Το εμβόλιο της Εταιρείας VALNEVA δεν έχει σχέση με τα mRNA εμβόλια αλλά περιέχει μια αδρανοποιημένη (εξουδετερωμένη) μορφή του ιού COVID-19

Τα νέα εμβόλια της εταιρείας VALNEVA

Το νέο εμβόλιο VALNEVA.Άρθρο του καρδιολόγου Νικόλαου Παναγιωτόπουλου

Το νέο εμβόλιο VALNEVA κατά του κορονοϊού.

Πρόσφατα στον αγώνα κατά του κορονοϊού προστέθηκε και ένα νέο εμβόλιο, αυτό της εταιρείας Valneva. Επειδή πολλοί αναγνώστες των άρθρων μου μου κάνουν την τιμή να με ρωτούν για την προέλευση και τη δράση τους θεωρώ σκόπιμο να παραθέσω τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής για τα εμβόλια αυτά.
Η Valneva είναι μια πολυεθνική εταιρεία που στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει έδρα στη Γαλλία, ενώ δραστηριοποιείται και στο Ηνωμένο Βασίλειο επί Ευρωπαϊκού εδάφους. Η εταιρεία αυτή ασχολείται αποκλειστικά με εμβόλια και ιδιαιτέρως εμβόλια νόσων που απαντώνται στον Τρίτο Κόσμο. Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με την παραγωγή εμβολίων κατά του SARS_COV-2 του γνωστού μας κορονοϊού.

Το νέο εμβόλιο VALNEVA χρησιμοποιεί κλασική δοκιμασμένη μέθοδο.

Ο λόγος που καθυστέρησε τόσο η παραγωγή του εμβολίου της είναι διότι χρησιμοποιεί μια κλασική, δοκιμασμένη μέθοδο. Αυτή του αδρανοποιημένου ιού. Το εμβόλιο COVID-19 Valneva (αδρανοποιημένο, ανοσοενισχυμένο) (VLA2001) είναι ένα κεκαθαρμένο, αδρανοποιημένο και ανοσοενισχυμένο εμβόλιο ολόκληρου ιού SARS-CoV-2 (Στέλεχος Wuhan hCoV-19/Italy/INMI1-isl/2020) που αναπτύσσεται σε κύτταρα Vero. Η διαδικασία παρασκευής του εμβολίου καθιστά τον ιό ανίκανο να αναπαραχθεί και παρέχει άθικτες πρωτεΐνες ακίδας στην επιφάνεια του ιού. Προστίθενται ανοσοενισχυτικά για να αυξηθεί το μέγεθος των ανοσοαποκρίσεων που προκαλούνται από το εμβόλιο.

Το νέο εμβόλιο VALNEVA:Περιέχει αδρανοποιημένη μορφή του ιού.

Τα εμβόλια αυτά δηλαδή περιέχουν μια αδρανοποιημένη (εξουδετερωμένη) μορφή του ιού που δεν μπορεί να προκαλέσει τη νόσο και ονομάζεται αντιγόνο. Όταν το εμβόλιο χορηγείται σε ένα άτομο, το ανοσοποιητικό του σύστημα αναγνωρίζει το αντιγόνο ως «ξένο σώμα». Διεγείρει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, ώστε να εξουδετερώσουν τον νοσογόνο ιό ή βακτήριο και να δημιουργήσουν αντισώματα εναντίον του.

Ενεργοποιεί επίσης τα ανοσοποιητικά κύτταρα στο αίμα, στον μυελό των οστών και σε ολόκληρο τον οργανισμό, τα οποία ονομάζονται Τ-κύτταρα και Β-κύτταρα. Εάν, αργότερα, το άτομο έρθει σε επαφή με τον πραγματικό ιό ή βακτήριο, το ανοσοποιητικό του σύστημα θα τα «θυμάται». Μπορεί στη συνέχεια να δημιουργήσει γρήγορα τα κατάλληλα αντισώματα και να ενεργοποιήσει τα αντίστοιχα ανοσοκύτταρα ώστε να εξουδετερώσουν τον ιό ή το βακτήριο. Το άτομο προστατεύεται συνεπώς από τη νόσο. Άλλα εμβόλια με αδρανοποιημένο ιό είναι τα εμβόλια για τη γρίπη, τη χολέρα, τη βουβωνική πανώλη, την πολιομυελίτιδα, την ηπατίτιδα Α και τη λύσσα.

Για την παραγωγή του εμβολίου δεν έχουν χρησιμοποιηθεί κύτταρα από ανθρώπινα έμβρυα.

Τα κύτταρα Vero στα οποία γίνεται η επεξεργασία των εμβολίων είναι μια κυτταρική σειρά που ξεκίνησε το 1962 από τον ιστό των νεφρών που προέρχεται από έναν κανονικό, ενήλικο αφρικανικό πράσινο πίθηκο. Η κυτταρική σειρά έχει χρησιμοποιηθεί σε ποικίλες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης βεροτοξινών, της μελέτης της ελονοσίας και της δοκιμής μυκοπλάσματος. Επομένως σύμφωνα με την εταιρεία δεν χρησιμοποιήθηκαν ανθρώπινα εμβρυικά κύτταρα προερχόμενα από εκτρωτικές σειρές. Η εταιρεία δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των εταιρειών που πειραματίζονται σε ανθρώπινα έμβρυα και εκδόθηκε από την Ευρωπαϊκή Εταιρείας Βιοηθικής.

