Η ρωσική στρατιωτική μηχανή, η οποία ξεκίνησε την τελευταία επίθεσή της χθες το βράδυ για να πάρει τον έλεγχο του Κιέβου και να ανατρέψει το καθεστώς που ιδρύθηκε στη χώρα μετά το πραξικόπημα του 2014, αποκτά δυναμική εδώ και μία ώρα, σύμφωνα με defencenet.ru αξιόπιστες πηγές του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Εκατοντάδες Ουκρανοί στρατιώτες παραδίνονται, μια μεγάλη φάλαγγα 50 TOMAs που φτάνει δύο χιλιόμετρα από το κέντρο του Κιέβου. Την ίδια στιγμή, Ουκρανοί ολιγάρχες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι εγκαταλείπουν την πόλη, έχοντας προηγουμένως μεταφέρει τα περιουσιακά τους στοιχεία σε δυτικές τράπεζες.

“Αυτή τη στιγμή διεξάγονται πραγματικές μάχες στους δρόμους”, δήλωσε Ουκρανός αλεξιπτωτιστής στο AFP.

“Προσπαθούμε να αντεπιτεθούμε εναντίον των Ρώσων, αλλά δεν ξέρω αν μπορούμε να το κάνουμε εντελώς. Η κατάσταση είναι πολύ ασταθής”.

Τα ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στο Κίεβο από τέσσερις κατευθύνσεις: από τα βορειοδυτικά (κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο Antonov), από τα δυτικά, όπου οι αλεξιπτωτιστές κατάφεραν να προχωρήσουν γρήγορα χωρίς την υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων, από τα νοτιοδυτικά και από το βορρά.

Μια μεγάλη φάλαγγα (64 χλμ.), που έφτασε από τη Λευκορωσία, «διανέμει» τις δυνάμεις της σε όλη την περίμετρο του Κιέβου.

Ο μόνος διάδρομος που παραμένει ανοιχτός είναι στα νότια της πόλης, από όπου οι ολιγάρχες και το καθεστώς διαφεύγουν με τα πολυτελή αυτοκίνητά τους υπό την προστασία των ειδικών δυνάμεων του καθεστώτος.

(Σ.γ.:Οι λάτρεις του παρά πάντα έτσι έκαναν, όσο για τον πάμπλουτο Ζελένσκι αυτός φαίνεται να έχει προ πολλού καταφύγει στην Πολωνία ή όπου τον συμβούλευσε το βαθύ κράτος των ΗΠΑ).

ΠΗΓΗ:Ρωσική πολεμική μηχανή πηγαίνει στην επίθεση για να πάρει τον έλεγχο του Κιέβου και να ανατρέψει το καθεστώς – DefenceNet