Η ηθική μπόχα της πολιτικής σαπίλας η οποία δεν καθάρθηκε ποτέ από τη διορισμένη δικαιοσύνη έχει φυσικό επακόλουθο την πρόσφατη κατάρρευση του ελληνικού προτεκτοράτου. Κουρής μέρος 2ο.

Συνεχίζει ο Γιώργος Κουρής την αναφορά των παθών του, αφενός για να τον λυπηθούν αφετέρου για να κάνει ισχυρό και στέρεο το θεμέλιο και τη βάση των επιχειρημάτων ώστε να τον εμπιστευτούν σε όσα έλεγε.

“Το κράτος κύριοι είναι αυτό που με έχει ληστέψει κι έκλεισε στη φυλακή”

“Εγώ ήθελα να γίνω αγρότης και το κράτος μ’ επέβαλε πως πρέπει με το έτσι θέλω να γίνω δεξιός, ειδάλλως να ξεχάσω το αγροτικό επάγγελμα σε μια κακοτράχαλη γη σαν της Κεφαλονιάς”.

“Έτσι αντι γι’ αγροτης έγινα δημοσιογράφος-εκδότης. Δημιούργησα την εφημερίδα ‘Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ΄. Κι εδώ όμως στο δημοσιογραφικό επάγγελμα, το κράτος επέμενε να με κρατάει αιχμάλωτο και να με διώκει. Ήταν η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ που αποκάλυψε τη νοθεία του Χαϊδαρίου που έκανε στις εκλογές η κυβέρνηση Καραμανλή.

Για τις διώξεις μου, μου συμπαραστάθηκε η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ το πιο δεξιό ελληνικό φύλλο. “Επί μήνες θα παίζουν στον τύπο από την αντιπολίτευση οι διώξεις Κουρή, μην είμαστε αφελείς”. Η ΑΥΓΗ ανάφερε ότι “οι διώξεις Κουρή είναι η ατιμωτέρα επινόηση της δικτατορίας του τύπου επί καθεστώτος ΕΡΕ”.

“Υπήρξα για 17η φορά υπόδικος και στάλθηκα 2 φορές στη Μακρόνησο σαν αριστερός”.

Σ.γ.: Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι για το καθεστώς της ΕΡΕ και του Καραμανλή το να κατάγεσαι από την Κεφαλονιά ήταν ισόμοιρο με το να είσαι αριστερός. Η Κεφαλονιά είχε από την εποχή του εμφυλίου τον  τίτλο του πιο αριστερού νησιού στην Ελλάδα, επί χρόνια δε έβγαζε αριστερό υποψήφιο στην ΕΔΑ του Ηλία Ηλιού.

Στο σημείο αυτό ο Κουρής για να κάνει πιο ευχάριστο το κλίμα και να δώσει μια νότα ευθυμίας στην ατμόσφαιρα άρχιε να μιλάει για τις καλλιέργειές του στο κτήμα του στο νησί όπου του έχει βγει ο “πάτος” για να το κάνει γόνιμο και καλλιεργήσιμο. “Φτειάχνω το καλλίτερο περγαμώτο και της επόμενη φορά θα σας φέρω μια μεγάλη ποσότητα για να το γευτείτε. Το περγαμότο της Κεφαλονιάς είναι το πιο εύγευστο της Ελλάδας. Θέλετε οικονομική ανάπτυξη; Αρχείστε να προωθείτε τους Έλληνες στην καλλιέργεια του περγαμότου και να το στέλενετε για εξαγωγή στην Ευρώπη, είναι και μόνο αυτό ικανό να λύσει το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας σαν εξαγώγιμο προϊόν. Οι Ευρωπαίοι θα κάνουν σαν τρελοί να το αγοράσουν”

“Αξίζει να ρθείτε επίσκεψη στο κτήμα μου. Καλλλιεργώ ό,τι τροπικό φρούτο μπορείτε να φανταστείτε. Το ξεκίνησα πειραματικά και απέδωσε. Αρχικά φύτεψα το Passion Fruit, έπιασε και είναι υπέροχο, μετά ξεκίνησα να καλλιεργώ Μάνγκο, Παπάγια και άλλα σας συνιστώ να το επισκεφθείτε”.

