Ανδρέας Λοβέρδος όταν ήταν υπουργός Υγείας: “και δεν πεθαίνουν κιόλας!” Αυτό το φροντίσανε οι επόμενοί σου σινιόρ Λοβέρδο. Κάτω από το όριο της φτώχειας 1 στους 2 συνταξιούχους

Στο θέατρο παραλόγου που ζούμε είναι σχεδόν αστείο να βλέπει κανείς ιστότοπους που έξι χρόνια τώρα διαφήμιζαν το μνημόνιο ως δήθεν σωτηρία της πατρίδας, να αναδεικνύουν τα απάνθρωπα αποτελέσματα της πολιτικής που οι ίδιοι υποστηρίζουν.

Ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει σημασία ποιοι φέρονται να κυβερνούν τη χώρα μετά τον Μάιο του 2010, αφού εφαρμόζουν την ίδια ακριβώς πολιτική εξόντωσής μας από ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ και ΗΠΑ, εντούτοις έχουν λυσσάξει, επειδή τώρα καταστρέφουν τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ κι οι ΑΝΕΛ κι όχι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όπως πριν το 2015.

Ο Ψυχαναλυτής αυτοκτονεί με όσα ακούει από τον ψυχαναλυόμενο σοσιαλήσταρχο

Ο Ψυχαναλυτής αυτοκτονεί με όσα ακούει από τον ψυχαναλυόμενο σοσιαλήσταρχο!

Η ουσία, όμως, παραμένει ίδια και απαράλλακτη, αφού ο ένας συμπληρώνει το έργο του προηγούμενου. Η ουσία είναι ότι το πολίτευμα έχει καταλυθεί και η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή. Η ουσία είναι ότι χθες μεταβιβάστηκαν μεταξύ άλλων οι μετοχές ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο υπερταμείο του Σόιμπλε και δεν άνοιξε μύτη.

Η ουσία είναι ότι εξαναγκάζουν τους νέους σε μετανάστευση ή ανεργία, ότι σκοτώνουν σταδιακά τους συνταξιούχους (όπως ορθά εκθέτει το παρακάτω άρθρο), ότι κλείνουν τις επιχειρήσεις των μεσήλικων και ότι πετάνε στον δρόμο κόσμο με οικογενειακές υποχρεώσεις. Δηλαδή ότι μας σκοτώνουν, χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα προστασίας από κανέναν θεσμό (τη δικαιοσύνη, την αστυνομία, το κοινωνικό κράτος δικαίου), διότι όσοι εξ αυτών εξεγείρονται, το πράττουν μόνο για τον εαυτό τους και μόνο όταν τους μειώνουν τις αποδοχές τους.

Πρέπει επομένως να συνειδητοποιήσουμε ότι οφείλουμε να ανταποκρινόμαστε στον κοινωνικό ρόλο που έχει αναλάβει καθένας από εμάς και ότι ως κοινωνία καλά θα κάνουμε να ενωθούμε και να αντισταθούμε μαζικά σε ένα κράτος που πλέον μας εχθρεύεται ξεκάθαρα. Το άρθρο 120 παρ. 4 του Συντάγματος μας δίνει αυτό το δικαίωμα. Όσο σφίγγει το ζωνάρι, όσο αυξάνονται οι άστεγοι, οι άνεργοι, οι αναξιοπαθούντες, τόσο πιο εύκολο είναι να το καταλάβουμε και κυρίως να το κάνουμε επιτέλους πράξη. Όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ Δικηγόρος από το facebook

Πάμε τώρα στο άρθρο:

Nέα  επιδείνωση  στο βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων επιφέρουν τα 11 ψαλίδια του νόμου Κατρούγκαλου, σύμφωνα με τον πρόεδρο  του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων.
Ο κίνδυνος και νέων μελλοντικών περικοπών  στις συντάξεις είναι σοβαρός αν δεν υπάρξει οικονομική ανάκαμψη και εισροή νέων πόρων στο ασφαλιστικό σύστημα, τονίζει το Ενιαίο Δίκτυο  Συνταξιούχων  παρατηρώντας και τα παρακάτω: (Σ.γ.: Αυτό ξεχάστε το και μη βαυκαλίζεστε ότι θα συμβεί).
 
1. Σήμερα οι   6 στους 10 συνταξιούχους στη χώρα μας παίρνουν σύνταξη κάτω από 700 ευρώ και μάλιστα το 44.8% των συνταξιούχων παίρνουν μηναία σύνταξη κάτω από το όριο σχετικής  φτώχειας των 665 ευρώ. Σε απόλυτους αριθμούς 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν σύνταξη που δεν ξεπερνά το ποσό των 665 ευρώ και η οποία αποτελεί -σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή- το σταθερό όριο σχετικής φτώχειας. (Με όριο επιβίωσης κατ’ αυτή τα 800 ευρώ το μήνα).
 
2. Το 52% των λαϊκών νοικοκυριών στη χώρα μας, λόγω της  υψηλής ανεργίας και της φτώχειας που προκαλούν τα μνημόνια, ζουν από τις συντάξεις των ηλικιωμένων μελών τους.
 
3. Από 20% έως και άνω του 50% μειώθηκαν οι συντάξεις των ήδη συνταξιούχων μέσα από 13 συνεχείς ειδικές ή άλλες πρόσθετες εισφορές-περικοπές που επιβλήθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία  χρόνια σε σημείο πλέον οι συντάξεις να αποτελούν φιλοδωρήματα. Παρόλο που οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί τις 13 μνημονικές περικοπές τα  ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν από τα ελλείμματα τα οποία για εφέτος θα κινηθούν  κοντά στα 4 δις. ευρώ συνολικά.
 
“Το ανελέητο κυνηγητό των συνταξιούχων συνεχίζεται –τονίζει ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων  Νίκος Χατζόπουλος.Η κυβέρνηση-όπως και οι προηγούμενες – μας φτωχοποιεί. Και δυστυχώς θα υπάρξει και συνέχεια, ο αυτόματος κόφτης έρχεται’’. Κάθε χρόνο λόγω των περικοπών όλο και μεγαλύτερος αριθμός συνταξιούχων θα πλησιάζει το όριο της φτώχειας”

Σ.γ.: Έτσι είτε λόγω άθλιων συνθηκών υγειονομικής, ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης είτε γιατί από την αεροφαγία ψόφησε ο γάϊδαρος του Χότζα εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η ΝΔ και τα ΠΑΣΟΚΙΑ τον είχαν μάθει να τρώει αέρα, οι συνταξιούχοι με τις ευλογίες του σινιόρ Λοβέρδου, θα φεύγουν πολύ γρήγορα για τας άνω μονάς. Εις υγείαν σας και στις επόμενες εκλογές μην ξεχάσετε να ψηφίσετε τον Κυριάκο!

Μητσοτάκ Κιν Γιούνγκ

Μητσοτάκ Κιν Γιούνγκ

Θα αποτελειώσει όσα γερόντια θα έχουν ως τότε απομείνει.

http://www.capital.gr/story/3157657

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.