Μελέτες υποδεικνύουν τη σύνδεση μεταξύ μιας ανίατης και θανατηφόρου ασθένειας πριόν γνωστής ως νόσος Creutzfeldt-Jakob (CJD) με τον COVID-19 .

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η περιοχή πριόν από την αρχική πρωτεΐνη ακίδας της παραλλαγής του Wuhan COVID-19 ενσωματώθηκε σε εμβόλια mRNA και εμβόλια φορέα αδενοϊού – που χορηγήθηκαν σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους – και ότι μπορεί να προκαλέσει έναν νέο τύπο ταχέως εξελισσόμενου σποραδικού CJD.

Σύμφωνα με την Mayo Clinic , το CJD είναι μια εκφυλιστική διαταραχή του εγκεφάλου που οδηγεί σε άνοια και, τελικά, θάνατο.

Αν και η παραλλαγή Omicron δεν έχει περιοχή prion στην πρωτεΐνη ακίδας της, τα τρέχοντα εμβόλια για τον COVID-19 εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το γενετικό υλικό – συμπεριλαμβανομένης της περιοχής prion – του μητρικού στελέχους Wuhan.

Ένα γαλλικό προεκτυπωμένο έγγραφο που δημοσιεύθηκε τον Μάιο για τον εμβολιασμό CJD και COVID-19 εντόπισε μια νέα μορφή σποραδικής CJD που εμφανίστηκε εντός ημερών από τη λήψη μιας πρώτης ή δεύτερης δόσης εμβολίων Pfizer ή Moderna για τον COVID-19.

Οι ερευνητές ανέλυσαν 26 περιπτώσεις CJD και διαπίστωσαν ότι τα πρώτα συμπτώματα εμφανίστηκαν κατά μέσο όρο 11,38 ημέρες μετά την ένεση με εμβόλιο COVID-19.

Από τις 26 περιπτώσεις, οι 20 είχαν πεθάνει μέχρι τη στιγμή που δημοσιεύτηκε η μελέτη και οι έξι ήταν ακόμη ζωντανοί.

«Οι 20 θάνατοι σημειώθηκαν μόνο 4,76 μήνες μετά την ένεση. Μεταξύ αυτών, 8 από αυτά οδηγούν σε αιφνίδιο θάνατο (2,5 μήνες)», έγραψαν οι ερευνητές.

«Αυτό επιβεβαιώνει τη ριζικά διαφορετική φύση αυτής της νέας μορφής CJD, ενώ η κλασική μορφή απαιτεί αρκετές δεκαετίες», έγραψαν οι ερευνητές.

Ο Δρ Jean-Claude Perez, επικεφαλής συγγραφέας της γαλλικής μελέτης, στις 6 Ιουνίου είπε στους The Epoch Times ότι και οι 26 περιπτώσεις οδήγησαν σε θάνατο.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), ασθένειες πριόν είναι μια οικογένεια σπάνιων προοδευτικών νευροεκφυλιστικών διαταραχών που επηρεάζουν ανθρώπους και ζώα. Οι ασθένειες Prion είναι συνήθως ταχέως εξελισσόμενες και πάντα θανατηφόρες.

Παρόλο που τα πριόν εμφανίζονται φυσικά στον εγκέφαλο και είναι συνήθως ακίνδυνα, μπορεί να νοσήσουν ή να αναδιπλωθούν σωστά, επηρεάζοντας τα κοντινά πριόν και εμποδίζοντάς τες να γίνουν επιβλαβείς.

Η μη φυσιολογική αναδίπλωση των πρωτεϊνών πριόν « οδηγεί σε εγκεφαλική βλάβη και τα χαρακτηριστικά σημεία και συμπτώματα της νόσου», αναφέρει ο ιστότοπος του CDC.

Η σποραδική CJD εμφανίζεται όταν ένα άτομο μολύνεται χωρίς προφανή λόγο. Μόλις ένα μόνο πριόν μολυνθεί, θα εξελιχθεί σε άλλα πριόν και δεν υπάρχει θεραπεία που να μπορεί να το σταματήσει.

Η περιοχή Prion της αρχικής πρωτεΐνης ακίδας του στελέχους Wuhan που υπάρχει σε όλα τα εμβόλια COVID μπορεί να αλληλεπιδράσει με τα ανθρώπινα κύτταρα

Αν και η παραλλαγή Omicron δεν έχει περιοχή πριόν στην πρωτεΐνη ακίδας της, Γάλλοι ερευνητές είπαν ότι άλλες παραλλαγές COVID-19, συμπεριλαμβανομένου του μητρικού στελέχους Wuhan που χρησιμοποιείται στα εμβόλια που χορηγούνται επί του παρόντος, έχουν.

