Πλησιάζει η ώρα χάνοντας Χίο και Ρόδο να ξεφορτωθούμε τους εθνοπροδότες όπως έγινε το επάρατο 1974 με την δύσμοιρη Κύπρο;

Για άλλη μια φορά φαίνεται η Ιστορία να επαναλαμβάνεται. Με αίμα και νεκρούς συμπατριώτες μας, νεαρά παιδιά οι πρώτοι νεκροί και μανάδες, σύζυγοι και παιδιά να κλαίνε για τους βιασμούς, τους φόνους, το θανατικό που επακολούθησε.

Το αποτέλεσμα: Να πέσει η χούντα, να καταληφθεί το 34% της Κύπρου και οι σύμμαχοι και φίλοι μας να μας επαναφέρουν το παλιό ολιγαρχικό καθεστώς, το σάπιο και διεστραμμένο η σαπίλα του οποίου έχει φτάσει στο σημερινό αποκορύφωμά και έχει δέσει σαν οικονομική μέγγενη τον ελληνικό λαό στη γερμανική μπότα όπως παλιότερα στον πέρα του Ατλαντικού φίλο και προστάτη μας…

Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά θα γίνει η σωστή ΚΑΘΑΡΣΗ και οι προδότες θα στηθούν ενώπιον μιας αδιάβλητης δικαιοσύνης και θα τιμωρηθούν  όπως τους πρέπει γιατί άφησαν για μια ακόμη φορά απροστάτευτη την Ελλάδα και έρμαιο στα δόντια του νέου Ατατούρκ.

Ελπίζουμε να μη δούμε άλλη μια σφαγή από εκείνους οι οποίοι δεν έμαθαν τίποτα από τα διδάγματα της Ιστορίας πλην της προσωπικής τους βουλευτικής καρέκλας και πως να την εδραιώσουν.

Πως να την κατοχυρώσουν ανεξαρτήτως των ατέλειωτων υποχωρήσεων, των ταπεινωτικών μνημονίων και της παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας  έρμαιο στα χέρια των διεθνών δανειστών και της γερμανικής Ευρώπης.

Έτσι φέρουν την αποκλειστική ευθύνη αλλά για όσα τραγικά γεγονότα επακολούθησαν από το τέλος του 2009 έως τα σήμερα, εις βάρος του ελληνικού λαού τον οποίο πτώχευσαν, ταπείνωσαν, τον οδήγησαν στις αυτοκτονίες και στους θανάτους από έλλειψη σωστής υγειονομικής περίθαλψης μέσα στα άθλια χρεοκοπημένα χωρίς καν τα αναγκαία, νοσοκομεία.

Πλησιάζει η ώρα της ΚΑΘΑΡΣΗΣ έστω και με αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο; Οψόμεθα.

Ένας Ερντογάν οργίλος αν όχι και παραληρηματικός

Ένας Ερντογάν οργίλος αν όχι και παραληρηματικός

Ο Ερντογάν απειλεί με ανάφλεξη στα Ελληνοτουρκικά

Για άλλη μια φορά η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κατά την προσφιλή συνήθεια των τουρκικών ηγεσιών, να δημιουργούν «τεχνητές» κρίσεις κυρίως με την Ελλάδα, όταν στο εσωτερικό της χώρας τους επικρατεί αναταραχή, κατέφυγε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μόνο που αυτή την φορά ο «Σουλτάνος» προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα, τις πάγιες αιτιάσεις της τουρκικής διπλωματίας. Δεν έθεσε απλά θέμα νησιών αλλά Αιγαίου, αμφισβητώντας ανοικτά το διεθνές καθεστώς και τις ισχύουσες συμφωνίες. Η Άγκυρα δεν άργησε να κάνει πράξη τα όσα είπε ο Ερντογάν, καθώς με δύο ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε, αμφισβητεί ουσιαστικά το μισό Αιγαίο, επικαλούμενη τη συνθήκη της Λωζάνης. 

