμού και θεραπειών, καθιστώντας το Ισραήλ παγκόσμιο ηγέτη στην ιατρική. Ενδεικτικά μόνο, το νοσοκομείο Tel Hashomer σήμερα είναι παγκόσμιο κέντρο έρευνας και θεραπείας για τη γυναικεία υπογονιμότητα, τη μεταμόσχευση μυελού των οστών και την έρευνα των βλαστοκυττάρων. Στο ίδιο νοσοκομείο, τέθηκαν τα θεμέλια για την κλινική γενετική στη χώρα και οργανώθηκε το εθνικό κέντρο παιδιατρικής ογκολογίας.

Έχοντας πει τα παραπάνω, το Ισραήλ αναδύεται σήμερα και ως δημοφιλής προορισμός για ιατρικούς τουρίστες. Από το 2010 και ακολούθως, περισσότεροι από 30.000 αλλοδαποί ταξιδεύουν κάθε χρόνο στη χώρα για ιατρικές διαδικασίες – και ο αριθμός αυτός διαρκώς αυξάνεται, αποδίδοντας έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Οι πιο πολλοί ιατρικοί τουρίστες πηγαίνουν στο Ισραήλ, επειδή οι διαδικασίες που επιδιώκουν δεν είναι διαθέσιμες στις χώρες καταγωγής τους. Άλλοι, ιδιαίτερα από τις ΗΠΑ, επιλέγουν το Ισραήλ επειδή μπορούν να λάβουν ποιοτική θεραπεία με πολύ χαμηλότερο κόστος. Επιπροσθέτως των 30.000 και πλέον αλλοδαπών ιατρικών τουριστών, είναι και χιλιάδες κάτοικοι των παλαιστινιακών εδαφών, οι οποίοι αναζητούν ιατρική περίθαλψη στο Ισραήλ. Αυτοί αποτελούν τον παλαιστινιακό ιατρικό τουρισμό και η ιατρική περίθαλψή τους καταβάλλεται από την παλαιστινιακή Αρχή ή από ισραηλινά προγράμματα όπως το «Save the Children», που ιδρύθηκε από το Κέντρο Πέρες για την ειρήνη (και που παρέχει δωρεάν ιατρική περίθαλψη από ισραηλινούς ιατρούς σε παλαιστινιακά παιδιά). Στο σημείο αυτό πρέπει να τονισθεί, πως όλοι οι Άραβες πολίτες του Ισραήλ ανήκουν στο ίδιο ακριβώς σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, με αυτό των υπολοίπων πολιτών της χώρας. Αντίθετα, τον Ιανουάριο του 2009 κατά τη διάρκεια του πολέμου της Γάζας, η παλαιστινιακή Αρχή δεν δίστασε να ακυρώσει την οικονομική κάλυψη όλων των Παλαιστινίων στα ισραηλινά νοσοκομεία, ακόμα και των χρόνιων ασθενών και εκείνων που έχρηζαν πολύπλοκης φροντίδας, που δεν υπάρχει στα παλαιστινιακά εδάφη. Τέλος, από τον Αύγουστο του 2013, τα ισραηλινά νοσοκομεία παρέχουν δωρεάν θεραπεία και σε πολλούς Σύριους πολίτες. Οι ασθενείς αυτοί φτάνουν με στρατιωτικό ασθενοφόρο και τα νοσοκομεία καλούν τον ισραηλινό στρατό να τους μεταφέρει πίσω, όταν θεραπευτούν.

Επίλογος

Ξεκινώντας πολύ πριν από την ανεξαρτησία του 1948 και κατά τις επόμενες επτά δεκαετίες, το Ισραήλ δημιούργησε ένα αποτελεσματικό δημόσιο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, με εξαιρετικά αποτελέσματα για την υγεία και τη συνολική επιβίωση των Ισραηλινών πολιτών. Κατά τα πιο πρόσφατα 70 χρόνια από την ίδρυση του Ισραήλ, οι Ισραηλινοί γιατροί όχι μόνο ανταποκρίθηκαν επιτυχώς στην πρόκληση τεράστιων ιατρικών προβλημάτων σε μια διαρκώς εμπόλεμη χώρα, αναπτυσσόμενη και με ανομοιογενή πληθυσμό, αλλά συνέχισαν και την αρχαία εβραϊκή ιατρική παράδοση μέσα από συναρπαστικές ιατρικές ανακαλύψεις (επισυνάπτεται χρονοδιάγραμμα), καθώς και με τη διδασκαλία και την παροχή βοήθειας οπουδήποτε και σε οποιονδήποτε τους ζητήθηκε. Η υγεία λοιπόν, με την ευρύτερη δυνατή έννοια, πιστεύω μπορεί να αποτελέσει πεδίο καταπολέμησης του αντισημιτισμού διεθνώς, και κυρίως, γέφυρα ειρήνης και συμφιλίωσης μεταξύ του Ισραήλ και των γειτόνων του.

