Να θυμόμαστε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5/7/2015 και να το επαναλάβουμε θάβοντας τα εθνοπροδοτικά κόμματα των τριακοσίων υποτελών της Ε.Ε. στις επόμενες εκλογές

Από την Πύλη Ιάσωνος της 5 Οκτώβρη φέρνουμε και πάλι στη μνήμη το ηρωϊκό ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης του Ιούλη το 2015, ενώ πλησιάζει και η εθνική μας εορτή.

%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%8e%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%8d-%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%ae-%ce%b8%ce%ac

Πολλά ΟΧΙ έχει πει ο ελληνικός λαός από την εποχή του “Μολών λαβέ” του Λεωνίδα μέχρι σήμερα.

Μήπως το ΟΧι του Ιωάννη  Μεταξά στις 26 του Οκτώβρη του 40 δεν ζωντάνευε την απάντηση του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον Μωάμεθ τον Πορθητή;

«Τό δέ τήν πόλιν σοι δούναι ουκ εμόν εστίν ούτ’ άλλου των κατοικούντων ενταύθα…»,

 

στις 27/05/1453 όταν ο Μωάμεθ Β΄ προτείνει στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο να εγκαταλείψει την Πόλη με ανταλλάγματα, αλλά ο αυτοκράτορας αρνείται.

Με ένα μεγαλόστομο ΟΧΙ δεν απάντησαν οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι του Μεσολογγιού στον Τούρκο λέγοντάς οτυ “Τα κλειδιά της πόλης είναι κρεμασμένα στις μπούκες των κανονιών. Ελάτε να τα πάρετε”.

Πως ξεηγούνται όλα αυτά τα απρόβλεπτα κι έξω από την ανθρώπινη λογική ΟΧΙ;

Από το ξύπνημα της ελληνικής φύτρας. Μόνο από το αρχέγονο πνεύμα της ελληνικής Φυλής.

Έτσι πλησιάζει η ώρα φίλοι αναγνώστες να ανασταθεί ο αρχέγονος Έλληνας μέσα σε κάθε έναν μας.

Γιατί αυτόν τον ρυθμό, αυτό το μήκος κύματος, αυτή τη συχνότητα φέρνει μέσα του ο ίδιος ο τόπος μας, τούτος ο ίδιος υπερήφανος λαός και κάποια στιγμή συντονίζεται, θεριεύει και γκρεμίζει τους εχθρούς του από το υπερήφανο βάθρο τους. Είτε Ιερή Συμμαχία λέγονται αυτοί, είτε ναζιστοφασίστες, είτε Πέρσες, είτε νεοταξίτες Φράγκοι.

Το κουαρτέτο ή θεσμοί ή όπως αλλιώς λέγονται οι ολιγάρχες στους οποίους οφείλουμε ένα ακόμη ανατρεπτικό ΟΧΙ

Το κουαρτέτο ή θεσμοί ή όπως αλλιώς λέγονται οι ολιγάρχες στους οποίους οφείλουμε ένα ακόμη ανατρεπτικό ΟΧΙ

Δίνεται στη μάχητης ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ των πάντων χορευτικά, με ενθουσιασμό, χωρίς να μετρά τα στατιστικά δεδομένα, τις 560.000 Ιταλούς ενάντια στις 149.000 ξυπόλητους Έλληνες με 4 αεροπλάνα και λιγοστά κανόνια και πολυβόλα που μπορούσε να αντιπαραθέσει. Ο Έλληνας και να φάει να μην έχει, σε συμβιβασμούς και υποχωρήσεις δεν έρχεται. Με τα νύχια και τα δόντια θα σκαρφαλώσει αδελφωμένος με τον διπλανό του συν-Έλληνα στα βράχια για να φτάσει στην κορφή να δει τον ήλιο και να αναπνεύσει καθαρό αγέρα αλλιώς πνίγεται, δεν μπορεί να ζήσει στη βρώμα και στην ασαπίλα που τον αναγκάζουν οι εχθροί του.

Και φτάνουμε στο σήμερα: Ποιος καταδίκασε τον λαό αυτό σε υποτέλεια; Ποιος μετέτρεψε το αρχέγονο ΟΧΙ της Φυλής σε ξευτελισμένο, γλοιώδες ΝΑΙ; Ποιος ανάγκασε τη ράχη του Έλληνα να καμφθεί απέναντι στα ξένα αφεντικά;

Η απάντηση είναι πικρή αλλά δεν δέχεται αντιρρήσεις.

ΑΡΧΟΝΤΕΣ και ΑΡΧΟΜΕΝΟΙ.

