molech-child-θυσία

Θυσία παιδιών σε λατρεία ναού με τον θεό Μολώχ.
William Blake (1809), The Flight of Moloch. Μια από τις εικονογραφήσεις του Μπλέικ για το On the Morning of Christ’s Nativity, το ποίημα του John Milton. Πηγή .

από τον Brian Shilhavy

Αυτό λέει ο ΚΥΡΙΟΣ — Ο Λυτρωτής σου, ο Άγιος… «Εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σου, που σε διδάσκω ό,τι είναι καλύτερο για σένα, που σε κατευθύνω στον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσεις». (Ησαΐας 48:17)

Το βιβλίο του Ησαΐα στην Παλαιά Διαθήκη τμήμα της Βίβλου είναι ένα από τα πιο απίστευτα βιβλία προφητείας που γράφτηκαν ποτέ. Ο Ησαΐας ήταν προφήτης την εποχή που το βόρειο βασίλειο του Ισραήλ εκτοπίστηκε στην Ασσυρία το 722 π.Χ.

Αλλά όχι μόνο ο Ησαΐας έγραψε για γεγονότα που συνέβαιναν κατά τη διάρκεια των ημερών του, έγραψε επίσης για γεγονότα που θα συνέβαιναν εκατοντάδες χρόνια αργότερα κατά τις ημέρες αιχμαλωσίας του νότιου βασιλείου του Ισραήλ μετά το 586 π.Χ.

Έγραψε επίσης τα αποκαλούμενα μεσσιανικά αποσπάσματα που προφήτευαν για τη ζωή του Ιησού Χριστού που θα συνέβαινε περισσότερα από 700 χρόνια αργότερα.

Στο κεφάλαιο 48 του Ησαΐα μας δίνονται μερικοί από τους λόγους για τους οποίους ο Θεός αποκάλυψε αυτά τα πράγματα στον λαό του μέσω των λόγων του προφήτη Ησαΐα:

Άκουσέ με, Ιακώβ, Ισραήλ, τον οποίο κάλεσα: Εγώ είμαι αυτός. Είμαι ο πρώτος και είμαι ο τελευταίος. Το δικό μου χέρι έθεσε τα θεμέλια της γης, και το δεξί μου άπλωσε τους ουρανούς. όταν τους καλώ, σηκώνονται όλοι μαζί. Ελάτε όλοι μαζί και ακούστε: Ποιο από τα είδωλα τα προείπε αυτά; (Ησαΐας 48:12-14)

Τι κακή σύγκριση ήταν τα είδωλα των ημερών του Ησαΐα σε σύγκριση με τον μοναδικό αληθινό Θεό, τον Δημιουργό του ουρανού και της γης! Τα είδωλα δεν είχαν γνώση των μελλοντικών γεγονότων όπως ο Κύριος, ο οποίος μερικές φορές αποκάλυπτε αυτά τα γεγονότα στους προφήτες του.

Οι Ισραηλίτες κλήθηκαν να είναι ένας ιδιαίτερος λαός, διαφορετικός από τα έθνη γύρω τους. Έπρεπε να εμπιστεύονται μόνο τον Θεό και να αναζητούν σχέση μαζί του, όπως αναφέρεται στο εδάφιο 17 παραπάνω, όπου ο Θεός δηλώνει: « Εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σου, που σε διδάσκω ό,τι είναι καλύτερο για σένα, που σε καθοδηγεί στην οδό πρέπει να πας. ”

Αυτή η αρχή καθοδηγούσε τα πάντα στη ζωή και ήταν η πρώτη από τις δέκα εντολές:

Εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σου, που σε έβγαλα από την Αίγυπτο, από τη γη της σκλαβιάς. «Δεν θα έχετε άλλους θεούς εκτός από εμένα. «Δεν θα φτιάξεις για τον εαυτό σου ένα είδωλο με τη μορφή τίποτε στον ουρανό πάνω ή στη γη κάτω ή στα νερά κάτω. Δεν θα τολμήσεις να τους προσκυνήσεις, ούτε να το σκεφτείς να τους προσκυνήσεις. γιατί εγώ, ο Κύριος ο Θεός σου, είμαι ένας ζηλωτής Θεός, που τιμωρώ τα παιδιά για την αμαρτία των πατέρων στην τρίτη και τέταρτη γενιά όσων με μισούν, αλλά δείχνω αγάπη σε χίλιες γενιές εκείνων που με αγαπούν και τηρούν τις εντολές μου . (Έξοδος 20:2-6)

Η καρδιά της ειδωλολατρίας

Γιατί λοιπόν οι άνθρωποι δημιούργησαν είδωλα και για ποιο λόγο τα εμπιστεύονταν;

Τα είδωλα αναζητούνταν για καθοδήγηση, δύναμη και θεραπεία, αφότου ξεστράτησαν οι άνθρωποι και όριζαν τα δαιμονικά πνεύματα  τη ζωής τους. Οι εξουσίες όπως ο ίδιος ο Εωσφόρος ομολογεί στον Ιησού στο 4ο κεφάλαιο του Ματθαίου και του Λουκά, όταν πήγε να τον πειράξει στην έρημο. “Δικές μου είναι οι εξουσίες όλου του κόσμου και σε όποιον θέλω εγώ τις δίνω”. Μην μας φαίνεται παράξενο λοιπόν σήμερα ότι οι άνθρωποι θα δημιουργούσαν είδωλα από ανθρωπογενή αντικείμενα που δημιουργήθηκαν από τα χέρια τους.

Αλλά ο λόγος που μας φαίνεται επίσης παράξενο σήμερα είναι πως οι άνθρωποι εμπιστεύονταν ανεξέλεγκτα τα δαιμονικά πνεύματα ή τον κόσμο των πνευμάτων που αντιπροσώπευαν τα είδωλα, ή σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη πίστευαν ότι το ίδιο το είδωλο κατοικούνταν από πνευματικά όντα.

Έως τα σήμερα ο υλιστικός πολιτισμός μας, ως τα σήμερα, εξακολουθεί να πιστεύει πρωτίστως μόνο στον φυσικό κόσμο, είτε αρνούμενος είτε αγνοώντας τον πνευματικό κόσμο.

