Αμφισβητούμενες απόψεις για το Scabal (ιβερμεκτίνη) και τα οφέλη από το τσίμπημα. Επιμένει το αμερικάνικο ιατρικό κατεστημένο

Πολύς δρόμος απαιτείται για να καταλήξει η ιατρική κοινότητα σε ενιαίο συμπέρασμα.

 

Ομάδα γιατρών καταπολεμά την παραπληροφόρηση καθώς συνεχίζουν να συνταγογραφούνται μη αποδεδειγμένες θεραπείες για τον COVID-19

Η ομάδα θέλει τα κρατικά συμβούλια να πειθαρχούν τους γιατρούς που διαδίδουν παραπληροφόρηση.

04 Μαρτίου 2022, 11:02 π.μ

Τον Ιούλιο του 2020, καθώς η χώρα αντιμετώπιζε το πρώτο καλοκαιρινό κύμα κορωνοϊού , μια ομάδα γιατρών στάθηκε μπροστά από τα σκαλιά του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ και πραγματοποίησε την πρώτη τους ομότιτλη «Λευκή Σύνοδο Κορυφής» για να διακηρύξει τα αναπόδεικτα οφέλη της υδροξυχλωροκίνης ως θεραπεία για τον COVID-19.

«Ονομάζεται υδροξυχλωροκίνη, ψευδάργυρος και Zithromax», είπε στο πλήθος η Δρ Στέλλα Ιμάνουελ, γιατρός πρωτοβάθμιας περίθαλψης με έδρα το Χιούστον. “Ξέρω ότι θέλετε να μιλήσετε για μια μάσκα. Γεια σας; Δεν χρειάζεστε μάσκα. Υπάρχει θεραπεία.”

Αλλά καθώς αυτοί οι γιατροί προωθούσαν αναπόδεικτες θεραπείες για τον COVID-19, όπως η υδροξυχλωροκίνη και ιβερμεκτίνη , και κατήγγειλαν αποδεδειγμένα μη φαρμακευτικά μέτρα μετριασμού όπως η χρήση μάσκας και τα lockdown, εμφανίστηκε μια άλλη ομάδα γιατρών.

Χωρίς άδεια για παραπληροφόρηση, μια ομάδα γιατρών με κίνητρο τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς της Συνόδου Κορυφής της Λευκής Χώρας, συγκεντρώθηκε με μια αποστολή να καλέσει τα κρατικά ιατρικά συμβούλια και άλλα κυβερνητικά όργανα να λάβουν πειθαρχικά μέτρα κατά των γιατρών που διαδίδουν επικίνδυνη παραπληροφόρηση.

“Ήταν κατά της μάσκας. Ήταν κατά του lockdown. Ήθελαν όλοι να πιστεύουν ότι ήταν ασφαλές να συνεχιστεί η ζωή κανονικά”, δήλωσε στο ABC News ο ιδρυτής της ομάδας, γιατρός από την Καλιφόρνια, Δρ. Νικ Σόγιερ. «Ήταν ενάντια σε όλα τα μέτρα δημόσιας υγείας που είχαν τεθεί ως καθοδήγηση για να βοηθήσουν στην πρόληψη της μετάδοσης αυτού του νέου ιού».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ο Δρ Νικ Σόγιερ εμφανίζεται στην αναφορά του ABC News Live "The Ivermectin Trail", Μάρτιος 2022.
Ο Δρ Nick Sawyer εμφανίζεται στην αναφορά του ABC News Live “The Ivermectin Trail”, Μάρτιος 2022.
ABC News

Αποκαλώντας την ομάδα που μίλησε στα σκαλιά του Ανωτάτου Δικαστηρίου “πολύ καλά χρηματοδοτούμενους γιατρούς που ουσιαστικά οπλίζουν το λευκό παλτό για να διαδώσουν παραπληροφόρηση”, ο Σόγιερ είπε ότι υπήρξε “θεσμική αποτυχία” των κρατικών ιατρικών επιτροπών να προστατεύσουν τους ασθενείς. δεν κυνηγόύν τους γιατρούς πιο επιθετικά.

Στην Πενσυλβάνια, το Τέξας και το Μέιν, ορισμένοι γιατροί αντιμετώπισαν συνέπειες για τη διάδοση και παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια του κορωνοϊού και τη θεραπεία ασθενών με COVID-19 με μη αποδεδειγμένα φάρμακα όπως η ιβερμεκτίνη ή η υδροξυχλωροκίνη — αλλά ο Σόγιερ λέει ότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος.