“Με την μεταπολίτευση συμφωνήσαμε με τον εκδότη της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ να την ξαναστήσουμε καθ’ ότι είχε κλείσει λόγω της δικατορίας. Δυστυχώς πέθανε και δεν προχώρησε, μερικά φύλλα της μόνο εκδόθηκαν.

“Μετά με ζήτησε ο Κώστας Μητσοτάκης να συνεργαστούμε. Εδώ να πω κάτι για την Ιστορία. Ο Μητσοτάκης τον οποίοο αποκαλούν αποστάτη ήταν εναντίον της αποστασίας. Ο Μητσοτάκης προωθημένος από τον Πάνο Κόκα ήταν εναντίον της αποστασίας και δεν θα γινόταν αν δεν υπήρχαν άλλοι που πίεζαν για να γίνει. Αυτά για την Ιστορία”.

Σ.γ.: Βέβαια στην στνέχεια ο Μητσοτάκης είδε πως τον συνέφερε να πάει με τους αποστάτες. Να μην ξεχνούμε ότι το βράδυ της δικτατορίας 21/4/67, τον βάλανε στο ίδιο στρατόπεδο, νομίζουμε στο Χαϊδάρι, μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου, Εκεί του είπε το ευφυολόγημα: “Βλέπετε κύριε πρόεδρε την ίδια μοίρα έχουμε και μεις οι αποστάτες να συλληφθούμε και νάμαστε μαζί σας!”

Το 1973-74 ο Μητσοτάκης προσέφερε το ιλλιγγιώδες ποσί των 17 εκατομμυρίων για την αγορά μηχανημάτων για τυπογραφείο είχε δε δεχτεί να μου δώσει το 51%. Πέρασε όμως καιρός και τίποτα δεν γινόταν κι εγώ έτρεχα από υπηρεσία σε υπηρεσία, μάταια. ΚΆποιος έφερνε δυσκολίες κι εμπόδια. Συνάντησα μια μέρα στον δρόμο τον Κωστή Στεφανόπουλο παλιός φίλος με ήξερε από τις δίκες της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ στην Πάτρα και με ρώτησε.

“Τι γίνεται ρε Γιώργο;”

Κουρής:”Παλεύω για την άδεια του τυπογραφείου, έτσι κι έτσι”.

Κωστής: “Πάμε αμέσως στο υπουργείο μου.”

Πήγαμε στο γραφείο του και πήρε τον συνάδελφό του υπουργό τότε, τον Βρανόπουλο και του λέει: “Έχω ένα φιλαράκι που θέλω να τον βοηθήσεις να πάρει άδεια για την ίδρυση τυπογραφείου να εκδίδει εφημερίδα, θα το κάνεις;”

Η πάντηση ήταν, “Αμέσως τώρα. Πές μου το όνομά του”.

“Με την ανσφορά του ονόματός μου ο Βρανόπουλος έβαλε τις φωνές και είπε. “Α, όλα κι όλα Κωστή, ότι όνομα άλλο πές μου, μόνο για τον Κουρή έχω εντολή ότι “αποκλείεται”. Ήταν δάκτυλος του Μητσοτάκη. Έτσι μου πήρε τα 100% των μετοχών της εκδοτικής του Ταύρου. Οι δίκες εις βάρος μου ήταν στημένες, ουσιαστικά επρόκειτο για πολιτική δίωξη”

Κώστας Γιαννίκος-και Αθανάσιος-Αθανασούλης δυο εκλεκτά παιδιά δημιούργημα της απάτης του χρηματιστηρίου

Κώστας Γιαννίκος-και Αθανάσιος-Αθανασούλης δυο εκλεκτά παιδιά δημιούργημα της απάτης του χρηματιστηρίου

“Ο Κώστας Γιαννιός και Θανάσης Αθανασούλης πήραν 20 δις από το χρηματιστήριο και τα φάγανε από τους μετόχους. 4δις και 600.000.000 εκατομμύρια δρχ. σε repos την εποχή της άνθησης του χρηματιστηρίου τα βάλανε στην τσέπη τους”.