Η καρδιά της ειδωλολατρίας αναζητά πηγές εκτός Θεού για να ικανοποιήσει τις βασικές μας ανάγκες και επιθυμίες στη ζωή. Τα είδωλα που στήνονται απορρέουν από τις εμπειρίες μας στη ζωή, και το είδωλο είναι μια προσπάθεια να εξηγήσουμε τη ζωή χωριστά κι απόμακρα από τον Δημιουργό.

Ως εκ τούτου, όταν οι Ισραηλίτες απελευθερώθηκαν ως εκ θαύματος από τη σκλαβιά στους Αιγύπτιους υπό την ηγεσία του Μωυσή, και όταν ο Μωυσής ανέβηκε στο βουνό για να λάβει τους νόμους που θα τους διέπουν και δεν επέστρεψε για 40 ημέρες, υπέθεσαν ότι ήταν νεκρός και εμπιστεύτηκαν ξανά τις εμπειρίες τους από τη ζωή για να βρουν νόημα εκτός του Θεού.

Υπέθεσαν ότι ο Θεός τους είχε εγκαταλείψει και δεν ασχολούνταν πλέον με τη ζωή τους. Οι εμπειρίες τους τους δίδαξαν ότι πράγματι είχαν απελευθερωθεί από θαύμα από τον ισχυρό αιγυπτιακό στρατό που καταστράφηκε, οπότε έπρεπε να αποδώσουν αυτή την πραγματικότητα στη ζωή τους σε κάτι.

Βασιζόμενοι στη θρησκευτική τους εμπειρία στην Αίγυπτο, αποφάσισαν να φτιάξουν ένα είδωλο από χρυσό που μοιάζει με αγελάδα και να χρησιμοποιήσουν αυτή την εικόνα ως σύμβολο μεγάλης δύναμης. (Διαβάστε την ιστορία στην Έξοδος 32 )

Η λειτουργία των ειδώλων

Τα τυπικά πράγματα που οι άνθρωποι έψαχναν ιστορικά σε είδωλα για να τους παρέχουν είναι: καθοδήγηση, πλούτος, γονιμότητα και υγεία. Ο Θεός, ο Δημιουργός του ουρανού και της γης, παρουσιάζεται στον λαό του ως η μοναδική πηγή αυτών των πραγμάτων που χρειαζόμαστε και επιθυμούμε.

Ο Θεός δεν ενεργεί σαν «μάγος» παρέχοντας αυτά τα πράγματα για εμάς χωρίς σχέδιο, αλλά τις περισσότερες φορές εργάζεται μέσω της φυσικής τάξης δημιουργίας του που υποστηρίζεται από τη δύναμή του. (Βλέπε Προς Εβραίους 1:3 & Κολοσσαείς 1:17 που εξηγούν ότι ο Θεός κρατά ενωμένο το σύμπαν σε ένα ενιαίο αρμονικό σύνολο.)

Η δημιουργία, ωστόσο, δεν είναι ένα κλειστό σύστημα, και ο ίδιος ο Θεός δεν είναι δεσμευμένος στους νόμους της. Λειτουργεί και έξω από αυτό, και στο πρόσωπο του Ιησού, ειδικά, είδαμε τη δύναμη του Δημιουργού σε ανθρώπινη μορφή να αλληλεπιδρά και να ξεπερνά τους περιορισμούς και τα όρια της φυσικής δημιουργίας σε πολλές περιπτώσεις. Ο Ιησούς περπάτησε πάνω στο νερό, μετέτρεψε το νερό σε κρασί, θεράπευσε αμέσως τις ασθένειες των ανθρώπων και ακόμη ανέστησε ανθρώπους από τον φυσικό θάνατο φέρνοντάς τους ξανά στη ζωή.

Αλλά η απόφαση για το πότε συμβαίνουν υπερφυσικά γεγονότα εξαρτάται πάντα από τον Θεό, και όχι από τα κτιστά όντα. Οι προφήτες και οι άλλοι ηγέτες κατά καιρούς χρησιμοποιήθηκαν από τον Θεό για να κάνουν θαύματα, αλλά τα θαύματα έγιναν από τον Θεό μέσω αυτών.

Οι «μάγοι» από την άλλη πλευρά, εκείνοι που εκτελούν αληθινά μαγεία (όχι μόνο ψευδαισθήσεις), αλληλεπιδρούν με τον δαιμονικό πνευματικό κόσμο που ελέγχεται από τις δικές τους σκέψεις και επιθυμίες ή με εκείνα εκ των πνευμάτων που είναι επίσης δημιουργημένα όντα.

Ο αρχαίος κόσμος ήταν γεμάτος από ανταγωνιστικές θρησκείες που ασκούσαν πραγματική μαγεία στο πνευματικό βασίλειο μέσω της ειδωλολατρικής πρακτικής. Μια συγκεκριμένη μορφή ειδωλολατρίας που καταδικάστηκε στα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης της Βίβλου ήταν η θυσία παιδιών στον θεό Μολώχ:

Οποιοσδήποτε Ισραηλίτης ή οποιοσδήποτε αλλοδαπός που ζει στο Ισραήλ που δίνει κάποιο από τα παιδιά του στον Μολώχ πρέπει να θανατωθεί. Οι άνθρωποι της κοινότητας πρέπει να τον λιθοβολήσουν.

Θα στρέψω το πρόσωπό μου εναντίον αυτού του ανθρώπου και θα τον αποκόψω από τον λαό του. γιατί, δίνοντας τα παιδιά του στον Μολώχ, μολύνθηκε το ιερό μου και βεβήλωσε το άγιο όνομά μου. Αν οι άνθρωποι της κοινότητας κλείσουν τα μάτια τους όταν αυτός ο άντρας δώσει ένα από τα παιδιά του στον Μολώχ και δεν τον σκοτώσουν, θα βάλω το πρόσωπό μου εναντίον αυτού και της οικογένειάς του και θα αποκόψω από τους ανθρώπους τους τόσο αυτόν όσο και όλους που τον ακολουθούν στην εκπόρνευση στον Μολώχ. Θα βάλω το πρόσωπό μου ενάντια σε αυτόν που στρέφεται σε μέντιουμ και πνευματιστές για να εκπορνευτεί ακολουθώντας τους, και θα τον αποκόψω από τον λαό του.

