Το σωματικό λίπος είναι ενδοκρινικό όργανο και υπαίτιο για 13 είδη καρκίνων

13 καρκίνοι σχετίζονται με αυτή τη φυσική κατάσταση της ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ και μόνο

Καλλιέργεια ανθρώπινων καρκινικών κυττάρων μαστού, σε μια αχρονολόγητη εικόνα μικροσκοπίου με χρώμα φθορισμού που διατέθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας τον Σεπτέμβριο του 2016. (Ewa Krawczyk/Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου μέσω AP)

19 Ιουνίου 2022

 

ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

 

Μελέτες έχουν δείξει ότι πολλοί καρκίνοι σχετίζονται με την παχυσαρκία. Στις μέρες μας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι γίνονται παχύσαρκοι. Ωστόσο, κάνοντας δύο πράγματα μπορεί εύκολα να επιτευχθεί το αποτέλεσμα της πρόληψης του καρκίνου και της απώλειας βάρους. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), η παχυσαρκία θα αυξήσει τον κίνδυνο 13 τύπων καρκίνου και αυτοί οι καρκίνοι αντιπροσωπεύουν το 40 τοις εκατό όλων των καρκίνων που διαγιγνώσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού, του παχέος εντέρου, του στομάχου. καρκίνος, καρκίνος του ήπατος, καρκίνος οισοφάγου (αδενοκαρκίνωμα οισοφάγου), καρκίνος παγκρέατος, καρκίνος νεφρού, καρκίνος ωοθηκών, καρκίνος μήτρας, καρκίνος χοληδόχου κύστης, καρκίνος θυρεοειδούς, μηνιγγίωμα (ένας τύπος καρκίνου του εγκεφάλου) και πολλαπλό μυέλωμα (ένας τύπος καρκίνου του αίματος).

 

Αυξημένος κίνδυνος Σε σύγκριση με εκείνους με φυσιολογικό βάρος, ο κίνδυνος για αρκετούς καρκίνους αυξάνεται σημαντικά για όσους είναι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι:

Καρκίνος του ενδομητρίου: Ο κίνδυνος είναι επτά φορές υψηλότερος για όσους έχουν σοβαρή παχυσαρκία και δύο έως τέσσερις φορές υψηλότερος για εκείνους που είναι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι.

 

Καρκίνος οισοφάγου (αδενοκαρκίνωμα οισοφάγου): Ο κίνδυνος είναι 4,8 φορές υψηλότερος για τα σοβαρά παχύσαρκα άτομα και 1,5 έως τρεις φορές υψηλότερος για τα παχύσαρκα ή υπέρβαρα άτομα.

 

Καρκίνος στομάχου (γαστρικός καρκίνος): Ο κίνδυνος είναι διπλάσιος για τα παχύσαρκα άτομα. Καρκίνος του ήπατος: Ο κίνδυνος είναι διπλάσιος για τα παχύσαρκα ή υπέρβαρα άτομα.

 

Καρκίνος νεφρού: Ο κίνδυνος είναι διπλάσιος για τα παχύσαρκα ή υπέρβαρα άτομα. Καρκίνος του παγκρέατος: ο κίνδυνος είναι 1,5 φορές μεγαλύτερος για τα παχύσαρκα ή υπέρβαρα άτομα.

 

Καρκίνος παχέος εντέρου: Ο κίνδυνος είναι 1,3 φορές μεγαλύτερος για τα παχύσαρκα ή υπέρβαρα άτομα.

 

Καρκίνος της χοληδόχου κύστης: Ο κίνδυνος είναι 1,6 φορές μεγαλύτερος για τα παχύσαρκα άτομα και 1,2 φορές μεγαλύτερος για τα υπέρβαρα άτομα.

 

Μηνιγγίωμα: Ο κίνδυνος είναι 1,5 φορές μεγαλύτερος για τα παχύσαρκα άτομα και 1,2 φορές μεγαλύτερος για τα υπέρβαρα άτομα.

 

Καρκίνος του μαστού (μετά την εμμηνόπαυση): Ο κίνδυνος είναι 1,2 έως 1,4 φορές μεγαλύτερος για τα παχύσαρκα ή υπέρβαρα άτομα.

