Ανάπτυξη καρκίνου ή υποτροπή του μετά από εμβολιασμό

Νέοι και υποτροπιάζοντες καρκίνοι μετά από εμβόλια mRNA, μελέτες προτείνουν ανοσολογικές αλλαγές

ΑΠΟ Marina Zhang TIME 18 Αυγούστου 2022 ΕΚΤΥΠΩΣΗ
0:00 22:13

 

Από τότε που έλαβε τα εμβόλια Moderna για τον COVID-19, η Bonnie Eisenberg παρουσίασε υποτροπή του καρκίνου του μαστού της 8 χρόνια μετά την ύφεση.

Η 73χρονη διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού σταδίου 2 το 2012. Μετά από επιτυχή θεραπεία, βρισκόταν σε ύφεση από το 2014.

Από τότε, ο γιατρός της μέτρησε τα επίπεδα δεικτών όγκου στο σώμα της για να παρακολουθεί για υποτροπή.

Οι καρκινικοί δείκτες είναι συνήθως πρωτεΐνες που υποδεικνύουν πιθανή ανάπτυξη όγκου ή καρκίνου. Τα υψηλά επίπεδα καρκινικών δεικτών μπορεί να υποδηλώνουν καρκίνο αλλά δεν είναι οριστικό.

Υπάρχουν πολλοί δείκτες που μπορούν να ελεγχθούν, αλλά αυτός στον οποίο εστίασε ιδιαίτερα ο γιατρός της ήταν το καρκινοεμβρυικό αντιγόνο (CEA), ένας καρκινικός δείκτης κοινός στους καρκίνους του μαστού, του παχέος εντέρου και του ορθού, του προστάτη, των ωοθηκών, του πνεύμονα, του θυρεοειδούς και του ήπατος.

Από το 2014, η Eisenberg έκανε υπεύθυνα μηνιαίες δοκιμές CEA μαζί με άλλους. Οι εξετάσεις επέστρεφαν συνεχώς με αριθμούς στο φυσιολογικό εύρος, που είπε ο γιατρός της ήταν από 0 έως 4,0 ng/mL.

Τα μέσα αποτελέσματα CEA της Eisenberg ήταν 0,4 ng/mL, υποδεικνύοντας ότι ο καρκίνος της ήταν υπό έλεγχο.

«Όλα πήγαιναν καλά», είπε η Eisenberg στους The Epoch Times, «Ήμουν ένας από τους καλύτερους ασθενείς του. Ποτέ δεν ανησυχούσε για μένα».

Ωστόσο, αυτό άλλαξε αφού εμβολιάστηκε. Έλαβε το πρώτο της εμβόλιο με Moderna τον Ιανουάριο του 2021 και παρουσίασε διάφορες κοινές ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως πυρετό, δονήσεις, «ό.τι πείτε, το είχα», είπε.

Epoch Times Photo
Η Bonnie Eisenberg και ο σύζυγός της. (Ευγενική προσφορά του Eisenberg)

Εκείνο τον μήνα, το τεστ CEA αυξήθηκε στα 3,7 ng/mL.

Ωστόσο, καθώς ήταν ακόμα εντός του φυσιολογικού εύρους, τόσο η Eisenberg όσο και ο γιατρός της δεν ανησυχούσαν.

Άλλωστε, τα καρκινικά κύτταρα δεν περιορίζονται στους καρκινοπαθείς. Είναι γνωστό ότι ο καθένας μπορεί να έχει καρκινικά κύτταρα. Αυτό που έχει σημασία είναι αν το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να κρατήσει τον καρκίνο υπό έλεγχο.

Η Eisenberg έκανε τη δεύτερη βολή της τον Φεβρουάριο του 2021 και υπέστη ξανά τις ίδιες δυσμενείς επιπτώσεις.

Ο αριθμός CEA της εκτινάχθηκε στα 5,2 ng/mL εκείνο τον μήνα.

Αυτό την έβγαλε από τα φυσιολογικά όρια. Ωστόσο, επειδή η Eisenberg ήταν τόσο σταθερή ασθενής και επειδή το αποτέλεσμά της ήταν τόσο κοντά στο φυσιολογικό εύρος, τόσο η ίδια όσο και ο γιατρός της απέρριψαν τα αποτελέσματα.

«Ίσως έπρεπε να ασχοληθώ λίγο περισσότερο με τον γιατρό. Αφού ήμουν τόσο καλά. Δεν μας απασχολούσε τόσο πολύ αυτό».