“Η παραπληροφόρηση σκοτώνει άσκοπα τους Αμερικανούς. Και οι άνθρωποι που έχουν την εξουσία να σταματήσουν την απλή πληροφόρηση, είτε πρόκειται για πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, νομοθέτες, ιατρικές επιτροπές πρέπει να εντείνουν και να προστατεύουν το κοινό από αυτές τις επικίνδυνες, συνωμοτικές πληροφορίες που απωθούνται. με μαζικά συντονισμένο τρόπο», είπε ο Σόγιερ στο ABC News.

«Το βλέπουμε στην πραγματική ζωή»

Το ABC News πήρε συνέντευξη από τον Δρ Peter McCullough, έναν καρδιολόγο από το Τέξας, ο οποίος προωθεί την ιβερμεκτίνη ως μέρος ενός «πρωτοκόλλου πολλαπλών φαρμάκων» που στοχεύει στην έγκαιρη θεραπεία των εξωτερικών ασθενών με COVID-19 — παρά την προειδοποίηση του FDA και του CDC ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να λαμβάνουν ιβερμεκτίνη σε όλα για θεραπεία COVID-19 εκτός κλινικής δοκιμής.

Ο Sawyer είπε ότι επειδή γιατροί όπως ο McCullough διαφημίζουν μη αποδεδειγμένες θεραπείες για τον COVID-19, όπως η ιβερμεκτίνη και η υδροξυχλωροκίνη ενώ αποθαρρύνουν τα εμβόλια, πολλοί ασθενείς που πιστεύουν ότι η παραπληροφόρηση “σαν θέμα πίστης” οδηγεί στο να αρρωσταίνουν βαριά από τον COVID-19.

«Βλέπουμε ασθενείς που έρχονται στο τμήμα επειγόντων περιστατικών που είχαν COVID για αρκετές ημέρες, που έπαιρναν αυτά τα φάρμακα και είναι πολύ, πολύ, πολύ άρρωστοι», είπε ο Sawyer. «Το βλέπουμε στην πραγματική ζωή».

Η έντονη συζήτηση έχει εξαπλωθεί στα νοσοκομεία, με ορισμένους ασθενείς να απαιτούν μη αποδεδειγμένα φάρμακα για τη θεραπεία του COVID-19, όπως η ιβερμεκτίνη, από τους γιατρούς.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ο Δρ Peter McCullough εμφανίζεται στην αναφορά του ABC News Live "The Ivermectin Trail", Μάρτιος 2022.
Ο Δρ Peter McCullough εμφανίζεται στην αναφορά του ABC News Live “The Ivermectin Trail”, Μάρτιος 2022.
ABC News

“Εάν σε έναν ασθενή αρνηθούν την ιβερμεκτίνη, αλλά ο γιατρός λέει: “Άκου, είμαι άνετος με το να δίνω Paxlovid”, είμαι πολύ καλά με αυτό, εντάξει; Αλλά όταν ο γιατρός λέει όχι ιβερμεκτίνη, όχι υδροξυχλωροκίνη, όχι Paxlovid, όχι ναρκωτικά καθόλου, πήγαινε σπίτι και περίμενε μέχρι να επιστρέψεις άρρωστος, δεν είμαι εντάξει με αυτό», είπε ο Μακ Κάλοου στο ABC News.

Τον Δεκέμβριο του 2021, η FDA χορήγησε εξουσιοδοτήσεις επείγουσας χρήσης για νέα αντιικά φάρμακα όπως το Paxlovid και το Ridgeback Biotherapeutics της Pfizer και το molnupiravir της Merck για τη θεραπεία της ήπιας έως μέτριας νόσου του κορωνοϊού. Εκείνη την εποχή, το Paxlovid ήταν σπάνιο — αλλά η Pfizer έκτοτε εντείνει την παραγωγή και τη διανομή της και το φάρμακο είναι βασικό μέρος της πρωτοβουλίας “test to treat” που ανέφερε ο Πρόεδρος Μπάιντεν στο State of the Union την Τρίτη, όπου οι ασθενείς μπορεί να κάνει εξετάσεις σε φαρμακείο και να λάβει τα χάπια «επιτόπου χωρίς κόστος».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Η Ιβερμεκτίνη, η οποία καταδικάζεται από τους ειδικούς ως θεραπεία για τον COVID-19, εξακολουθεί να είναι εύκολα προσβάσιμη μέσω της τηλεϊατρικής

«Δεν πρόκειται να πεθάνεις στον λόφο για το ένα ή το άλλο ναρκωτικό», είπε ο McCullough. «Και θα προχωρήσουμε, όπως και με οποιοδήποτε άλλο ιατρικό πρόβλημα, σε καλύτερα φάρμακα καθώς έρχονται».