Να αφιερωθείτε και να είστε άγιοι, γιατί εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σας. Τηρήστε τα διατάγματά μου και ακολουθήστε τα. Εγώ είμαι ο Κύριος, που σας αγιάζει. (Λευιτικό 20:2-8)

Η ειδωλολατρία σήμερα στον 21ο αιώνα

Είναι διαφορετικά τα πράγματα σήμερα όσον αφορά την ειδωλολατρία; Έχει πάρει διαφορετική μορφή, αλλά στην ουσία είναι το ίδιο πράγμα που ήταν πάντα – εμπιστοσύνη στα είδωλα και όχι στον Θεό για να καλύψει τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας.

Ο σύγχρονος πολιτισμός έχει αλλάξει δραματικά από τότε που εμφανίστηκε η θεωρία της δαρβινικής εξέλιξης και κυριάρχησε στους ακαδημαϊκούς κύκλους της δυτικής κουλτούρας, έτσι ώστε σήμερα ο φυσικός κόσμος να εξυψώνεται πάνω από όλες τις άλλες πραγματικότητες.

Ο πνευματικός κόσμος είτε γίνεται αντικείμενο άρνησης, είτε αγνοείται. Ως εκ τούτου, η δημιουργία φυσικών ειδώλων από βασικά στοιχεία όπως το ξύλο ή τα μέταλλα είναι πολύ ασυνήθιστη, επειδή η σημερινή κουλτούρα αγνοεί τον αόρατο κόσμο που θα μπορούσε να αναπαρασταθεί από τέτοιες φυσικές εκδηλώσεις.

Αυτό που έχει αντικαταστήσει αυτά τα είδωλα, ωστόσο, είναι οι νέες πεποιθήσεις. Το πιο κοινό είδωλο στη δυτική κουλτούρα σήμερα, μετά το Διαφωτισμό, με μεγάλη διαφορά, είναι η ιατρική – η νέα «μαγεία».

Η σύγχρονη ιατρική υπάρχει για μια σχετικά σύντομη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας και η δημιουργία ενός σώματος αδειοδοτημένων «γιατρών» μπορεί να αναχθεί στην αρχή του κινήματος των εμβολίων στην Ευρώπη το 1800, όταν οι υγειονομικοί υπάλληλοι ήθελαν να έχουν περισσότερο έλεγχο στον πληθυσμό γιατί  αντιλαμβάνονταν πως απειλούνταν από σοβαρές ασθένειες όπως η ευλογιά.

Σήμερα, η ιατρική θεωρείται ως η λύση σε όλα σχεδόν τα προβλήματα της ζωής. Ένα χάπι ή ένα εμβόλιο υπάρχει τώρα σχεδόν για κάθε πάθηση ή πρόβλημα στη ζωή, και για εκείνα τα προβλήματα που δεν έχουν ακόμη ιατρική λύση, δαπανώνται δισεκατομμύρια δολάρια στην έρευνα για να βρεθεί.

Το σύστημα πεποίθησης που ισχύει επί του παρόντος είναι ότι η φυσική επιστήμη και η ιατρική μπορούν να λύσουν όλα τα προβλήματα στη ζωή.

Οι άνθρωποι που ελέγχουν το ιατρικό σύστημα (του Ροκφέλερ) είναι εκπαιδευμένοι και αδειοδοτημένοι και τους δίνεται μεγάλη εξουσία να ελέγχουν τη ζωή μας. Επί του παρόντος έχουν την εξουσία να απομακρύνουν τα παιδιά από τους γονείς τους , να χαρακτηρίσουν κάποιον «τρελό» ή ψυχικά διαταραγμένο και να τον εγκλείσουν σε ένα ίδρυμα, να αναγκάσουν τους ανθρώπους (ιδιαίτερα τα παιδιά) και να τους επιβάλουν να χρησιμοποιούν τα προϊόντα τους μέσω εμβολιασμού στο ίδιο τους το κορμί, και να θεσπίσουν σαρωτικούς νόμους και κανονισμούς που επηρεάζουν τις ζωές όλων μαςώ

Πιστεύεται ότι η ίδια η ζωή εξαρτάται από την ιατρική και αυτό το σύστημα πεποιθήσεων χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσει την εξουσία και τη δύναμη που έχει το ιατρικό σύστημα στον πολιτισμό μας.

Παιδική Θυσία στον 21ο αιώνα: Ιατρική απαγωγή

Έτσι, ενώ μπορεί να πιστεύουμε ότι η ιδέα της θυσίας παιδιών σε έναν ναό και στον «θεό» Μολώχ ήταν αποκρουστική στον αρχαίο πολιτισμό, είναι τα πράγματα πολύ διαφορετικά σήμερα; Η παιδική θυσία στον τομέα της ιατρικής έχει απλώς πάρει νέα μορφή και αυτή η πρακτική μόλις τώρα αρχίζει να τραβάει την προσοχή των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης.

Μία από τις πιο δημοσιευμένες περιπτώσεις το 2014 ήταν η ιστορία της Justina Pelletier . Η Justina αφαιρέθηκε από τους γονείς της σε ηλικία 15 ετών από το Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης, επειδή διαφώνησαν με τη διάγνωση του γιατρού της οικογένειας για την ιατρική της κατάσταση. Κατέλαβαν την επιμέλεια της Justina παρά τη θέλησή της και τη θέληση των γονιών της και την υπέβαλαν σε ψυχιατρική πτέρυγα σε έναν προφανή ιατρικό πειραματισμό, όπου κρατήθηκε για περισσότερους από 16 μήνες.

Η ιστορία της Pelletier αναγνωρίστηκε σε εθνικό επίπεδο μόνο επειδή οι γονείς αψήφησαν μια δικαστική απόφαση για φίμωση και έγινε γνωστή επειδή οι εθνικοί παρουσιαστές του talk show όπως ο Dr. Phil, ο Glenn Beck, ο Mike Huckabee και άλλοι δημοσιοποίησαν την ιστορία της.

Αυτό ώθησε αρκετά μέλη του Κογκρέσου να προτείνουν έναν νέο νόμο που απαγορεύει στα νοσοκομεία να πραγματοποιούν ιατρικά πειράματα σε παιδιά που είχαν κατασχεθεί από τις κρατικές  Κοινωνικές Υπηρεσίες. (Βλέπε: Ο «Νόμος της Τζουστίνα» επιδιώκει να τερματίσει την Πειραματική Ιατρική Έρευνα σε παιδιά που κατασχέθηκαν από Υπηρεσίες Παιδικής Προστασίας .)