Τα ενισχυτικά κυκλοφόρησαν τον Οκτώβριο του 2021. Η Eisenberg δεν ήταν στην ευχάριστη θέση να τα πάρει λόγω των προηγούμενων ανεπιθύμητων ενεργειών της, αλλά η ίδια και ο σύζυγός της τα πήραν ούτως ή άλλως. Είχε τις ίδιες τρομερές ανεπιθύμητες αντιδράσεις.

Τον Οκτώβριο του 2021 και τον Δεκέμβριο του 2021, της υποβλήθηκαν εξετάσεις CEA.

Στις 13 Δεκεμβρίου 2021 στις 8 το πρωί, έλαβε κλήση από τον γιατρό της. Ανησυχούσε πολύ.

«Όταν δέχεσαι ένα τηλεφώνημα τόσο νωρίς το πρωί, κάτι δεν πάει καλά. Μου λέει: ‘Μπόνι, πρέπει να σε σκανάρουμε.’ Τι συμβαίνει? [Ρώτησα]. Το CEA μου ήταν έως και 17,6 [ng/mL] — είχα πρόβλημα.»

H Eisenberg στάλθηκε αμέσως για αξονική τομογραφία, καθώς και μαγνητικές τομογραφίες και σαρώσεις PET.

Στις σαρώσεις PET, έδειξε ότι ο προηγουμένως αδρανής καρκίνος του μαστού της έχει «κάνει μεταστάσεις», που σημαίνει ότι έχει εξαπλωθεί σε σημεία εκτός του μαστού.

«Όταν με χτύπησε με αυτός ο κεραυνός, ακόμα και τώρα… είναι πολύ δύσκολο να το αποδεχτώ. Είναι κάτι που δεν έπρεπε ποτέ να γίνει».

«[Ο καρκίνος] πήγε σε όλα μου τα οστά… δεν πήγε σε κανένα από τα όργανα του σώματός μου, αλλά ήταν πάνω από κάθε κόκαλο που μπορούσατε να σκεφτείτε. Στη σάρωση PET άναψα σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο».

Ένας καρκίνος του μαστού με μεταστάσεις θα την έβαζε αυτόματα στο στάδιο 4, το χειρότερο στάδιο για καρκίνους.

Η Eisenberg είναι πεπεισμένη ότι το εμβόλιο είναι υπεύθυνο για την υποτροπή του καρκίνου της. Η αύξηση των επιπέδων CEA συσχετίστηκε καλά με το χρονοδιάγραμμα του εμβολίου της και είναι ανένδοτη ότι δεν θα κάνει άλλους εμβολιασμούς, φοβούμενη ότι θα πεθάνει πραγματικά από αυτό.

Τον ίδιο μήνα (Δεκέμβριος 2021), η Eisenberg ξεκίνησε στοχευμένη χημειοθεραπεία. Η κύρια φαρμακευτική αγωγή που παίρνει για τον καρκίνο της κοστίζει περίπου 14.000 $ το μήνα «αλλά έχω μόνο μια μικρή κάλυψη για τη συμπληρωματική πληρωμή».

Λαμβάνει επίσης έναν αναστολέα ορμονών καθώς και μια μηνιαία ένεση denosumab (3.000 $ το καθένα) για την πρόληψη καταγμάτων των οστών. Ευτυχώς, η ασφάλειά της καλύπτει το κόστος του denosumab.

Η Eisenberg έχει ανταποκριθεί πολύ καλά στα φάρμακά της και ο καρκίνος της είναι και πάλι σε ύφεση τώρα.

Από τότε που ξεκίνησε ξανά τη θεραπεία, ο αριθμός CEA της έπεσε από 4,7 τον Ιανουάριο του 2022 σε κάτω από 1 ng/mL τον Ιούνιο του 2022. Οι αριθμοί της είναι ακριβώς όπως ήταν πριν από τον εμβολιασμό.

Τα φωτεινά σημεία που αντιπροσωπεύουν τα καρκινικά κύτταρα έχουν επίσης εξαφανιστεί στις νέες της σαρώσεις PET.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν έχουν επιστρέψει στο φυσιολογικό. Οι παρενέργειες του φαρμάκου για τις οποίες παραπονιέται η Eisenberg είναι πιθανό να τη συνοδεύουν για το υπόλοιπο της ζωής της.

«Πρέπει να παίρνω [φάρμακα] για το υπόλοιπο της ζωής μου. Δεν μπορώ να το σταματήσω… αυτός [ο γιατρός] μπορεί να μειώσει τα χιλιοστόγραμμα και άλλα τέτοια… αλλά πρέπει πάντα να σε παρακολουθούν. Αυτό που έχω δεν φεύγει».

