Βασίλης Αλεβιζόπουλος στο ΑΡΤ. “Θα στείλω τον διοικητή της ΥΠΑ στον εισαγγελέα”.

Ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Βασίλης Αλεβιζόπουλος απειλεί θεούς και δαίμονες για την πώληση τγων αεροφρομίων και του εθνικού εναέριου χώρου να το δείτε πως δεν θα δικαιωθεί. Κανείς δεν θα γλυτώσει από τους γερμανοτσολιάδες αν πάει με το σταυρό στο χέρι.

Ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Βασίλης Αλεβιζόπουλος απειλεί θεούς και δαίμονες για την πώληση των αεροδρομίων και του εθνικού εναέριου χώρου. Να δείτε πως δεν θα δικαιωθεί. Κανείς δεν γλυτώνει από τους γερμανοτσολιάδες αν πάει με το σταυρό στο χέρι.

Έξαλλος ο Βασίλης Αλεβιζόπουλος πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ κατά του διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνου Λιτζεράκου[1]. “Έχει παίξει έναν βρώμικο ρόλο στην ΥΠΑ και θα τον καταγγείλω στον εισαγγελέα” λέει και εννοεί τόσο την πώληση του εθνικού εναερίου χώρου στους δανειστές της Ελλάδας όσο και τα κρατικά αεροδρόμια.

Γι’ αυτό ήδη από τον Ιούνιο απειλούσε:

Βόρειο Αιγαίο: Με πολυήμερες κινητοποιήσεις στα αεροδρόμια προειδοποιεί η ΟΣΥΠΑ

14 Ιούν 2016

Πρόταση να διαχειριστεί η ΥΠΑ τα 23 περιφερειακά αεροδρόμια (μεταξύ των οποίων της Χίου, της Λήμνου και της Ικαρίας) που παραχωρούνται για 99 χρόνια στο νέο υπερταμείο κατέθεσε στην κυβέρνηση η ΟΣΥΠΑ.
Η ομοσπονδία που καταγγέλλει ότι στα προαπαιτούμενα οι δανειστές εκβιάζουν και ζητούν να ελέγχουν την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μιας δημόσιας υπηρεσίας ζωτικής σημασίας για τη χώρα, προειδοποιούν ότι αν δεν εισακουστούν από την κυβέρνηση πέραν της πενθήμερης απεργίας που εξήγγειλαν από τη Δευτέρα θα προχωρήσουν σε 15θήμερη απεργία τον Ιούλιο και σε 20ήμερη τον Αύγουστο, όπως τόνισε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Βασίλης Αλεβιζόπουλος.

«Τα περισσότερα από τα 23 αεροδρόμια δεν είναι βιώσιμα και αν φύγουν από την ΥΠΑ δε θα μπορούν να λειτουργήσουν» είπε ο κύριος Αλεβιζόπουλος ενημερώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά του ΤΑΙΠΕΔ και κατά παντός υπευθύνου για το οικονομικό σκάνδαλο με την παραχώρηση της πρώτης ομάδας, των 14 περιφερειακών αεροδρομίων  στη γερμανική Fraport.

«Η κοινοπραξία που θα αναλάβει τα αεροδρόμια δε θα δώσει ούτε ένα ευρώ στο ελληνικό δημόσιο. Δεν είναι επενδυτής αλλά διαχειριστής, των εσόδων ,των αερολιμένων, της επιδότησής τους , ενώ αναλαμβάνει και ως εργολάβος την κυριαρχία των αεροδρομίων που θα υπερκοστολογεί τα έργα και θα τα πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος.

«Στη χώρα μας οι εκβιασμοί αποδείχτηκαν πιο ισχυροί από τη δικαιοσύνη» κατέληξε ο κύριος Αλεβιζόπουλος που τις επόμενες ημέρες θα προσφύγει στην επιτροπή ανταγωνισμού της ΕΕ.

Δήμαρχος Χίου Μανόλης Βουρνούς: «Ζητήσαμε αναλυτική ενημέρωση για το τι προβλέπουν οι συμβάσεις παραχώρησης και ποιο θα είναι το μέλλον του αεροδρομίου της Χίου προκειμένου να τα θέσουμε υπόψη του δημοτικού μας συμβουλίου και να τοποθετηθούμε επί του θέματος»

Δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος: «Χωρίς ενημέρωση άφησαν για ακόμα μια φορά τις τοπικές κοινωνίες για ένα θέμα που τους αφορά άμεσα, ζητάμε έγκυρη ενημέρωση για το μέλλον που περιμένει το αεροδρόμιο της Ικαρίας».

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

[1] Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ο φίλος και μέχρι πρότινος συνεργάτης του από το ΤΕΕ Κωνσταντίνος Λιντζεράκος, που είναι διπλωματούχος μηχανολόγος – μηχανικός.

Ο κ. Λιντζεράκος, είναι μέλος του ΤΕΕ και εκτός των άλλων είναι γνώστης τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, έχοντας εμπειρία στους τομείς δημοσίων και ιδιωτικών έργων.

Ο νέος διοικητής της ΥΠΑ έχει να αντιμετωπίσει ποικίλα θέματα και προβλήματα που είναι διαχρονικά στην ΥΠΑ και τα οποία για να επιλυθούν εκτός από άμεση και αναγκαία χρηματοδότηση που είναι θέμα δύσκολο, απαιτεί και πολιτική βούληση, την οποία θα περιμένουμε να δούμε αν υπάρχει και σε ποιο βαθμό.

Ο νέος διοικητής της ΥΠΑ αναλαμβάνει σε μια κρίσιμη περίοδο για το μέλλον των μεγάλων περιφερειακών αεροδρομίων τα οποία οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στα χέρια της ιδιωτικής κοινοπραξίας που πλειοδότησε στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ.

Η αποστολή του συνεπώς είναι να αναδιοργανώσει την ΥΠΑ σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται.

Οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ που πρέπει να σημειωθεί εναντιώνονται σε κάθε μεταρρυθμιστική επιλογή που διαχωρίζει την ΥΠΑ από τα αεροδρόμια, αλλά και από την αεροναυτιλία.

http://www.ert.gr/vorio-egeo-polyimeres-kinitopiisis-ioulio-ke-avgousto-sta-aerodromia-proidopii-osypa/

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.