Θα σου χριεαστούν πολλά ακόμα παθήματα συν-Έλληνα μέχρι να πάρεις το μάθημά σου! σωστά

Θα σου χρειαστούν πολλά ακόμα παθήματα συν-Έλληνα μέχρι να πάρεις το μάθημά σου! σωστά

Πρώτα οι αρχόμενοι, εμείς γινήκαμε οι λυμεώνες και καταστροφείς της ίδιας μας της ψυχής. Αποξενωθήκαμε από τα ζώπυρα (την ένθερμη φωτιά της πίστης) με τα οποία αναζωογονούταν η ελληνική φύτρα. Η φύτρα μας είναι το ίδιο λιτή, υγιεινή και σωτήρια όπως η διατροφή μας (η γνωστή μεσογειακή δίαιτα) σύγκειται από την εγκράτεια, το ελληνικό μέτρο, την ταπείνωση τη σωφροσύνη, την πίστη στα ιδανικά της αυτοθυσίας υπέρ του συνόλου, υπέρ της πατρίδας, υπέρ της οικογένειας, υπέρ της πίστης της αγίας.

Το “φιλοκαλούμεν μετ’ ευτελείας” των προγόνων δεν ξύπνησε ως τα τώρα μέσα μας, ούτε το “τη ταπεινώσει τα υψηλά, τη πτωχεία τα πλούσια” των αγίων Πατέρων μας. πετάξαμε στα άχρηστα τη θεοσέβεια, την πίστη (μοναδικό ιδανικό για την επιβίωσή μας) και προσκυνήσαμε για Θεό τον μαμωνά, τον άκρατο καταναλωτισμό, τον υλισμό, τον ευδαιμονισμό, τη φιληδονία στο σεξ, τον ηδονισμό σε κάθε δραστηριότητα της ζωής μας.

Που μας οδηγησαν όλα αυτά τα εκ της Εσπερίας άκριτα υιοθετηθέντα “φρούτα της συμφοράς και της ψυχικής δσαπίλας;”

΄Για πόσο ακόμα θα κτυπάμε το κεφάλι μας αντί το δικό τους;

Για πόσο ακόμα θα κτυπάμε το κεφάλι μας αντί το δικό τους;

ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.

Δεύτεροι έρχονται οι άρχοντες, οι ηγέτες μας. Αυτοί που υποτίθεται θα ξυπνούσαν ή θα ξυπνήσουν στην ψυχή του λαού τη σπίθα της λευτεριάς, το DNA της φύτρας μας, το αδούλωτο εθνικό (όχι εθνικιστικό) φρόνημα. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ. Βρέθηκαν μικροί, συμβιβασμένοι, ηττοπαθείς, πρόθυμα τσιράκια των ηγουμένων της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, των Παγκοσμιοποιητών που πιλοτάρουν το καράβι της ανθρωπότητας προς τη σίγουρη απώλεια ψυχών και σωμάτων.

Όμως ΟΧΙ. Αυτή η δισύλλαβη λέξη ΟΧΙ ανήκει στην ελληνική κληρονομιά προς την ανθρωπότητα και το Πνεύμα. Το ΟΧΙ πρέπει αποκλειστικά στην ελληνική Φυλή. Είναι λέξη αρχέγονη το ΟΧΙ. Λέξη ορόσημο, σύνορο ψυχής. Λέξη που ταιριάζει σε Φυλή αρρενωπή, αυστηρή, που δεν παζαρεύει τα ιερά και τα τίμιά της. 

Το ελληνικό ΟΧΙ είναι λέξη γραμμένη στο γενετικό υλικό της ψυχής μας. Στο διαβατήριο των αιώνων, στην ταυτότητα της ελληνικής ψυχής. Κανείς δεν μπορεί να την εξαλείψει ακόμη και μετά από τετρακόσια χρόνια δουλείας στον μουσουλμάνο κατακτητή…

Ουσιαστικά είναι η μόνη ελπίδα για την ανθρωπότητα!

Ουτοπία ή κληρονομική φύτρα, γενετικά καθορισμένη για τον περιούσιο λαό που όπως το παλιό Ισραήλ φαίνεται να έχει χάσει προσωρινά του; δρόμο του

Ουτοπία ή κληρονομική φύτρα, γενετικά καθορισμένη στο DNA του για τον περιούσιο λαό ο οποίος όπως το παλιό Ισραήλ, φαίνεται να έχει χάσει προσωρινά τοn δρόμο του και να πλανιέται στο σύγχρονο λαβύρινθο μιας νεοταξίτικης χωρίς μέλλον βαβυλώνιας ουτοπίας;

Αλλά ας δούμε το άρθρο που αποτέλεσε την αιτία έμπμνευσης των πιο πάνω απόψεων.

Δεν θα πεθάνουμε ποτέ, κουφ@λ@ Ευρωζώνη!