Η φαρμακευτική αγωγή της για τον καρκίνο του μαστού μειώνει τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων, αποδυναμώνοντας σημαντικά το ανοσοποιητικό της σύστημα και την θέτει σε κίνδυνο μολύνσεων. Αυτή η νέα ανησυχία κρέμεται στο μυαλό της Eisenberg και σε πολυσύχναστα μέρη, νιώθει υποχρεωμένη να φορέσει μια μάσκα προσώπου.

Το φάρμακο προκαλεί επίσης λέπτυνση των μαλλιών της και ως «κορίτσι για τα μαλλιά», η Eisenberg ενοχλείται από την πραγματικότητα ότι δεν μπορεί πλέον να ισιώσει τα μαλλιά της.

Οι ενέσεις denosumab μπορεί επίσης να προκαλέσουν απώλεια οστικής μάζας που οδηγεί σε ενδεχόμενη διάσπαση. Η Eisenberg χαίρεται που εισάγονται όλο και μεγαλύτερα διαστήματα μεταξύ κάθε ένεσης και πιθανών μειωμένων δόσεων για τα φάρμακά της.

Δεδομένης της υποτροπής της στο στάδιο 4, η Eisenberg θεωρείται τυχερή που επέστρεψε σε ύφεση.

Η Eisenberg μοιράστηκε την εμπειρία της με άλλες γυναίκες επίσης σε ύφεση στις οποίες δεν έχει συσταθεί να κάνουν μηνιαίες εξετάσεις ή γυναίκες που ανταποκρίθηκαν πολύ κακά σε ισχυρές θεραπείες για τον καρκίνο του μαστού.

Ελπίζει ότι η ιστορία της θα μπορέσει να βοηθήσει άλλους ώστε να μην συμβεί το ίδιο σε αυτούς.

«Ό,τι έσκασε μέσα μου από το πλάνο, κάτι συνέβη γιατί δεν ξέρουν καν τι κάνει το εμβόλιο στο ανοσοποιητικό σύστημα… [οι γιατροί, οι άνθρωποι στη Moderna] δεν ξέρουν καν δεν υπάρχουν απαντήσεις. Κανείς δεν έχει απαντήσεις. Δεν με νοιάζει με ποιον μιλάς. Δεν θα πάρεις απάντηση. Δεν ξέρουν.”

«Ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα κορίτσια σαν εμένα τώρα. Δεν ξέρουν καν τι συμβαίνει μέσα τους γιατί αν δεν δοκιμαστούν σωστά, δεν πρόκειται να μάθουν».

Στο ιστορικό του Συστήματος Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίου (VAERS), έχουν αναφερθεί συνολικά 93 περιπτώσεις καρκίνου του μαστού ως ανεπιθύμητη ενέργεια ενός εμβολίου, εκ των οποίων 77 από τα περιστατικά αναφέρονται μετά από εμβόλια για τον COVID-19.

Τι μας δείχνει η τρέχουσα έρευνα

Η τρέχουσα έρευνα υποδηλώνει ότι τα εμβόλια του COVID άλλαξαν το έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο είναι πιθανό να αλλάξει το προσαρμοστικό ανοσοποιητικό σύστημα.

Μέσα στο σώμα, έχουμε τα έμφυτα ανοσοκύτταρα που είναι ταχείας δράσης, φλεγμονώδη και στοχεύουν όλα τα ξένα μόρια με τον ίδιο τρόπο.

Μερικά από αυτά τα έμφυτα ανοσοκύτταρα θα ενεργοποιήσουν τελικά τα προσαρμοστικά ανοσοκύτταρα, που ονομάζονται Τ και Β κύτταρα. Αυτά τα κύτταρα αρχίζουν να λειτουργούν λίγες μέρες μετά τη μόλυνση και απαιτούν ενεργοποίηση από τα έμφυτα κύτταρα του ανοσοποιητικού για να λειτουργήσουν σωστά. Αυτά τα Τ και Β κύτταρα στοχεύουν λοιμώξεις και καρκίνους μέσω συγκεκριμένων και ποικίλων οδών. Δημιουργούν μια ανοσολογική μνήμη στη συνέχεια, έτσι ώστε το ανοσοποιητικό σύστημα να είναι σε θέση να δράσει πιο γρήγορα την επόμενη φορά.

Εγγενείς Μεταβολές Ανοσοποιητικού Συστήματος: Ιντερφερόνες

Οι ιντερφερόνες (IFN) είναι αντιικές πρωτεΐνες. Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι: ο τύπος I, II και III, που κατηγοριοποιούνται με βάση τους υποδοχείς στους οποίους δεσμεύεται κάθε IFN.