“Ιστορικά, η υδροξυχλωροκίνη έπαιξε μεγάλο ρόλο το έτος ένα, η ιβερμεκτίνη το δεύτερο έτος, και σκέφτομαι ότι πιθανώς η Pfizer και η Merck το τρίτο έτος”, είπε ο McCullough, παρόλο που δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η υδροξυχλωροκίνη έπαιξε μεγάλο ρόλο στην καταπολέμηση του κοροναϊού στον πρώτο έτος της πανδημίας ούτε ότι η ιβερμεκτίνη έπαιξε μεγάλο ρόλο ή ήταν αποτελεσματική θεραπεία το δεύτερο έτος.

Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα, λένε οι ειδικοί, είναι ότι γιατροί όπως ο McCullough υποστηρίζουν την ιβερμεκτίνη ως καλύτερη προστασία έναντι της ασθένειας COVID-19 από τη χρήση επιστημονικά αποδεδειγμένων εμβολιασμών κατά του COVID-19, ενάντια στη συναίνεση σχεδόν όλων των μεγάλων ιατρικών ιδρυμάτων.

Μελετώντας τις σπουδές

Οι υποστηρικτές της χρήσης ιβερμεκτίνης για τη θεραπεία του COVID-19 αναφέρουν συχνά «δεκάδες» μελέτες που δείχνουν τα οφέλη της ιβερμεκτίνης στην καταπολέμηση του COVID-19, αλλά μια πιο προσεκτική ματιά στις μελέτες δείχνει ότι ορισμένες από αυτές έχουν ανακληθεί για εσφαλμένα ή κατασκευασμένα δεδομένα και αναλύσεις. ενώ πολλές από τις άλλες συμπαγείς τυχαιοποιημένες δοκιμές δεν έχουν δείξει οφέλη. Υπήρξαν μερικές μικρές μελέτες που υποδεικνύουν θετικά αποτελέσματα της ιβερμεκτίνης στη θεραπεία ασθενών με COVID-19, αλλά καμία μεγάλη, αυστηρή, τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή δεν έδειξε ότι η ιβερμεκτίνη είναι αποτελεσματική στη θεραπεία ή την πρόληψη του COVID-19, λένε ιατροί ειδικοί.

Ο Δρ David Fajgenbaum, επίκουρος καθηγητής ιατρικής στην Ιατρική Σχολή Perelman του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, είπε στο ABC News ότι τα θετικά αποτελέσματα που αναφέρουν οι υποστηρικτές της ιβερμεκτίνης σε όλο τον κόσμο δεν μπορούν να αποδοθούν στην ιβερμεκτίνη.

“Σε μια ασθένεια όπως το COVID-19, όπου η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων — είτε λαμβάνουν θεραπεία είτε όχι — θα βελτιωθεί, απλώς δίνοντας σε κάποιον ένα φάρμακο και στη συνέχεια βελτιώνεται δεν σημαίνει ότι το φάρμακο τον έκανε να βελτιωθεί,” Fajgenbaum είπε.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Δισκία φαρμάκων Ivermectin στην Tehatta, Ινδία, 19 Μαΐου 2021.
Δισκία φαρμάκων Ivermectin στην Tehatta, Ινδία, 19 Μαΐου 2021.
Soumyabrata Roy/NurPhoto μέσω Getty Images, FILE

Η γενική συναίνεση στην ιατρική κοινότητα τώρα είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα για να συστήσει την ιβερμεκτίνη για χρήση ως θεραπεία για τον COVID-19, δήλωσε ο Δρ. Soumyabrata Roy η μεγαλύτερη δοκιμή ιβερμεκτίνης που έγινε ποτέ για να διαπιστωθεί εάν τρία υπάρχοντα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για άλλες παθήσεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην έγκαιρη θεραπεία ασθενών με COVID-19 εκτός νοσοκομείου.

Η πανελλαδική μελέτη, η οποία είναι τυχαιοποιημένη, έχει εγγράψει 3.000 ασθενείς μέχρι στιγμής και σχεδιάζει να εγγράψει συνολικά 15.000 ασθενείς. Μέχρι σήμερα, περίπου 1.500 συμμετέχοντες λαμβάνουν θεραπεία με ιβερμεκτίνη στη δοκιμή, με ασθενείς και στις 50 πολιτείες.

“Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία πρόταση, κάνει καλύτερα από αυτές τις άλλες θεραπείες που έχουν αποδεδειγμένα στοιχεία γύρω από αυτό τώρα;” είπε ο Ερνάντες. “Θα μπορούσε να είναι μια επιλογή στο μέλλον; Αυτό προσπαθούμε να καταλάβουμε.”

Εν τω μεταξύ, ο Fajgenbaum ηγείται μιας ομάδας περισσότερων από δώδεκα ερευνητών που παρακολουθούν περισσότερα από 600 φάρμακα για να εντοπίσουν τα πιο πολλά υποσχόμενα που μπορεί να είναι χρήσιμα για τον COVID-19 — συμπεριλαμβανομένης της ιβερμεκτίνης. Μέχρι στιγμής, περίπου 10 από αυτά έχουν δείξει δυνατότητες για τη θεραπεία του COVID-19, συμπεριλαμβανομένων του paxlovid και του remdesivir, τα οποία ήδη χρησιμοποιούνται ως μέρος της θεραπείας του κορωνοϊού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Η Ιβερμεκτίνη, ένα φάρμακο αποπαρασίτωσης, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του COVID, λένε οι υγειονομικοί αξιωματούχοι

Η ομάδα του Fajgenbaum εξέτασε τις μελέτες υψηλότερης ποιότητας για την ιβερμεκτίνη που έχουν δημοσιευτεί μέχρι στιγμής και λέει ότι τα δεδομένα δείχνουν ότι το φάρμακο είναι απίθανο να είναι ευρέως χρήσιμο «για μεγάλο μέρος των ασθενών».

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε εάν είναι καιρός να σταματήσετε να συνταγογραφείτε ιβερμεκτίνη , καθώς υπάρχουν άλλες θεραπείες που πληρούν το όριο εξουσιοδότησης χρήσης έκτακτης ανάγκης του FDA, ο McCullough είπε στο ABC News, «νομίζω ότι είναι καιρός να σταματήσουν τα εμβόλια», καθώς επανέλαβε ψευδείς πληροφορίες για το εμβόλιο και την ασφάλειά τους.

Τα ομοσπονδιακά δεδομένα δείχνουν ότι οι μη εμβολιασμένοι Αμερικανοί έχουν 14 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από COVID-19 από τους πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς και ειδικοί στη δημόσια υγεία λένε ότι οι θάνατοι και οι σοβαρές παρενέργειες από τα εμβόλια για τον COVID-19 είναι εξαιρετικά σπάνιες. Μεγάλα ιδρύματα υγείας έχουν πει ότι τα οφέλη του εμβολιασμού κατά του COVID-19 υπερτερούν κατά πολύ των γνωστών και των πιθανών κινδύνων.

«Μακάρι να είχα κάνει το εμβόλιο»

Ο Phil Valentine, ένας συντηρητικός ραδιοφωνικός παρουσιαστής με έδρα το Νάσβιλ, προσυπέγραψε την ίδια σκέψη για τη θεραπεία ιβερμεκτίνης και COVID-19 με τον McCullough.

Ο Βαλεντάιν είπε ότι δεν επρόκειτο να κάνει το εμβόλιο επειδή οι πιθανότητές του να πεθάνει από τον ιό ήταν «πολύ λιγότερες από ένα τοις εκατό». Τον Ιούλιο, δημοσίευσε στο Facebook, “…έχετε έναν γιατρό για γρήγορη κλήση που θα σας γράψει μια συνταγή για την ιβερμεκτίνη. Τότε είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αμφιλεγόμενη ομάδα γιατρών προωθεί την ιβερμεκτίνη ως μακροχρόνια θεραπεία για τον COVID: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Αμέσως μετά, ο Valentine διαγνώστηκε με κορωνοϊό και πήρε ιβερμεκτίνη την επόμενη μέρα. Μετά τη λήψη ιβερμεκτίνης, φάνηκε να βελτιώνεται, σύμφωνα με τον αδερφό του — αλλά στη συνέχεια η κατάστασή του επιδεινώθηκε σημαντικά και νοσηλεύτηκε.

Πέθανε τον Αύγουστο από επιπλοκές COVID-19.

Ο αδερφός του Phil Valentine, Mark, είπε στο ABC News ότι παρόλο που η ιβερμεκτίνη δεν εμπόδισε τον αδερφό του να πεθάνει, εξακολουθεί να πιστεύει ότι το φάρμακο ήταν χρήσιμο. Αλλά ο Mark είπε ότι ο αδελφός του μετάνιωσε που δεν έκανε το εμβόλιο.

