Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: “Των οικιών υμών εμπιπραμένων υμείς άδετε”.

Εσύ αναγνώστα πως θα υπερασπιστείς το άρθρο 120 του Συντάγματος;

Εσύ αναγνώστα πως θα υπερασπιστείς το άρθρο 120 του Συντάγματος; Ο Ιερώνυμος πάντως δεν πρόκειται να σου πει το μυστικό.

Κάποτε είχε πει: "Κάτω από το πετραχίλι κρύβεται το καριοφίλι". Το ξέχασε;

Κάποτε είχε πει: “Κάτω από το πετραχίλι κρύβεται το καριοφίλι”. Το ξέχασε;

Των οικιών υμών εμπιπραμένων υμείς άδετε.

Και για εκείνους, τους περισσότερους, που οι συνεχείς αναβαθμίσεις του Παιδαγωγικού Συστήματος τους έκαναν αγράμματους, τα λόγια του Αρχιεπισκόπου μεταφράζονται έτσι: “Ε, γελοίοι πολιτικοί της δεκάρας και της προδοσίας την ώρα που καίγονται τα σπίτια όλων μας και τα δικά σας (αν και σείς νομίζετε πως θα γλυτώσετε) εσείς τραγουδάτε περί ανέμων και υδάτων, για αδειοδοτήσεις τσοντοκάναλων, για σκάνδαλα της τράπεζα; Αττικής ήντου ΚΕΕΛΠΝΟ, την ίδια ώρα που ηπατρίδα μας από την ανεργία, τη μετανάστευση των παιδιών μας, τη δημογραφική κατολίσθηση, την έλλειψη περίθαλψης πεθαίνει με ταχύτατους ρυθμούς.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ από το 2009 μέχρι σήμερα έχουμε χάσει και μόνο από τους νέους επιστήμονες που έφυγαν 332.000 νεολαίους, μια πόλη σαν την Πάτρα, τη Λάρισα και το Αίγιο μαζί.

Και σεις συνεχίζετε τραγουδάτε σαν τη γνωστή ρήση από τον παππού Αίσωπο.

Των οικιών υμών εμπιπραμένων υμείς άδετε.

Σύμφωνα με τον Αίσωπο, ένα χωριατόπουλο εξέλαβε ως τραγούδι τον ήχο
που έβγαζαν κάποια σαλιγκάρια που ψήνονταν στα κάρβουνα, και με αγανάκτηση
είπε τα ακόλουθα: «Ω κάκιστα ζώα, των οικιών υμών εμπιπραμένων, αυτοί άδετε».

saligkaria
Με άλλα λόγια, είπε στα σαλιγκάρια πως ενώτα σπίτια τους καίγονταν, αυτά τραγουδούσαν.

Η πρόταση αυτή, με τη σύγχρονη μορφή της «Των οικιών υμών εμπιπραμένων υμείς άδετε» – όταν τα σπίτια σας καίγονται εσείς τραγουδάτε – , χρησιμοποιείται ειρωνικά για εκείνους που εφησυχάζουν
ή ασχολούνται με ασήμαντα θέματα, ενώ έχουν πολύ σοβαρά ζητήματα να αντιμετωπίσουν, ή και ακόμα όταν οι δομές που εξασφαλίζουν την ύπαρξή τους κινδυνεύουν.

Πάνω από 2.500 χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Αίσωπος είπε τα παραπάνω αλληγορικά λόγια, και όμως η συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων στις ημέρες μας δείχνει πόσο ξεκάθαρα περιφρονούμε την ιστορία και τα σοφά λόγια των προγόνων μας και εξακολουθούμε να μην διδασκόμαστε, ούτε να προκόβουμε σε τίποτα είτε πνευματικό είτε υλικό. Κι αυτό το υλικό ήταν για επίδειξη ευμάρειας κι όχι σαν ικανοποίηση σοβαρών αναγκών. Πισίνα δίπλα στη θάλασσα τι την θέλατε βρε ανόητοι; Πληρώνετε ΕΝΦΙΑ και τσάμπα λεφτά γελοίοι καταναλωτικομανείς αρχινάρκισσοι.