Μία από τις πιο σημαντικές IFN είναι η IFN τύπου 1. δρα σε παγκόσμιο επίπεδο, στοχεύοντας πολλούς ιστούς και όργανα για την προστασία από λοιμώξεις, αυτοάνοσα νοσήματα, καθώς και από καρκίνους.

Μελέτες δείχνουν ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικά στην πρώιμη ανταπόκριση στη μόλυνση και τον καρκίνο.

«Η διαταραχή της σηματοδότησης IFN τύπου 1 συνδέεται με πολλούς κινδύνους ασθενειών, κυρίως με καρκίνο, καθώς η σηματοδότηση τύπου 1 IFN καταστέλλει τον πολλαπλασιασμό τόσο των ιών όσο και των καρκινικών κυττάρων διακόπτοντας τον κυτταρικό κύκλο», οι συγγραφείς, με επικεφαλής την Dr. Stephanie Seneff από το Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης της Τεχνολογίας έγραψε.

Epoch Times Photo
Δρ Στέφανι Σενέφ. (Ευγενική προσφορά της Stephanie Seneff)

Η IFN-άλφα και η IFN-βήτα είναι IFN τύπου 1. Αυτά τα μόρια ειδοποιούν άλλα κύτταρα για έναν ιό ή καρκίνο και επίσης σταματούν τον πολλαπλασιασμό των μολυσμένων και καρκινικών κυττάρων, προκαλώντας τον θάνατο των άρρωστων κυττάρων.

Ωστόσο, η έρευνα για τα εμβόλια πρωτεΐνης ακίδας και mRNA υποδηλώνει ότι η δράση της IFN-alpha μπορεί να επηρεαστεί όταν εκτεθεί σε πρωτεΐνη ακίδας.

Μια μελέτη που εξέθεσε ανθρώπινα κύτταρα σε ακίδα πρωτεΐνης DNA για να παρακινήσει το κύτταρο να παράγει πρωτεΐνη ακίδας διαπίστωσε ότι το κύτταρο έστειλε την πρωτεΐνη ακίδας με δύο μορφές microRNAs (miRNAs) που ανέστειλαν μόρια που ενεργοποιούσαν την IFN-άλφα/βήτα.

Το miRNA είναι σύντομοι κλώνοι μορίων RNA που συνδέονται με το DNA των κυττάρων και επομένως μπορούν να ρυθμίσουν τη δραστηριότητα των κυττάρων. Αυτά τα δύο miRNA ανέστειλαν μια βασική πρωτεΐνη που ενεργοποιεί την οδό IFN-alpha/beta. Αυτό σημαίνει ότι τα εμβολιασμένα άτομα θα έχουν μειωμένη απόκριση IFN-άλφα/βήτα και φτωχότερη ανοσολογική κάθαρση.

Η Σενέφ είπε ότι τα μειωμένα συμπτώματα στους εμβολιασμένους είναι πιθανά λόγω αυτής της μειωμένης οδού, καθώς τα αρχικά συμπτώματα του COVID-19 προκαλούνται από ενέργειες της δράσης της ιντερφερόνης. Αυτός είναι ο λόγος που πολλά εμβολιασμένα άτομα μολύνονται με συμπτώματα ανάκαμψης του καρκίνου.

«[Οι εμβολιασμένοι] δεν παρουσιάζουν τα συμπτώματα… μην αισθάνεστε άρρωστοι, αλλά στην πραγματικότητα, μεταδίδετε την ασθένεια σαν τρελοί επειδή δεν την καταπολεμάτε».

Αυτό σημαίνει επίσης ότι ο ιός θα παραμείνει στα εμβολιασμένα άτομα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και εάν η ασθένεια δεν εξαλειφθεί μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια στη συνέχεια.

Αυτή η υπόθεση είναι επίσης σύμφωνη με τα ποσοστά νοσηλείας και θνησιμότητας στη Νέα Νότια Ουαλία , μια πολιτεία της Αυστραλίας όπου πάνω από το 95 τοις εκατό του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως, με πολλούς ανθρώπους να λαμβάνουν ένα ή δύο αναμνηστικές δόσεις.

Τα ποσοστά νοσηλείας και τα ποσοστά θνησιμότητας είναι σημαντικά υψηλότερα στην ενισχυμένη και πλήρως εμβολιασμένη κοόρτη, με χαμηλότερα ποσοστά στους μη εμβολιασμένους και στους ασθενείς που έχουν λάβει μόνο μία δόση.

