Τι 2009, τι 2022, η απουσία δικαιοσύνης στη χώρα και η έλλειψη κάθαρσης συνεχίζεται. Ως πότε;

Από τη Δικαιοσύνη ν’ αρχίσετε… Επαναφέρετε τη δικαιοσύνη σ’ αυτή τη χώρα για να επαναφέρετε την κοινωνική ειρήνη και την κοινωνική της ευημερία.

6 Σεπτεμβρίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή

Από τη Δικαιοσύνη πρέπει να αρχίσουν πρώτα…
Εκεί πρέπει να φέρουν τη διαφάνεια, την εντιμότητα, τη μόρφωση και εκπαίδευση των ανεπαρκών δυστυχώς, δικαστών, και πάνω απ’ όλα εκεί πρέπει να φέρουν την ανεξαρτησία των δικαστών από το σφιχταγκάλιασμα της εκτελεστικής εξουσίας.

Γράφτηκε πριν δώδεκα χρόνια, αλλά είναι πιο επίκαιρο από ποτέ… και όχι μόνο γιατί η εκπόρνευσή της έχει τρυπήσει τον πάτο του βόθρου της, αλλά γιατί η συντάκτης, δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο… και σταματώ εδώ… κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε… 
Μέσα στον ζόφο της διαπλοκής, της διαφθοράς και της διαστροφής της Α-δικαιοσύνης, πάντα θα υπάρχουν οι λίγοι φωτεινοί φάροι…
Καλλιόπη Σουφλή
Πέρασε ήδη μία εβδομάδα από τότε που η νέα Κυβέρνηση ανέλαβε τα καθήκοντα της…
Ο πρώτος ενθουσιασμός και χαρά που ξεφορτωθήκαμε τους γαλάζιους αρχίζει να καταλαγιάζει και τώρα ο βραχνάς των φοβερών προβλημάτων της καθημερινότητάς μας ορθώνεται πάλι μπροστά μας και σκοτεινιάζει τη μικρή λάμψη ελπίδας που για λίγο ξαστέρωσε το βαθύ μας σκοτάδι…
Σκέφτομαι τι θέλει άραγε να πετύχει αυτή η Κυβέρνηση και τι θα μπορούσε να κάνει για να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσής μας?
Και κυρίως σκέφτομαι από που πρέπει ν’ αρχίσει??
Δεν ξέρω, αλλά όποιο πρόβλημα κι αν σκεφτώ, ό,τι και αν θεωρήσω ότι πρέπει να αλλάξει για να δούμε άσπρη μέρα, πάντα ο νους μου σκοντάφτει πάνω στο ογκώδες, και ακανθώδες πρόβλημα της δικαιοσύνης!!
Λες κι είναι μια μόνιμη κλειστή φραγή, που εμποδίζει το δρόμο προς κάθε πρόοδο… που κλείνει τις χαραμάδες από τις οποίες θα περάσει το φως…
Πώς θα επιλέξεις ας πούμε αξιοκρατικά τους συνεργάτες και εργαζόμενους σε κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, αν δεν υπάρχει δικαιοσύνη?
Πώς θα αισθανθεί ο πολίτης ότι τον σέβονται στις δημόσιες υπηρεσίες, αρχές, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και οπουδήποτε αλλού, αν όλοι δεν λειτουργούν με στόχο να πράξουν το καθήκον τους, με εντιμότητα, ξέροντας ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν θα τους επιτρέψει να παρανομήσουν?
Η ατιμωρησία έγινε η μάστιγα και η αιτία των κακών τα τελευταία χρόνια, στην Ελλάδα.Από τη Δικαιοσύνη πρέπει να αρχίσουν πρώτα…
Εκεί πρέπει να φέρουν τη διαφάνεια, την εντιμότητα, τη μόρφωση και εκπαίδευση των ανεπαρκών δυστυχώς, δικαστών, και πάνω απ’ όλα εκεί πρέπει να φέρουν την ανεξαρτησία των δικαστών από το σφιχταγκάλιασμα της εκτελεστικής εξουσίας.
Επί Ν.Δ. είδαμε ότι σοβαρές υποθέσεις που απασχόλησαν το δημόσιο συμφέρον τέθηκαν στο αρχείο… και πολλά λαμόγια βγήκαν λάδι!!
Όμως αν γι αυτό φταίνε οι Νεοδημοκράτες άλλο τόσο φταίνε και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για το νόμο που έφτιαξαν και εκτενώς έχω παλιότερα αναλύσει με τον οποίο έδωσαν δικαιοδοτική εξουσία σε ένα εισαγγελέα να αποφασίζει εντελώς μόνος του για το αν θα κινήσει την ποινική δίωξη ή αν θα θέσει τη δικογραφία στο αρχείο…
Αυτό ήταν η αρχή για τον ευτελισμό κάθε έννοιας δικαίου, αφού με έναν εισαγγελέα η εξουσία κάνει τη δουλειά της, άριστα!!
Και τον κάνει και αρχηγό της ΕΥΠ αν φανεί καλό παιδί!!!