Ωστόσο, ο νόμος δεν έφτασε ποτέ στο βήμα του Κογκρέσου, καθώς το φαρμακευτικό λόμπι στις ΗΠΑ είναι ένας από τους ισχυρότερους ομίλους στον κόσμο.

Η ιστορία της Justina δεν είναι μοναδική, ωστόσο, και συμβαίνει σε όλη την Αμερική. Ως συντάκτης του Health Impact News , άρχισα να λαμβάνω ιστορίες από άλλες οικογένειες που υπέφεραν το ίδιο πράγμα.

Έρχονταν τόσες πολλές ιστορίες, που ξεκινήσαμε έναν ξεχωριστό ιστότοπο για να αρχίσουμε να τεκμηριώνουμε μερικές: MedicalKidnap.com . Υπάρχουν οικογένειες σε όλη την Αμερική, χιλιάδες από αυτές, που χάνουν την επιμέλεια των παιδιών τους σήμερα επειδή δεν ακολουθούν τη συμβουλή ενός γιατρού ή απλώς θέλουν να ζητήσουν μια δεύτερη γνώμη για την ιατρική περίθαλψη. Για να κατανοήσετε περισσότερα σχετικά με την Ιατρική Απαγωγή που συμβαίνει σήμερα στην Αμερική, δείτε:

Ιατρική απαγωγή: Απειλή για κάθε παιδί στην Αμερική σήμερα

Ιατρική απαγωγή στις ΗΠΑ – Απαγωγή παιδιών για δοκιμές ναρκωτικών

Απαγωγή και εμπορία παιδιών: Μια προσοδοφόρα επιχείρηση στις ΗΠΑ που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους

Το Σύστημα Ανάδοχης οικογένειας των Η.Π.Α.: Σύγχρονη δουλεία και εμπορία παιδιών

Πώς το επιτρέψαμε να συμβεί αυτό; Πώς πιστεύει ο πληθυσμός ως επί το πλείστον τόσο πρόθυμα στο ιατρικό σύστημα και παραχωρεί τόσες πολλές από τις ελευθερίες του και τόσο μεγάλο μέρος του πλούτου του σε αυτό το σύστημα;

Υπάρχει μόνο μια λογική εξήγηση: η ειδωλολατρία. Απλώς επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη που έχουν γίνει σε όλη την ιστορία, όταν ο Θεός αφαιρείται από το σύστημα πεποιθήσεών μας και αντικαθίσταται με μια πίστη σε κάτι άλλο. Αντίθετα, μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε τα είδωλά μας.

Αν η ιστορία κρατήσει αρκετά, προβλέπω ότι θα έρθει μια μέρα πολλά χρόνια στο μέλλον που θα κοιτάξει πίσω στην σημερινή εποχή και τον πολιτισμό μας και θα έχει τα ίδια αισθήματα απέχθειας και αηδίας που νιώθουμε όσοι από εμάς σήμερα κοιτάμε τους αρχαίους πολιτισμούς που εμπιστεύονταν τις σκαλισμένες εικόνες και τα πνεύματα στην ειδωλολατρική τους πρακτική, και θυσίαζαν ακόμη και παιδιά τους σε αυτά τα είδωλα. «Πώς θα μπορούσαν να είναι τόσο ανόητοι να εμπιστεύονται αυτά τα πράγματα;», σκεφτόμαστε σήμερα, και στο μέλλον υποψιάζομαι ότι οι ίδιες σκέψεις και ερωτήσεις θα συζητηθούν για τις ιατρικές μας πρακτικές σήμερα.

Η Αδυναμία του Ιατρικού Παραδείγματος

Οι άνεμοι της αλλαγής πνέουν ήδη, ωστόσο, καθώς πολλοί αρχίζουν να βλέπουν πόσο μακριά έχουμε φτάσει σε αυτήν την τυφλή εμπιστοσύνη που έχουμε στην ιατρική. Κάποιοι κάνουν ένα βήμα πίσω για να προσπαθήσουν να ρίξουν μια αντικειμενική ματιά στην αποτελεσματικότητα των φαρμάκων μας και αυτό που φαίνεται είναι μερικά πολύ ανησυχητικά γεγονότα που δεν μπορούμε πλέον να τα αρνηθούμε.

Ανάλογα με το σύνολο στατιστικών στοιχείων που εξετάζετε, οι θάνατοι από τα νόμιμα συνταγογραφούμενα φάρμακα και τη διαχείριση του ιατρικού συστήματος θεωρούνται είτε ως η νούμερο ένα αιτία θανάτου στις ΗΠΑ σήμερα 1 , είτε ως η νούμερο τρία αιτία θανάτου ακριβώς πίσω από τον καρκίνο και την καρδιά ασθένεια 2 . Αυτό περιλαμβάνει θανάτους από συνταγογραφούμενα φάρμακα και νοσοκομειακά λάθη που μπορούν να προληφθούν.

Όλα τα στατιστικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για να καταλήξουμε σε ένα τέτοιο συμπέρασμα προέρχονται από τυπικές δημοσιευμένες αναφορές που προέρχονται από το ίδιο το ιατρικό σύστημα. Ωστόσο, αυτό δεν αναφέρεται ευρέως στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, λόγω της πεποίθησης ότι η ιατρική και το ιατρικό σύστημα είναι απαραίτητα για τη ζωή, και ότι επομένως δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να ανεχθούμε αυτά τα λάθη και τους τυχαίους θανάτους που είναι άμεσο αποτέλεσμα της ιατρικής πράξης. Οι αιτίες του ιατρικού συστήματος γίνονται αποδεκτές για «το μεγαλύτερο καλό».

Εναλλακτικές λύσεις για το ιατρικό σύστημα που δέχτηκαν επίθεση και καταστολή

Οτιδήποτε προβάλλεται ως εναλλακτική λύση στο ιατρικό σύστημα για την υγεία γενικά δέχεται επίθεση και κηρύσσεται παράνομο, και εάν εκείνοι που ανήκουν στο ιατρικό σύστημα αποφασίσουν να γίνουν «ψιθυριστές» να μιλήσουν και να προσπαθήσουν να αποκαλύψουν τις αποτυχίες του ιατρικού συστήματος , δέχονται επίθεση και συχνά χάνουν την καριέρα τους.

