Περί κλιματικής αλλαγής και της απόλυτης υποκρισίας των Stars

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ… ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΤΕ!!!

30 Αυγούστου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

Ο ακτιβιστής του κλίματος Harrison Ford εκτίθεται για την οικολογική υποκρισία του που πετά με ιδιωτικό τζετ

“Θεοποιήσαμε και κάναμε φίρμες ηθοποιούς του Χόλιγουντ, που στην πλειοψηφία τους δεν είται τίποτ’ άλλο, από ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και από φερέφωνα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

Καλλιόπη Σουφλή

Ο Harrison Ford, διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ, ταξιδεύει συχνά με ιδιωτικό τζετ τους τελευταίους μήνες, παρά τον γνωστό ακτιβισμό του για την κλιματική αλλαγή.

Το ιδιωτικό τζετ του Ford, ένα Cessna Citation Sovereign αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον οκτώ ταξίδια που εκτείνονται σε περίπου 5.284 μίλια και εκπέμπουν περίπου 35 μετρικούς τόνους διοξειδίου του άνθρακα σε λιγότερο από δύο μήνες, σύμφωνα με στοιχεία από το ADS-B Exchange και τα Celebrity Jets.

Ο Ford, ωστόσο, έχει κάνει τακτικές εμφανίσεις σε παγκόσμια συνέδρια για το κλίμα, καλώντας ιδιώτες και κυβερνητικούς ηγέτες να υποστηρίξουν τις προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών και την αποτροπή της καταστροφικής υπερθέρμανσης του πλανήτη.

“Είναι δύσκολο να διαβάζεις τα πρωτοσέλιδα – πλημμύρες, πυρκαγιές, λιμούς, λοιμούς – και να λες στα παιδιά σου ότι όλα είναι εντάξει”, παρατήρησε σε μια σύνοδο κορυφής για τη διατήρηση της φύσης στη Γαλλία πέρυσι.

Δεν είναι όλα εντάξει. Γαμώτο, δεν είναι εντάξει. Είναι εντάξει να αισθάνεστε απογοήτευση, άγχος, θλίψη, αλλά μην το βάζετε στα πόδια. Φωνάξτε για δικαιοσύνη, δικαιοσύνη για τη μητέρα φύση”.

“Η Γη έχει αναντικατάστατα οικοσυστήματα πλούσια σε άνθρακα και βιοποικιλότητα“, συνέχισε.Διατηρώντας μόνο ένα μικρό μέρος αυτών των υγροτόπων, των τροπικών δασών και των μαγγρόβιων, μπορούμε να προστατεύσουμε την άγρια ζωή, τον αέρα, το νερό, τις θέσεις εργασίας για τρόφιμα και το κλίμα”.

Ο Ford πρόσθεσε ότι μια νεότερη γενιά ακτιβιστών για το κλίμα έχει την ενέργεια και τη συνείδηση να κάνει “αυτό που εμείς δεν μπορέσαμε ακόμη να κάνουμε”.

“Αν δεν σταματήσουμε την καταστροφή του φυσικού κόσμου, τίποτα άλλο δεν θα έχει σημασία”, δήλωσε ο Ford κατά τη διάρκεια ξεχωριστής ομιλίας του στην Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για το Κλίμα το 2020.

Αλλά το τζετ του Ford έχει εκπέμψει στο περιβάλλον περισσότερο άνθρακα σε λιγότερο από δύο μήνες από ό,τι καίει ο μέσος Αμερικανός κάθε δύο χρόνια και ο μέσος άνθρωπος παγκοσμίως κάθε εννέα χρόνια.

Το μέσο αποτύπωμα άνθρακα ενός Αμερικανού είναι 16 τόνοι ετησίως, ενώ ο μέσος άνθρωπος παγκοσμίως καίει περίπου 4 τόνους ετησίως, σύμφωνα με το The Nature Conservancy.

Τους τελευταίους δύο μήνες, το αεροσκάφος ταξίδευε συχνά από και προς το προάστιο Hawthorne του Λος Άντζελες, στην Καλιφόρνια, το Jackson Hole, στο Wyoming, και το Idaho Falls, στο Idaho, όπως έδειξαν τα δεδομένα παρακολούθησης πτήσεων.

Η μεγαλύτερη πτήση που παρακολουθήθηκε ήταν ένα ταξίδι 1.203 μιλίων από τη Γουιτσιτά του Κάνσας στο Χόθορν. Μόνο αυτό το ταξίδι έκαψε επτά μετρικούς τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

Ο εκπρόσωπος του Ford δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο Ford, ωστόσο, δεν είναι ο μόνος διάσημος και ακτιβιστής για το κλίμα που προτιμά τα ταξίδια με ιδιωτικό τζετ από τις εμπορικές αεροπορικές εταιρείες.

Ο σκηνοθέτης του Χόλιγουντ Steven Spielberg έκαψε καύσιμα τζετ αξίας 116.159 δολαρίων μεταξύ 23 Ιουνίου και 22 Αυγούστου, όπως είχε αναφέρει προηγουμένως το Fox News Digital.

Το Gulfstream G650 του Spielberg πέταξε περισσότερα από 17.000 μίλια και έκαψε τουλάχιστον 179 μετρικούς τόνους άνθρακα σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Ο Leonardo DiCaprio έχει πετάξει με ιδιωτικό τζετ και έχει διανύσει μεγάλες αποστάσεις με γιοτ, ενώ παράλληλα προωθούσε ακραία μέτρα για το κλίμα και υποστήριζε οικονομικά τις ενοχλητικές αγωγές κατά των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών. Ο ηθοποιός πέταξε περίπου 8.000 μίλια με ιδιωτικό τζετ το 2016 για να παραλάβει ένα περιβαλλοντικό βραβείο.

Επιπλέον, η Taylor Swift και τα μέλη της οικογένειας Kardashian αντιμετώπισαν πρόσφατα πυρά για τη συχνή χρήση ιδιωτικών τζετ.


***********

Δικτυογραφία:

Private Jet-Flying Climate Activist Harrison Ford Exposed For Eco-Hypocrisy

https://climatechangedispatch.com/private-jet-flying-climate-activist-harrison-ford-exposed-for-eco-hypocrisy/

Πηγή  και μετάφραση, ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ και https://attikanea.info/%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BD%CE%B5%CE%B1%CF%83-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B7%CF%83/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.