Δεν θέλει πολλά, απλά βήματα, κλειδιά για να παταχτεί η εγκληματικότητα από τον τελευταίο αλλοδαπό εγκληματία, μέχρι τα μεγαλόσχημα κυβερνητικά και πολιτικά πρόσωπα!

Διάβασα ένα γράμμα αναγνώστη στη σχετική στήλη στα ΝΕΑ της 8-10-2009 που μιλάει για την ατιμωρησία και πώς τη νοιώθει ένας απλός πολίτης αυτής της χώρας και αισθάνθηκα μια γροθιά στο στομάχι!!
Διαβάστε τη!! Έχει απόλυτο δίκιο!!
Από την ατιμωρησία ξεκινάει το χάλι μας!!
Από εκεί να αρχίσετε κύριε Γιώργο Παπανδρέου και εσείς κύριε Καστανίδη!!
Από εκεί να αρχίσετε να καθαρίζετε την κόπρο του Αυγείου, με σωστά κριτήρια όμως και με μεθοδευμένες κινήσεις δίκαιες και καίριες για τη λύση του προβλήματος.
Ακούστε τον κόσμο, αφουγκραστείτε την αγωνία του, μαντέψτε τους εφιάλτες του, όταν αναγκαστεί να προστρέξει στη δικαιοσύνη, μετρήστε το χαμένο χρόνο του, σκύψτε στο άγχος του να μη δικαιωθεί, που είναι και το πιθανότερο, αγγίξτε την οργή του και την οικονομική του εξόντωση από τα κυκλώματα των ανάλγητων και αγράμματων πολλές φορές, δικηγόρων, νοιώστε την απόγνωσή του όταν αδικηθεί, αναλογιστείτε ότι μπορεί και να καταστραφεί η ζωή του από μία άδικη δικαστική απόφαση, ή από μία απόφαση δίκαιη μεν αλλά που πέρασαν ατέλειωτα χρόνια μέχρι να εκδοθεί, έτσι ώστε πλέον έχασε τη δύναμή της…Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ πονάει αυτό τον τόπο! Και τον πονάει αβάσταχτα σήμερα, που ξέρει ότι τύποι σαν τους Εφραίμ, Αρσένιο, ή Χριστοφοράκο κυκλοφορούν ελεύθεροι, ενώ το δημόσιο έλλειμμα έχει φθάσει στα ύψη και θα κληθεί ο πολίτης αυτής της χώρας να το πληρώσει!!Επαναφέρετε τη δικαιοσύνη σ’ αυτή τη χώρα για να επαναφέρετε την κοινωνική ειρήνη και την κοινωνική της ευημερία.
Για να επαναφέρετε την ελπίδα στο λαό και την αίσθηση της ασφάλειας που τόσο του έλειψε…Σήμερα διάβασα ότι αποδεσμεύτηκαν αστυνομικοί από την ασφάλεια πρώην υπουργών! για να βγουν μάχιμοι στα τμήματα, που είχαν μείνει άδεια από έμψυχο υλικό!!Ελπιδοφόρο μου φάνηκε αυτό, όπως και ότι θα αποδεσμευτούν τα κρατικά αυτοκίνητα.Σκέψεις που θέλω να γίνουν ελπίδες… κάνω…

ΠΗΓΗ:https://attikanea.info/%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF-%CE%B3%CF%81%CE%BF%CE%B8%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B7-%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AF/

1 σχόλιο

    • Μαρία Κ. στο 7 Σεπτεμβρίου, 2022 στις 11:21 πμ
    • Απάντηση

    Μέχρι να ξυπνήσει ο ελληνικός λαός και να αποφασίσει να πάρει με τις πέτρες όλη την ανθελληνική κι αντίχριστη εγκληματική συμμορία του Μητσοτάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.