«Τώρα μελετάμε τις πρώτες περιπτώσεις ασθενών με Omicron, στη Νότια Αφρική, Ευρώπη και ΗΠΑ και τον Καναδά ειδικότερα», έγραψαν οι ερευνητές. «Σε ΟΛΕΣ αυτές τις περιπτώσεις, η περιοχή Prion έχει εξαφανιστεί».

Ωστόσο, οι πληροφορίες γονιδίου πρωτεΐνης ακίδας της παραλλαγής Wuhan – συμπεριλαμβανομένης της περιοχής prion – ενσωματώθηκαν στα εμβόλια mRNA Pfizer και Moderna και στα εμβόλια φορέα αδενοϊού AstraZeneca και Johnson & Johnson.

«Έχουμε επίσης αποδείξει […] ότι οι ενέσεις mRNA της Pfizer και της Moderna περιέχουν επίσης την ίδια περιοχή Prion», έγραψαν οι ερευνητές. «Το ίδιο ισχύει για ΟΛΑ τα άλλα εμβόλια SARS-CoV2, καθώς ΟΛΑ παρασκευάζονται από την αλληλουχία Spike του SARS-CoV2 από τη Γουχάν, η οποία δείξαμε ότι περιέχει την περιοχή Prion».

Με τα εμβόλια mRNA, από τη στιγμή που το mRNA ενσωματωθεί στα κύτταρα , το κύτταρο μετατρέπει τις οδηγίες του mRNA σε μια πρωτεΐνη ακίδας COVID-19 που ξεγελάει τα κύτταρα ώστε να πιστέψουν ότι ο  οργανισμόςέχει μολυνθεί, έτσι ώστε το σώμα να δημιουργήσει μια ανοσολογική μνήμη ενάντια σε ένα κομμά τι του ιού.

Με τα εμβόλια φορέα αδενοϊού, το DNA της πρωτεΐνης ακίδας μεταφέρεται στο κύτταρο μέσω ενός φορέα αδενοϊού και στη συνέχεια εισέρχεται στον πυρήνα όπου αποθηκεύεται σε όλο το ανθρώπινο DNA. Μόλις συμβεί αυτό, το DNA μεταγράφεται σε mRNA και μετατρέπεται σε πρωτεΐνη ακίδας.

Μια αμερικανική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Microorganisms τον Ιανουάριο του 2022 έδειξε ότι η περιοχή πριόν της πρωτεΐνης ακίδας SARS-CoV-2 που ενσωματώνεται στα εμβόλια COVID-19 είναι σε θέση να αλληλεπιδρά με τα ανθρώπινα κύτταρα.

Αν και το CDC λέει ότι τα εμβόλια COVID-19 δεν μπορούν να «αλλάξουν το DNA σας», μελέτες δείχνουν ότι το mRNA μπορεί να μετατραπεί σε DNA και να ενσωματωθεί στο ανθρώπινο γονιδίωμα.

Μια αμερικανική μελέτη υπέθεσε ότι μια λανθασμένα διπλωμένη πρωτεΐνη ακίδας θα μπορούσε να δημιουργήσει μια λανθασμένα διπλωμένη περιοχή πριόν που μπορεί να είναι σε θέση να αλληλεπιδράσει με υγιή πριόν και να προκαλέσει βλάβη, οδηγώντας σε νόσο CJD.

Μια έρευνα από τουρκική και γαλλική ομάδα σε συνεργασία βρίσκεται σε προεκτύπωση (δεν έχει προς το παρόν γίνει επίσημα αποδεκτή) εντόπισε ξαφνικά κρούσματα CJD που εμφανίστηκαν μετά τον εμβολιασμό με τα εμβόλια Pfizer, Moderna και AstraZeneca, υποδηλώνοντας σύνδεση μεταξύ του εμβολιασμού και της νόσου.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε πέρυσι στο Microbiology & Infectious Diseases βρήκε μια πιθανή σχέση μεταξύ του εμβολίου Pfizer και της νόσου πριόν στους ανθρώπους.