 

Καρκίνος του θυρεοειδούς: Ο κίνδυνος είναι 1,2 έως 1,3 φορές μεγαλύτερος για τα παχύσαρκα ή υπέρβαρα άτομα.

 

Πολλαπλό μυέλωμα: Ο κίνδυνος είναι 1,1 έως 1,2 φορές μεγαλύτερος για τα παχύσαρκα ή υπέρβαρα άτομα.

 

Καρκίνος ωοθηκών: Ο κίνδυνος αυξάνεται 1,1 φορές για κάθε αύξηση πέντε βαθμών στον δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ).

 

Από το 2005 έως το 2014, μεταξύ των Αμερικανών με νέους καρκίνους, οι καρκίνοι που δεν σχετίζονται με την παχυσαρκία μειώθηκαν κατά 13 τοις εκατό. Ωστόσο, η συχνότητα εμφάνισης καρκίνων που σχετίζονται με την παχυσαρκία αυξήθηκε κατά 7 τοις εκατό, με εξαίρεση τον καρκίνο του παχέος εντέρου, ο οποίος μπορεί να εντοπιστεί και να προληφθεί εκ των προτέρων με τον προσυμπτωματικό έλεγχο.

 

Ο πιο κοινός τύπος καρκίνου στους παχύσαρκους άνδρες είναι ο καρκίνος του παχέος εντέρου. Στις γυναίκες, είναι καρκίνος του μαστού μετά την εμμηνόπαυση. Μεταξύ των παραπάνω 13 τύπων καρκίνου, περισσότερο από το 90 τοις εκατό των νέων περιπτώσεων καρκίνου εμφανίζονται σε άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω.

 

Όσο περισσότερο ένα άτομο παραμένει παχύσαρκο ή υπέρβαρο, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος καρκίνου.

 

Παχυσαρκία και καρκίνος:

 

Κοινές αιτίες Ο Δρ Chih Ying Liao, διευθυντής του Τμήματος Ακτινοθεραπείας και Ολοκληρωμένης Ογκολογίας στο MOHW Taichung Hospital στην Ταϊβάν, επεσήμανε ότι η παχυσαρκία είναι μόνο μία από τις «εκδηλώσεις» αυτών των προβλημάτων.

 

Η παχυσαρκία σχετίζεται με κακές διατροφικές συνήθειες, τρόπο ζωής και μεταβολικούς παράγοντες, οι οποίοι από μόνες τους έχουν τον κίνδυνο να προάγουν τον καρκίνο. Για παράδειγμα, η συχνή κατανάλωση τηγανητών φαγητών, επιδορπίων, ψημένων κρεάτων και άλλων ανθυγιεινών τροφών και η μη αρκετή άσκηση συμβάλλουν στην παχυσαρκία, καθώς και στον καρκίνο. Αφού τηγανιστεί, τηγανιστεί στο τηγάνι ή στη σχάρα, το κρέας θα παράγει καρκινογόνες ουσίες, όπως ετεροκυκλικές αμίνες και πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες. Συγκεκριμένα, μετά το ψήσιμο ή την προετοιμασία με άλλες μεθόδους μαγειρέματος σε υψηλή θερμοκρασία, το κόκκινο κρέας τείνει να παράγει προηγμένα τελικά προϊόντα γλυκοζυλίωσης (AGEs), με αποτέλεσμα χρόνια φλεγμονή και αυξάνοντας την πιθανότητα καρκίνου. Εάν καταναλωθούν πάρα πολλά επιδόρπια, η ζάχαρη σε αυτά μπορεί να συνδεθεί με τα μόρια πρωτεΐνης στο σώμα και, μετά από μια σειρά αντιδράσεων, μπορεί επίσης να σχηματίσει τελικά προϊόντα γλυκοζυλίωσης.