Σήμερα, το 2015, υπάρχουν πολυάριθμες αναφορές εναλλακτικών γιατρών που δολοφονήθηκαν ακόμη και επειδή χρησιμοποιούσαν θεραπείες που δεν εγκρίθηκαν από τον FDA. (Δείτε: Η ιατρική μαφία των ΗΠΑ δολοφονεί εναλλακτικούς γιατρούς υγείας που εφαρμόζουν πραγματικές θεραπείες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί από τον FDA 😉

Εμβόλια: Το Ιερό Δισκοπότηρο της Σύγχρονης Ιατρικής

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στο κίνημα των εμβολίων αυτή τη στιγμή, το οποίο επιδιώκει να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των εμβολίων που απαιτούνται για την ανοσοποίηση παιδιών και τώρα ακόμη και εφήβων και ενηλίκων.

Εκατοντάδες χιλιάδες γονείς γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι τα εμβόλια είτε έχουν σκοτώσει είτε έχουν βλάψει μόνιμα τα παιδιά τους (και αυτό υποστηρίζεται ακόμη και από στατιστικά στοιχεία στο VAERS – Vaccine Adverse Event Reporting System – κυβερνητική βάση δεδομένων, καθώς και από κρατικές πληρωμές από το National Vaccine Πρόγραμμα Αποζημίωσης Τραυματισμού.)

Το ιατρικό ίδρυμα γνωρίζει αυτές τις παρενέργειες που οδηγούν σε αναπηρίες και θανάτους, αλλά πιστεύει ότι αυτά τα θύματα είναι απαραίτητα για «το μεγαλύτερο καλό» της κοινωνίας. Έχουν θεσπιστεί νόμοι για την προστασία των κατασκευαστών εμβολίων από μηνύσεις και θεσπίστηκε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα αποζημιώσεων για την καταβολή αποζημιώσεων σε όσους τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν από τα εμβόλια.

Ενώ ο μεγάλος πλούτος και τα κέρδη συνδέονται σίγουρα με τον κλάδο των εμβολίων και της ιατρικής στο σύνολό του, πιστεύω ότι το κυρίαρχο κίνητρο είναι ένα σύστημα πεποιθήσεων, και όχι απαραίτητα αυστηρά το κίνητρο του κέρδους (αν και το κίνητρο κέρδους είναι επίσης ένας τεράστιος παράγοντας!)

Για τα εμβόλια, η πεποίθηση είναι ότι εάν δεν εμβολιαστούν όλοι, επικίνδυνοι ιοί και ασθένειες θα εξαπλωθούν στην κοινωνία και θα απειλήσουν την ίδια τη ζωή – την ίδια την ύπαρξη της ανθρώπινης φυλής.

Αυτή η πεποίθηση, ωστόσο, δεν υποστηρίζεται από την αντικειμενική επιστήμη. Είναι απλώς ένα σύστημα πεποιθήσεων, που βασίζεται σε ιστορικές πληγές και σε όσα θα μπορούσαν ενδεχομένως να κάνουν οι μελλοντικές πληγές.

Είναι ένα σύστημα πεποιθήσεων που τρέφεται με φόβο και δεν λαμβάνει υπόψη ότι υπάρχει Θεός που έχει τον απόλυτο έλεγχο της δημιουργίας του των ζώντων και μη οργανισμών και υλικών κατασκευών. Ωστόσο, όταν κοιτάξουμε αντικειμενικά την ιστορία των ασθενειών και των εμβολίων, είναι προφανές ότι όλες αυτές οι κύριες ασθένειες ήταν ήδη σε παρακμή πριν από την ανάπτυξη του εμβολίου, υποδηλώνοντας ότι η ενσωματωμένη φυσική ανοσία του Θεού ήταν επαρκής και πιθανώς ανώτερη, από τα εμβόλια. (Βλέπε: Μια ειλικρινής ματιά στην ιστορική απόδειξη ότι τα εμβόλια εξάλειψαν τις ασθένειες )

Ψυχιατρική: Αντικατάσταση του Θεού και Έλεγχος των Μαζών

Οι άνθρωποι τώρα αρχίζουν να εξετάζουν αντικειμενικά την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων και αυτό που ανακαλύπτεται είναι πολύ ανησυχητικό. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ψυχοφάρμακα στον τομέα της ψυχιατρικής.

Η ψυχιατρική παρουσιάζεται ως μέρος της ιατρικής πρακτικής που υποτίθεται ότι έχει τη βάση της στη βιολογική επιστήμη, αλλά απλά δεν είναι αλήθεια. Επί του παρόντος δεν υπάρχουν βιολογικά τεστ που να μπορούν να διαγνώσουν ψυχικές ασθένειες. Κανένα. Τα φάρμακα συνταγογραφούνται απλά ανάλογα με τα εκδηλούμενα συμπτώματα. Είναι μια βιομηχανία 330 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ο αριθμός των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων που συνταγογραφούνται διπλασιάστηκε σε λιγότερο από μια δεκαετία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι οι ασθένειες που υποτίθεται ότι θεραπεύουν αυτά τα φάρμακα είναι ασθένειες που ψηφίζουν οι ψυχίατροι για να τα συμπεριλάβουν στο «Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο για Ψυχικές Διαταραχές» (DSM) 3 .

Δεν υπάρχουν αντικειμενικά τεστ για την ανίχνευση αυτών των «ασθένειών» και ο αριθμός των καθορισμένων ασθενειών που εντάσσονται στο DSM αυξάνεται σε ανησυχητικό ρυθμό και τώρα περιλαμβάνει τέτοια πράγματα που στο παρελθόν θεωρούνταν ότι ανήκαν στο πεδίο της φυσιολογικής συμπεριφοράς.

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αμφιλεγόμενα είναι η «διαταραχή ελλειμματικής προσοχής» που χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για τη συνταγογράφηση ισχυρών φαρμάκων για παιδιά που είναι «υπερδραστήρια ή υπερκινητικά» και έχουν «προβλήματα συμπεριφοράς».

