Του Άρθουρ Άλεν

Για τη φαρμακευτική εταιρεία Pfizer, μια περιουσία που συγκεντρώθηκε στην πανδημία του COVID-19 ανοίγει τώρα τον δρόμο προς τη φαρμακευτική νιρβάνα: ένα χάπι αδυνατίσματος αξίας δισεκατομμυρίων.

Η εταιρεία έχει αποκομίσει σχεδόν 100 δισεκατομμύρια δολάρια από την πώληση εμβολίων και θεραπειών για τον COVID-19 σε φορολογούμενους των ΗΠΑ και ξένες κυβερνήσεις.

Με αυτό το απροσδόκητο κέρδος, σχεδιάζει να γίνει πλουσιότερος, βυθίζοντας τα χρήματα στην ανάπτυξη και την εμπορία πιθανών υπερπαραγωγών για καταστάσεις όπως ημικρανία, ελκώδης κολίτιδα, καρκίνος του προστάτη, δρεπανοκυτταρική αναιμία και παχυσαρκία.

Μόλις ανακοίνωσε ότι θα τριπλασιάσει ή και θα τετραπλασιάσει την τιμή του εμβολίου της για τον COVID-19 μόλις βγει στην εμπορική αγορά το επόμενο έτος. Εν τω μεταξύ, η εταιρεία κατακλύζει γιατρούς και φαρμακοποιούς – και καταναλωτές – με διαφημίσεις που διαφημίζουν το φάρμακο της για τον COVID-19 Paxlovid .

«Η Pfizer είναι μια αξιοσημείωτη μηχανή μάρκετινγκ. Έχουν μια απίστευτη ικανότητα να αξιοποιούν στο έπακρο τα μόρια και να τα υιοθετούν», δήλωσε ο Timothy Calkins, καθηγητής μάρκετινγκ στη Σχολή Διαχείρισης Kellogg του Πανεπιστημίου Northwestern.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βοηθά την Pfizer στο μάρκετινγκ της, προτρέποντας τους ανθρώπους να λάβουν ενισχυτές που στοχεύουν τις παραλλαγές Omicron , αν και τα πρώτα δεδομένα έχουν αναμειχθεί σχετικά με το εάν οι λήψεις λειτουργούν καλύτερα από την προηγούμενη έκδοση.

Όμως, ακόμη και με πτώση 66% στις πωλήσεις εμβολίων κατά του COVID-19 το περασμένο τρίμηνο, η εταιρεία έβγαλε περίπου 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτούς τους τρεις μήνες. Η Pfizer έχει μια μεγάλη ροή μετρητών για να χρηματοδοτήσει το μέλλον της. Ο COVID-19 ήταν πολύ καλός για τις επιχειρήσεις.

Η εταιρεία φαίνεται πιο ενθουσιασμένη – αν κρίνουμε από τα μηνύματά της προς τους επενδυτές – για δύο πειραματικά χάπια διαβήτη, φάρμακα «κι εγώ» στην κατηγορία που είναι γνωστά ως αγωνιστές GLP-1. Όπως έχουν ήδη ανακαλύψει οι ανταγωνιστές της Pfizer, διπλασιάζονται ως φάρμακα για την απώλεια βάρους .

Σε μια δοκιμή , περισσότεροι από τους μισούς παχύσαρκους ασθενείς που έλαβαν υψηλής δόσης ενέσιμη μορφή Eli Lilly and Co. έχασαν το ένα πέμπτο του σωματικού τους βάρους – αποτελέσματα που έχουν αυξήσει τη συλλογή των φαρμάκων ως βοήθημα διατροφής στο Χόλιγουντ, τη Silicon Valley και άλλες κοινωνικές θέσεις όπου το κόστος δεν είναι πρόβλημα και το να είσαι λεπτός είναι πάντα μέσα.

Οι αναλυτές της Wall Street προβλέπουν τέτοια τεράστια ζήτηση για αυτά τα φάρμακα που η Pfizer «μπορεί να βρει μια θέση εκεί με το μάρκετινγκ» εάν η έκδοσή της λειτουργεί, αν και είναι τουλάχιστον δύο χρόνια από την αδειοδότηση, δήλωσε ο Mohit Bansal, αναλυτής της Wells Fargo.

Μέχρι το 2035, μόνο το φάρμακο Lilly θα μπορούσε να κερδίσει 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για τη σύνθεσή του, σύμφωνα με μια ανάλυση της Bank of America.