 

Η μακροχρόνια χρόνια φλεγμονή και το μεταβολικό σύνδρομο που σχετίζονται με την παχυσαρκία, καθώς και τα υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα ινσουλίνης και αυξητικών παραγόντων που μοιάζουν με ινσουλίνη, θα προκαλέσουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

 

Συνήθως υπάρχουν καρκινικά κύτταρα που κυκλοφορούν στο σώμα. Όταν το σώμα είναι σε καλή κατάσταση, τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μπορούν να σκοτώσουν τα καρκινικά κύτταρα. Ωστόσο, όταν το μεταβολικό σύστημα και το ανοσοποιητικό σύστημα εξασθενήσουν, θα είναι πολύ δύσκολο να σκοτωθούν τα καρκινικά κύτταρα. Η παχυσαρκία επιτρέπει στα καρκινικά κύτταρα να πολλαπλασιάζονται πιο εύκολα και συνεχώς. Επιπλέον, μια μελέτη που πραγματοποιή-θηκε στην Ταϊβάν το 2017 επιβεβαίωσε τη σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας, των λιποκυττάρων (λιποκύτταρα) και του καρκίνου. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μια πρωτεΐνη MCT2 στη μεμβράνη των καρκινικών κυττάρων του μαστού λειτουργεί ως πύλη, στέλνοντας μεταβολίτες που φτύνονται από τα λιποκύτταρα στα καρκινικά κύτταρα του μαστού ως θρεπτικά συστατικά, βοηθώντας έτσι την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του μαστού. Η απώλεια βάρους μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου Ο ορισμός της παχυσαρκίας είναι διαφορετικός για τον καθένα λόγω παραγόντων όπως το ύψος, η μυϊκή μάζα, το σχήμα του σώματος κ.λπ.

Ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ) μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μία βάση για τον προσδιορισμό του αν κάποιος είναι παχύσαρκος, αλλά έχει και περιορισμούς, καθώς δεν λαμβάνει υπόψη τη μυϊκή μάζα ή την περίμετρο της μέσης. Για τους περισσότερους ανθρώπους, ωστόσο, ο ΔΜΣ είναι ένας καλός δείκτης υγιούς σωματικού βάρους, καθώς βασίζεται στο βάρος και το ύψος. Σύμφωνα με τον Liao, εάν κάποιος έχει ΔΜΣ μεγαλύτερο από 25, είναι υπέρβαρος. υψηλότερο από 27 είναι η ήπια παχυσαρκία. και πάνω από 30 είναι η μέτρια παχυσαρκία. Όσο υψηλότερος είναι ο ΔΜΣ, τόσο ισχυρότερος είναι ο καρκινογόνος παράγοντας της παχυσαρκίας, επομένως πρέπει να δίνεται προσοχή σε όσους έχουν ΔΜΣ μεγαλύτερο από 27.

Το CDC χωρίζει την παχυσαρκία σε κατηγορίες. Τα άτομα με ΔΜΣ από 30 έως 35 είναι κατηγορίας 1, 35 έως 40 είναι κατηγορίας 2 και 40 ή υψηλότερο είναι κατηγορίας 3, που μερικές φορές κατηγοριοποιούνται ως «σοβαρή» παχυσαρκία. Ένας άλλος απλός τρόπος για τον προσδιορισμό της παχυσαρκίας είναι η μέτρηση της περιφέρειας της μέσης.