Παρά την ύπαρξη νέων παραλλαγών SARS-COV-2, οι άνθρωποι εξακολουθούν να λαμβάνουν τα αυθεντικά εμβόλια COVID-19 που αναπτύχθηκαν με την πρωτεΐνη ακίδας της μητρικής παραλλαγής Wuhan.

Πολλές περιπτώσεις CJD αναφέρθηκαν στις ΗΠΑ

Μια αναφορά περιστατικών στις ΗΠΑ τον Μάρτιο ανέδειξε τη μάχη της 64χρονης Cheryl Cohen με το CJD, η οποία αναπτύχθηκε λίγες μέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer για τον COVID-19.

Η έκθεση ανέφερε:

«Εδώ, επισημαίνουμε μια περίπτωση 64χρονης γυναίκας που παρουσιάζει ταχέως φθίνουσα απώλεια μνήμης, αλλαγές συμπεριφοράς, πονοκεφάλους και διαταραχές βάδισης περίπου μία εβδομάδα μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του νέου αγγελιοφόρου ριβονουκλεϊκού οξέος Pfizer-BioNTech (mRNA ) Εμβόλιο για τον covid19.

«Μετά από εκτεταμένη έρευνα, οριστικά στοιχεία εντόπισαν τη θανατηφόρα διάγνωση της σποραδικής νόσου Creutzfeldt-Jakob».

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο The Defender τον Αύγουστο του 2021, η κόρη του Cohen, Gianni, είπε ότι η παλινδρόμηση της μητέρας της ήταν «συναρπαστική, μπερδεμένη και πραγματικά σπαρακτική».

Από το να μπορεί να εργάζεται και να κάνει κανονικές καθημερινές δραστηριότητες στο να μην μπορεί να περπατήσει, να μιλήσει ή να ελέγξει την κίνηση του σώματός της, είπε η Gianni. Η Κοέν ένιωσε σαν το κεφάλι της «να εκραγεί» και πέθανε μέσα σε τρεις μήνες από τη λήψη της δεύτερης δόσης Pfizer.

Σε γραπτή δήλωση στο The Defender , ο γιατρός της είπε:

«Αυτή η περίπτωση προσδιορίζει πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες που θα μπορούσαν να συμβούν με τη χορήγηση του νέου εμβολίου για τον COVID-19. Επιπλέον, οι κλινικοί γιατροί πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως η νόσος πριόν (π.χ. σποραδική νόσος Creutzfeldt-Jakob), η αυτοάνοση εγκεφαλίτιδα, η λοίμωξη, η μη επιληπτική κρίση, οι τοξικές-μεταβολικές διαταραχές κ.λπ. στις διαφορικές τους διαγνώσεις όταν ένας ασθενής παρουσιάζει ταχέως εξελισσόμενη άνοια, ιδιαίτερα στο πλαίσιο του πρόσφατου εμβολιασμού.

«Αν και δεν υπάρχει επί του παρόντος θεραπεία για τη σποραδική νόσο Creutzfeldt-Jakob (sCJD), η έγκαιρη διάγνωση είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή της περιττής χορήγησης εμπειρικών φαρμάκων για ύποπτες ψυχολογικές ή νευρολογικές διαταραχές.

«Επιπλέον, η παρακολούθηση ανεπιθύμητων συμβάντων θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε περαιτέρω χαρακτηρισμό και κατανόηση τόσο του νέου εμβολίου αγγελιαφόρου ριβονουκλεϊκού νουκλεϊκού οξέος (mRNA) COVID-19 όσο και της αιτιολογίας του CJD.

«Το πιο σημαντικό, η αναγνώριση των δυσμενών επιπτώσεων παρέχει στα άτομα ζωτικής σημασίας πληροφορίες για να λάβουν μια πιο ενημερωμένη απόφαση σχετικά με την υγεία τους».

Σε άλλη αποκλειστική συνέντευξη στο The Defender, ο Jeffrey Beauchine είπε ότι η μητέρα του, Carol, ήξερε ότι η νόσος Creutzfeldt-Jakob είχε σχέση με τον πυροβολισμό της Moderna. Το να παρακολουθείς τον θάνατό της ήταν σαν «κάτι που βλέπεις από ταινία», είπε.

Ο Beauchine είπε ότι η μητέρα του έλαβε την πρώτη της δόση Moderna στις 16 Φεβρουαρίου 2021 και δεν ανέφερε κανένα παράπονο. Αφού πήρε τη δεύτερη δόση στις 17 Μαρτίου, η Carol είπε αμέσως ότι «αισθάνθηκε διαφορετικά».