Η Pfizer εξακολουθεί να βλέπει τον COVID-19 ως ένα «franchise πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων» μακροπρόθεσμα, είπε ο Οικονομικός Διευθυντής Ντέιβιντ Ντέντον σε μια κλήση κερδών την 1η Νοεμβρίου , καθώς ο COVID-19 «θα μοιάζει κάπως με γρίπη, παρατεταμένη γρίπη, αλλά στην πραγματικότητα περισσότερο θανατηφόρο από τη γρίπη».

Η εταιρεία ανακοίνωσε στις 20 Οκτωβρίου ότι θα χρεώσει 110 έως 130 δολάρια τη στιγμή μόλις τελειώσουν τα κρατικά συμβόλαια το επόμενο έτος, υπερδιπλάσιο από αυτό που περίμεναν οι επενδυτές. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πλήρωσε 30,50 δολάρια ανά βολή στο τελευταίο της συμβόλαιο με την Pfizer, σύμφωνα με τον Zaid Rizvi, ερευνητή της ομάδας υπεράσπισης Public Citizen.

Η Pfizer ήταν καλός πολίτης στη διατήρηση των τιμών σε χαμηλά επίπεδα κατά τη χειρότερη περίοδο της πανδημίας, είπε στους επενδυτές ο διευθύνων σύμβουλος Άλμπερτ Μπούρλα. Τώρα οι φορολογούμενοι θα επιβαρύνουν το πρόσθετο κόστος , ενώ οι καταναλωτές «δεν θα έβλεπαν τη διαφορά» επειδή γενικά δεν υπάρχει αντιπαροχή για τα εμβόλια.

Ωστόσο, εκτός και αν οι νέες μεταλλάξεις είναι αρκετά επικίνδυνες για να τρομάξουν αρκετούς ανθρώπους, οι αναλυτές της Wall Street αναμένουν ότι οι πωλήσεις θα καθυστερήσουν, καθώς το κοινό χάνει το ενδιαφέρον, οι Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί αποθαρρύνουν τις ενισχυτικές βολές και συνεχίζονται οι ανησυχίες για σπάνιες καρδιακές βλάβες σε νέους που παθαίνουν τις βολές.

Η Pfizer είπε τον Ιούλιο ότι είχε προχωρήσει σε « διαγραφή αποθέματος 450 εκατομμυρίων δολαρίων που σχετίζεται με προϊόντα Covid-19» που υπερέβαιναν τις «εγκεκριμένες διατηρησιμότητα». Και η Moderna στις 3 Νοεμβρίου μείωσε τις προβλέψεις πωλήσεων για το εμβόλιο της για τον COVID-19.

«Δεν πρόκειται πολλοί να βγουν έξω και να πάρουν τον τέταρτο, τον πέμπτο και τον έκτο ενισχυτή εάν δεν υπάρχει σημαντική νέα παραλλαγή», δήλωσε ο Geoff Meacham, αναλυτής στην Bank of America. «Αν είχατε τα δύο mRNA και έναν ενισχυτή , είστε αρκετά καλά προστατευμένοι. Το χρειάζεσαι ετησίως;»

Αυτή η υστέρηση ενδιαφέροντος για τα προϊόντα COVID-19 ωθεί τους επενδυτές να ωθούν την Pfizer να δείξει πού μπορεί να κερδίσει έσοδα για τρία μπεστ σέλερ – το φάρμακο για τον καρκίνο του μαστού Ibrance, το φάρμακο για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα Xeljanz και το Eliquis, ένα αραιωτικό αίματος – των οποίων οι πατέντες εξαντλούνται αυτή τη δεκαετία.

Κατά τη διεξαγωγή της δικής της έρευνας, η Pfizer «παχύνει» το χαρτοφυλάκιο ανάπτυξης της τα τελευταία δύο χρόνια αγοράζοντας εταιρείες που είχαν ήδη αναπτύξει πολλά υποσχόμενα φάρμακα. Η εταιρεία ελπίζει ότι αυτές οι αγορές και η δική της δουλειά θα της δώσουν 25 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα ετήσια έσοδα έως το 2030.

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία έχει μεταχειριστεί τους επενδυτές με μερίσματα 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα τελευταία τρία χρόνια και ξόδεψε 9 δισεκατομμύρια δολάρια για να ανεβάσει τις τιμές των μετοχών με επαναγορές μετοχών.

Όλα αυτά οφείλονται στην τεράστια διόγκωση των κερδών από τα προϊόντα COVID-19 της, η οποία επέτρεψε στην Pfizer να ξεπεράσει την Johnson & Johnson ως τη μεγαλύτερη κερδοφορία εσόδων του κλάδου μέχρι στιγμής το 2022.

