Ο ελληνικός λαός δεν αλλάζει μυαλά είτε νέοι είτε γέροι, άξιος ο μισθός μας και όσα παθαίνουμε και όσα μέλλει να πάθουμε!

Θα παρομοίαζα τους Έλληνες με τους Εβραίους του Μωυσή. Όσο αυτός ήταν στο όρος Σινά για να λάβει τις 10 εντολές από το Θεό, οι Εβραίοι φτιάχνανε χρυσό μοσχάρι να λατρέψουν την  κτίση παρά τον Κτίσαντα. Να μην παραπονιόμαστε για όσα έχουμε πάθει σαν λαός και όσα μέλλει να πάθουμε.

Γεώργιος Ευαγγελάτος

Δημοσκόπηση πολυεθνικής εταιρείας «δίνει» «ντέρμπι» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: «Οριακή διαφορά 30.000 ψήφων»!

Οι 430.000 νέοι που θα ψηφίσουν πρώτη φορά κάνουν την διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ!

Δημοσκόπηση πολυεθνικής εταιρείας «δίνει» «ντέρμπι» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: «Οριακή διαφορά 30.000 ψήφων»!

Το Euractiv δημοσίευσε τα αποτελέσματα δημοσκόπησης πολυεθνικής εταιρείας για τις ελληνικές εκλογές, τα οποία παραδόθηκαν την περασμένη Παρασκευή (12 Μαΐου) σε υψηλόβαθμα στελέχη της αλλά και σε σημαντικούς Ευρωπαίους παράγοντες και από αυτά προκύπτει πως η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι οριακή και ανάγεται σε μία διαφορά μόλις… 30.000 ψήφων!

Οι εκτιμήσεις της διαφέρουν σημαντικά από τις δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευτεί, οι οποίες παρουσιάζουν τη ΝΔ να έχει μία άνετη και μεγάλη διαφορά της τάξεως των 6 μονάδων.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, η ΝΔ συγκεντρώνει 33,45%, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 32,92% και το ΠΑΣΟΚ 9,02%. Στην εκτίμηση, το ποσοστό της ΝΔ θα μπορούσε να κυμανθεί στο 33-34%, του ΣΥΡΙΖΑ στο 32,5-33,5% και του ΠΑΣΟΚ στο 8,7-9,3%.

Σε αριθμούς ψήφων, κατά αυτή τη δημοσκόπηση, η ΝΔ εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει 1.890.000 ψήφους, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 1.860.000 ψήφους και το ΠΑΣΟΚ 510.000 ψήφους.

Το ποσοστό της αποχής αντιστοιχεί στις προηγούμενες ελληνικές εθνικές εκλογές που έγιναν τον Ιούλιο του 2019.

Έτσι, εκτιμάται ότι ενδεχόμενη μείωση της αποχής θα ευνοήσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αφού οι περισσότεροι που δεν πάνε στις κάλπες είναι τυπικά νεότεροι πολίτες.

Τέλος, το Euractiv αναφέρεται σε έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας και Κοινωνικής Αλλαγής Eteron, σύμφωνα με την οποία περίπου 430.000 Έλληνες νέοι ψηφοφόροι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στις επερχόμενες εκλογές.

Το διεθνές μέσο επισημαίνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ απάντησε αρνητικά στις εκκλήσεις όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στις εκλογές οι νέοι που θα είναι μακριά από την εκλογική τους περιφέρεια –κυρίως όσοι απασχολούνται σε εποχική εργασία.

Εάν αναλογιστεί κάποιος το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις στην Τουρκία και λίγο νωρίτερα στην Κύπρο έπεσαν «έξω» και δεν πρόβλεψαν τα εκλογικά αποτελέσματα στη ΝΔ έχουν κάθε λόγο για να ανησυχούν.

Το Euractiv παρατηρεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το θέμα των δημοσκοπήσεων συζητείται στην Ελλάδα.

«Για παράδειγμα, όλες οι δημοσκοπήσεις απέτυχαν μαζικά να προβάλουν το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος του 2015 (62,3% κατά του μνημονίου το οποίο ο τίμιος ΣΥΡΙΖΑ το αντέστρεψε γράφοντας στα παλιά του υποδήματα την απόφαση των Ελλαδιτών-σκνιπών) και δεν κατάφεραν να προβλέψουν με σχετική ακρίβεια την εκλογική απόδοση του ΣΥΡΙΖΑ» υπενθυμίζει.

Όπως αναφέρει, ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι το πρόβλημα μπορεί να είναι διαρθρωτικό, με δεδομένο ότι η μεθοδολογία δημοσκοπήσεων που ακολουθείται στην Ελλάδα επικεντρώνεται κυρίως στα σταθερά τηλέφωνα, και κατά συνέπεια οι εταιρείες αποτυγχάνουν να εντοπίσουν τους νεότερους και πιο προοδευτικούς ψηφοφόρους (σ.γ.:οι οποίοι ακτινοβολούνται θανασίμως από την υπερβολική δόση ακτινοβολίας των κινητών τους, αλλά αυτό δεν τους νοιάζει και φυσικά αργά ή γρήγορα θα το πληρώσουν με αύξηση των παντός είδους καρκίνων. Βλέπε αναρτήσεις μας με βίντεο του Θεόδωρου Μέτση).

Αντίθετα, οι πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Χρηματιστήριο Αθηνών διενεργούν τις δικές τους δημοσκοπήσεις με την παραδοσιακή και πιο δαπανηρή μεθοδολογία ψηφοδελτίων, δηλαδή συμπληρώνοντας αυτοπροσώπως ένα ερωτηματολόγιο, όπως έγινε με την προαναφερόμενη δημοσκόπηση.

Χρησιμοποιούν επίσης ειδικούς αλγόριθμους για την ανάλυση των δημοσιευμένων αποτελεσμάτων άλλων εταιρειών δημοσκοπήσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις αποκλίσεις που εμφάνισαν σε προηγούμενες εκλογικές περιόδους και αποδίδοντάς τους τον αντίστοιχο συντελεστή ακρίβειας.

ΠΗΓΗ:https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/dimoskopisi-polyethnikis-etaireias-dinei-ntermpi-nd-syria-oriaki-diafora-30-000-psifon/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.