Το ΕΠΑΜ θα συνεχίσει τον αγώνα στα Ειρηνοδικεία. Μια απάντηση στην Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος

 

ΕΠΑΜΑνακοίνωση

Παρά την απόφαση της Συντονιστικής Επιτρο-πής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος για αποχή των συμβολαιογράφων από τη διε-νέργεια πλειστηριασμών αύριο ημέρα Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016, το ΕΠΑΜ, ως ο βασικός μοχλός του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, καλεί τον ελληνικό λαό να συμμετάσχει στα συλλα-λητήρια που έχουν προγραμματιστεί πανελλαδικά έξω από τα Ειρηνοδικεία της χώρας.

Η αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας του λαού, κάτω από συνθήκες άγριας περικοπής των εισοδημάτων, δημευτικής φορολογίας και υπό καθεστώς μνημονιακής κατοχής, συνιστά παραβίαση θεμελιωδών διατάξεων του συντάγματος, και συγκεκριμένα των άρθρων 17, 21 παρ. 4 και 25. Είναι αδιανόητο να δημεύεται για λογαριασμό των “αγορών” η ιδιωτική περιουσία, καθώς η πλειονότητα του λαού οδηγείται σκόπιμα σε βιοτικό στραγγαλισμό. Από το 2010 και μετά, κανένας πλειστηριασμός δεν πρέπει να γίνεται ανεκτός.

Επομένως, η επιλεκτική αναφορά του συντονιστικού του συνδικαλιστικού οργάνου των συμβολαι-ογράφων αποκλειστικά και μόνο στην πρώτη κατοικία, φαίνεται να στοχεύει στην διάσπαση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Η προσπάθειά τους, α) να διασφαλίσουν «την νομιμότητα και την ομαλότητα της διαδικασίας» της αντισυνταγματικής εκπλειστηριάσεως της λαϊκής περιουσίας, και β) η αναγόρευση, της σε κάθε περίπτωση απαραίτητης συμμετοχής του συμβολαιογράφου ως μοναδική εγγύηση «της νομιμότητας και της προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών» είναι υποκριτική. Ουσιαστικά το συντονιστικό, καλεί τους συμβολαιογράφους ν’ αποτελέσουν άλλοθι για την παράνομη διαδικασία δήμευσης της περιουσίας του Έλληνα πολίτη.

Καλούμε τους συμβολαιογράφους να υπερασπίσουν την ιδιότητά τους ως δημόσιου λειτουργού, δεδομένου ότι το καθεστώς προετοιμάζει την επιτάχυνση των διαδικασιών εκποίησης και την ανάθεση του συμβολαιογραφικού λειτουργήματος σε περισσότερο αγοραία και πειθήνια χέρια.

Το ΕΠΑΜ, με το ειδικό βάρος του στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, θα συνεχίσει να αγωνίζεται, όχι μόνο για την διαφύλαξη της πρώτης κατοικίας, αλλά για την περιουσία του ελληνικού λαού, όπως επιτάσσει η υπεράσπιση της συνταγματικής Νομιμότητας.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, για να προασπίσουμε την περιουσία των Ελλήνων, δημόσια και ιδιωτική και για να επιστραφεί στα χέρια τους ότι δημεύτηκε μετά την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής.

Αθήνα 12 Οκτωβρίου 2016

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Σ.γ.: Η καλλίτερη κι επιφανέστερη λύση θα ήταν να αποφασίσουν πανελλήνια οι συμβολαιογράφοι ότι από δω και στο εξής στον πλειστηριασμό θα βγαίνουν ΜΟΝΟ τα σπίτια και οι περιουσίες των λαμογιών. Εκείνων που μετά από επισταμένη μελέτη, ανάλυση και έλεγχο των φορολογικών στοιχείων εκ του υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, έχουν αποδειχθεί ότι κατέχουν χρήμα, και περιουσία, ότι έχουν τη δύναμη να πληρώσουν τα δάνειά τους και την εφορία και σκόπιμα το αποφεύγουν.

Να αρνηθούν δε τους υπόλοιπους πλειστηριασμούς που αφορούν εξαπατηθέντες από τις τράπεζες πατριώτες μας. Όλους εκείνους οι οποίοι πήραν δάνεια τον καιρό που δίναν δάνεια ακόμη και για διακοπές,

Αλλά ας ξέρουν οι Έλληνες πολίτες πως κι αυτό να μην γίνει, όπως συνέβη με το μετακομμουνιστικό καθεστώς της Τσεχίας, οι κατασχεμένες κατοικίες αδιάφορο αν είναι η πρώτη ή η δεύτερη ή η τρίτη, ένα είναι γεγονός, ότι αποτελούν περιουσία που αποκτήθηκε με κόπο και ιδρώτα, και είναι υποχρέωση του κράτους δικαίου, αμέσως μετά την ανατροπή του Συστήματος και τη ψήφιση ΝΕΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ η επιβολή ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ και η επιστροφή των κατασχεμένων στους ιδιοκτήτες τους.

Το ΕΠΑΜ εξάλλου εκεί στηρίζει όλη την προσπάθεια που κάνει να ενώσει το λαό, ασχέτως ιδεολογικής, πολιτικής ακόμη και κομματικής προέλευσης και άποψης σε μια γροθιά. Γιατί μόνο τότε, αν ενωθούμε όλοι υπάρχει ελπίδα να ανατραπεί το υπάρχον Σύστημα. Γνωρίζει πολύ καλά ότι η ΝΕΑ ΤΑΞΗ πραγμάτων δεν ξεχωρίζει αριστερά, δεξιά, κεντρώα, σοσιαλιστικά ή κομμουνιστικά κόμματα, Τα αλέθει όλα και τα προσαρμόζει στις από χρόνια προγραμματισμένες αποφάσεις  του για παγκόσμια επικράτηση και μονοκρατορία του κεφαλαίου και των υπερεθνικών μονοπωλίων.

Το Σύστημα λοιπόν, με τους ξένους όσο και τους ντόπιους εκπροσώπους του, θα κάνει τα πάντα να εμποδίσει τους Έλληνες να ομονοήσουν για να τους έχει υποχείριους, διχασμένους, υπόδουλους, υπηρέτες χωρίς πρωτοβουλία και αντίδραση ώστε να καταπατείται ακόμη και το ύψιστο δικαίωμα που έχει κάθε πολίτης να διαθέτει περιουσία η οποία τελεί υπό την προστασία του Κράτους. Άρθρο 17 παραγραφος 1 .  Ομοίως και το άρθρο 21 παράγραφος 4, η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που την στερούνται ή που σταγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Κράτους και τέλος σύμφωνα με το άρθρο 25 παράγραφος 1, τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του κράτους.

Γι’ αυτο ενημερώσου Έλληνα για τα δικαιώματά σου και απαίτησέ τα με οποιονδήποτε τρόπο και πρώτος και καλλίτερος είναι με τη μαζική παρουσία σου κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία των μεγάλων πόλεων όπου υπάρχουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.