Μειωμένη απόκριση Τ-κυττάρων

Τα Τ-κύτταρα και τα Β-κύτταρα είναι προσαρμοστικά ανοσοκύτταρα, που σημαίνει ότι εμπλέκονται σε συγκεκριμένες και στοχευμένες επιθέσεις αντί να επιτίθενται σε όλους τους ξένους εισβολείς με τον ίδιο τρόπο, κάτι που κάνουν τα έμφυτα ανοσοκύτταρα.

Και οι δύο τύποι κυττάρων είναι πολύ ισχυροί, αλλά και οι δύο πρέπει να ενεργοποιηθούν πρώτα μέσω των έμφυτων οδών του ανοσοποιητικού συστήματος για να αναπτύξουν ισχυρές, καθορισμένες επιθέσεις.

Τα φονικά Τ-κύτταρα μάχονται στενά με άρρωστα και καρκινικά κύτταρα ανοίγοντας τρύπες σε αυτά, ενώ τα Β πλασματοκύτταρα λειτουργούν σε μεγάλη απόσταση, απελευθερώνοντας αντισώματα στα υγρά του σώματος για να περιβάλλουν και να εξουδετερώσουν τοξίνες, βακτήρια και ιούς. Τα Β-κύτταρα παίζουν επίσης ρόλο στον καρκίνο, αν και η λειτουργία και η σημασία τους δεν είναι καλά κατανοητές.

Τα Τ-κύτταρα έχουν μελετηθεί εκτενώς για τον σημαντικό ρόλο που παίζουν στον καρκίνο σκοτώνοντας απευθείας τα καρκινικά κύτταρα. Η δραστηριότητα των Τ-κυττάρων έχει χρησιμοποιηθεί συχνά για την πρόβλεψη των αποτελεσμάτων της νόσου σε ασθενείς με καρκίνο.

Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η έμφυτη λειτουργία του ανοσοποιητικού έχει αλλοιωθεί σε όσους έλαβαν εμβόλια COVID. Μια μελέτη προεκτύπωσης διαπίστωσε ότι οι υποδοχείς που ενεργοποιούν τη δράση των Τ-κυττάρων, συμπεριλαμβανομένου του TLR7/8 (οι υποδοχείς 7 και 8), είναι μειωμένοι σε εμβολιασμένα άτομα.

Επιπλέον, μια κινεζική μελέτη ατόμων που έχουν εμβολιαστεί με εμβόλια COVID-19 που προκαλούν πρωτεΐνες ακίδας διαπίστωσε ότι η γονιδιακή δραστηριότητα για τις πρωτεΐνες και τις οδούς που ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται έχουν αλλάξει στα περισσότερα κύτταρα του ανοσοποιητικού.

Αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με την παραδοσιακή κατανόησή μας για την οδό ενεργοποίησης των έμφυτων ανοσοκυττάρων προς τα Τ-κύτταρα και εάν τα εμβολιασμένα άτομα θα έχουν ανοσοποιητικό σύστημα που ανταποκρίνεται παρόμοια με το πώς ήταν πριν από τον εμβολιασμό.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι η δραστηριότητα των Τ-κυττάρων μειώθηκε καθώς και μια αυξημένη φλεγμονώδης απόκριση τις άμεσες εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό, η οποία, μακροπρόθεσμα, θέτει τους ανθρώπους σε κίνδυνο για καρκίνο.

«Αυτά τα δεδομένα υποδεικνύουν ότι μετά τον εμβολιασμό, τουλάχιστον μέχρι την 28η ημέρα, εκτός από τη δημιουργία εξουδετερωτικών αντισωμάτων, το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των λεμφοκυττάρων (Τ-κύτταρα, Β-κύτταρα, κύτταρα φυσικών φονέων) και μονοκυττάρων (έμφυτα ανοσοκύτταρα). ήταν ίσως σε πιο ευάλωτη κατάσταση», έγραψαν οι συγγραφείς.

Αυτά τα ευρήματα συμπίπτουν με τις παρατηρήσεις του παθολόγου Dr. Ryan Cole στο ιατρικό του εργαστήριο, Cole Diagnostics.

Ο Κόουλ είπε στον Jan Jekielek στο American Thought Leaders ότι αφότου άρχισαν να κυκλοφορούν οι εμβολιασμοί στον ηλικιωμένο πληθυσμό, παρατήρησε την επανεμφάνιση του Molluscum contagiosum, ενός ιού παραευλογιάς που οι περισσότεροι άνθρωποι προσβάλλονται στην παιδική ηλικία και διατηρείται υπό έλεγχο από το ανοσοποιητικό σύστημα από την εφηβεία και μετά.

