Ο Θεός δεν θα μας αφήσει ακόμη κι αν μας αποκλείσουν από τα supermarkets κι οποιαδήποτε πηγή τροφής και στέγης

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Υπό το φως κεριών , ένας μοναχός μου διηγήθηκε πρόσφατα μια ιστορία για τον γέροντα Ευθύμιο.

 
Υπό το φως κεριών , ένας μοναχός μου διηγήθηκε πρόσφατα μια ιστορία για τον γέροντα Ευθύμιο. Πριν μερικά χρόνια  ο μοναχός είχε την ιδιότητα του φύλακα στον Πανάγιο τάφο στα Ιεροσόλυμα. 
Όταν επισκέφθηκε  τον γέροντα Ευθύμιο ,στο Άγιο Όρος ,του είπε: « όταν θα γυρίσεις στα Ιεροσόλυμα θα γίνει κάτι , όχι κακό μη φοβηθείς , ένα μικρό μάθημα για σένα «FOR YOU»του είπε !!!». 
Καθώς βρισκόταν στον Πανάγιο τάφο ο μοναχός έλαβε ένα τηλεφώνημα απο τον αδερφό του , στο οποίο του είπε οτι χρησιμοποίησε τα τελευταία 600€ που είχε στο λογαριασμό του για να πληρώσει το εκκαθαριστικό της εφορίας. Ο μοναχός του είπε οτι δεν πειράζει γιατί θα πληρωνόταν σε λίγες μέρες και πάλι .Έπειτα όμως άρχισε να παραπονιέται στο Χριστό λέγοντας : « εγώ που είμαι εδώ και σε προσέχω δεν έχω ούτε τα ελάχιστα για να περάσω το μήνα» Ντρέπομαι που το λέω αναφώνησε και ξέσπασε σε λυγμούς .
Τότε βρέθηκε στο προσκύνημα ένας Ρώσος με την οικογένεια του και αφού συνομίλησαν του έβαλε στην τσέπη ένα φακελάκι λέγοντας του FOR YOU ( για σένα) . Οταν γύρισε στο δωμάτιο του ο μοναχός και έβγαλε το ράσο του , έπεσε αυτό το μικρό φακελάκι . « Για να δούμε τι είναι αυτο το FOR YOU ». Ανοίγοντας το , αντίκρυσε ένα χαρτάκι με 6 ονόματα για μνημόνευση και 600€. Τα μάτια του δάκρυσαν όταν συνειδητοποίησε πως σ ένα λεπτό έλαβε ακριβώς όσα χρήματα είχε δώσει !!Στο μυ-αλό του ήρθε αμέσως ο γέροντας Ευθύμιος που του είχε πει πως θα ζούσε ένα μάθημα για εκείνον ! 
ΠΗΓΗ:https://apantaortodoxias.blogspot.com/2021/12/blog-post_984.html

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.