Στέφανος Χίος: Να δει τον Κούλη ο ίδιος ψυχίατρος “ΣΚΙΑ” που βλέπει τον Αντώνη Σαμαρά

Αυτά είπε ο Στέφανος Χίος στο Ανατρεπτικό Δελτίο ώρα 22.30 την 8/9/23

O ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ “ΣΚΙΑ” ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ- ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΕΞΙΟΣ, “ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ”, ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ “ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑΚΗΣ ΜΑΓΚΙΑΣ” ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ-ΠΟΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ “Η ΔΟΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ”

25/12/2014

 

Ο Δημήτριος Βαρτζόπουλος γεννήθηκε το 1957 στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Καβάλα. Είναι γιος του Χρυσόστομου και της Φανής, το γένος Λυχρίδα. Το 1981 αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ανακηρύχτηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Βόννης και έχει δημοσιεύσει πολλές επιστημονικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά. Είναι ειδικευμένος σε θέματα Νομικής Ψυχιατρικής. Εργάστηκε ως επιστημονικός διευθυντής ιδιωτικής ψυχιατρικής κλινικής. Εκλέχτηκε εκπρόσωπος στα διοικητικά συμβούλια του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής και στα συνέδρεια ΦΕΑΠΘ και ΕΦΕΕ από το 1975 έως το 1981. Διατέλεσε πρόεδρος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης. Από το 1982 έως το 1990 συμμετείχε στην πολιτική οργάνωση της ομογένειας και εκλέχτηκε πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Βόννης και της ΝΟΔΕ Δυτικής Γερμανίας. Υπήρξε Διοικητής της Β΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την περίοδο 2004 – 2005 και της Γ΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας την περίοδο 2007 – 2009. Το 2009 διατέλεσε συντονιστής της Επιτροπής Οικονομικών Θεμάτων και Προμηθειών του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Την περίοδο 2004 – 2009 υπήρξε Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ψυχικής Υγείας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας. Υπήρξε Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Για τον “προσωπικό ψυχίατρο”(όπως εχει γραφεί σε εφημερίδες αλλά και διαδίκτυο)του κυρίου πρωθυπουργού έχουν χυθεί τόνοι μελάνης. Για να μην θεωρηθούμε μεροληπτικοί παραθέτουμε κάποια ενδιαφέροντα και πιθανόν υπερβολικά αποσπάσματα.

“…Ο κ. Βαρτζόπουλος , πρώην γενικός γραμματέας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου ,  επέλεξε να κάνει μια σκληρά ιδεολογική τοποθέτηση λέγοντας χαρακτηριστικά “Εγώ είμαι Δεξιός. Είμαι υπέρ του Νόμου και της Τάξεως. Δε θέλω ούτε διαδηλώσεις, ούτε φασαρίες. Για μένα οι διαδηλώσεις πρέπει να γίνονται μόνο σε κλειστούς χώρους, όπως τα γήπεδα.” Μιλώντας για το “νόμο και την τάξη” ο κ. Βαρτζόπουλος συνέστησε πως “μόνος τρόπος αντιμετωπίσεως των σχολικών καταλήψεων είναι να πάνε οι γονείς και να πάρουν τα παιδιά τους από το αυτί, και εάν δεν το κάνουν να διωχθούν από τον Εισαγγελέα Ανηλίκων. Οι γονείς, όχι τα παιδιά, για παραμέληση ανηλίκου…