Χρονοδιάγραμμα με μερικές μόνο από τις συναρπαστικές ιατρικές ανακαλύψεις, στα 70 χρόνια ιατρικής στο Ισραήλ

ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ (1956): Γίνεται για πρώτη φορά στο Ινστιτούτο Βάιζμαν, για τη διάγνωση πιθανών γενετικών ανωμαλιών ή προγεννητικών λοιμώξεων στην ανάπτυξη εμβρύων.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΑΙΜΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ (1963): Για πρώτη φορά αναπτύσσονται στο εργαστήριο φυσιολογικά αιμοποιητικά κύτταρα. Η ανακάλυψη αυτή οδηγεί στην ανάπτυξη θεραπευτικών σκευασμάτων, που αυξάνουν τα λευκά αιμοσφαίρια σε καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΧΡΟΝΙΑΣ ΜΥΕΛΟΓΕΝΟΥΣ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑΣ (1981): Στο Ισραήλ γίνονται οι πρώτες έρευνες στις μοριακές διεργασίες, που οδηγούν στη χρόνια μυελογενή λευχαιμία (ΧΜΛ). Οι μοριακές διεργασίες που ανακαλύφθηκαν, θα οδηγήσουν στα τέλη της δεκαετίας του ΄90 στην ανάπτυξη του Gleevec – φαρμάκου που παρέχεται σε ασθενείς με ΧΜΛ σε όλο τον κόσμο και έχει αλλάξει τη φυσική (θανατηφόρα ως τότε) πορεία της νόσου.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ (1996): Η ισραηλινή φαρμακευτική εταιρία Teva Pharmaceuticals, εισάγει το Copaxone. Το φάρμακο αυτό αποτελεί μέχρι και σήμερα την κορυφαία θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας παγκοσμίως, βοηθώντας στη μείωση των υποτροπών της νόσου και μετριάζοντας την εκφυλιστική εξέλιξή της.

PILLCAM (1998): Η ισραηλινή φαρμακευτική εταιρία Given Imaging, αναπτύσσει το PillCam – μία ειδική κάψουλα, η οποία με τις ισχυρές κάμερες που διαθέτει «φωτογραφίζει» καρέ καρέ το παχύ έντερο, αναζητώντας πιθανές βλάβες.

ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ (2003): Αναπτύσσεται στο νοσοκομείο Χαντασά. Είναι ένα σύστημα μαγνητικής τομογραφίας, ειδικό στον εντοπισμό και τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, χωρίς την ανάγκη επώδυνων επεμβατικών διαδικασιών.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ PARKINSON (2006): Εγκρίνεται στις ΗΠΑ το ισραηλινής ανακάλυψης φάρμακο Azilect. Το Azilect επιβραδύνει σημαντικά την εξέλιξη της νόσου του πάρκινσον σε νέο-διαγνωσθέντες ασθενείς, αυξάνοντας τη μακροζωία της λειτουργίας του σώματος και του εγκεφάλου και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής για εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως.

ΤΕΧΝΗΤΙΚΟ ΧΕΡΙ (2009): Ομάδα ερευνητών του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, τοποθετούν ένα τεχνητό χέρι ευρωπαϊκού σχεδιασμού στο ακρωτηριασμένο άκρο Ισραηλινού. Το χέρι αυτό, εκτός από τη διεξαγωγή περίπλοκων δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της γραφής, για πρώτη φορά δίνει τη δυνατότητα στον άνθρωπο-φορέα να νιώσει τα δάχτυλά του.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ (2011): Εγκρίνεται στις ΗΠΑ, η κλινική χρήση της ReWalk, ενός βιονικού εξω-σκελετού που αναπτύχθηκε από την ισραηλινή εταιρία Argo Technologies και που επιτρέπει σε παραπληγικούς να σταθούν, να περπατήσουν και να ανεβαίνουν σκάλες.

ΚΡΥΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΟΓΚΟΥ ΜΑΣΤΟΥ (2011): Η ισραηλινή εταιρία IceCure Medical, εγκαινιάζει το IceSense 3, μια συσκευή που καταστρέφει καλοήθεις όγκους του μαστού με την έγχυση πάγου. Η διαδικασία είναι γρήγορη, ανώδυνη και αναμένεται σύντομα να έχει χρήση και σε κακοήθεις όγκους.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ (2012): Αναπτύσσεται το DiaPep277. Ένα «ισραηλινό» εμβόλιο, που ρυθμίζει σημαντικά τον διαβήτη τύπου Ι (νεανικό διαβήτη) σε νέο-διαγνωσθέντες ασθενείς.

Πηγή: Ηλίας Πέσσαχ*, Άλεφ 70, Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2018

*Ηλίας Πέσσαχ, MD, PhD, Αιματολόγος Μετεκπαιδευθείς στο Tel Hashomer (Ισραήλ) και στο Royal Marsden (Μ. Βρετανία), Ακαδημαϊκός Υπότροφος ΕΚΠΑ και Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Επιστημονικός Συνεργάτης Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

[athjcom.gr]*

kourdistoportocali.com

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.