Μέτρημα με μεζούρα του ΔΜΣ

Αυτό μπορεί επίσης να συσχετιστεί με τον κίνδυνο καρκίνου. Οι γυναίκες με περίμετρο μέσης 32 ίντσες (81,5 εκατοστά) ή περισσότερο και οι άνδρες με περίμετρο μέσης 35 ίντσες (89 εκατοστά) ή περισσότερο έχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο. Ο Liao είπε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η περίμετρος της μέσης, τόσο πιο σοβαρή είναι η κοιλιακή παχυσαρκία και τόσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητα σε σπλαχνικό λίπος, πράγμα που σημαίνει ότι το σώμα βρίσκεται σε κατάσταση χρόνιας φλεγμονής με μη φυσιολογικά μεταβολικά προβλήματα. Επομένως, τα παχύσαρκα άτομα πρέπει να χάσουν βάρος για να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου. Ωστόσο, πόσο βάρος πρέπει να χάσουν για να είναι ασφαλείς; «Οι παχύσαρκοι που χάνουν το 5 τοις εκατό του τρέχοντος σωματικού τους βάρους θα έχουν μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου», είπε ο Liao. Με άλλα λόγια, ένα άτομο 150 λιβρών που χάνει 7,5 κιλά θα έχει στατιστικά σχετική πτώση στον κίνδυνο καρκίνου. Τόνισε ότι αν και η ιδανική κατάσταση είναι να μειωθεί το βάρος σε τιμή ΔΜΣ 25 ή λιγότερο, για πολλούς παχύσαρκους ανθρώπους, αυτό θα ήταν δύσκολο και μπορεί να τα παρατήσουν στα μισά του δρόμου. Μια άλλη μέθοδος είναι να διατηρήσετε την περίμετρο της μέσης μικρότερη από 31,5 ίντσες στις γυναίκες και 35,5 ίντσες στους άνδρες, προκειμένου να μειωθεί το σπλαχνικό λίπος. Αντικαρκινικές μέθοδοι απώλειας βάρους Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να χάσετε βάρος. Ωστόσο, η χρήση λανθασμένου τρόπου ή ακατάλληλων τρόπων απώλειας βάρους θα κάνει το σώμα ακόμα πιο ανθυγιεινό. Σύμφωνα με τον Liao, η άσκηση, η ισορροπημένη διατροφή και η κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών είναι τρόποι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι για να χάσουν βάρος. Όσον αφορά τη διατροφή, συνέστησε τη μεσογειακή διατροφή, καθώς και την κατανάλωση λιγότερου υδατανθράκων. Οι άνθρωποι τείνουν να τρώνε πάρα πολλούς υδατάνθρακες, ειδικά τους υπερεπεξεργασμένους υδατάνθρακες που βρίσκονται στα επεξεργασμένα τρόφιμα. Η μεσογειακή διατροφή αποτελείται από γεύματα με βάση τα λαχανικά, με πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, δημητριακά ολικής αλέσεως και υγιεινά έλαια. Η λέξη «λίπη» μπορεί να κάνει όσους κάνουν δίαιτα να αισθάνονται άβολα, αλλά η μεσογειακή διατροφή δεν αποφεύγει τα λίπη ενώ έχει το ίδιο αποτέλεσμα στην απώλεια βάρους. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Medicine διαπίστωσε ότι η μεσογειακή διατροφή είναι πιο αποτελεσματική από μια δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά. Οι άνθρωποι που υιοθετούν τη μεσογειακή διατροφή μπορούν να χάσουν έως και 22 κιλά σωματικού βάρους σε ένα χρόνο. Μια άλλη μελέτη με περισσότερους από 32.000 συμμετέχοντες, η οποία διεξήχθη στην Ιταλία, δείχνει ότι η μακροχρόνια τήρηση της μεσογειακής διατροφής συσχετίστηκε με μειωμένο κίνδυνο κοιλιακής παχυσαρκίας για μια περίοδο πέντε ετών. Η Μεσογειακή Διατροφή Η Μεσογειακή Διατροφή είναι ήδη συνδεδεμένη με την υγιή μακροζωία, που σημαίνει ότι οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν αυτή τη δίαιτα ζουν περισσότερο και με λιγότερες ασθένειες.

 

Τα παρακάτω είναι τα βασικά συστατικά της μεσογειακής διατροφής:

 

Λαχανικά και Φρούτα

 

Αυτή η δίαιτα βασίζεται στην κατανάλωση πολλών λαχανικών με κατάλληλη ποσότητα φρούτων. Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι πλούσια σε διαιτητικές ίνες, οι οποίες μπορούν να απορροφήσουν τις τοξίνες στα έντερα και να επιβραδύνουν την αύξηση του σακχάρου στο αίμα και τον ρυθμό απορρόφησης της γλυκόζης στο αίμα. Όταν η απορρόφηση του σακχάρου στο αίμα γίνεται πιο αργή, η έκκριση ινσουλίνης και αυξητικών παραγόντων που μοιάζουν με ινσουλίνη θα μειωθεί. Τα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες μπορούν επίσης να εξισορροπήσουν και να μειώσουν την πρόσληψη και την απορρόφηση λιπών και χοληστερόλης, έτσι ώστε το σώμα να είναι λιγότερο πιθανό να συσσωρεύσει σπλαχνικό λίπος ή να παράγει υπερβολική χοληστερόλη. Όσο περισσότερες διαιτητικές ίνες καταναλώνετε, τόσο πιο εύκολο είναι να αισθάνεστε κορεσμένοι. Οι φυτικές ίνες προάγουν επίσης την εντερική κινητικότητα και βοηθούν στις κινήσεις του εντέρου. Μια μελέτη ανασκόπησης του 2018 στο Nutrients δείχνει ότι η κατανάλωση περισσότερων λαχανικών συσχετίστηκε με χαμηλότερο σωματικό βάρος και μειωμένη περιφέρεια μέσης. Η κατανάλωση πολύχρωμων φρούτων και λαχανικών (κοκκινογούλια, καρότα) παρέχει επίσης πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των φυτοχημικών, που βοηθούν το σώμα να αντισταθεί στην οξείδωση και να βελτιώσει τη χρόνια φλεγμονή. Θα πρέπει να καταναλώνουμε περισσότερα λαχανικά παρά φρούτα λόγω της υψηλότερης περιεκτικότητας σε ζάχαρη στα φρούτα, η οποία μπορεί να επηρεάσει τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και να προκαλέσει αύξηση βάρους.