«together we stand, divided we fall»
Hey you, Pink Floyd

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Φτάνουν οι θρήνοι και οι ιερεμιάδες. Αρκεί με την απόγνωση και την κατάθλιψη. Θα ‘ρθουνε και χειρότερα, το ξέρουμε. Κι όσο μένουμε με το κεφάλι σκυμμένο τόσο θα μας πατάνε.

Δείτε τι αλήθεια συμβαίνει.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν ολέθρια και σωτήρια.

Άθελα της μας έδειξε ολοφάνερα τις αλυσίδες μας, τις αλυσίδες όλων. Γιατί όποιος δεν κινείται δεν καταλαβαίνει ότι φοράει αλυσίδες.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ξεκινούσαν τη θητεία τους με την απρόσκοπτη αποδοχή όλων των εντολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Τσίπρας, είτε γιατί το πίστευε είτε για να κερδίσει τις εντυπώσεις, τις εκλογές και την εξουσία, ξεκίνησε αλλιώς: Υποστηρίζοντας ότι μπορεί, αυτός και οι ιππότες του που λένε ένα «ν», να κερδίσει τον πόλεμο -ή έστω μία μάχη- μέσα στην Ευρώπη, αντιμέτωποι με την τραπεζο-πολεμική μηχανή της Αγοράς.

Κατατροπώθηκε.

Υπέγραψε συνθηκολόγηση άνευ όρων.

Τα έδωσαν και τα ξεπούλησαν όλα και τα ιερά και τα τίμια.

Κι αυτός όπως και οι προηγούμενοί του, Σαμαράδες, Βενιζέλοι, Σημίτιδες, και ΣΙΑ τα ξεπούλησαν όλα και τα ιερά και τα όσια μαζί.

Η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα και οι δορυφόροι της έριξαν τις ατομικές τους βόμβες, έκλεισαν τις τράπεζες.

Και σίγουρα θα μπορούσαν να κάνουν πολύ χειρότερα, αφού είναι ανήλεοι.

Ο νεοφιλελευθερισμός είναι πολύ πιο αδυσώπητος απ’ τον ναζισμό, τον σταλινισμό, τον ιμπεριαλισμό.

Όσοι έχετε αμφιβολίες δείτε τι έκανε στη Χιλή και σ’ όλη τη Λατινική Αμερική. Στην Ασία και στην Αφρική. Θυμηθείτε τη Γιουγκοσλαβία. Δείτε τη Συρία, το Ιράκ, όλη τη Μέση Ανατολή.

Τρομάξατε; Καλά κάνατε. Μην ελπίζετε, ούτε μια στιγμή, ότι οι «Θεσμοί» θα λυπηθούν το τομάρι σας και τα παιδιά σας.

~~

Χάρη στο φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ τα προσχήματα έπεσαν και φανερώθηκε το αληθινό πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ευρωκρατία θέλει να καταργήσει κάθε ανθρώπινο δικαίωμα.

Όχι μόνο τη δημοκρατία και την εθνική κυριαρχία ή την αξιοπρέπεια -κι εκείνο το νεφελώδες pursuit of happiness που αναφέρεται στο Σύνταγμα μιας χώρας όπου η δημόσια υγεία είναι ανύπαρκτη και το 10% του πληθυσμού ζει στα όρια της φτώχειας.

Όχι. Θέλει να κάνει το ρεύμα και το νερό αγαθά πολυτελείας.

Θέλει να καταστρέψει όλους τους ελεύθερους (μικρούς) επαγγελματίες και να τους κάνει υπάλληλους των Μεγαλοεταιρειών (που μένουν αφορολόγητες).

Θέλει να μας στερήσει τη δημόσια υγεία, τη δημόσια παιδεία, κάθετι δημόσιο κι όχι ιδιωτικό.

Να αναγκάσει τους αγρότες να καλλιεργούν σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Να εξοντώσει τους άχρηστους συνταξιούχους.

Να μοιράσει τη γη, το υπέδαφος, κάθε πόρο και κάθε πολιτιστικό μνημείο, σε εκείνους που θα τα εκμεταλλευτούν εμπορικά και αποκλειστικά.

Να δημιουργήσει ένα έθνος πληβείων, που θα εκλιπαρούν για μια δουλειά στα εργοστάσια της Γερμανίας.

Έχει ξαναγίνει, δεν είναι η πρώτη φορά. Αλλά τώρα είναι πιο αδίστακτοι από ποτέ, γιατί δεν υπάρχει αντίπαλο δέος, δεν υπάρχει αντίπαλος, είναι μόνο η ΤΙΝΑ και τα μυρμήγκια, η πλέμπα, οι λούμπεν, ο δίχως ταξική συνείδηση λαός.

