Ηλεκτρονικοί οι πλειστηριασμοί από το 2017, πως τους σταματάμε;

Αν αυτοί μας παραπληροφορούν μήπως ήρθε η ώρα να τους παραπληροφορούμε εμείς για τους πλειστηριασμούς;

Αν αυτοί μας παραπληροφορούν μήπως ήρθε η ώρα να τους παραπληροφορούμε εμείς για τους πλειστηριασμούς;

plistiriasmoi2-31oihw105hgo2dv10b8a2o

Δανειστές τράπεζες και ΤΧΣ θέλουν e-πλειστηριασμoύς για να παρακάμψουν το κίνημα αντίστασης

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Ως λύση… παράκαμψης του κινήματος κατά των πλειστηριασμών που γιγαντώνεται το τελευταίο διάστημα (σ.γ.: με πρωτοστάτη το ΕΠΑΜ αν και δεν το αναφερει κανένα από τα ΜΜΕ ή από τα μεγάλα διαδικτυακά μέσα πληροφόρησης) και μπλοκάρει τη διαδικασία ξεπουλήματος της α’ κατοικίας στα δικαστήρια (σ.σ.: άλλωστε, έχει σχεδόν «παγώσει» μετά και την αποχή των συμβολαιογράφων), τράπεζες και δανειστές ζητούν την ηλεκτρονική διενέργεια πλειστηριασμών ακινήτων, διαδικασία στην οποία δε θα απαιτείται καν η φυσική παρουσία των συμβολαιογράφων.

Φυσικά μετέρχονται και άλλους τρόπους για να κάνουν τους πλειστηριασμούς με απουσία του κόσμου. Δηλώνουν απεργία οι δημοσιογράφοι κάποιοι όμως εξ αυτών κατ’ εξαίρεση και με άδεια από τον Σύλλογό τους συνεχίζουν τους πληστειριασμούς στα μουλωχτά.

 Αυτό αποκαλύπτει σε  δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή», και όπως αναφέρει, η πρόταση συζητήθηκε με εκπροσώπους των τραπεζών και των θεσμών, οι οποίοι από την πλευρά τους προσυπογράφουν τη λύση αυτή, που βρίσκεται άλλωστε στο τραπέζι των συζητήσεων εδώ και καιρό.

Εξάλλου, τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας προτείνει και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε έκθεσή του για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων των τραπεζών, ως μέτρο που «θα εξασφαλίσει μεταξύ άλλων και τη διαφάνεια στην αγορά των πλειστηριασμών». Όπως σημειώνει, δε, το ΤΧΣ η λύση περιγράφεται και στον Κώδικα Δεοντολογίας για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, αλλά μέχρι στιγμής η σχετική πρωτοβουλία να έχει προχωρήσει.

Μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα που μπορεί σχετικά εύκολα να στηθεί, θα μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος που είναι επισπεύδων σε ένα πλειστηριασμό να προχωράει στη διαδικασία, χωρίς καν να απαιτείται η φυσική παρουσία του ίδιου ή του συμβολαιογράφου. Οι προσφορές θα γίνονται επίσης ηλεκτρονικά.

 
http://tsimoudianews.blogspot.gr/2016/10/e-o.html?spref=fb
Σ.γ.: Το ερώτημα και η απορία λοιπόν είναι, μπορεί να μαθαίνουμε εγκαίρως και να προλαβαίνουμε έστω και χακάροντας τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς; Υπάρχει τέλος και νομικός τρόπος να ακυρώνονται οι πλειστηριασμοί είτε πριν, είτε την ώρα που γίνονται, είτε αργότερα όταν ο πλειοψηφίσας αγοραστής (άρπαγας, μαυραγορίτης) παρουσιαστεί στην συμβολαιογράφο να διεκδικήσει το αγορασθέν και κατασχεθέν σπίτι του φτωχού συνέλληνα; Μπορεί δηλαδή να βρεθεί τρόπος να ακυρωθεί η αγορά;
Περιμένουμε τους έμπειρους γύρω από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τις αγορές και τις πωλήσεις να μας δώσουν λύσεις και να επικοινωνήσουν μαζί μας, στη διεύθυνση ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΕΠΑΜ, ήτοι στο seisaxthia epam blogspot com και στα τηλέφωνα 6978305217, 2610910761

Leave a Reply

Your email address will not be published.