Αν και η άνοδος είναι ασυνήθιστη, καθώς ο Κόουλ είδε περισσότερες περιπτώσεις, ανησυχούσε ότι τα εμβόλια μπορεί να οδηγούν σε μια μορφή «ανοσολογικής απορρύθμισης», που σημαίνει πιθανή κατάρρευση των καθιερωμένων ανοσολογικών ελέγχων. Δεδομένου ότι αυτοί οι ιοί συνήθως διατηρούνται υπό έλεγχο από τα Τ-κύτταρα, τα οποία κρατούν επίσης υπό έλεγχο τους καρκίνους, η απώλεια της ανοσολογικής μνήμης έναντι των ιών θα μπορούσε να είναι σημάδι απώλειας ελέγχου στους καρκίνους.

«Περίπου ένα ή δύο μήνες αργότερα, ξαφνικά υπάρχουν ορισμένοι τύποι καρκίνου που βλέπω συνήθως στο εργαστήριο, μετά από 500.000 ασθενείς… Άρχισα να βλέπω καρκίνους του ενδομητρίου να αυξάνονται και να υπάρχει συγκεκριμένος τύπος… Μελανώματα, άρχισα να βλέπω όλο και πιο συχνά επίσης.”

Έκτοτε μοιράστηκε τα ευρήματά του σε άλλες διαλέξεις και διαπίστωσε ότι κι άλλοι γιατροί και νοσηλευτές σε όλο τον κόσμο έχουν κάνει παρόμοιες παρατηρήσεις για αυξημένα ποσοστά περιπτώσεων καρκίνου.

Μια ανάλυση από το The Expose στα δεδομένα VAERS έδειξε επίσης αύξηση του καρκίνου μετά τα εμβόλια COVID-19 κατά 143.233 τοις εκατό.

Epoch Times Photo
Μια φωτογραφία χωρίς ημερομηνία της Cheryl Rolf και του αείμνηστου συζύγου της John Rolf (ευγενική προσφορά της Cheryl Rolf).

Ανάπτυξη καρκίνου μετά τον εμβολιασμό

Εκτός από την υποτροπή των καρκίνων, υπάρχουν επίσης περιπτώσεις αιφνίδιας ανάπτυξης καρκίνου σε άτομα που προηγουμένως δεν είχαν καρκίνο μετά τον εμβολιασμό.

Η Cheryl Rolf μοιράστηκε την εμπειρία του αείμνηστου συζύγου της John Rolf με μια ξαφνική εμφάνιση καρκίνου του οισοφάγου μέσα σε ένα ή δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό.

«Εμβολιάστηκε με το πρώτο εμβόλιο την 1η Μαρτίου 2021 και στη συνέχεια με το δεύτερο εμβόλιο στις 29 Μαρτίου», είπε η Σέριλ Ρολφ, η σύζυγός του στους The Epoch Times κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Λίγες μέρες μετά τον δεύτερο εμβολιασμό του, ο Τζον, που ήταν πάντα υγιής, άρχισε να βήχει και σύντομα πνιγόταν σποραδικά από το φαγητό του και «αυξήθηκε σταδιακά σε συχνότητα με την πάροδο του χρόνου».

Τον Αύγουστο, ο γιατρός του John τον έστειλε για σάρωση, δείχνοντας ύποπτη ανάπτυξη στη βάση του οισοφάγου, και στα τέλη Αυγούστου, ο John διαγνώστηκε με καρκίνο του οισοφάγου σταδίου 3.

«Ο ογκολόγος είπε ότι σημάδεψε τον [Τζον] χημειοθεραπευτικά», είπε η Ρολφ. «Σχεδίασε για αυτόν [τον Τζον] να αναρρώσει πλήρως από αυτό».

Ο καρκίνος του οισοφάγου είναι μια σπανιότερη μορφή καρκίνου που προσβάλλει κυρίως άνδρες ηλικίας 45 έως 70 ετών. Το κάπνισμα, η μακροχρόνια μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, η παλινδρόμηση της χολής, τα νευρικά προβλήματα στον οισοφάγο και η παχυσαρκία αποτελούν κίνδυνο καρκίνου του οισοφάγου.

Λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία του Τζον 68 ετών εκείνη την εποχή, διέτρεχε κίνδυνο. Ωστόσο, δεν είχε ιατρικό ή οικογενειακό ιστορικό καρκίνου. Επίσης, δεν είχε παλινδρόμηση στομάχου, ούτε κάπνιζε, και έπινε μόνο αλκοόλ περιστασιακά. Δεν ήταν παχύσαρκος.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Τζον ξεκίνησε τη χημειοθεραπεία και την ακτινοθεραπεία και ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη εμπειρία για αυτόν.