…Ακόμη και το γεγονός ότι ο Σαμαράς ενίοτε χρησιμοποιεί ατάκες πιο πεζοδρομιακές στα όρια της μαγκιάς είναι κατόπιν εισήγησης του Βαρτζόπουλου. Η ψυχιατρική συνταγή του Βαρτζόπουλου συνίσταται στη διαπίστωση ότι ο λαός εν μέσω κρίσης αισθάνεται πιο αδύναμος και πιο ανασφαλής από ποτέ. Ως εκ τούτου έχει ανάγκη από δυναμικούς ηγέτες οι οποίοι του εμπνέουν ένα αδιόρατο αίσθημα ασφάλειας. Με απλά λόγια η επιστημονική προσέγγιση του καλού ψυχιάτρου εκλαμβάνει τους πολίτες ως μαζόχες και δεν πέφτει έξω!  Ο πολίτης επιλέγει τον μαζοχισμό από την ανασφάλεια που προκαλεί η ηγετική ανεπάρκεια του Τσίπρα να πείσει ακόμη και τον Λαφαζάνη για την σημασία να μην βγει η χώρα από το ευρώ. Πως να τον πείσει μια και ο Τσίπρας τα ίδια με τον Λαφαζάνη υποστήριζε πριν λίγους μήνες. Μεγάλο πράγμα η ψυχολογία του όχλου. Δείτε τι κατάφερε ο Αδόλφος Χίτλερ με τους Γκαίμπελς. Έπεισε τους συμπολίτες του ότι είναι η Αρία Φυλή και όλος ο υπόλοιπος κόσμος πρέπει να βρίσκεται υπό τις διαταγές του Γερμανικού Έθνους. Έτσι και ο Σαμαράς με τον Βαρτζόπουλο έχουν διαγνώσει πόσο χαιβάνια είμαστε και παίζουν με την ψυχολογία μας.(http://kourdistoportocali.com/post/31769/varztopoulos”

Και σε άλλο πιο “σκληρό” απόσπασμα:

“…Όλο και περισσότερο φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με το μυαλό του Αντώνη. τουλάχιστον σε κάποιο πρόσκαιρο νευρικό σοκ.(http://exastal.blogspot.gr/) Ένα δεδομένο είναι ότι δεν χαίρει άκρας υγείας. Μια το μάτι, μια το χέρι, μια ζαλάδες, νάτον και πέφτει κάτω. Ο άνθρωπος δεν στέκει καλά στην υγεία του, ούτε στον ψυχικό του κόσμο. Χρειάζεται άλλου τύπου βοήθεια. Οχι τηλέφωνα και χάδια. Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο προσωπικός φίλος-ψυχίατρος πρέπει να ξέρει καλύτερα. Και πρέπει να παρεμβαίνει σε τέτοιες στιγμές, που τα παίρνει στο κρανίο ο “Μεγάλος Ηγέτης”. Μην κηρύξει κανά πόλεμο ξαφνικά και δεν ξέρουμε που βρισκόμαστε! Βέβαια, τέτοιος πρωθυπουργός καλύτερα να μας έλλειπε.

Αν δεν μπορεί να καλμάρει τα νεύρα του, τότε δεν μπορεί να χειριστεί χειρότερες καταστάσεις, και τέτοιες κρίσιμες για τον τόπο ώρες είναι πολύ σημαντικό ο πρωθυπουργός της χώρας να εξουσιάζει τα νεύρα του και το συναισθηματικό του κόσμο. Θυμάμαι όταν αρρώστησε ο Ανδρέας Παπανδρέου (το 1987 εννοώ), οι ίδιοι ακριβώς παπαγάλοι που σήμερα κάνουν τα στραβά μάτια στον Αντώνη, τότε είχαν βγει στα κεραμίδια και απαιτούσαν πλήρη ενημέρωση για την υγεία του τότε πρωθυπουργού, ως απόλυτο δικαίωμα του ελληνικού λαού να μάθει και ζητούσαν επιτακτικά την παραίτησή του γιατί ως ασθενής δεν μπορεί να εκτελεί τα εξόχως απαιτητικά καθήκοντά του.Και μιλάμε μια εποχή που τα προβλήματα δεν ήταν τόσο κραυγαλέα.

Δεν καταλαβαίνω, πως αυτοί οι Συγκροτηματάρχες σήμερα, πολύ πιο επικίνδυνη και θανατηφόρα εποχή, λιβανίζουν τον Αντώνη. Εθελοτυφλούν μπροστά στις επικίνδυνες ανικανότητες. Άρα προέχει γι’ αυτούς, το ίδιον όφελος και όχι το κοινό συμφέρον για το οποίο υποτίθεται κόβουν τις φλέβες τους ….

ΠΗΓΗ:https://www.makeleio.gr/%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF/%CE%B2%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B6%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%83/#

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.