Πώς να ασκείσαι, χωρίς να προπονείσαι και να κουράζεσαι ιδιαίτερα

 

Είναι δυνατό το να γυμνάζεσαι χωρίς να κάνεις γυμναστική; Κατά μία έννοια, ναι. Κι αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό αν έχεις αποφασίσει να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου πολύ πρόσφατα ή αν δεν έχεις χρόνο για να γραφτείς σε κάποιο γυμναστήριο, καθώς, εκμεταλλευόμενος κάποιες καταστάσεις της καθημερινότητάς σου, μπορείς να διατηρηθείς σε φόρμα.  Το ποδήλατο είναι μια μορφή άσκησης αν δεν το διακόπτετε για μισή έως μια ώρα ανελλιπώς.

Τα μυστικά των personal trainers

Πολλοί personal trainers που έχουν πραγματικά βαρεθεί να ακούν από τους πολυάσχολους πελάτες τους το ίδιο παράπονο-δικαιολογία του ότι δεν έχουν αρκετό χρόνο για να γυμναστούν, έχουν καταλήξει σε κάποια tips, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τον οποιονδήποτε να ‘κινηθεί’, χωρίς καν να το συνειδητοποιεί.

Εννοείται ότι με αυτά τα tips δεν πρόκειται ούτε να κάνεις κοιλιακούς ούτε μπράτσα από ατσάλι ικανά να σκίσουν στα δύο τα μανίκια των T-shirts σου. Παρόλα αυτά, θα σε κάνουν να βελτιώσεις την υγεία σου.

Τα πιο σημαντικά tips

Σίγουρα θα έχεις ακούσει το ότι σου κάνει καλό το να χρησιμοποιείς τις σκάλες αντί να παίρνεις το ασανσέρ. Υπάρχουν όμως και άλλα κόλπα που μπορείς να τα εντάξεις στην καθημερινή σου ζωή, ως ‘ολιγόλεπτα διαλείμματα ελαφριάς άσκησης’. πάνω από όλα ο ποδαρόδρομος μέχρι 5 χιλιόμετρα γράφει πάνω από κάθε άσκηση ιδίως αν είστε 60 και άνω. Μπορείς να κάνεις κάποια ασόβαρα τηλέφωνα με το  smartphone σου ενώ περπατάς.

BUSINESS MAN TAKES A LUNCH BREAK IN A PARK© Παρέχεται


Ένα από αυτά είναι το να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου λίγο πιο μακριά από το σπίτι σου, για να τελειώνεις κάθε διαδρομή προς το γραφείο ή το σπίτι σου με τα πόδια. Έτσι, θα βάλεις το περπάτημα, έστω για λίγα λεπτά κάθε μέρα, στην ημερήσια διάταξη, χωρίς να χρειαστεί να βρεις χρόνο ειδικά γι’ αυτό.Ένας άλλος τρόπος για να γυμναστείς χωρίς να το καταλάβεις είναι το να το παίξεις τουρίστας στην ίδια σου την πόλη – την οποία πολύ πιθανώς να μη τη γνωρίζεις τόσο καλά όσο νομίζεις.Μάλιστα, μπορείς να αρχίσεις την περιπλάνηση είτε μόνος σου, είτε μαζί με κάποιους φίλους ή μέλη της οικογένειάς σου, ανάλογα με το αν είσαι τύπος που του αρέσει να περνάει καλά μόνος του ή με παρέα. Περιδιαβαίνοντας την πόλη σου με τα πόδια ή με το ποδήλατο θα διασκεδάσεις, θα ανακαλύψεις νέα μέρη, θα κάψεις θερμίδες και θα γυμναστείς πολύ περισσότερο απ’ όσο φαντάζεσαι.

Τέλος, μπορείς να εκμεταλλευτείς το διάλειμμα που κάνεις στη δουλειά σου, έτσι ώστε να περπατήσεις για λίγο στο ύπαιθρο. Αν παίρνεις μαζί σου ταπεράκι, μπορείς να εντοπίσεις ένα κοντινό παρκάκι για να περπατήσεις μέχρι εκεί και να κάτσεις να φας, (αν εν προτιμάς να τρως και να περπατάς) ενώ αν τρως απ’ έξω, να βρεις ένα ρεστοράν στο οποίο για να φτάσεις θα πρέπει να περπατήσεις λίγο. Μάλιστα, ο φρέσκος αέρας που θα σε χτυπήσει, θα σε βοηθήσει και να ξελαμπικάρεις.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.