~~{}~~

Μοιάζουν ανίκητοι, αυτό προσπαθούν να μας πείσουν, αλλά είναι ένα φαραωνικό κατασκεύασμα με πήλινα πόδια. Γι’ αυτό θα καταστραφεί απ’ τη βάση, απ’ τον λαό που τόσο περιφρονούν και τόσο φοβούνται.

Στις 5 Ιουλίου του 2015 κανείς, ούτε καν η ελληνική κυβέρνηση, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ένας λαός τόσο τρομοκρατημένος, στα όρια της εξαθλίωσης, με το πιστόλι στον κρόταφο και το κεφάλι στο στόμα του λύκου θα τολμούσε να πει: «Α γαμήσου!»

Ο λύκος τρόμαξε και δάγκωσε, όμως εκείνο το ΟΧΙ θα μείνει μέσα του, σαν μια ακίδα που μπήκε στο αίμα του, μέσα στο σύστημα του, και προχωράει για την καρδιά.

Ίσως να μην είναι το τέλος του θηρίου ούτε η αρχή του τέλους, αλλά είναι το τέλος της αρχής.

Αυτός ο παράλογα οργανωμένος κόσμος της Αγοράς, όπου οι άνθρωποι και το περιβάλλον είναι ασήμαντοι, ξεκίνησε να καταρρέει.

~~

Εμείς, ως άνθρωποι, ως πλέμπα, ως λαός, ως έθνος, θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε, ό,τι κι αν γίνει. Όπως οι Εβραίοι επέζησαν από χιλιάδες χρόνια εξορίας και διώξεων, όπως οι Αρμένιοι θυμούνται ποιοι είναι, όπως οι Ζαπατίστας αγωνίζονται ενάντια στον κόσμο, έτσι κι οι Έλληνες, αρχαίοι όσο κι η γλώσσα που μιλούν, όπως και κάθε έθνος, θα υπάρχουν για πολύ περισσότερο καιρό απ’ τους τυράννους και τις αυτοκρατορίες τους.

Και πιο πολύ, πέρα από έθνη, θρησκείες, φυλές και πεποιθήσεις, θα μείνει ο Άνθρωπος.

Ο άνθρωπος που αρνείται να χαθεί, που αρνείται να υποταχθεί, ο άνθρωπος που αρνείται, χαμογελώντας, μ’ ένα γαρύφαλλο κι ένα χέρι να τον στηρίζει.

Αυτόν τον άνθρωπο, που σταματάει να φοβάται, τίποτα δεν μπορεί να τον νικήσει.

~~~~~~~~~~~

Εγγράφη στις 20 Ιούλη του 2015

Αυτό το κείμενο είναι αφιερωμένο ταπεινά, πολύ ταπεινά, στους 27 ανθρώπους που δολοφονήθηκαν στο Σουρούτς[1].

ΣΧΟΛΙΟ:

Christos Souvaliotis ·

Διδασκαλία στην εταιρεία Patra

Στις 5 Ιουλίου του 2015 κανείς, ούτε καν η ελληνική κυβέρνηση, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ένας λαός τόσο τρομοκρατημένος, στα όρια της εξαθλίωσης, με το πιστόλι στον κρόταφο και το κεφάλι στο στόμα του λύκου θα τολμούσε να πει: «Α γαμ,,, σου!» είναι…
Το ΟΧΙ της δοκιμαζόμενης πλειοψηφίας του λαού μας ανήκει αποκλειστικά σε όλους και όλες μας.
Το ΟΧΙ του λαού Θα φτάσει παντού πιο δυνατά από ποτέ.
Το όχι των φτωχών, το όχι των ανέργων, το όχι των δεκάδων χιλιάδων μεταναστών μας, το όχι της νεολαίας που υποθηκεύεται το μέλλον της. Το ΟΧΙ το δικό μας θα είναι ελπίδα για αλλαγή.

 

http://sanejoker.info/2015/07/we-will-never-die.html

http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=57710%3Aden-tha-pethanoyme-pote-koyfala-eyrozoni&catid=22%3Aellinides-fones&Itemid=199&lang=el

[1]Η ισχυρότατη έκρηξη στο Σουρούτς κουρδική πόλη 10 χιλιόμετρα απόσταση από το Κομπάνι, μέσα στην Τουρκία, οφειλόταν σε βόμβα των Ισλαμιστών. Άφησε πίσω της τουλάχιστον 27 νεκρούς και 100 τραυματίες, ως επί το πλείστον νέους Κούρδους και Τούρκους οι οποίοι συγκεντρώνονταν  να εορτάσουν σ’ ένα φεστιβάλ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.