Η πρώτη ανάγνωση είναι σχετικά απλή αλλά μονοδιάστατη. Οι δηλώσεις Ερντογάν έγιναν άραγε για εσωτερική κατανάλωση, προκειμένου να «ερεθίσει» τα εθνικά-ενδεχομένως και εθνικιστικά ένστικτα των συμπατριωτών του. Επιχειρεί προφανώς να αλλάξει την ατζέντα, που είναι ιδιαίτερα «φορτωμένη» στο εσωτερικό. Τα «απόνερα» από το πρόσφατο πραξικόπημα δεν έχουν απομακρυνθεί εντελώς, παρά το πογκρόμ τεράστιας κλίμακας που έχει εξαπολύσει το καθεστώς Ερντογάν. Το κουρδικό ζήτημα παραμένει μεγάλο «αγκάθι» για την Άγκυρα, πόσο μάλλον τη στιγμή που οι Κούρδοι αντάρτες έχουν εντείνει τη δράση τους, προκαλώντας απώλειες στον τουρκικό στρατό. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο με τα φέρετρα των τούρκων στρατιωτών, αποτελούν εικόνες που «αμαυρώνουν» το προφίλ του άτρωτου «Σουλτάνου», που ακούει στο όνομα Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Νέες μομφές κατά του κεμαλικού καθεστώτος

Εκτός από την μη αναγνώριση των διεθνών συνθηκών, ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει την προσπάθεια αποδόμησης του πάλαι ποτέ κραταιού κεμαλικού καθεστώτος. Γι’ αυτό δεν διστάζει να τα βάλει με τον «πατέρα των Τούρκων» και εμπνευστή του κοσμικού κράτους, τον Κεμάλ Ατατούρκ, επιρρίπτοντάς του ευθύνες για την συνθήκη της Λωζάνης (σημείωση στις διαπραγματεύσεις συμμετείχε ο Ισμέτ Ινονού, δεξί χέρι του Κεμάλ και μετέπειτα πρωθυπουργός). 

Από τα λόγια στην πράξη

Τα λόγια αμφισβήτησης του Ερντογάν για το καθεστώς που επικρατεί στο Αιγαίου, έγιναν πράξη λίγες ώρες αργότερα. Η Αγκυρα σε απάντηση δύο ελληνικών αναγγελιών για πραγματοποίηση ασκήσεων στο Αιγαίο, Αεροπορία σε περιοχές που εμπίπτουν είτε σε ελληνικό εναέριο χώρο είτε στο FIR Αθηνών, εξέδωσε δύο ΝΟΤΑΜ όπου ουσιαστικά αμφισβητεί το μισό Αιγαίο! Επικαλούμενη μάλιστα τη συνθήκη της Λωζάνης.

Σύμφωνα με την τουρκική ΝΟΤΑΜ Α4233/16 η πρώτη ελληνική αναγγελία από την ΥΠΑ , παραβιάζει την υποχρέωση της Ελλάδας για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου βάσει της «Απόφασης των Έξι το 1914», της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάννης ( με το Παράρτημα της που συνδέεται με το καθεστώς των Στενών) και της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων το 1947

Σύμφωνα με την Τουρκία, η Χίος και η Ρόδος (που όπως όλα τα ελληνικά νησιά αναφέρονται παρατύπως και με το τούρκικο όνομα τους – Sakiz και Rodos- αντί για Chios και Rhodes) δεν θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται σε κανένα σχέδιο οιασδήποτε στρατιωτικής άσκησης η εκπαίδευσης

Με την δεύτερη ΝΟΤΑΜ A4232/16 οι τουρκικές αρχές επανέφεραν και πάλι το ζήτημα της υποχρέωσης της Ελλάδας να μην συμπεριλαμβάνει στον σχεδιασμό ασκήσεων μιας σειράς νησιών λόγω της υποτιθέμενης υποχρέωσης αποστρατιωτικοποίησης τους . Τα νησιά αυτά είναι η Σαμοθράκη, τα Ψαρά, η Χίος, η Ικαρία, η Κάρπαθος και η Αστυπάλαια.