 

Πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας

 

Αυτή η δίαιτα περιλαμβάνει την κατανάλωση άφθονων οσπρίων, θαλασσινών, αυγών, λευκού κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως το ελληνικό γιαούρτι. Η κατανάλωση σόγιας, μαύρων φασολιών, ρεβιθιών και άλλων οσπρίων, καθώς και προϊόντων φασολιών, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Μια ανάλυση που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition συγκέντρωσε δεδομένα από 21 κλινικές δοκιμές και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προσθήκη οσπρίων στη διατροφή μπορεί να είναι μια ευεργετική στρατηγική απώλειας βάρους -ακόμα και αν δεν υπάρχει πρόθεση περιορισμού των θερμίδων- και μπορεί να οδηγήσει σε μέτρια απώλεια βάρους.

 

Η υιοθέτηση της μεσογειακής διατροφής μπορεί επίσης να μειώσει την πρόσληψη κόκκινου κρέατος. Ωστόσο, όταν μαγειρεύουμε θαλασσινά και λευκό κρέας, θα πρέπει επίσης να αποφεύγουμε το τηγάνισμα, το ψήσιμο στη σχάρα, το τηγάνισμα και άλλες μεθόδους μαγειρέματος σε υψηλή θερμοκρασία.

 

Ολικής αλέσεως

 

Το καστανό ρύζι, το μαύρο ρύζι, η κινόα και η βρώμη είναι παραδείγματα υγιεινών δημητριακών ολικής αλέσεως που τρώνε οι άνθρωποι σε αυτή τη δίαιτα. Σύμφωνα με τον Liao, τα άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος θα πρέπει να μειώσουν την πρόσληψη τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένα άμυλα, όπως αρτοσκευάσματα, λευκό ψωμί και υπερβολικά επεξεργασμένα ζυμαρικά. Αντικαταστήστε αυτά τα είδη βασικών τροφίμων με δημητριακά ολικής αλέσεως.

 

Ψάρια και φυτικά λίπη

 

Τα ψάρια, το ελαιόλαδο, το αβοκάντο, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι οι κύριες πηγές λιπών στη μεσογειακή διατροφή. Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, τα οποία συνδέονται με πολλά οφέλη για την υγεία. Και όλα αυτά τα φυτικά λίπη έχουν αποδειχθεί ότι έχουν προληπτικά αποτελέσματα για τον καρκίνο. Όταν μαγειρεύετε με καλά λάδια, όπως το ελαιόλαδο, μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικά βότανα ή μπαχαρικά για να βελτιώσετε τη γεύση και να μειώσετε την ποσότητα αλατιού που χρησιμοποιείται.

 

Εκπαιδεύστε τους μύες να εκκρίνουν ορμόνες που καταπολεμούν τον καρκίνο

 