Από τα τέλη του 2020 έως τον Σεπτέμβριο, η Pfizer κέρδισε περίπου 80 δισεκατομμύρια δολάρια από πωλήσεις 3,8 δισεκατομμυρίων εμβολίων COVID-19 και Paxlovid, και η εταιρεία αναμένει επιπλέον 15 δισεκατομμύρια δολάρια στο υπόλοιπο του τρέχοντος έτους.

Μέχρι πρόσφατα, οι επενδυτές προέβλεπαν ότι ο αριθμός αυτός θα έπεφτε σε περίπου 11 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως μέχρι το 2026, αλλά η πρόσφατη ανακοίνωση εμπορικών τιμών της Pfizer αύξησε αυτό το ποσό, ενδεχομένως, έως και 3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ανάλυση της Wells Fargo.

Ωστόσο, «από την πλευρά του επενδυτή, η εστίαση δεν είναι τόσο πολύ στον Covid σε αυτό το σημείο. Το επίκεντρο είναι, τι κάνουν με αυτά τα χρήματα και την τεχνογνωσία;» είπε ο Bansal και πώς να το «χρησιμοποιήσουν για να αναπτύξουν τη βασική τους επιχείρηση».

Για να αναπτύξει αυτόν τον πυρήνα, η Pfizer από πέρυσι έχει εξαγοράσει αρκετές εταιρείες μεσαίου μεγέθους με πολλά υποσχόμενα ή αδειοδοτημένα φάρμακα. Ξόδεψε 11,6 δισεκατομμύρια δολάρια για τη Biohaven , της οποίας το φάρμακο ημικρανίας Nurtec ODT απέφερε 324 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2022. Η Pfizer προβλέπει έως και 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα από το φάρμακο.

Οι ελπίδες της είναι επίσης μεγάλες για το Oxbryta, ένα φάρμακο για την δρεπανοκυτταρική αναιμία που παράγεται από την Global Blood Therapeutics, το οποίο αγόρασε η Pfizer για 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια .

Με τιμή 125.000 δολάρια το χρόνο, το φάρμακο, το οποίο αυξάνει τα επίπεδα οξυγόνου στους ασθενείς, κέρδισε 100 εκατομμύρια δολάρια τα δύο πρώτα τρίμηνα του έτους, αλλά μπορεί να αξίζει 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως με μια ισχυρή μηχανή μάρκετινγκ πίσω του, σύμφωνα με αναλυτές της Wall Street.

Η Pfizer ενισχύει το franchise της στα αναπνευστικά εμβόλια και θεραπείες, δήλωσε ο Δρ Mikael Dolsten, ο επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος, στην πρόσκληση της 1ης Νοεμβρίου.

Αγωνίζεται εναντίον της GSK και της Moderna για να είναι η πρώτη που θα χορηγήσει άδεια για ένα εμβόλιο που προστατεύει τους ηλικιωμένους, καθώς και τις έγκυες γυναίκες και τα νεογνά τους από τον RSV, έναν αναπνευστικό ιό που έχει κατακλύσει τα νοσοκομεία παιδιών αυτό το φθινόπωρο.

Η εταιρεία κυκλοφόρησε επίσης μια ενημερωμένη έκδοση του εμβολίου της για τη βακτηριακή πνευμονία, το οποίο απέφερε 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 .

Οι άλλες εταιρείες εμβολίων mRNA κυκλοφορούν επίσης σε μετρητά, αλλά έχουν στενότερες στρατηγικές. Η Moderna δοκιμάζει 32 εμβόλια για μολυσματικές ασθένειες και αναπτύσσει ένα εξατομικευμένο εμβόλιο κατά του καρκίνου. Ο Γερμανός συνεργάτης της Pfizer , BioNTech, που έκανε το μεγαλύτερο μέρος της αρχικής ανάπτυξης του εμβολίου τους για τον COVID-19, έχει παρόμοια εστίαση.

Η Pfizer και η Moderna ξεκίνησαν και οι δύο προηγμένες κλινικές δοκιμές φέτος για τα πρώτα τους εμβόλια mRNA μη COVID-19 — κατά της γρίπης. Εάν η εποχή της γρίπης είναι αρκετά διαδεδομένη, οι δοκιμές θα μπορούσαν να δείξουν εάν τα εμβόλια είναι καλύτερα από τα τυπικά εμβόλια γρίπης και εάν το ένα λειτουργεί καλύτερα από το άλλο.