Αναμένεται αντίδραση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

Η ελληνική πλευρά έχει αντιδράσει μάλλον αναιμικά στο θέμα, με μια «διαρροή» από το υπουργείο Εξωτερικών, ωστόσο σήμερα αναμένεται επίσημη τοποθέτηση του πρωθυπουργού. Ο Αλέξης Τσίπρας θα λάβει μέρος σε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, όπου θα συζητηθούν και οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου

Στo Βερολίνο ο κατακτητής μας Γερμανός, λέει:

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής διπλωματίας κ. Μάρτιν Σέφερ επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «από τη σκοπιά της γερμανικής κυβέρνησης, η Συνθήκη της Λωζάνης εξακολουθεί να ισχύει».

Νωρίτερα, ωστόσο και κληθείς να τοποθετηθεί σχετικά με την δήλωση Ερντογάν ο κ. Σέφερ είχε αφήσει περιθώρια παρερμηνειών: «Δεν γνωρίζω τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου. Δεν θέλω να αμφισβητήσω ότι το είπε. Για τη γερμανική κυβέρνηση μπορώ μόνο να πω γι’ αυτό ότι μας είναι γνωστό πως υπάρχουν διαφορές εδώ και καιρό, εδώ και δεκαετίες, διαφορές απόψεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας για την οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών. Η γερμανική κυβέρνηση είναι της άποψης ότι αυτές οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά και κατά τα άλλα απέχει μίας έκφρασης άποψης και σίγουρα δεν θα πάρει το μέρος κανενός».

Σε επισήμανση ότι ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε σε νησιά και όχι σε σύνορα, ανέφερε: «Δεν γνωρίζω τη δήλωση του κ. Ερντογάν και δυστυχώς δεν μου είναι δυνατό να αντιδράσω σε αυτό». Ερωτηθείς, δε, εάν η Λέσβος, η Χίος και η Λήμνος είναι ελληνικά νησιά, απάντησε: «Επαναλαμβάνω αυτό που είπα».

Υποτονική όπως άλλωστε περιμέναμε δήλωση Αλ. Τσίπρα στο ΚΥΣΕΑ: “Επικίνδυνες οι δηλώσεις για την Συνθήκη της Λωζάνης”.

Συνεδρίασε σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) υπό τον Πρωθυπουργό, με αντικείμενο τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στα Μέτρα Διαβεβαίωσης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας 2015-2016, την ενεργοποίηση εξοπλιστικών υποπρογραμμάτων, και την επιλογή νέου Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος. Σ.γ.:αν είναι δυνατόν να συζητούν τέτοια θέματα σε ώρες πολιτικοστρατιωτικής κρίσης!

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για τις εξελίξεις όσον αφορά σε ζητήματα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό και σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, κ. Ερντογάν, ο Πρωθυπουργός τόνισε:

«Η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης που ρύθμισε ξεκάθαρα και οριστικά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών του, είναι επικίνδυνη τόσο για τις σχέσεις των δύο χωρών μας όσο και για την ευρύτερη περιοχή.

Ανεξάρτητα από τις πραγματικές αιτίες που προκαλούν παρόμοιες δηλώσεις αμφισβήτησης της διεθνούς νομιμότητας, η Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο.

Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα τον ρόλο της Ελλάδας, ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας σε μία εύθραυστη περιοχή.

Ως χώρας που υπερασπίζεται σταθερά τα κυριαρχικά της δικαιώματα επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου.»

http://www.msn.com/el-gr/news/politics/%ce%bf-%ce%b5%cf%81%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%b3%ce%ac%ce%bd-%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%bb%ce%b5%ce%af-%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%86%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%bf%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%ba%ce%ac/ar-BBwOQ8n?li=BBqxHCu&ocid=1PRCDEFE

http://www.sofokleousin.gr/archives/319844.html

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.