Εκτός από την προσαρμογή της διατροφής μας, η άσκηση είναι επίσης σημαντική. Ο Λιάο είπε ότι τόσο η αερόβια άσκηση όσο και η προπόνηση των μυών θα πρέπει να ληφθούν υπόψη. Συγκεκριμένα, η προπόνηση με βάρη για την ενίσχυση των μυών μπορεί να μειώσει την αντίσταση στην ινσουλίνη, να αυξήσει τον βασικό μεταβολικό ρυθμό και να βελτιώσει τον μεταβολισμό του λίπους. Αυτό συμβαίνει επειδή οι μύες μπορούν να εκκρίνουν περισσότερους από 3.000 τύπους μυϊκών ορμονών. Οι μυϊκές ορμόνες μπορούν να προάγουν τη λιπόλυση, η οποία είναι η διαδικασία με την οποία τα λίπη διασπώνται έτσι ώστε η αποθηκευμένη ενέργειά τους να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το σώμα. Συγκεκριμένα, η άσκηση μπορεί να προάγει τη λιπόλυση του σπλαχνικού λίπους και αρκετές μυϊκές ορμόνες έχουν πιθανές αντικαρκινικές επιδράσεις. Το 2021, μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι ορμόνες των μυών μπορούν να αναστείλουν την ανάπτυξη του όγκου και ακόμη και να βοηθήσουν στην ενεργό καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων.

 

Η μακροχρόνια άσκηση μπορεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που αναστέλλει τον καρκίνο στο σώμα. Τέλος, κατά την αερόβια άσκηση, ο καρδιακός ρυθμός θα πρέπει να φτάνει τουλάχιστον τους 130 παλμούς το λεπτό, που σημαίνει ότι το άτομο θα λαχανιάζει. Θα ξέρετε ότι έχετε φτάσει στο κατάλληλο επίπεδο προσπάθειας αν μπορείτε ακόμα να μιλήσετε, αλλά το τραγούδι είναι αδύνατο. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να κάψετε αποτελεσματικά θερμίδες και να βελτιώσετε τα μεταβολικά προβλήματα.

 

13 Cancers Are Related to This One Physical Condition, and It’s Only Increasing

BY Health 1+1 TIMEJune 19, 2022 PRINT

Studies have found that many cancers are related to obesity. Nowadays, more and more people are becoming obese. However, doing two things can easily achieve the effect of cancer prevention and weight loss.

According to the Centers for Disease Control and Prevention (CDC), obesity will increase the risk of 13 types of cancer, and these cancers account for 40 percent of all cancers diagnosed in the United States each year, including breast cancer, colon cancer, stomach cancer, liver cancer, esophageal cancer (esophageal adenocarcinoma), pancreatic cancer, kidney cancer, ovarian cancer, uterine cancer, gallbladder cancer, thyroid cancer, meningioma (a type of brain cancer), and multiple myeloma (a type of blood cancer).

Increased Risk

Compared to those with normal weight, the risk for several cancers increases substantially for those who are obese or overweight:

  • Endometrial cancer: The risk is seven times higher for those with severe obesity, and two to four times higher for those who are obese or overweight.
  • Esophageal cancer (esophageal adenocarcinoma): The risk is 4.8 times higher for severely obese people and 1.5 to three times higher for obese or overweight people.
  • Stomach cancer (gastric cancer): The risk is twice as high for obese people.
  • Liver cancer: The risk is twice as high for obese or overweight people.
  • Kidney cancer: The risk is twice as high for obese or overweight people.
  • Pancreatic cancer: the risk is 1.5 times greater for obese or overweight people.
  • Colorectal cancer: The risk is 1.3 times greater for obese or overweight people.
  • Gallbladder cancer: The risk is 1.6 times greater for obese people and 1.2 times greater for overweight people.
  • Meningioma: The risk is 1.5 times greater for obese people and 1.2 times greater for overweight people.
  • Breast cancer (after menopause): The risk is 1.2 to 1.4 times greater for obese or overweight people.
  • Thyroid cancer: The risk is 1.2 to 1.3 times greater for obese or overweight people.
  • Multiple myeloma: The risk is 1.1 to 1.2 times greater for obese or overweight people.
  • Ovarian cancer: The risk increases 1.1 times for every five-point increase in body mass index (BMI).

From 2005 to 2014, among Americans with new cancers, the cancers unrelated to obesity decreased by 13 percent. However, the incidence of obesity-related cancers increased by 7 percent, with the exception of colorectal cancer, which can be detected and prevented in advance with screening.

The most common type of cancer in obese men is colorectal cancer. In women, it’s breast cancer after menopause.

Among the above 13 types of cancer, more than 90 percent of new cancer cases occur in people aged 50 years or older. The longer a person stays obese or overweight, the greater the risk of cancer.