Ακόμη και η δυστυχία θεωρείται πλέον ασθένεια και μπορούν να συνταγογραφηθούν φάρμακα και για αυτό. Οι επικριτές επισημαίνουν ότι το DSM είναι τόσο μεγάλο τώρα, που μπορεί πλέον να καλύψει τα πρότυπα συμπεριφοράς ολόκληρου του ανθρώπινου πληθυσμού και να χαρακτηρίσει αποτελεσματικά όλους τώρα ότι πάσχουν από ψυχική ασθένεια.

Τι τεράστια αγορά για τα φάρμακά τους!

Ως συντάκτης του Health Impact News , σπάνια περνάει μια εβδομάδα όπου δεν βλέπω τουλάχιστον μία είδηση, και πολλές τώρα από πηγές κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης, αμφισβητούν την εγκυρότητα αυτής της αύξησης των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων και τους κινδύνους τους 4 . Αυτά τα ναρκωτικά εμπλέκονται τώρα στους αυξανόμενους πυροβολισμούς και τη χρήση βίας στα σχολεία που βλέπουμε τόσο συχνά στις ειδήσεις 5 , και σε μια ανησυχητική αύξηση των αυτοκτονιών μεταξύ των νέων μας 6 . Χρησιμοποιούνται επίσης όλο και περισσότερο στον ηλικιωμένο πληθυσμό που είναι συχνά ανυπεράσπιστος για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του 7 .

Η ειδωλολατρία και η απιστία στον Θεό Δημιουργό είναι ο λόγος που επιτρέψαμε σε αυτό το ιατρικό σύστημα, το οποίο λανθασμένα χαρακτηρίζεται ως «υγειονομική περίθαλψη», να γίνει τόσο ισχυρό όσο είναι σήμερα.

Ποιος μπορεί να ορίσει τι είναι η «Ιατρική»;

Κάποιοι μπορεί να σκεφτούν αφού διάβασα αυτό φαίνεται ο συγγραφέας του άρθρου ότι είναι αντίθετος με όλα τα φάρμακα και οτιδήποτε σχετίζεται με το ιατρικό σύστημα. Αυτή δεν είναι η περίπτωση.

Υπάρχουν πραγματικά φάρμακα που βασίζονται στην πραγματική επιστήμη που προφανώς έχουν μεγάλο όφελος και μπορούν να σώσουν ζωές. Τα αντιβιοτικά είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Αλλά η τυφλή εμπιστοσύνη μας στα αντιβιοτικά έχει οδηγήσει σε τέτοια κατάχρηση και υπερβολική χρήση που χάνουν την αποτελεσματικότητά τους. Αυτό οφείλεται στο ότι πάνω από το 80% όλων των αντιβιοτικών χρησιμοποιούνται σε ζώα 8 στο βιομηχανικό γεωργικό μας σύστημα, και εκτιμάται ότι από το υπόλοιπο 20% περίπου που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ανθρώπινων ασθενειών, περίπου στο 90% αυτών των περιπτώσεων χρησιμοποιούν  τα αντιβιοτικά άσκοπα.

Εάν συνεχίσουμε να ακολουθούμε την τρέχουσα πορεία που ακολουθούμε, ορισμένοι πιστεύουν ότι τα αντιβιοτικά θα χάσουν εντελώς την αποτελεσματικότητά τους, καθιστώντας αδύνατη την εκτέλεση σωτήριων διαδικασιών όπως χειρουργικές επεμβάσεις ή φροντίδα τραυμάτων στα επείγοντα 9 .

Υπάρχει διεφθαρμένη «επιστήμη» στο βωμό του κέρδους

Πολλοί σήμερα αναγνωρίζουν τα σφάλματα του ιατρικού συστήματος και βλέπουν ότι αυτό που χαρακτηρίζεται ως «επιστήμη» για να δικαιολογήσει αυτό το σύστημα θεραπείας ασθενειών είναι στην πραγματικότητα πρωτίστως ένα σύστημα πεποιθήσεων και όχι στην πραγματικότητα, δεν είναι καθόλου επιστήμη 10 .

Οι «επιστημονικές» μελέτες που δημοσιεύονται σε περιοδικά με κριτές σχετικά με νέα φάρμακα ή εμβόλια χρηματοδοτούνται σχεδόν αποκλειστικά από τις ίδιες τις φαρμακευτικές εταιρείες, με τεράστιες συγκρούσεις συμφερόντων. 11

«Ιατρική» Ορίζεται στη Βίβλο

Ωστόσο, τι είναι το πραγματικό «φάρμακο»; Μπορούμε να βρούμε αυτόν τον όρο στη Βίβλο πουθενά για να μας καθοδηγήσει;

Αν ψάξετε για τη λέξη «φάρμακο» στην αγγλική Βίβλο σας, δεν θα βρείτε πολλά. Συνήθως το μόνο εδάφιο στη Βίβλο που χρησιμοποιεί την αγγλική λέξη «φάρμακο» είναι το εδάφιο Παροιμίες 17:22: « Η εύθυμη καρδιά γίνεται καλό φάρμακο, αλλά ένα συντετριμμένο πνεύμα στεγνώνει τα οστά. ”

Αυτός ο στίχος σχεδόν δεν ασχολείται με φαρμακευτικά προϊόντα, προφανώς. Το νόημα είναι πολύ ευρύτερο από την αυστηρή κατανόηση των φαρμακευτικών φαρμάκων.

Ωστόσο, υπάρχει μια ελληνική λέξη που θα είχε χρησιμοποιηθεί για να μεταφέρει τη λέξη «φάρμακο» στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, και μπορεί να βρεθεί και στην αρχική γλώσσα του τμήματος της Καινής Διαθήκης της Βίβλου.

Είναι η ελληνική λέξη pharmakeia , από την οποία παίρνουμε τέτοιες αγγλικές λέξεις όπως pharmacy και pharmacist . Αυτή η λέξη δεν μεταφράζεται ποτέ σε «φάρμακο» στις αγγλικές μεταφράσεις της Βίβλου, ωστόσο, επειδή η λέξη εμφανίζεται πάντα ως κάτι αρνητικό, που σχετίζεται με την ειδωλολατρία και τη μαγεία ή τη μαγεία.