Οι επενδυτές περιμένουν πολλά από την Pfizer, με τους 80.000 υπαλλήλους της και τα έσοδα 81 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021. Και είναι πιθανό να το πάρουν.

Το Nurtec, το φάρμακο κατά της ημικρανίας που απέκτησε με το Biohaven, θα είναι μια καλή δοκιμαστική περίπτωση. Η Pfizer και οι γίγαντες σαν αυτήν διαθέτουν τουλάχιστον 2.000 αντιπροσώπους πωλήσεων σε γιατρούς πρωτοβάθμιας περίθαλψης στις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε ο Calkins. Μια τέτοια επιχείρηση κοστίζει πιθανώς 400 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, είπε, πολύ περισσότερα από όσα θα μπορούσε να αντέξει μια εταιρεία όπως η Biohaven.

Η Pfizer θα χρησιμοποιήσει την ικανότητά της στο μάρκετινγκ, ιδιαίτερα μεταξύ των γιατρών πρωτοβάθμιας περίθαλψης, για να «χτίσει το κορυφαίο franchise ημικρανίας στον κόσμο», δήλωσε ο CEO Bourla στην πρόσκληση της 1ης Νοεμβρίου.

Η Pfizer έχει τους πόρους για να πλημμυρίσει τα μέσα με διαφημίσεις απευθείας στον καταναλωτή και να διαπραγματευτεί με ασφαλιστές και διαχειριστές παροχών φαρμακείων για να βεβαιωθεί ότι οι ασθενείς μπορούν να πάρουν αυτό και άλλα φάρμακα, δήλωσε ο Bansal, ο αναλυτής της Wells Fargo.

Οι δρεπανοκυτταρικοί ασθενείς είναι πιο δύσκολο να προσεγγιστούν, αλλά η Pfizer “έχει σχέσεις στο νοσοκομειακό περιβάλλον, το βάρος της επένδυσής της στην εμπορευματοποίηση” για να αυξήσει τις πωλήσεις της Oxbryta, δήλωσε ο Evan Seigerman, ερευνητής αναλυτής της BMO Capital Markets.

Η Pfizer σχεδιάζει επίσης να φτιάξει μια υπερπαραγωγή της ετρασιμόδης , ενός πειραματικού φαρμάκου κατά της ελκώδους κολίτιδας που απέκτησε με την αγορά 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Arena Pharmaceuticals .

Η σύνθεση GLP-1 της Pfizer είναι το κλειδί για τους στόχους της. Τα φάρμακα GLP-1 είναι παρόμοια με ένα πεπτίδιο του εντέρου, ή μια μικρή πρωτεΐνη, που διεγείρει βιοχημικές οδούς που βοηθούν στην απελευθέρωση ινσουλίνης, μειώνουν την όρεξη και μειώνουν ορισμένες ανοσολογικές αποκρίσεις.

Ενώ τα φάρμακα εφευρέθηκαν και αδειοδοτήθηκαν για την καταπολέμηση του διαβήτη τύπου 2, η FDA ενέκρινε ένα από αυτά και για τη θεραπεία της παχυσαρκίας, και οι εταιρείες δοκιμάζουν σκευάσματα GLP-1 κατά της λιπώδους ηπατικής νόσου, της υπνικής άπνοιας, της νεφρικής νόσου, της συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας και ακόμη. Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον .

Τα στελέχη της Pfizer δήλωσαν ότι ελπίζουν να αποφασίσουν έως το 2024 ποιο από τα δύο υποψήφια φάρμακα θα λάβουν σε μεγάλες κλινικές δοκιμές. Η εταιρεία βλέπει τον εαυτό της να βρίσκει μια θέση με ένα χάπι που μπορεί να ληφθεί με ή χωρίς φαγητό, σύμφωνα με τον Dolsten. Τα περισσότερα από τα τρέχοντα προϊόντα είναι ενέσιμα, τα οποία απενεργοποιούν πολλούς ανθρώπους.

Υποθέτοντας ότι ένα από τα φάρμακα λάβει άδεια, το μάρκετινγκ θα κάνει τα υπόλοιπα.

Δημοσιεύτηκε αρχικά από την Kaiser Health News .

Ο Άρθουρ Άλεν, ανώτερος ανταποκριτής για το Kaiser Health News, γράφει για τον FDA και τη φαρμακευτική βιομηχανία καθώς και για θέματα σχετικά με τον COVID.