Ενώ ο Φιλ ήταν στο νοσοκομείο, ο Μαρκ λέει ότι ο Φιλ του είπε ότι αφού αναρρώσει από τον ιό, θα πήγαινε στη ραδιοφωνική του εκπομπή για να ενθαρρύνει τους άλλους να εμβολιαστούν και να είναι πιο «υπέρ του εμβολίου».

«Μακάρι να είχα κάνει το εμβόλιο», θυμάται ο Μαρκ Βαλεντάιν να λέει ο αδελφός του. «Δεν νομίζω ότι θα ήμουν εδώ σε αυτή την περίσταση αν είχα κάνει το εμβόλιο».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ο Mark Valentine εμφανίζεται στο ρεπορτάζ του ABC News Live "The Ivermectin Trail", Μάρτιος 2022.
Ο Mark Valentine εμφανίζεται στην αναφορά του ABC News Live “The Ivermectin Trail”, Μάρτιος 2022.
ABC News

Η εξάρτηση των αδελφών από την ιβερμεκτίνη και η αρχική απόρριψη του εμβολίου για τον COVID-19 δεν είναι μοναδική μεταξύ των συντηρητικών. Τον τελευταίο χρόνο, πολλές μελέτες έχουν δείξει ισχυρή συσχέτιση μεταξύ των πολιτικών τάσεων και των ποσοστών εμβολιασμού. Και μια νέα μελέτη που διεξήχθη από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ δείχνει ότι οι κομητείες με μεγάλη τάση προς τους Ρεπουμπλικάνους είναι πιο πιθανό να συνταγογραφούν ιβερμεκτίνη και υδροξυχλωροκίνη από τις κομητείες με χαμηλότερα ποσοστά ψήφου στους Ρεπουμπλικάνους.

Σύμφωνα με τη μελέτη, πριν από την πανδημία, δεν υπήρχε διαφορά στους όγκους συνταγογράφησης νέας συνταγής ιβερμεκτίνης μεταξύ των κομητειών με τα υψηλότερα ποσοστά ψήφου στους Ρεπουμπλικάνους και των κομητειών με τα χαμηλότερα ποσοστά ψήφου στους Ρεπουμπλικάνους. Ωστόσο, τον Δεκέμβριο του 2020, η συνταγογράφηση ιβερμεκτίνης ήταν σημαντικά υψηλότερη σε κομητείες με ισχυρή τάση προς τους Ρεπουμπλικάνους σε σύγκριση με τις κομητείες με τα χαμηλότερα ποσοστά ψήφου στους Ρεπουμπλικάνους, έδειξε η μελέτη. Η μελέτη παρατήρησης από το Χάρβαρντ δεν αντικατοπτρίζει τις πολιτικές πεποιθήσεις μεμονωμένων γιατρών, φαρμακοποιών ή ασθενών που συνταγογραφούν ή αναζητούν ιβερμεκτίνη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φτιάξτο μόνος σου οι θεραπείες για τον COVID μια εξελισσόμενη απειλή

Βλέποντας τον αδερφό του να αρρωσταίνει και να πεθαίνει από τον κορωνοϊό μετατόπισε τον Mark Valentine, ο οποίος προηγουμένως ήταν κατά του εμβολιασμού. Τώρα έχει πάρει τις βολές του και ενθαρρύνει άλλους να το κάνουν. Είπε ότι η προώθηση εμβολίων στη συντηρητική κοινότητά του δεν είναι μια κοινή πορεία — αλλά η εμπειρία του αδελφού του άλλαξε τις απόψεις πολλών.

«Είναι ευχάριστο ως ένα βαθμό γιατί μπορώ να σας πάω σε περίπου 12 σπίτια σε αυτή τη γειτονιά όπου οι άνθρωποι εμβολιάστηκαν εξαιτίας αυτού που συνέβη στον Phil», είπε ο Mark Valentine.

Για τον Sawyer, το να βλέπει ανθρώπους όπως ο Phil Valentine να παλεύουν για τη ζωή τους ή να πέφτουν θύματα του ιού είναι «καταστροφικό».

«Αυτό που βλέπουμε είναι η περιττή ταλαιπωρία και ο θάνατος ανθρώπων που αρνούνταν να κάνουν τα εμβόλια», είπε ο Σόγιερ.

«Αυτό δεν είναι απλώς κάτι από το οποίο απλώς αποτινάσσουμε και φεύγουμε», είπε. «Ειδικά όταν γνωρίζουμε ότι δεν χρειαζόταν να συμβεί».

ΠΗΓΗ και βίντεο :https://abcnews.go.com/US/group-physicians-combats-misinformation-unproven-covid-19-treatments/story?id=83097330

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.