Εμφανίζεται, για παράδειγμα, στο κεφάλαιο 5 προς Γαλάτες στην περιγραφή των κακών πράξεων της αμαρτωλής μας φύσης:

Οι πράξεις της αμαρτωλής φύσης είναι προφανείς: σεξουαλική ανηθικότητα, ακαθαρσία και ασέβεια. ειδωλολατρία και μαγεία. μίσος, διχόνοια, ζήλια, κρίσεις οργής, εγωιστικές φιλοδοξίες, διχόνοιες, φατρίες και φθόνος. μέθη, όργια και άλλα παρόμοια. Σας προειδοποιώ, όπως έκανα και πριν, ότι όσοι ζουν έτσι δεν θα κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού. (Γαλ 5:19-21)

Η ελληνική λέξη φαρμακεία μεταφράζεται εδώ «μαγεία», ακριβώς δίπλα στην «ειδωλολατρία». Αναρωτιέμαι γιατί οι μεταφραστές δεν θεώρησαν ότι η λέξη «φάρμακα» ήταν η σωστή μετάφραση;

Ορισμός της «Ιατρικής»

Εδώ λοιπόν έγκειται το πρόβλημα με τη «μοντέρνα» ιατρική, η οποία τελικά δεν είναι και τόσο σύγχρονη. Όλα καταλήγουν σε θέμα ορισμού και χρήσης. Σήμερα, η λέξη «φάρμακο» είναι ένας ρυθμισμένος και προσεκτικά καθορισμένος όρος που αναφέρεται μόνο σε φάρμακα εγκεκριμένα από την κυβέρνηση, τα οποία παράγονται από τη φαρμακευτική βιομηχανία.

Οι φυσικές ουσίες που βρίσκονται στη φύση, οι οποίες δεν παράγονται από φαρμακευτική εταιρεία, δεν αναφέρονται ως «φάρμακο» και τις περισσότερες φορές αν γίνει αυτό, να χρησιμοποιήσεις τα φάρμακα που ο Θεός έδωσε μέσω των φυτών και των βοτάνων στη φύση, είναι εκτός νόμου, σημαίνει ότι παραβιάζεις το νόμο και το αποτέλεσμα είναι να συλληφθείς.

Ακόμη και τα λεγόμενα «παράνομα ναρκωτικά» στη σύγχρονη κουλτούρα μας, όπως η μαριχουάνα, η κοκαΐνη και η ηρωίνη, έχουν όλα προηγούμενο ιστορικό επαληθεύσιμων ιατρικών χρήσεων. Αλλά είναι γενικά παράνομα σήμερα*, όχι επειδή δεν μπορούν να θεραπεύσουν ασθένειες ή επειδή καταχρώνται από τους ανθρώπους για ψυχαγωγική χρήση, αλλά επειδή δεν μπορούν να κατοχυρωθούν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από μια φαρμακευτική εταιρεία και να εγκριθούν από τον FDA.

Ωστόσο, τα νόμιμα συνταγογραφούμενα φάρμακα είναι πιο εθιστικά, λόγω κατάχρησης προκαλούν πολύ περισσότερους θανάτους από τα «παράνομα ναρκωτικά». Και οι φυσικές θεραπείες όπως τα τρόφιμα και τα βότανα δεν επιτρέπεται να υπάρξουν ισχυρισμοί ούτε καν υπαινιγμοί, ότι βοηθούν την υγεία και θεραπεύουν τις ασθένειες.

Διαφέρουν λοιπόν τα σύγχρονα ανθρωπογενή φάρμακα από τα είδωλα των αρχαίων χρόνων;

Φαίνεται να λειτουργούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, οδηγώντας τους ανθρώπους να εμπιστεύονται τα ανθρωπογενή είδωλα και όχι τον Θεό. Και όπως είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι οι άνθρωποι έδιναν πρόθυμα τα παιδιά τους ως θυσίες στον θεό Μολώχ στην αρχαιότητα (αναγκάζονταν να το κάνουν), έτσι και τα παιδιά σήμερα θυσιάζονται στο ιατρικό σύστημα για χάρη του «πρόκειται για μεγαλύτερο καλό κι ας υπάρχουν φονικές παρενέργειες», ακόμη και ενάντια στις επιθυμίες των γονιών.

Όχι, δυστυχώς, δεν έχουν αλλάξει πολλά.

Η λύση στην ειδωλολατρία

Υπάρχει μια λύση σε αυτό το χάος που δημιουργήσαμε:

Αυτό λέει ο ΚΥΡΙΟΣ — ο Λυτρωτής σου, ο Άγιος… «Εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σου, που σε διδάσκω ό,τι είναι καλύτερο για σένα, που σε κατευθύνω στον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσεις. Αν είχες προσέξει τις εντολές μου, η ειρήνη σου θα ήταν σαν ποτάμι, η δικαιοσύνη σου σαν τα κύματα της θάλασσας. Οι απόγονοί σου θα ήταν σαν την άμμο, τα παιδιά σου σαν τους αμέτρητους κόκκους της. Το όνομά τους δεν θα χαθεί ούτε θα καταστραφεί μπροστά μου». (Ησαΐας 48:17-19)

 

Η θεραπεία για την ειδωλολατρία είναι η πίστη και η εμπιστοσύνη στον Θεό τον Δημιουργό και Λυτρωτή μας. Ο Λυτρωτής Μεσσίας δεν είχε ακόμη γεννηθεί κατά τις ημέρες του προφήτη Ησαΐα, αλλά ζούμε σε μια εποχή μετά τη γέννησή του, και το όνομά του είναι Ιησούς Χριστός.

Η πίστη στον Θεό τον Δημιουργό μας και τον Λυτρωτή Ιησού, είναι το αντίθετο της ειδωλολατρίας και αναγνωρίζει ότι η ζωή εξαρτάται από τον Θεό τον Δημιουργό και ότι η λύτρωση, η συγχώρεση των αμαρτιών, η θεραπεία από τις αρρώστειες και η πνευματική αναγέννηση , προέρχονται από τη προσωπική σχέση με τον Ιησού.

Όταν εμπιστευόμαστε στον Θεό, εμπιστευόμαστε τον λόγο του, και αυτός είναι ο λόγος του προς εμάς:

« Εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σου, που σε διδάσκω ό,τι είναι καλύτερο για σένα, που σε κατευθύνω στον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσεις. ”

Ποιον Εμπιστεύεστε;

Μην εμπιστεύεστε το ιατρικό σύστημα! Εάν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε αναζητήσει πρώτα τον Κύριο και ότι είναι αυτός που σας οδηγεί στους σωστούς ανθρώπους (ιατρούς) και τις σωστές λύσεις.