Obesity and Cancer: Shared Causes

Dr. Chih Ying Liao, director of Radiation Therapy and Integrative Oncology Department at MOHW Taichung Hospital in Taiwan, pointed out that obesity is only one of the “manifestations” of these problems. Obesity is related to poor dietary habits, lifestyle, and metabolic factors, which themselves have the risk of promoting cancer.

For instance, frequently consuming fried foods, desserts, barbecued meats, and other unhealthy foods and not doing enough exercise are contributors to obesity, as well as cancer. After being fried, pan-fried, or grilled, meat will produce carcinogenic substances, such as heterocyclic amines and polycyclic aromatic hydrocarbons.

In particular, after being roasted or prepared through other high-temperature cooking methods, red meat tends to produce advanced glycation end products (AGEs), resulting in chronic inflammation and increasing the chance of cancer. If too many desserts are consumed, the sugar in them can bind to the protein molecules in the body and, after a series of reactions, can also form glycation end products.

Long-term chronic inflammation and metabolic syndrome related to obesity, as well as higher than normal levels of insulin and insulin-like growth factors, will cause cancer cells to grow.

There are usually cancer cells circulating in the body. When the body is in good shape, the immune cells can kill the cancer cells. However, when the metabolic system and the immune system become weakened, it will be very difficult to kill cancer cells. Obesity allows cancer cells to multiply more easily and continuously.

In addition, a study conducted in Taiwan in 2017 confirmed the relationship between obesity, adipocytes (fat cells), and cancer. Researchers found that an MCT2 protein on the membrane of breast cancer cells acts as a gateway, sending metabolites that are spit out by adipocytes to breast cancer cells as nutrients, thus helping breast cancer cells grow.

Losing Weight can Reduce the Risk of Cancer

The definition of obesity is different for everyone because of factors such as height, muscle mass, body shape, and so on. Body mass index (BMI) can be used as one basis for determining whether someone is obese, but it has limitations as well, since it doesn’t account for muscle mass or waist circumference.

For most people, however, BMI is a good indicator of healthy bodyweight, since it’s based on weight and height.

According to Liao, if someone has a BMI higher than 25, he or she is overweight; higher than 27 is mild obesity; and higher than 30 is moderate obesity. The higher the BMI, the stronger the cancer-causing factor of obesity, so attention should be paid to those with a BMI of higher than 27.

The CDC divides obesity into classes. People with a BMI from 30 to 35 are class 1, 35 to 40 are class 2, and 40 or higher are class 3, sometimes categorized as “severe” obesity.

Another simple way to determine obesity is to measure the waist circumference. This can also correlate with cancer risk. Women with a waist circumference of 32 inches or more and men with a waist circumference of 35 inches or more have a higher risk of developing cancer. Liao said the longer the waist circumference, the more serious the abdominal obesity and the higher the visceral fat content, meaning that the body is in a state of chronic inflammation with abnormal metabolic problems.

Therefore, obese people need to lose weight to reduce the risk of cancer. However, how much weight should they lose to be safe?

“Obese people who lose 5 percent of their current body weight will have reduced the risk of cancer,” Liao said.

In other words, a 150-pound person who loses 7.5 pounds will have a statistically relevant drop in their risk of cancer. He pointed out that although the ideal state is to reduce the weight to a BMI value of 25 or less, for many obese people, that would be difficult, and they might give up halfway.

Another method is to keep the waist circumference less than 31.5 inches in women and 35.5 inches in men, in order to reduce visceral fat.

Anti-Cancer Weight Loss Methods

There are various ways to lose weight. However, using the wrong way or unsuitable ways to lose weight will make the body even more unhealthy.

According to Liao, exercise, a balanced diet, and consuming a lot of fruits and vegetables are ways that everyone can use to lose weight. In terms of diet, he recommended the Mediterranean diet, as well as eating fewer carbohydrates. People tend to eat too many carbohydrates, especially the over-processed carbs found in processed foods.

The Mediterranean diet is composed of vegetable-based meals, with high-quality proteins, whole grains, and healthy oils.

The word “fats” may make dieters feel uneasy, but the Mediterranean diet doesn’t avoid fats while having the same weight-loss effect. A study published in the American Journal of Medicine found that the Mediterranean diet is more effective than a low-fat diet. People who adopt the Mediterranean diet can lose up to 22 pounds of body weight in one year.

