Αρχίζει να διαφαίνεται κάποια ελπίδα ότι ανεμβολίαστοι ασθενείς που χρειάζονται μετάγγιση να μπορούν να επιλέξουν συμβατό, ανεμβολίαστο, δότη.

Προετοιμασία για μετάγγιση αίματος σ’ ασθενή

Οι μεταγγίσεις αίματος γίνονται με συντηρημένες φιάλες (κονσέρβες) αίματος, οι οποίες περνούν από μια πολύπλοκη διαδικασία μετά την αιμοδοσία κατά την οποία καθαρίζονται σε μεγάλο βαθμό από ξένα σώματα. Το αίμα που λαμβάνεται με αυτόν τον τρόπο μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για μεταγγίσεις χωρίς δισταγμό – μέχρι τώρα.

Με την έλευση των εντελώς νέων εμβολιασμών mRNA (όπως επί του παρόντος οι εμβολιασμοί Covid) έχουμε εντελώς νέες προκλήσεις εδώ, αφού όχι μόνο οι λεγόμενες πρωτεΐνες ακίδας εξουδετερώνονται (αν εξουδετερώνονται) σε άγνωστο μόνο βαθμό. Σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση της επιστήμης, ένας μεγάλος αριθμός μη δηλωμένων μη οργανικών πρόσθετων σε αυτούς τους εμβολιασμούς εξαλείφεται μόνο εν μέρει με τις γνωστές μεθόδους καθαρισμού. Η ηλεκτρονική μικροσκοπία σκοτεινού πεδίου δείχνει την παρουσία αυτών των σωματιδίων π.χ. οξείδιο γραφενίου,  στο αίμα ακόμη και μετά από τουλάχιστον 6 μήνες – μερικά από αυτά δεν μπορούν ποτέ να διασπαστούν καθόλου.

Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων έχει λάβει συνειδητή απόφαση να μην εμβολιαστεί καθόλου κατά του Sars-Cov-2 και επίσης θα αρνηθεί τα επερχόμενα μελλοντικά εμβόλια με βάση το mRNA – για οποιονδήποτε λόγο. Διατηρούν επίσης επιφυλάξεις σχετικά με τη μετάγγιση αίματος από εμβολιασμένα άτομα. Είτε πρόκειται για έκτακτη ανάγκη, είτε για προγραμματισμένη επέμβαση είτε επειδή χρειάζεστε τακτικές μεταγγίσεις για άλλους ιατρικούς λόγους πχ λόγω μεσογειακής αναιμίας..

Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι η Αιμοδοσία ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ως ενδιάμεσος. Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι τα μέλη μας μπορούν να λάβουν μη εμβολιασμένο αίμα, είτε φρέσκο ​​είτε σε κονσέρβα, εάν το χρειαστούν. Σε αντάλλαγμα, διατίθενται ως αιμοδότες. Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει μέλος, είτε είναι εμβολιασμένος είτε όχι – αλλά μόνο όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί μπορούν να δωρίσουν.

Η εγκατάσταση των απαραίτητων υποδομών είναι πολύ χρονοβόρα και εργαζόμαστε σε αυτό με πλήρη ταχύτητα. Αντιπροσωπευόμαστε ήδη σε 14 χώρες της Δυτικής Ευρώπης, στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ασία και διάφορες αφρικανικές χώρες. Τα άτομα άμεσης επικοινωνίας για μεμονωμένες χώρες βρίσκονται στην ενότητα Σχετικά με εμάς .

Μόλις έχουμε αρκετούς ιατρικούς συνεργάτες (για εφαρμογή, συλλογή και επεξεργασία του αίματος), θα ξεκινήσουμε με τη διαμεσολάβηση. Μπορείτε ήδη να βρείτε μια (ανώνυμη) βάση δεδομένων των αιμοδοτών μας σε αυτόν τον ιστότοπο και να αναζητήσετε έναν συμβατό δότη εδώ – ως μέλος και ανά περιοχή, και να αναζητήσετε έναν ιατρικό συνεργάτη με μια λίστα με όλα τα νοσοκομεία που έχουμε ζητήσει να συνεργαστούν μαζί μας , αναγράφεται εκεί είτε μας απάντησαν είτε όχι.

Παρακαλούμε σημειώσετε ότι ο κύριος στόχος μας δεν είναι να δημιουργήσουμε και να θέσουμε σε λειτουργία τη δική μας τράπεζα αίματος –αυτό είναι αδύνατο προς το παρόν για νομικούς λόγους.  αλλά εργαζόμαστε να το κάνουμε δυνατό στην πράξη και πλησιάζουμε σ’ αυτό το στόχο όλο και πιο κοντά μέρα με τη μέρα – αλλά το πως να διασταυρώσουμε το αίμα του δότη με εκείνο του λήπτη αφού προηγουμένως φέρουμε τον ένα σε επαφή με τον άλλο σε μια κλινική (medical partner) ώστε να επιτρέπει την επιλογή του δότη από τον λήπτη είναι ο αρχικός στόχος. Επομένως, δεν υπάρχει τράπεζα αίματος με mRNA -ελεύθερο χωρίς την Spike πρωτείνη S έως τώρα. Και αν κι έχουμε ήδη ερωτήσει εκατοντάδες κλινικών μέχρι ώρας- τουλάχιστον στην Ευρώπη- όλες τους αρνήθηκαν να επιτρέψουν το αυτοδίκαιο δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής αίματος σε αυτές – ή έστω δεν θέλουν να ανακοινωθεί κάτι τέτοιο δημόσια γιατί φοβούνται πως θα έχει συνέπειες (αντίποινα) από τους αντιπάλους των, (or at least do not want to be mentioned, because otherwise they fear reprisals). Εν τούτοις, σου υποσχόμεθα πως δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα μέχρι να καταστεί δυνατό να προσφέρουμε ένα παγκόσμιο δίκτυο τέτοιων κλινικών. (However, we promise you that we will not give up until we can offer a worldwide network of such clinics). Είναι καλό να γνωρίζεις, πως υπάρχουν περιοχές του κόσμου όπου η επιλογή του δότη είναι ακόμη δυνατή, όπως οι περισσότερες Αφρικανικές χώρες και οι περισσότερες πολιτίεες των ΗΠΑ. Πιο κάτω δείτε διευθύνσεις e-mail χωρών:

Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο , στείλτε μας ένα e-mail και ελέγχετε αυτή τη σελίδα τακτικά. Προτού μας κάνετε μια ερώτηση, ελέγξτε τη σελίδα Συχνές Ερωτήσεις για να δείτε εάν δεν έχει ήδη απαντηθεί εκεί.

George Della Pietra

Founder

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.