“Είστε λίγοι, από σας περιμένουμε για δικαιοσύνη, κάντε ό,τι μπορείτε!”

Η Πάτρα σείστηκε για τα Τέμπη! Πρωτοφανής εικόνες!

Πλήρης συσπείρωση πολιτών, Δήμου, σωματείων, συλλόγων απέναντι στον κρατικό εμπαιγμό.

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση και πορεία των τελευταίων ετών στην Πάτρα σήμερα. Με λόγω και συμμετοχή από τον ίδιο τον δήμαρχο κ. Κώστα Πελετίδη και ένα πλήθος πραγματικά μεγαλειώδες. Κάποιοι μιλούν για ένα σημαντικό ποσοστό επί του γενικού πληθυσμού της πόλης(!). Χιλιάδες Πατρινοί, φοιτητές, σύλλογοι, γονείς με παιδιά στα καρότσια, επαγγελματίες πλημμύρισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης σε μια πραγματική λαοθάλασσα.

Ο δήμαρχος κ. Κώστας Πελετίδης στη συγκέντρωση της Πλατείας Γεωργίου

Χαρακτηριστικό του κλίματος και της συσπείρωσης του κόσμου είναι ότι ο δήμαρχος έκλεισε τον λόγο του αναφερόμενος σε “σκουπίδια που έχουν κάτσει στο σβέρκο μας”! Επιπλέον ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου στηλίτευσε με καθαρά λόγια τη στάση της ΓΣΕΕ.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Δημήτρης Μαρμούτας

Άλλο σημείο που έκανε εντύπωση είναι το περιστατικό στο δικαστικό μέγαρο όπου οι νομικοί κρατούσαν μαύρες σελίδες με τα ονόματα των θυμάτων του δυστυχήματος, ενώ έπαιζε πένθιμο εμβατήριο. Εκεί ο γνωστός για τους αγώνες του ψυχίατρος Γεώργιος Ευαγγελάτος, ο οποίος έχει φιλοξενηθεί κατ’ επανάληψη και στην εκπομπή “Σε Απόσταση Βολής” του PrimeNewsRadio.gr κρατώντας τηλεβόα απευθύνθηκε στους νομικούς λέγοντας πως “Είστε ελάχιστοι, ελαχιστότατοι. Κάντε ό, τι μπορείτε”, ενώ ακολούθησε χειροκρότημα από το πλήθος.

Ο ψυχίατρος Γ. Ευαγγελάτος αποχωρώντας από το Δικαστικό Μέγαρο Πατρών

Η μπάντα του δήμου πρωτοστάτησε στην πορεία με πένθιμα εμβατήρια, ενώ ακολουθούσε όχημα που είχε μετατραπεί, με καρότσα ντυμένο στα μαύρα με συνθήματα για τους αδικοχαμένους των Τεμπών.

Αναφορικά με τα επεισόδια ήταν μικρής έκτασης και ουσιαστικά άσχετα με την κύρια πορεία. Εκτυλίχτηκαν στο τέλος έξω από τον ΟΣΕ, όπου αναρχικοί πέταξαν μπογιές και ήρθαν σε περιορισμένη σύγκρουση με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Αντίθετα με τα γεγονότα των Αθηνών η αστυνομία λειτούργησε διακριτικά και κυρίως ως ρυθμιστής της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας.

Το συγκλονιστικό εισιτήριο που έφτιαξαν Πατρινοί και μοιράστηκε σε όλη την πόλη

ΠΗΓΗ:https://primenews.press/i-patra-seistike-gia-ta-tebi-protofanis-eikones

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.