Another study of more than 32,000 participants, which was conducted in Italy, shows that long-term adherence to the Mediterranean diet was associated with a reduced risk of abdominal obesity over a five-year period.

The Mediterranean Diet

The Mediterranean Diet is already linked to healthy longevity, meaning researchers have found that people who follow this diet live longer and with fewer illnesses. The following are the key components of the Mediterranean diet.

Vegetables and Fruits

This diet is based on eating lots of vegetables with an appropriate quantity of fruits.

Vegetables and fruits are rich in dietary fiber, which can absorb toxins in the intestines and slow down the rise of blood sugar and the rate of blood glucose absorption. When the absorption of blood sugar becomes slower, the secretion of insulin and insulin-like growth factors will be reduced.

Fiber-rich foods can also balance and reduce the intake and absorption of fats and cholesterol, so that the body is less likely to accumulate visceral fat or produce excessive cholesterol. The more dietary fiber you consume, the easier it is to feel satiated. Fiber also promotes intestinal motility and helps with bowel movements.

A 2018 review study in Nutrients shows that eating more vegetables was associated with lower body weight and reduced waist circumference.

Eating multicolored fruits and vegetables also provides access to a wide range of nutrients, including phytochemicals, which help the body resist oxidation and improve chronic inflammation.

We should consume more vegetables than fruits because of the higher sugar content in fruit, which can interfere with blood sugar control and cause weight gain.

High-Quality Proteins

This diet includes eating plenty of legumes, seafood, eggs, white meat, and dairy products, such as Greek yogurt.

Eating soybeans, black beans, chickpeas, and other legumes, as well as bean products, can help you lose weight. An analysis published in the American Journal of Clinical Nutrition compiled data from 21 clinical trials and concluded that adding legumes to the diet may be a beneficial weight loss strategy—even if there’s no intention to restrict calories—and can result in a moderate weight loss.

Adopting the Mediterranean diet can also reduce the intake of red meat. However, when cooking seafood and white meat, we should also avoid pan-frying, grilling, frying, and other high-temperature cooking methods.

Whole Grains

Brown rice, black rice, quinoa, and oats are examples of healthy whole grains people eat on this diet.

According to Liao, people who want to lose weight should reduce their intake of foods high in refined starches, such as pastries, white bread, and over-processed pasta. Replace these kinds of staple food with whole grains.

Fish and Plant-Based Fats

Fish, olive oil, avocados, nuts, and seeds are the main sources of fats on the Mediterranean diet.

Fatty fish, such as salmon, are high in omega 3 fatty acids, which are linked to several health benefits. And all of these plant-based fats have been shown to have cancer-preventive effects. When cooking with good oils, such as olive oil, you can also add some herbs or spices to enhance flavor and reduce the amount of salt used.

Train Muscles to Secrete Cancer-Fighting Hormones

In addition to adjusting our diet, exercise is also important. Liao said both aerobic exercise and muscle training should be taken into account.

In particular, weight training to strengthen muscles can reduce insulin resistance, increase basal metabolic rate, and improve fat metabolism. This is because muscles can secrete more than 3,000 types of muscle hormones. Muscle hormones can promote lipolysis, which is the process by which fats are broken down so that their stored energy can be used by the body. In particular, exercise can promote lipolysis of visceral fat, and several muscle hormones have potential anti-cancer effects.

In 2021, a study found that muscle hormones can inhibit tumor growth and even help actively fight cancer cells. Long-term exercise can produce a cancer-inhibiting environment in the body.

Finally, during aerobic exercise, the heart rate should reach at least 130 beats per minute, which means that the person will be panting. You’ll know you’ve reached the appropriate level of exertion if you can still talk, but singing is impossible.

This is the only way to effectively burn calories and improve metabolic problems.

ΠΗΓΗ:https://www.theepochtimes.com/13-cancers_4543334.html?utm_source=brightnoe&utm_campaign=bright-2022-06-20&utm_medium=email&est=rD7C584OGTrh0q57nZsqTeH1KVhDAkl9YVBDUfEelqOyXFjW6c7OtB5u2ldNCZ1kw%2BRG

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.