Το πρόβλημα του Τζον με την κατάποση επιδεινώθηκε σύντομα, σε συνδυασμό με τη ναυτία και την αλλοιωμένη αίσθηση της γεύσης από τη χημειοθεραπεία, και σύντομα «φαινόταν να έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια να φάει ή να πιει».

«Ο [Τζον] υποτίθεται ότι έπαιρνε περισσότερη τροφή και υγρά – έμπαινε λίγο μέσα – αλλά έφτυνε επίσης πολύ κίτρινο φλέγμα… δεν μπορούσε απλώς να πίνει πράγματα όπως εσείς και εγώ. Πρέπει να πιει μια γουλιά και να προσπαθήσει να την κατεβάσει».

Η αφυδάτωση και η απώλεια βάρους σήμαιναν ότι χρειαζόταν και ενυδάτωση μία φορά κάθε τρεις μέρες.

Ο Τζον ολοκλήρωσε το θεραπευτικό του σχήμα στα μέσα Οκτωβρίου 2021 και οι γιατροί σχεδίασαν να κάνει φυσική ανάκαμψη από τη θεραπεία, να ανακτήσει τη δύναμή του και στη συνέχεια να αφαιρέσει τον όγκο του μέσω χειρουργικής επέμβασης.

Ωστόσο, στις 25 Οκτωβρίου, τρεις μέρες αφότου έλαβε την τελευταία του υδροσύντηξη, ο Τζον πέθανε στον ύπνο του.

«Σηκώθηκα και μου είπε «θέλω να κοιμηθώ λίγο ακόμα» και δεν σηκώθηκε. Πήγα και κοίταξα [αργότερα] και είχε πεθάνει».

Η Ρολφ κάλεσε το 911 και έφερε τον Τζον στην πλάτη της και του έκανε μαλάξεις ΚΑΡΠΑ μέχρι να έρθουν οι γιατροί, αλλά ο Τζον είχε φύγει.

«Ήταν μια φρικτή εμπειρία.»

Δεκατέσσερις περιπτώσεις καρκίνου του οισοφάγου έχουν αναφερθεί στο VAERS συνολικά για όλα τα εμβόλια, εκ των οποίων το ένα περιελάμβανε μεταστατικό καρκίνο (στάδιο 4). Έντεκα περιπτώσεις καρκίνου του οισοφάγου αναφέρθηκαν ως ανεπιθύμητο συμβάν του εμβολίου για τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης καρκίνου μεμονωμένου σταδίου 4.

Πολλαπλό Μυέλωμα Μετά από Εμβολιασμό mRNA

Ο Stanley Pruszynski μοιράστηκε επίσης την ξαφνική ανάπτυξη πολλαπλού μυελώματος της συζύγου του μετά από δύο δόσεις του εμβολίου COVID-19 Moderna.

Το πολλαπλό μυέλωμα είναι ένας «καρκίνος στο αίμα… δεν υπάρχει θεραπεία για αυτό γιατί δεν μπορείτε να θεραπεύσετε τον καρκίνο του αίματος», είπε ο Pruszynski.

Επηρεάζει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, καθιστώντας τους ασθενείς ιδιαίτερα σε κίνδυνο να πεθάνουν από λοιμώξεις.

Η πλειοψηφία των ασθενών με πολλαπλό μυέλωμα σε ύφεση υποτροπιάζει σε λίγα χρόνια και οι περισσότεροι αργότερα θα υποκύψουν σε επιπλοκές της νόσου, ιδιαίτερα σε λοιμώξεις.

Η σύζυγος του Pruszynski, Bonnie, τότε 69 ετών, ήταν υγιέστατη σε όλη της τη ζωή. Υιοθετήθηκε από την οικογένειά της, επομένως είναι άγνωστο εάν η οικογένειά της έχει ιατρικό ιστορικό καρκίνων, αλλά δεν είχε ιατρικό ιστορικό προηγούμενου καρκίνου.

Ο Pruszynski είπε ότι η Bonnie ήταν πολύ καλή. Οι δυο τους έκαναν βόλτες πέντε μιλίων την ημέρα και συνήθως ήταν αυτός που θα ήθελε να κάνει ένα διάλειμμα.

Ωστόσο, δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση της Moderna τον Φεβρουάριο, η Bonnie εμφάνισε συμπτώματα γρίπης με συνεχή βήχα και νυχτερινές εφιδρώσεις και δεν κοιμόταν καθόλου.