Τα συμπτώματα της Carol ξεκίνησαν με μούδιασμα που εξαπλώθηκε από το χέρι στο οποίο έλαβε την ένεση σε ολόκληρη την αριστερή πλευρά του σώματός της.

Παραπονέθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το μυαλό της, δεν μπορούσε να συνενώσει τις σκέψεις ή να κατανοήσει τα πράγματα, ανέπτυξε διπλή όραση και τύφλωση και άρχισε να έχει παραισθήσεις.

Οι γιατροί αρχικά θεώρησαν ότι η Κάρολ είχε υποστεί εγκεφαλικό ή είχε άγχος. τα σπινθηρογραφήματα αργότερα έδειξαν ότι υπήρχαν ανωμαλίες στην παρεγκεφαλίδα της.

Η κατάσταση της Carol προχώρησε γρήγορα και τελικά διαγνώστηκε με CJD και της έδωσαν μέρες ζωής. Πέθανε μέσα σε μήνες από τη λήψη της δεύτερης δόσης Moderna.

Οι γιατροί της Carol υπέβαλαν αναφορά στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίου του CDC (VAERS ID 2180699 ).

Μέχρι σήμερα, το CDC δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένεια παρά την αυτοψία που επιβεβαίωσε ότι ο θάνατός της προκλήθηκε από CJD – μια κατάσταση που δεν είχε πριν λάβει το εμβόλιο της για τον COVID-19.

Σε άλλη αποκλειστική συνέντευξη στο The Defender, ο Richard Sprague είπε ότι η σύζυγός του, Jennifer, εμφάνισε CJD μετά την ένεση με το Pfizer COVID-19 και πέθανε μέσα σε πέντε μήνες από τη δεύτερη δόση.

Η Jennifer έλαβε την πρώτη δόση Pfizer στις 29 Αυγούστου 2021 και τη δεύτερη δόση της στις 21 Σεπτεμβρίου 2021. Αν και ο σύζυγός της παρέμεινε ανεμβολίαστος, η Jennifer όφειλε να εμβολιαστεί στο πλαίσιο της απασχόλησής της.

Τέσσερις μέρες μετά τη δεύτερη δόση, η Τζένιφερ βίωσε το πρώτο επεισόδιο ενός «ξαφνικού παράξενου γεγονότος που δεν μπορούσε να εξηγήσει».

Η Τζένιφερ άρχισε να έχει περισσότερα επεισόδια και το αριστερό της χέρι και η πλευρά άρχισαν να τρέμουν. Στις 13 Οκτωβρίου 2021, η Τζένιφερ επέστρεψε στον γιατρό, ο οποίος συνταγογράφησε το Xanax για το άγχος.

Η νόσος της Jennifer εξελίχθηκε γρήγορα μέχρι που δεν μπόρεσε να καθίσει και να περπατήσει μόνη της. Το σπινθηρογράφημα επιβεβαίωσε ότι η Τζένιφερ είχε σημαντικές αλλοιώσεις στη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου της. Μια νέα ιατρική ομάδα πραγματοποίησε παρακέντηση στη σπονδυλική στήλη και επιβεβαίωσε ότι η Τζένιφερ είχε CJD. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, η Jennifer δεν μπορούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι.

«Ο εγκέφαλός σου απλώς εξαφανίζεται. Είναι τρελό», είπε ο Sprague. «Βρίσκεστε σε αυτό το τέλειο υγιές σώμα και ο εγκέφαλός σας πεθαίνει μέσα σε λίγους μήνες».

Αφού η Jennifer διαγνώστηκε με CJD στις 12 Φεβρουαρίου, η ασφαλιστική της εταιρεία είπε ότι δεν θα πληρώνει πλέον για τη φροντίδα της και στον Sprague είπαν ότι η γυναίκα του δεν θα αναρρώσει.

Η Jennifer πέθανε στις 21 Φεβρουαρίου — πέντε μήνες μετά τη δεύτερη δόση Pfizer.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της VAERS, 56 περιπτώσεις ταχείας έναρξης CJD μετά από εμβόλια για τον COVID-19 από τις 14 Δεκεμβρίου 2021.

Ιστορικά, το VAERS έχει αποδειχθεί ότι αναφέρει μόνο το 1% των πραγματικών ανεπιθύμητων ενεργειών του εμβολίου .