Μας δολοφονούν ύπουλα ξυπνήστε επιτέλους!

Η Δουλο-Κυβέρνηση σε υποχρεώνει για μάσκα ΚΝ-95 όταν στη Γαλλία ανεστάλη η χρήση τους!!!

Ενώ στην Ελλάδα την κάνουμε υποχρεωτική για σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στη Γαλλία έχει ανασταλεί η χρήση της γιατί η εθνική υπηρεσία ασφάλειας υγείας της Γαλλίας (ANSES) αποφάσισε ότι οι μάσκες FFP2 περιέχουν γραφένιο και δεν πρέπει πλέον να χρησιμοποιούνται, λόγω έλλειψης δεδομένων σχετικά με την τοξικότητα τους.

Υποχρεωτική θα είναι πλέον στην Ελλάδα η χρήση της μάσκας ΚΝ-95, για είσοδο των πολιτών σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, τη συγκεκριμένη μάσκα θα την έχουμε πλέον όλοι μαζί, ειδικά όσοι πηγαίνουν για ψώνια ή χρησιμοποιούν μέσα μεταφοράς.

«Η ANSES συνιστά στις δημόσιες αρχές να δίνουν προτεραιότητα στην εμπορία ή τη διάθεση μασκών χωρίς γραφένιο»

Η χρήση μασκών FFP2 που περιέχουν γραφένιο, έχει ήδη ανασταλεί προσωρινά στη Γαλλία, πρέπει να αποφευχθεί προληπτικά λόγω έλλειψης στοιχείων για την τοξικότητα αυτού του συνθετικού υλικού, έτσι έκρινε η υπηρεσία υγειονομικής ασφάλειας Anses. και ανακοίνωσε μέσο δελτίο τύπου μετά από έκθεση εμπειρογνωμόνων που ζήτησε η Γενική Διεύθυνση Υγείας.

Τον Απρίλιο, ο Καναδάς ήταν η πρώτη χώρα που τόνισε τους πιθανούς κινδύνους των μασκών FFP2 (ή KN95) για τον ίδιο λόγο, επειδή περιέχουν γραφένιο. Είχε αφαιρέσει προληπτικά τις μάσκες γραφενίου που κατασκεύαζε η κινεζική εταιρεία Shandong Shengquan New Materials, που τότε υποπτευόταν ότι προκαλούσε προβλήματα στους πνεύμονες. Μετά από ανάλυση, ο Καναδάς ενέκρινε τελικά ξανά αυτές τις μάσκες τον Ιούλιο, θεωρώντας ότι δεν παρουσίαζαν αποδεδειγμένο κίνδυνο.

Η ANSES ωστόσο θεωρεί «αδύνατο να εκτιμηθεί ο κίνδυνος για την υγεία». Σημειώνει μάλιστα «η έλλειψη πληροφοριών για το γραφένιο που χρησιμοποιείται από τους κατασκευαστές, για την τοξικότητα αυτής της ουσίας, είναι αδύνατον να γνωρίζουμε τις επιπτώσεις ιδίως μακροπρόθεσμα». Γι’ αυτό θεωρεί προτιμότερο να αποφεύγεται η χρήση αυτού του είδους μάσκας.

anazitiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ 150 ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ…brownstone.org

1 σχόλιο

    • Μαρία Κ. στο 31 Δεκεμβρίου, 2021 στις 9:11 μμ
    • Απάντηση

    ΕΓΩ ΔΕ ΦΟΡΑΩ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠ’ΟΥΔΕΝΙ ΛΟΓΩ ΤΕΤΟΙΟ ΦΙΜΩΤΡΟ…ΟΤΑΝ ΗΡΘΑ ΠΑΤΡΑ ΠΡΙΝ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ, ΤΑΞΙΔΕΨΑ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΔΑ…ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ…ΜΑΛΙΣΤΑ, ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΣΑΜΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΑΦΟΥ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΚΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΦΟΥ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΠΑΤΡΑ..

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.