Τα ενισχυτικά της ανοσολογικής απόκρισης είναι υδροξείδιο του αργιλίου (0,5 mg Al3+ συνολικά) και CpG 1018 (κυτοσίνη φωσφο-γουανίνη). Αυτά είναι χημικές ουσίες που δεν παρουσιάζουν κάποια βιοηθική αντένδειξη. Επιπροσθέτως στο εμβόλιο χρησιμοποιούνται: Νάτριο χλωριούχο, Νάτριο φωσφορικό διβασικό άνυδρο (E339), Κάλιο φωσφορικό μονοάνυδρο (E340), Κάλιο χλωριούχο (E508), Ύδωρ για ενέσιμα, ανασυνδυασμένη ανθρώπινη λευκωματίνη (rHA) που παράγεται σε ζυμομύκητες (Saccharomyces cerevisiae). Όλα αυτά αποτελούν γνωστά κοινά έκδοχα πολλών ενέσιμων διαλυμάτων.

Ευκολία στη συντήρηση και τη μεταφορά.

Τα εμβόλια αυτά μπορούν να διατηρηθούν σε κοινό ψυγείο άρα μπορούν να χορηγούνται από τα φαρμακεία και να διατηρούνται σε κοινά οικιακά ψυγεία. Μπορεί να διατηρηθούν ως 15 μήνες. Μπορεί να διατηρηθούν επίσης και έως έξι ώρες εκτός ψυγείου σε θερμοκρασία κάτω των 25ο
Τα εμβόλια της Valvena παρουσιάζουν τις γνωστές άμεσες αντιδράσεις, πόνο και ερεθισμό στο σημείο της ενέσεως, αλλεργική αντίδραση αν υπάρχει ευαισθησία σε κάποιο από τα έκδοχα και πυρετό το πρώτο 24ωρο. Τα μακροπρόθεσμα προβλήματα με βάση τον τρόπο παρασκευής δεν θεωρούνται σημαντικά μια που πρόκειται για μια δοκιμασμένη για δεκαετίες μέθοδο.

2 δόσεις με απόσταση 4 εβδομάδων μεταξύ τους.

Το εμβόλιο χορηγείται σε δύο δόσεις που απέχουν 4 εβδομάδες μεταξύ τους. Δυστυχώς δεν υπάρχουν στοιχεία για συμβατότητα ως ενισχυτική δόση στα ήδη υπάρχοντα m-RNA εμβόλια. Έχουν άδεια για χορήγηση σε άτομα άνω των 12 ετών. Να επισημάνουμε ότι ο ιός που περιέχουν σε αδρανοποιημένη μορφή είναι ο αρχικός κορονοϊός που όμως βρίσκεται ολόκληρος και όχι μόνο η ακίδα του όπως στα m-RNA εμβόλια
Φαίνεται ότι μπήκαμε στην εποχή που θα κυκλοφορήσουν τα εμβόλια που παρασκευάζονται με τις κλασικές γνωστές μεθόδους και δε θα χρειάζονται ειδικά εμβολιαστικά κέντρα και τεράστιες δαπάνες για να συντηρηθούν. Σε συνδυασμό με τη βιοηθική τους ουδετερότητα ίσως αποτελούν καλή πρόταση για όσους θέλουν να εμβολιαστούν για πρώτη φορά.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Άρα από πλευράς βιοηθικής αλλά και αυστηρής ιατρικής δοκιμασίας και με την προηγούμενη εμπειρία που έχουμε από άλλα χρησιμοποιούμενα εμβόλια όπως για τη γρίπη, τη χολέρα, τη βουβωνική πανώλη, την πολιομυελίτιδα, την ηπατίτιδα Α και τη λύσσα μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε εναντίον των παραλλαγών του κορωνοϊού με ελάχιστο φόβο και περίσκεψη για περιπλοκές και παρενέργειες.

ΠΗΓΗ:https://www.cardiodoctor.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%BF-valneva/

1 σχόλιο

    • Μαρία Κ. στο 15 Σεπτεμβρίου, 2022 στις 5:08 πμ
    • Απάντηση

    Δεν χρειάζονται ψευτομπολια θανάτου και παρόμοιες βλακειες… Η πανδημία του κορωνοιου εχει λήξει.. Δεν χρειάζεται καν ούτε κανονικό σωστό εμβόλιο.. Ο βασιλακοπουλος κουνάει το δάχτυλο στους ανεμβολιαστους
    Εκπαιδευτικους
    Και τους απειλεί με αναστολή εργασίας.. Ας τολμήσει να μας θέσει σε αναστολή εργασίας, εγώ δεν τρυπιεμαι
    Επ
    Ουδενι
    Λογω…. Κι ας μείνω ανεργη…

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.