Οι εγκληματικές φαρμακοβιομηχανίες θα συνεχίσουν τη μια δόση μετά την άλλη χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις συνέπειες το Διευθυντήριο συνεχίζει αδίστακτο

«Καμπανάκι» από Ισραηλινούς επιστήμονες: Κίνδυνος για το ανοσοποιητικό οι συνεχείς δόσεις του εμβολίου για τον COVID-19

Υγειονομική τυραννία των λαών

Σε σύγχυση βρίσκεται η κυβέρνηση του Ισραήλ αναφορικά με την 4η δόση για τον κορωνοϊό και αν πρέπει να χορηγηθεί τελικά στους πολίτες ή όχι.

Ενώ αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν πως οι αρμόδιες αρχές του Ισραήλ, ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αναβάλουν τα προγραμματισμένα ραντεβού για τη χορήγηση της 4ης δόσης του εμβολίου που θα ξεκινούσαν σήμερα Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται τώρα στην χορήγηση της 4ης δόσης τουλάχιστον στις ευπαθείς ομάδες.

Ωστόσο, αρχίζουν (ίσως για πρώτη φορά από την έναρξη των εμβολιασμών) να διατυπώνονται ισχυρές επιφυλάξεις από ισραηλινούς επιστήμονες.

Όπως αναφέρουν οι NYT ορισμένοι επιστήμονες προειδοποίησαν ότι το σχέδιο της μαζικής χορήγησης της 4ηξς δόσης θα μπορούσε να αποτύχει, επειδή οι πάρα πολλοί εμβολιασμοί  μπορεί να προκαλέσουν κόπωση του ανοσοποιητικού συστήματος, θέτοντας σε κίνδυνο την ικανότητα του σώματος να καταπολεμήσει τόσο τον κορωνοϊό όσο και άλλες απλές παθήσεις.

Μερικά μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής της κυβέρνησης εξέφρασαν αυτή την ανησυχία τους σε σχέση με τους ηλικιωμένους, σύμφωνα με μια γραπτή περίληψη της συζήτησης που έλαβαν, όπως αναφέρουν  οι New York Times.

Ο πρωθυπουργός Naftali Bennett, έχει καταστήσει σαφές πάντως ότι υποστηρίζει μια τέταρτη δόση και ο υπουργός Υγείας Nitzan Horowitz πρότεινε ότι ένας νέος γύρος ενισχυτών εμβολίων θα μπορούσε να ξεκινήσει μέχρι την Κυριακή.

Την ίδια ώρα τηλεοπτικό ρεπορτάζ του Channel 13 του Ισραήλ, ο διευθυντής του Υπουργείου Υγείας ανέφερε πως ενδέχεται να μην εγκρίνει τις πρόσθετες αναμνηστικές δόσεις καθώς εκκρεμούν περαιτέρω δεδομένα που να αποδεικνύουν πως η νοσηλεία από τη νέα παραλλαγή Όμικρον είναι μικρότερα απ΄ ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Συγκεκριμένα ο Nachman Ash, γενικός διευθυντής του υπουργείου, είπε πως δεν έχει ακόμη εγκρίνει την 4η δόση καθώς αναμένονται δεδομένα από τη Βρετανία που αποδεικνύουν πως η παραλλαγή Όμικρον προκαλεί λιγότερο σοβαρή ασθένεια από το στέλεχος Δέλτα.

Τα ευρήματα της Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου ενισχύουν τις υπάρχουσες μελέτες που αναφέρουν πως η μετάλλαξη όμικρον προκαλεί ηπιότερη ασθένεια από άλλες παραλλαγές — αλλά επίσης εξαπλώνεται ταχύτερα και αποφεύγει καλύτερα τα εμβόλια.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και τα «γεράκια» των εμβολίων τα οποία ζητούν όλο και περισσότερες δόσεις:

«Το τίμημα που θα πληρώσουμε εάν δεν δώσουμε άδεια για την 4η δόση θα είναι υψηλότερο εάν αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν», δήλωσε ο Δρ Μπόαζ Λεβ, επικεφαλής της συμβουλευτικής επιτροπής Υγείας του Ισραήλ, σε συνέντευξη Τύπου. Περιγράφοντας την εξάπλωση του Όμικρον ως «ένα είδος τσουνάμι ή ανεμοστρόβιλου», για να προσθεέσει, «Δεν έχουμε πολύ χρόνο για να πάρουμε αποφάσεις».

Η συμβουλευτική επιτροπή Υγείας δεν έχει συστήσει πάντως ακόμη την χορήγηση της 4ης δόσης για τον ευρύτερο πληθυσμό σε αυτό το στάδιο. Ωστόσο, συνέστησε να δοθεί η τρίτη δόση τρεις μήνες μετά τη δεύτερη, αντί για την τρέχουσα περίοδο αναμονής των πέντε μηνών.

Ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι η Όμικρον, που ανακαλύφθηκε μόλις τον περασμένο μήνα, προκαλεί συνήθως πιο ήπια ασθένεια από προηγούμενες παραλλαγές, οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι είπαν ότι μέχρι να έχουν σαφέστερες πληροφορίες, μπορεί να είναι πολύ αργά για να προστατεύσουν τους ανθρώπους που κινδυνεύουν περισσότερο.

«Μπορούμε να καθίσουμε στις ακαδημαϊκές μας πολυθρόνες και να περιμένουμε την άφιξη κάποιας έρευνας από το εξωτερικό», είπε ο Δρ Ταλ Μπρος, άλλο μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής, «αλλά αυτό είναι ένα είδος πολυτέλειας  που δεν νομίζω ότι  έχουμε».

ΠΗΓΗ:https://www.pronews.gr/ygeia/1044676_syghysi-sto-israil-den-xeroyn-ti-na-kanoyn-me-tin-4i-dosi-tha-kindyneysei

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.