Αν δούμε το ρητό του Αισώπου σε σχέση με την οικονομική κρίση της χώρας τα τελευταία χρόνια,
την πολιτισμική κρίση αλλά και γενικά τη γενική κατάσταση που υπάρχει στη χώρα μας
που ενώ υπήρχε πάρα πολλά χρόνια την «σπρώχναμε κάτω από το χαλί» όπως λέγεται και εφησυχάζαμε.

Τώρα όμως σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το μεταναστευτικό.

Τα Ελληνόπουλα να μεταναστεύουν σε άλλες χώρες για να επιβιώσουν αναζητώντας την τύχη τους σε ότι αφορά το μέλλον τους που δεν βλέπουν να υπάρχει στην πατρίδα τους όπου και σπούδασαν, εγκαταλείποντας τις πατρογονικές εστίες τους. Την ίδια στιγμή οι Έλληνες που απέμειναν νιώθουν να πνίγονται από τη θηλειά των αλλοφύλων, αλλοπίστων και αλλοεθνών που έρχονται για να τους αντικαταστήσουν στην ίδια την πατρίδα τους.

Ασθμαίνουν από το ανεξέλεγκτο κύμα προσφυγικών ροών από άλλες χώρες να εισβάλει κυριολεκτικά στην Ελλάδα (ως χώρα που είναι στην συνθήκη της Σένγκεν) όπου και εγκλωβίζονται πλέον λόγω του ότι όλες πλέον οι χώρες που συνορεύουν με την Ελλάδα κλείνουν ερμητικά τα σύνορά τους λες και είμαστε
η άρρωστη χώρα οι πανουκλιασμένοι και φοβούνται μήπως τους μολύνουμε. Και μεις χαιρόμαστε και υπερηφανευόμαστε ότι δεν είμαστε ρατσιστές αλλά φιλόξενος λαός την ώρα που εποικείται και αποικιοποιείτε η χώρα μας.

Είναι λάθος λοιπόν να ζητήσουμε όχι απλώς να ξεφύγουμε ή να εκδιωχθούμε από τη συνθήκη Σέγκεν αλλά να εγκαταλείψουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση των Μαφιόζων και των τραπεζοσυμμοριτών;

Στον αντίποδα κάποιες χώρες, όπως για παράδειγμα οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μας δίνουν συγχαρητήρια και ευχές την ίδια στιγμή που ο Τραμπ και πολλοί άλλοι μιλούν για να κτίσουν ένα φράχτη με συρματόπλεγμα στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Ουσιαστική βοήθεια δεν βλέπω από πουθενά και μέσα σε όλον αυτόν το χαμό οι Μ.Κ.Ο. και από κοντά οι εθελοντές και οι «επώνυμοι» που φωτογραφίζονται για διαφημιστικούς λόγους φορώντας σωσίβια για εξώφυλλο περιοδικών  και με το σύνθημα: “Είμαστε όλοι πρόσφυγες”. Ενώ οι πρόσφυγες κατά τον κο Μουζάλα είναι μόνο το 20% και οι μετανάστες 80%.

Όταν ο Παππούς μας ήλθε κυνηγημένος από τους Τούρκους στην Ελλάδα δεν ήλθε με γεμάτο πορτοφόλι και κινητό smartphone αλλά και το σημαντικότερο, η υποδοχή εδώ δεν ήταν και η καλύτερη. Τουρκόσπορους τους έλεγαν οι καμαρωτοί γηγενείς σαν εκείνοι να μην είσαντε ποτέ υποτελείς στους μουσουλμάνους ραγιάδες. πανάθεμα των εγτωισμό σας κωλοέλληνες!

Να μιλήσουμε για πρόσφυγες όμως που είναι ένα με το ζόρι 20% ή για οικονομικούς μετανάστες;
Πως θα τους φροντίσουμε όλους αυτούς; Ως πότε θα αντέξουμε οικονομικά να το κάνουμε και το πιο σημαντικό
ως πότε αυτοί οι άνθρωποι θα ανέχονται την φιλανθρωπία μας καθώς θα παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας;

Και τελειώνοντας επανερχόμαστε στον Αρχιεπίσκοπο που επιτέλους έγειρε κάποιο λόγο κατά τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη των εργασιών της Β’ Συνόδου της ΙΖ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου στην Βουλή.

 «Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε – Το καράβι μας βουλιάζει και εμείς πάμε στον πάτο μαζί του»

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.