“Όταν αργότερα τους έκανα αγωγή και αρχίσανε οι ανακρίσεις ο εισαγγελέας με ρώτησε: “Είναι ένοχοι θες να τους κλείσουμε μέσα ή να τους στείλουμε στο διάολο!” Του απάντησα “στείλε τους στο διάολο. Ε, καλά το είπα εγώ, αυτός τι όφειλε να κάνει, να δυνεχίσει τη δίωξη. Εμένα έπρεπε να ακούσει; Δίωξη δεν έγινε ποτέ!”

“Για τις καταγγελλίες μου στο χρηματριστήριο και τις απάτες που έγιναν τότε μου απάντησαν το 2014, στείλαμε τα πορίσματα και το αποτέλεσμα της ανάκρισης εκεί, εκεί και εκεί, δεν πήραμε απάντηση από κανένα. Το θάψανε το σκάνδαλο του χρηματυιστηρίου και δεν βρέθηκε κανένας ένοχος για τις απάτες”.

“Όσον αφορά ττην ταινιοθήκη του ΑLTER το κόστος της οποίας εκτιμόταν στα 400.000.000 θα σας πω τι έμαθα αργότερα ότι έκαναν: Γιαννίκος και Αθανασούλης πηγαίνανε στη Νέα Υόρκη και αγόραζαν με το κιλό ταινίες ελεύθερεςδικαιωμάτων από τα καροτσάκια μηδαμινού κόστους, τις αγόραζαν οι εταιρείες IVORA και GERONΥMO με καπέλο πολύ πιο πάνω της αξίας τους, όλοι αυτοί των εταιρειών ήσαν υπάλληλοι της ALTEC, και στη συνέχεια τις πουλάγανε πάλι με καπέλο στην Εταιρεία του Γιαννίκου MODERN TIMEκαι μετά τις μεταπουλούσανε πάλι με καπέλο στους διαφημιστές και βγάζανε τρελά λεφτά. Και οι πολιτικοί όλων των κομμάτων, κάνανε ότι δεν ξέρουν τίποτα. Τα έχω καταγγείλλει στον εισαγγελέα Πεπόνη και πάλι τίποιτα δεν έγινε. Ο Μητσοτάκης έμαθα αργότερα, έδωσε εντολή στον διοικητή της Ιωνικής Τράπεζας, “κλείσε τον φάκελο Κουρή” κιμέτσι έκανε με τις καταγγελίες μου. Διότι οι τράπεζες έδιναν δάνεια με βάση τις υπέρογκες τιμές των ταινιών που αγόραζαν. Όλα τα κανάλια τα ίδια έκαναν!”

“Τον Φλεβάρη του 2000 με καλεί ο Μιχάλης Σάλας της Τράπεζας Πειραιώς και μου λέει: “Σου δίνουμε 5δις να μας δώσεις τον ALTER και δίνουμε τα χέρια. Πάω στο γραφείο μου και βλέπω τον Πουλιάδη και τον Πάνο τον Παναγιωτόπουλο, τέως υπουργό της Ν.Δ, και μου λένε:”Σου δίνουμε 10 δις”. Πάω στον Σάλας και του λεώ μου δίνουν 10 δις για το κανάλι, σκέφθηκε λίγο και μετά μου λέει σε εμπιστεύουμε γι’ αυτό σε αποδεσμεύω. Τότε με πλησιάζει ο Αθανασούλης και μου λέει για τα 10 δις του παναγιωτόποηυλου εμείς σου δίνουμε 30 δις. Κι εγώ ο μαλάκας του έδωσα το κανάλι και δεν πούλησα ούτε μια μετοχή μου στην χρυσή εποχή του χρηματιστηρίου όπου έβγαζαν Αθανασούλης και Γιαννίκος λεφτά με τη σέσουλα να βάλλω κάτι στην άκρη. Ούτε μια μετοχή!”

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.