Αυτά τα συμπτώματα παρέμειναν και η φαρμακευτική αγωγή ελάχιστα βελτίωσε την κατάστασή της. Άρχισε να αισθάνεται αδύναμη και ζητούσε διαλείμματα στις βόλτες πριν το κάνει ο Pruszynski. Συχνά φοβόταν, έπεφτε και χρειαζόταν να κρατηθεί από τους τοίχους όταν περιηγείτο στο διαμέρισμά της.

Τον Απρίλιο, η Bonnie έπεσε και μεταφέρθηκε στα επείγοντα.

Κατά την εισαγωγή, τα επίπεδα αιμοσφαιρίνης της ήταν τόσο χαμηλά που της έκαναν μετάγγιση αίματος.

«Οι [γιατροί] προσπάθησαν να κάνουν κάποιες εξετάσεις αίματος, το αίμα δεν διαχωριζόταν σωστά για να κάνει την εξέταση… Λοιπόν, αποδεικνύεται ότι ήταν λόγω των επιπέδων αιμοσφαιρίνης της», είπε ο Pruszynski.

Τον Ιούνιο, η Bonnie διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα και ξεκίνησε χημειοθεραπεία. Ξεκίνησε τη θεραπεία με βλαστοκύτταρα τον Δεκέμβριο του 2021 και πέρασε τα Χριστούγεννα στο νοσοκομείο.

Η θεραπεία με βλαστοκύτταρα είναι μια επικίνδυνη αλλά φιλόδοξη θεραπεία για την επαναφορά του ανοσοποιητικού συστήματος.

Αρχικά, τα βλαστοκύτταρα θα συλλεχθούν από το σώμα και θα αποθηκευτούν. Στη συνέχεια, τα άλλα λευκά αιμοσφαίρια στο σώμα θα εξαφανιστούν, συχνά χρησιμοποιώντας χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία. Μόλις εξαλειφθεί το ανοσοποιητικό σύστημα, (δια της καταστολής με την χημειοθεραπεία-ακτινοβολία) τα βλαστοκύτταρα θα μεταφερθούν πίσω στο σώμα για να επανεκκινήσει το ανοσοποιητικό σύστημα εκ νέου.

Η κόπωση της Bonnie βελτιώθηκε και ο καρκίνος της πήγε σε ύφεση, αλλά εξακολουθεί να αισθάνεται αδύναμη. Οι δυο τους περπατούν τώρα ένα τέταρτο του μιλίου την ημέρα, σε σύγκριση με τα πέντε μίλια που έκαναν παλιά.

Η Bonnie εργάζεται πλέον εξ αποστάσεως με μειωμένο ωράριο. Ο Pruszynski εκτιμά ότι ο μισθός της είναι πιθανό να μειωθεί στο μισό.

Ο Pruszynski είπε ότι η Bonnie είχε υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης στο αίμα για πολλά χρόνια. Αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι πρόδρομος ασθενειών και συχνά συνοδεύεται από συμπτώματα, αν και η Bonnie δεν επηρεάστηκε.

Ως εκ τούτου, ο Pruszynski υποψιάζεται ότι το εμβόλιο, ιδιαίτερα η πρωτεΐνη ακίδας που παράγει, η οποία είναι γνωστό ότι είναι τοξική, μπορεί να έχει πυροδοτήσει κάτι στο ανοσοποιητικό σύστημα της Bonnie που οδηγεί σε καρκίνο του αίματος.

«Της δίνουν μια εκτίμηση διίσως πέντε έως 10 ετών, ίσως και λιγότερο. Δεν ξέρουν πραγματικά. Δεν έχουν ιδέα, αλλά τελικά θα τη σκοτώσει».

Υπάρχουν συνολικά 89 περιπτώσεις πολλαπλού μυελώματος που αναφέρθηκαν στο VAERS, συμπεριλαμβανομένου του πολλαπλού μυελώματος πλάσματος, του υποτροπιάζοντος μυελώματος και του υποτροπιάζοντος πολλαπλού μυελώματος πλάσματος για όλα τα εμβόλια, και 65 από τις περιπτώσεις αναφέρθηκαν για εμβόλια COVID-19.

ΠΗΓΗ:https://www.theepochtimes.com/new-and-recurrent-cancers-after-mrna-vaccines-studies-suggest-immune-changes_4669064.html?utm_source=healthnoe&utm_campaign=health-2022-08-20&utm_medium=email&est=7NeC1YW4To8qWwUIC61jX9YI01qNniCe0NqOlygveKYapcgH7xjmpVnNujH4u0ldGmke

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.