Η συνταγή για την αντιμετώπιση της ασθένειας στους βιβλικούς χρόνους ήταν η αναζήτηση συμβουλών από πνευματικούς ηγέτες, όχι από «γιατρούς». (Δείτε: Θεραπεύουν πραγματικά οι γιατροί; )

Η ζωή δεν εξαρτάται από το ιατρικό σύστημα και πολλές φορές υπάρχουν φυσικές λύσεις, και μερικές φορές ακόμη και υπερφυσικές-θαυματουργές. Ο Θεός είναι ο δημιουργός όλης της ζωής και είναι αυτός που την υποστηρίζει. Αναζητήστε τον πρώτα και βασιστείτε μόνο σε αυτόν!

Εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σου, που σε έβγαλα από την Αίγυπτο, από τη γη της σκλαβιάς. «Δεν θα έχετε άλλους θεούς εκτός από εμένα. «Δεν θα φτιάξεις για τον εαυτό σου ένα είδωλο με οποιαδήποτε μορφή τόσο στον ουρανό πάνω ή στη γη κάτω ή στα νερά υπό κάτω. Δεν θα τους προσκυνήσεις ούτε θα τους προσκυνήσεις. γιατί εγώ, ο Κύριος ο Θεός σου, είμαι ένας ζηλωτής Θεός, που τιμωρώ τα παιδιά για την αμαρτία των πατέρων στην τρίτη και τέταρτη γενιά όσων με μισούν, αλλά δείχνω αγάπη σε χίλιες γενιές εκείνων που με αγαπούν και τηρούν τις εντολές μου . (Έξοδος 20:2-6 – η πρώτη από τις 10 εντολές)

Είναι κάποιος από εσάς άρρωστος; Θα πρέπει να καλέσει τους πρεσβύτερους της εκκλησίας να προσευχηθούν πάνω του και να τον αλείψουν με λάδι στο όνομα του Κυρίου. Και η προσευχή που προσφέρεται με πίστη θα κάνει καλά τον άρρωστο. ο Κύριος θα τον αναστήσει. Αν έχει αμαρτήσει, θα συγχωρεθεί. Γι’ αυτό εξομολογήστε τις αμαρτίες σας ο ένας στον άλλον και προσευχηθείτε ο ένας για τον άλλον για να θεραπευθείτε. Η προσευχή ενός δίκαιου ανθρώπου είναι ισχυρή και αποτελεσματική. (Ιακώβου 5:14-16)

*Η μόνη εξαίρεση είναι η μαριχουάνα, όπου οι νόμοι αλλάζουν πλέον, αλλά όχι απαραίτητα προς το καλύτερο. Δείτε: Ιατρική κάνναβη: Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ λόγος που η κυβέρνηση θέλει να την κρατήσει απαγορευμένη

Βιβλιογραφικές αναφορές

1. Το ιατρικό σύστημα είναι η κύρια αιτία θανάτου στις ΗΠΑ: του Gary Null, PhD. Carolyn Dean MD, ND; Martin Feldman, MD; Debora Rasio, MD; και Dorothy Smith, PhD

2. Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Αμερικής είναι η τρίτη κύρια αιτία θανάτου στις ΗΠΑ: από την Barbara Starfield, MD

3. Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα: Ψυχιατρικές Διαταραχές Ψηφίστηκε για ύπαρξη Η Νέα Βίβλος της Ψυχιατρικής, The DSM: A Goldmine of Mental Disorders for Pharma

4. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα: Οι πρώην εκπρόσωποι πωλήσεων φαρμάκων μιλάνε ανοιχτά – Το Pharma Not in Business of Health (Βίντεο), Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα δεν λειτουργούν και έχουν σοβαρές παρενέργειες (περιλαμβάνονται βίντεο), Η κρυφή τυραννία: παιδιά που διαγιγνώσκονται και υποβάλλονται σε ναρκωτικά για το κέρδος , Ψυχιατρική Ο μεγαλύτερος παραβάτης σε λανθασμένη διάγνωση και περιττές διαδικασίες (ABC News) – Αυτές είναι μικρές ιστορίες δειγματοληψίας. Για να δείτε τα πιο πρόσφατα, κάντε κλικ εδώ .

5. Δείτε: Πάρτε αυτό το αντικαταθλιπτικό, και εσείς μπορεί να έχετε ένα βίαιο ψυχωτικό διάλειμμα και τη συνταγή της ψυχιατρικής για τη βία (Βίντεο)

6. Δείτε: Harming Youth: Screening and Drugs Ruin Young Minds (περιλαμβάνεται βίντεο)

7. Βλ.: Ο δικαστής καθαρίζει τον δρόμο για την μήνυση του Whistleblower για τις μίζες του J&J Risperdal (συνταγογράφηση αντικαταθλιπτικών για ηλικιωμένους σε γηροκομεία όταν δεν τα χρειάζονταν), η επιτροπή γήρανσης της Γερουσίας σφυρίζει για ασθενείς με άνοια που ναρκώνουν

8. Δείτε: Congresswoman Slaughter Fights για να διατηρήσει αποτελεσματικά τα αντιβιοτικά, να μειώσει την περιττή χρήση στα ζώα

9. Δείτε: Υπερχρήση αντιβιοτικών «Η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρώπινη υγεία»

10. Δείτε: Η σύγχρονη ιατρική είναι περισσότερο επιστήμη ή θρησκεία; και Η αβεβαιότητα της ιατρικής πρακτικής: Η προοπτική ενός γιατρού

11. Βλέπε: BMJ & Lancet Wedded to Merck CME Partnership Σύγκρουση συμφερόντων στην έρευνα για τα εμβόλια; και Γιατί τα μέσα ενημέρωσης κάνουν συνήθως λάθος σχετικά με τις πληροφορίες για την υγεία

12. Δείτε: Οι δόλιες μελέτες για την έγκριση φαρμάκων εξακολουθούν να μην έχουν ανακληθεί

ΠΗΓΗ:https://created4health.org/medicine-idolatry-in-the-twenty-first-century/