Θέλει να εμπλέξει τις ΗΠΑ σε πόλεμο με τη Ρωσία

O Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε σήμερα έκκληση στους Αμερικανοεβραίους για υποστήριξη ενάντια στην ρωσική επιχείρηση, επιχειρώντας να δώσει δραματικό  τόνο.

«Αυτό είναι απλώς μια καθαρά ναζιστική συμπεριφορά. Δεν μπορώ την χαρακτηρίσω με άλλο τρόπο», είπε ο Ζελένσκι μέσω βίντεο στη Διάσκεψη των Προέδρων Αμερικανοεβραϊκών Οργανώσεων.

Ο Ουκρανός πρόεδρος συνεχίζει να πιέζει για παράδοση στην Ουκρανία περισσότερων μαχητικών αεροσκαφών από τη Δύση και την επιβολή μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων επιχειρώντας να εμπλέξει το ΝΑΤΟ στις πολεμικές επιχειρήσεις για να προκαλέσει παγκόσμιο όλεθρο.

Ο Ζελένσκι διάβασε μια λίστα με τις πόλεις και τις κωμοπόλεις που είπε ότι έχουν καταστραφεί από τις ρωσικές δυνάμεις, ενώ οι Ουκρανοί έγκλειστοι στις φυλακές που απελευθέρωσε πολεμούν με ό,τι έχουν, ακόμα και χωρίς όπλα.

«Ρίχνουν τα κορμιά τους μπροστά στα τανκς – για να καταλάβετε τι συμβαίνει εδώ», είπε ο Ουκρανός ηγέτης, ο οποίος είναι Εβραίος, σε μια βιντεοκλήση μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Οι Ρώσοι δεν αφήνουν τους ανθρώπους να φύγουν από τις πόλεις στις οποίες επιτέθηκαν, δεν επιτρέπουν την είσοδο τροφίμων και νερού και αποσυνδέουν το διαδίκτυο, την τηλεόραση και το ρεύμα, είπε.

«Όλα αυτά συνέβησαν την εποχή των Ναζί», είπε. «Η επιβίωση του ουκρανικού έθνους – το ζήτημα θα είναι το ίδιο με τον αντισημιτισμό… Όλα αυτά τα εκατομμύρια ανθρώπων πρόκειται να εξοντωθούν».

Ο Ζελένσκι είπε ότι 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια βομβιστική επίθεση σε ένα αρτοποιείο στο Κίεβο σήμερα και χθες Κυριακή, 50 παιδιά που πάσχουν από καρκίνο χρειάστηκε να μετακινηθούν μετά από βλήμα που έπληξε παιδιατρικό νοσοκομείο στην πόλη.

Η Ρωσία αποκαλεί την εκστρατεία που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για τον αφοπλισμό της Ουκρανίας και την απομάκρυνση ηγετών που περιγράφει ως νεοναζί.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/zelenski-akomi-ena-diaggelma-ayti-ti-fora-ekane-ekklisi-stous-amerikanoevraious-na-emplakei-to-nato/